Jos jedna info:
upravo mi je pedijatrica potvrdila da formaldehyda IMA u cjepivima
Printable View
Jos jedna info:
upravo mi je pedijatrica potvrdila da formaldehyda IMA u cjepivima
Formaldehyd ima u PEDIACEL (5u1), ima i streptomicin,
ako tko ima alergiju na gljivicu sterptomicosa mix;to je to !
priorix (moparu) radi se na bazi jaja.
Mony molim te cijeli tekst na pp.
Da li FD i 3 u 1 Di Te per?????
nama isto smeta formaldehyd..ako ga ima u cjepivima, onda ništ čudno kaj nam se svaki put pogoršalo poslije redovnog cjepljenja..a, na jedno je čak i alergijski reagirao..na pročišćeno cjepivo protiv mumsa..
Je l netko probao kupanje u soli iz Mrtvog mora (iz dm-a)?
evo samo da javim da smo moja mala vila i ja skupa još godinu dana!!!!!!! ah, nisam mogla vjerovati. priložili smo fotke pa mislim da je pomoglo!
hvala svima na pomoći i savjetima.
pusa
kod nas je situacija dosta dobra, nakon 25 dana od testiranja u Rijeci i izbacivanja namirnica na koje je test bio pozitivan, koža se oporavila za 90%
nakon tjedan dana koža je dosta buknula, ali se nakon toga počela čistiti i sada je super kako je bilo
ako se ovako nastavi, probati ću za oko mjesec dana uvoditi namirnice natrag jednu po jednu pa ćemo vidjeti
pozitivna stvar u svemu tome je da smo se svi u kući počeli zdravije hraniti
cure držite se i mazite svoje kikače
Super, čestitam!
Onda smo mi najmanje dobili..
the enchantress,drago mi je zbog vas,al istovremeno mi je i žao,naravno.
da li je uopće potrebno to cjepljenje s 4?!vjerojatno ću ga odugovlačit...al ispada da tog F. ima posvuda?!
ako idem čitat temu o cjepivima pozlit će mi (do sad,kao mali, bez reakcije)...još će ispast da je sve počelo od toga :/
Mamaduda- je l dojite, koliko je stara cura?
A, vi ste veliki...sve mi se čini da bi mu bilo bolje da ne doji, ali nikako da se odlučimo..
Moj je imao jaki ad i prije cjepljenja (osim u rodilištu), i cjepivo mu je odgađano maksimalno, tako da mislim da to nije razolog, barem nama nije..pa nije cjepivo za sve krivo..valjda ;-)
moja L. nije imala AD dok smo dojili, pojavilo se kasnije, također sve je redovito cijepljena i nije bilo problema iako je test pokazao alergiju na Formaldehyd i sterptomicosu mix.
ja da dojim nikako ne bi odustala od toga, već bi izbacila namirnice koje su se pokazale kao alergeni, vjerujem da bi imalo učinka
da sad ne tražim, bubica27, da li ste vi bila na BRT
mi smo izbacili namirnice na koje je bio pozitivan po jelićevom testu..možda je malo bolje..ali, sad je malo prehlađeni, ap zato mislim da mu se lice sad dosta pogoršalo, posebno kapci i oko usta..
a, šta bi se odnosilo na mješanu travu? to je ispalo pozitivno kod jelića..sad ne znam da li bi mu smetala sva trava ili neka posebna? ima tko iskustva s tim?
ali, opet ne možemo svo bijelo brašno baš izbaciti..voli tjesteninu., naravno bez jaja..ali, to je od bijelog brašna..domaću ne voli, samo ovu kupovnu..ali, mislim da mu to bijelo brašno previše ne smeta..na pšenicu nije alergični, pokazalo preko krvi 2x, i sad po jelićevom testu..tako da valjda ne smije previše konzumirati bijelog brašna..inače, sve kaj mu radim, radim od crnog..izbacili smo kvas u potpunosti..malo sam skeptična oko praška za pecivo, da nema neke tragove mlijeka ili jaja..ali, po sastavu nema..a, što se tiče agruma, izbacila sam..ali, opet u mnogim stvarima je limunska kiselina ( pa čak i u aeriusu), tak da ne mogu niti to 100% izbaciti..mada na agrume sigurno nije jako alergični jer ih je jeo..sigurno smije u tim nekim malim tragovima..
a, i proljeće je..njegovo najgore vrijeme..početkom proljeća uvijek je bio loše..sad nije baš dobro, ali nije tak jako loše kao što je bio prošlih godina..ne mogu još točno tvrditi da li mu pomažu ti jelićevi testovi ili ne..
i tako..pozdrav svima..
Cure koje zelite da vam pp-am sve o aspartamu - ne mogu.
Nisam znala da je poruka limitirana na 5000 znakova, a ovo moje ima preko 40 tisuca znakova. Ne isplati se skracivat jer su oba clanka jako zanimljiva, a jedan je preveden iz casopisa Nexus.
Ako ste zainteresirane, posaljite mi svoj mail na pp
Bubica, moj je mali od 3.mjeseca alergican na kravlje mlijeko.
Ja sam izbacila sve sto u sebi i malo sadrzi kravlje mlijeko i nastavila s iskljucivim dojenjem. Pokazalo se OK i dermatitis se tada povukao.
Ako tvoj mali ima vise alergena, bolje da ih ti privremeno izbacis, pa da mu se tijelo lakse procisti, dok u isto vrijeme dobiva hrpu potrebnih stvari za normalan razvoj kroz mamino mlijeko, nego da na kraju ne dobiva ni to.
Znam da si u dvojbi, no pokusaj probati prvo ovako - nekako mi se cini bezbolnije za malenog i zdravije ;-)
bubica27, ja sam svoju klinku kupala u Mrtvom moru cca prošlu zimu ( znači pred godinu i kusur,) bilo je možda nešto bolje, a koliko ste vi dobili produljenje???? A kaj se tiče cjepiva s 4 godine, ni sam anisam ziher kaj da počnem,
bubice, pa ti si bila i u bolnici s njim!!! kako najkraće produljenje? meni se vaš slučaj čini najgorim (oprosti, ne mislim ništa loše pri tome, već uspoređujem ozbiljnost problema).
jelena.o hvala ti na svemu. iduće vještačenje samo pedi i dermatolog. ne trebaju nam više gastrić i alergolog. to mi je super!
bubice, bez obzira kaj ste dobili , to se može uvijek produžiti ak ima argumenata. Ja sam prvi put dobila godinu dana, pa 6 mjeseci, i sad već opet 2x1 godinu.
the enc, uživajte, kad bumo u prolazu u vašem kvartu javim se !
mi smo već tjedan dana bez alergena po dr.Jeliću, i jučer se cijeli osipao, lice mu je buknulo??nadam se da je to slično kao i kod vas.
naša pedica ok reagirala, tj.uvažila sve s nalaza tak da se dalje ne cijepimo...
Simon ima 5mj i samo je na prsima, iako je alergičan na moje mlijeko veli dr.J. nek izbacim iz prehrane sve alergene, a ne da prestanem dojiti.:-D
zvala sam i rodin sos telefon za dojenje, jer je tu alergija i na laktosu (ima najviše u majčinom mlijeku) , i naravno uz dosta stručno objašnjenje zaključak je kao i kod dr.J.
kak je bilo vama kad ste izbacili alergene, a dojili ste?
Mi smo se isto osipali pri dojenju i bez alergena, ali nismo odustali (dok me sama nije otkačila) jer previše dobrog dojenjem dođe. Ali i sada nakon testova ona se i dalje osipa (osim kad joj je svekrva dala kupovni bakalar pa je ful buknula, šta bi bilo da ne paze), trenutno sam primijetila da je jako osuta kod onih metalnih drukera od bodića, mislim da će i na neke metale biti alergična. Uglavnom, nakon testova je malo bolje, ali nije super, lice joj ni jedan jedini dan nije bilo čisto, ne znam više da li bih je prepoznala da je vidim čistog lica. I dalje se češe. Ali sve je to u puno manjoj količini nego prije pa je ipak korak naprijed. Što se prehrane tiče ja se jako trudim, nadala sam se da se trudi i svekrva ali tu uvijek ostaje doza sumnje. No primijećujem da se ospe npr. nakon što se trljala u prekrivače kod svekrve (deterdžent ili omekšivać?), nakon što se mazila kod svekra (vodica poslije brijanja?), nakon što su je puno nosali po rukama (šminke, kreme, deterdženti, omekšivaći itd. itd.). Uglavnom svašta tu može biti, jedino je super kad je samo doma, tipa vikendom, antialergijski deterdžent, nema omekšivaća, nema šminka, nema vodica poslije brijanja, nema neprovijerenih krema.
Eto, tako mi, idemo dalje.
Nismo ni mi odustali 14mj od dojenja al se nismo prestali ni osipati:lol:
Ne znam više bi li se smijala il plakala..
Testovi svaki put pokažu sve veći broja alergena, ne mogu ih pohvatati ni za glavu ni za rep, pa eto razmišljam bi li to išlo lakše kad bih mogla pratit samo njegovu hranu..
dobili smo 6 mj produžetka i pola od toga nam je već prošlo..huh huh
E da, Jelić je nama rekao da su neki klinci alergični i na majčino mlijeko, ne mislim da smo mi ti, ali svašta on kaže u one dvije tri minutice ;-)
Kad sam nakon njegovog nalaza izbacila alergene, mjesec dana nakon stanje nije bilo ni mrvicu bolje, da ne kažem lošije..
E kad bi samo hrana bila u pitanju..
nama je tek nakon dva mjeseca od izbacivanja alergena po dermatologici bilo bolje i tak smo uspjeli proživjeti još 2 godine!
nadam se da je, i da će uskoro doći do poboljšanja :)
mi se trudimo jako paziti što L. jede, ali ne mogu reći da ponekad ne uleti komadić onog što ne bi smjela
pazimo da jede sve što nema kravljeg mlijeka, koristimo zobeno vrhnje za kuhanje, zobeno i rižino mlijeko, integralnu tjesteninu, kruh kombinacija crni-raženi (Šestinski kruh, Klara - preporučam, super je i traje nam tri dana bez da se promijenio), eko povrće
djetetu od četiri godine, koliko god ona bila "odgovorna" po tom pitanju teško je ne dati kockicu čokolade ili napolitanku kada vidi na stolu ili kod nekoga, ali i to je jako rijetko
jedino što prošvercamo su čoko žitarice (bez glutena) i rižin čoko puding, te čokoladno zobeno mlijeko sa malim postotkom kakaa, mada joj je kakao alergen, ali očito ne velik jer joj ovo ne smeta
kako ne znamo što bi joj dali kao slatkiš, osim nekakvih bombončića koji su nam rezerva za krizu, kada ide na neki rođendan ili nešto, spašava nas što voli jesti voće, super je primila kolač od rogača sa topica na receptima (koji je savršen, u dva tjedna sam ga radila 10 puta, odmah se pojede) i neki dan je moja mama radila vanili kiflice (banana umjesto jaja, biljni margarin, zobeno mlijeko, brašno polubjelo i crno) i ispale su super
i kao što sam već na jednom mjestu napisala, svi smo se počeli zdravije hraniti, više voća, manje slatkiša i rafiniranih namirnica
ne znam kak je onda moja proživjela već 4 godine i kusur bez ijedne kockice čokolade i napolitanka, i svega ostalog, ne znam dal da se čudim njoj ili sebi!
to je jako individualno, moja je do prije mjesec dana uredno pojela malo čokolade, koju napolitanku, znači nije bez toga od početka prehrane pa da praktički ni ne zna što je to.
starija kćer koja sve normalno jede, koliko god bila "uviđavna" po tom pitanju ponekad nešto uzme pred njom
ustvari, kako vrijeme prolazi i što više pazimo što jede, sve rijeđe se i dogodi da traži nešto što ne smije, i jako smo ponosni na nju, jer ipak ima samo 4 godine :)
kod kuće je lako, kuha se što smije, slatko je isto nešto što smije, žao mi je kad ide na rođendan a tamo slatkiša, grickalica, torte, pizze... ali onda nam spašavaju stvar nekoliko bombona i štapići od pira
jelena.O vjerojatno si pisala ali da ne tražim, koliko tvoja curka ima godina
moja je isto jako odgovorna za svoje 4.god.-za svaku pohvalu. Već je cjelu god. bez čokolade i slatkiša.I neće.(al vidim da joj je neke teško,npr.jučer joj je jedan tata u parku nudio kupit sladoled :( ...al strogo ga je odbila.zato moram ja poslje kući pravit nama jestive eksperimente-he,he)
tako je i nama, trudim se svim silama naći recepte za slastice koje smije, a da i nama drugima budu ukusne
moja isto sve odlučno odbija kad joj netko nešto ponudi, za ono što nije sigurna dođe nas pitati.
sjetim se od prije 1,5 god kad joj je to počelo, onda smo prvo skroz izbacili smoki, kad ju je netko ponudio, samo je rekla "ja ti to ne piem (smijem) "
inače, za 20 dana ima rođendan i već me pitala da li će smjeti jesti svoju tortu, sad sam na sto muka :(
OT :-) sve imamo četverogodišnjakinje :-)
A zakaj ne napraviš jestivu tortu koju može jesti i ona i drugi. Bar ja tak radim , jednom je klinac reko kad su pitali kaj je to slina od puža, svi se smijali , ali i jeli. Za svaki slučaj uvijek imam i ledo slatkač za ostale ako se zažele baš nećeg drugog, kaj ona ne jede.
Cure, zadnje kad sam sve radila bez mlijeka i jaja, moj je maleni bio dosta mali i nije mi nista bio problem.
Sad sam nekako malo pogubljena - ne znam kaj za veceru, kaj za dorucak, kaj za uzinu - on inace obozava jogurt, sad ga ne smijemo i tak... Bas mi je teze sad kad je veci :/
mamandula nađem kasnije pa ti javim, ali u većini je štos ako mješaš više vrsti brašna da ti ispadne malo slađe.3
3Biskvit:
1 šalica zobenih pahuljica
2 šalice cjelovitog brašna
1 šalica polubijelog brašna ili može i crno brašno
2 šalice pšeničnih klica
2 šalice ribanih jabuka
1/2 šalice ulja
1 šalica namoćenih grožđica ili smokvi
2 praška za pecivo
malo soli
3 šalice jabučnog soka bez šećera
i dodaj još malo vode ako treba ( ili soka od jabuke)
Ispeći biskvit na 190°C 30-40 min debljina 1-5 prsta ( kad se lijeva)
a sad krema ( ako smije puding napravi puding 3 kom na 1/2 l jabučnog soka) i preli prek biskvita
ako ne
krema od banane
4-6 banana 1 šalica zobenih pahuljica
2 šalice soka od jabuka
malo soli
2-3 žlice gustina
Zobene pahuljice prokuhaj sa sokom i kuhaj još 5-10 min dok se ne zgusne, ako je potrebno dodaj još malo tekućine. To zmiksaj i dodaj bananu, dodaj gustinu i još malo kuhaj . Prelij prek biskvita.
Mi radimo sličnu priču ali s višnjama, jer se kod banana može dogoditi smeđilo pa nije baš esteski, a ni fino za klopu ( inače bi se banane trebale malo tretirati i s limunom da ne posmeđe), pa nsu nam višnje bliskije.
Umjesto banane i sl, možeš staviti i kuhanu mrkvu ili buću ( BILO BI DOBRO DVIJE NIJANSE)
jelena.O puno ti hvala, probat ću ovo napraviti
svi receptići su dobro došli, najbolje na onom topicu na receptima :)
Mi smo novi sa dijagnozom AD. Curka je stara 15 mjeseci i od kad se rodila ima oko usta i na obrazima crvenilo i koža joj se strašno ljušti, a tijelo joj je čisto.
E sad ono meni jako bitno TERAPIJA koju je dobila od dermatologa: 20% beloderm u belobazi 2x dnevno 5 dana potom eucerin krema s 5% ureom 2x dnevno 5 dana i svakodnevna kupka s dodatkom stelatopia od Mustele. Po vašim postovima nekako mi se čini da je ova terapija prestrašna.
Meni je sve ovo novo i nepoznato jer starija djeca nisu imala nikakvih problema.
Do 9 mjeseci je isključivo dojena i bila je osuta, sad jede sve i stanje je nepromjenjeno, dermatolog mi je rekao da ništa od hrane ne izbjegavamo jedino kad je u fazi upaljene kože da ne konzumira citrično voće.
Pokušala bi joj izbaciti mlijeko i čokolino, ali šta da joj dajem u zamjenu? Ona se uspava s bočicom čokolina!?
Kad odspavam možda budem pametnija.