RozaGroza prvotno napisa
Prvo mene isto zanima što je kravlja puina, jučer sam baš dumala.
A ovo s kozletinom ispalo mrak. Improvizacija al se svima sviđalo. Treba ti oko 50-60 dkg čistog mesa za 4 osobe
Sastojci: Kozletina, 2 poriluka, 4-5 mrkvi, 2 luka, 3-4 pice česna, 1 glavati kupus manja glava ili pola veče, smrznut biž, 1 svježa paprika, 4-5 patata narezanih na kockice, 1 žličica aleve paprike
Očistiš meso od kosti i izrežeš na komade od 4-5 cm. Poprigaš na ulju (ja na maslinovom) pa kad je uhvatilo boju dodaš luk, to dinstaš jedno 10 minuta pa dodaš svo ostalo povrče osim biža, i posoliš i popapriš. To se dinsta jedno 10 minuta onda doliješ vode (od oka da ti bude za ukuhat patate i da ostane šugasto) i staviš alevu papriku. 20 minuta prije kraja kuhanja dodaš patate (ja sam uvalila pola patate pola batate - bude mljac) i to ti je to :)
A imam ti još jedan mrak recept za kozletinu, mm obožava.
Meso treba narezat na bokune veličine 7-10 cm (ono da bude komad fini mesa), ali ako ima kosti, ostavi ne odvajaj.
U jednu široku teču izdinstaš nasjeckanog luka, pa kad je luk pozlatio u to lijepo složiš kozletinu, poprigaš sa svake strane na najjačoj vatri dok ne uhvati boju (okrečeš) kad je porumenilo smanjiš vatru, uliješ jedno 0.5 L bijelog vina, ubaciš sušene majčine dušine i mažurane i pustiš da se poklopljeno krčka 20-25 minuta. Tad ubaciš zaleđenog biža po gustu, koliko ga volite toliko ga staviš, doliješ pinkicu vode, posoliš, i kuhaš dok meso nije gotovo. E to ti ja kad god napravim ljudi prste ližu, a fakat ne može bit jednostavnije.