Nije panika, nisam tj tip, ali se volim informirati o stvarima vezano za svoje zdravlje, osobito nakon što mi dr. kaže da je gotovo sigurno da ću imati određeno stanje, kužiš?
Printable View
Nije panika, nisam tj tip, ali se volim informirati o stvarima vezano za svoje zdravlje, osobito nakon što mi dr. kaže da je gotovo sigurno da ću imati određeno stanje, kužiš?
Kužim. I meni je to rekao sva 4 puta pa nisam ostala trudna niti dobila HS. Tebi želim više sreće.
u jednom od postupaka imala sam iste simptome kao ti, pa sam imala vjerojatno samo blagu hs, folikulometrije su bile jako bolne, par dana nakon transfera velika napuhnutost i povremene mučnine, dosta sam ležala i pila vode, tako da se to smirilo, a i morala sam dr.-u javiti par dana nakon transfera kako se osjećam,
samo se probaj onako (koliko je to moguće) malo opustiti,
tomislava mazi bušicu, i sretno
i svima ostalima koje sam izostavila puno sreće u postupcima :heart::heart::heart:
Kod mene je bilo ovako treci dan ciklusa sam primila 2 menopura, tako i 4 dan, kad sam dosla 5 dc na pregled dr je samo rekao kad je vidio jajnike "A joj puno ih je krenulo" i tada sam primila cetrotide. Cjelo vrijeme su me jajnici rasturali a na dan punkcije sam mislila da cu eksplodirat nisam cak mogla ni sjediti u cekaonici nego sam setala. Poslje transfera 5 dan moram primiti Decapeptyl ali prije nogo si ga dam moram nazvat dr. da mu kazem kako se osjecam.
Pretpostavljam da se i kod mene radilo o blagoj HS
Hej, nije HS ništa strašno...napuhneš se ko žabica, imaš trbuh ko trudnica, moraš mirovati, piti puno vode, a izbječi je ne možeš nikakvim mirovanjem ako ju trebaš dobiti. Ja sam prvu HS dobila 2-3 dana nakon punkcije i ta mi je baš bila jaka, čak sam na infuziji završila, druga mi je počela več 3-4 dana prije punkcije, a treća isto 2-3 dana nakon punkcije. Kod prve su mi smrznuli embrije pa smo išli na FET, nisam ostala trudna, kod druge ništa ni od transfera ni od smrzavanja, sam Bog zna zašto, to je već bilo po novom zakonu, a kod treće su mi u Mb smrznuli 13 blastica, odmorila sam 2 mjeseca, išli smo na FET i sad nam kuca malo :heart:.
E da, ako imaš naznak eza HS ne bi trebala dobiti klasičnu štopericu sa HCG-om, jer to samo pogoršava stanje, pa je u toj situaciji čak i bolje ne ići odmah sa transferom jer je organizam izmrcvaren od HS i stimulacije. Meni su u Mb rekli da su mi veće šanse da ostanem trudna na FET-u jer organizam nije izmrcvaren i maternica je spremnija za prihvačanje ploda...pokazalo se točnim :)
amyx, joj predivno to tvoje srčeko... :-) Vidjet ćemo sutra kako će izgledati situacija dolje. Po dr. procjeni punkcija bi trebala biti u petak, a to onda znači sutra navečer štoperica..
Tomislava bravo....čestitam
Vala nemoj se sekirati oko HS,bit će sve ok,svaki rganizam drugačije reagira
Eva još malo broji navijamo za +++++++ veliiiiiki
Ja nažalost imam klamidiju danas sam dobila nalaze na bakterije, znači sada dva tjedna antibiotika pa onda ponovno bris:((baš sam razočarana....
i nije mi jasno uopće odakle mi, kad ne mjenjam partnere, a vjerujem da ni MM.ma užas su ta stvorenja
hope baš mi je žao zbog briseva. Vjerujem da će otići kad popijete terapiju.
Hvala ti što navijaš za mene. Još malo da, a onda kako bi se reklo ili opa ili tropa.
hope, žao mi je, ali bolje da si saznala jer je klamidija izuzetno opasna po plodnost. I samo kao informacija, rekla mi je jedna doktorica da je 80% golubova u Zagrebu zaraženo klamidijom. Nisam imala pojma, ali ako proguglate vidjet ćete da je ta infekcija česta kod ptica, nekim uzgajivačima je potamanila cijele golubinjake...
Ma znam imali smo je prosle godine i izlijecili antibiiticima al ocito na mm i mene ne djeluje isti antibiotik kad se vratila.sad on mora prvi napraviti bris da vidimo koji ce on lijek dobiti pa cu ja onda kod svoje ginekologice da se ne bi bestija opet vratila.cure jeste vi imale kada tu bestiju?sad mi treba dva tjedna antibiotika i 21 dan ponoviti bris
cc= clomifen citrat
znači ići će sa klomifenom jer je sad bila u stimulaciji
sorry, ja sam skužila da ti je preporučio cc :oops:
ovako mi zvuči kao klomifen.
hvala curke !!!
amyx je zatrudnila u Mariboru, a blastice su joj na VV-u zamrzavali PRIJE ZAKONA. sada nam je naš dragi ministar Milinović Dadek to ZABRANIO! kao i što nam je ograničio oplodnju na svega 3 jajne stanice zbog čega mlade cure s jakim muškim faktorom riskiraju višeplodne trudnoće, a ostalima smanjuje mogućnost zaćeća...
ali nema veze, dok je Slovenije, Austrije, Češke, Belgije, čak i Istanbula i Cipra, broj hrvatskih IVF beba bit će veći od 1000 a naše klinike ionako imaju uspješnost 47 posto pa nema veze za Engleze!
Ksena hvala na odgovoru!
Ja sam nova na forumu pratim ga godinama koliko se i liječim,što se tiče novog zakona jako se malo čuje naš glas.Jedino RODE.
Prvi put sam im prošli tjedan poslala pismo zahvale za borbu za naša prava.
Znam da poslije neuspiješnog IVF-nije mam do ničega zato bi mogli barem dok su sada ovi brojni prosvijedi barem jedan dan da izađemo na ulice i
da se bar jedan dan čuje naš glas.
Ja sam pisala i ministru i predsijednici vlade pa ništa nema niti odgovora.
Ne znam ako netko ima kakvu ideju da se barem nekako organiziramo i da možda srušimo ovaj zakon po hitnom postupku???
jako se malo čuje "naš glas" jer NAS nema... možeš se boriti tako da kad tražimo nekoga za medije istupiš i javno kažeš što te muči! to bi bilo super, bili bi ti vječno zahvalni, a i ne bi se stalno ista lica pojavljivala...
ksena, u svijetlu tvog posta-kopiram ovdje: http://forum.roda.hr/threads/64040-P...ije-va%C5%BEno!
Ma niisam ja za to da sama istupam, jer sam pre sramežljiva, ali bi sigurno podržala neku raspravu
ili podršku borcima koji se bore za naša prava,ako netko ima ideju neka mi se javi.
Ali da krenem na ono što me jako zanima,a posljednje vrijeme ne vidim da se ljudi javljaju
puno sa uspijesima IVF-a ja se pripremam u 5 mj.Zanima me da li netko više zna o našem novom
biokemičaru i timu Hvala!!!!!
Izgleda da smo mi stvarno tu nemoćni,ali ako netko želi da ima još jednu osobu protiv zakona neka mi se javi!!!!
Meni dalje zanima kakvo je trenutno stanje sa uspijesima IVF-a na VV
čini mi se da se slabo javljaju naše sretne trudnice,bilo bi lijepo da nam se jave.Još me interesira kakav nam je novi biokemičar i njegov tim.Hvala!!!!
mislim žene stvarno... fakat su mi poštenije ove koje samo hopsaju i vibraju i one koje samo viču "ja, moj postupak, moje pikanje, moji transferi, moji lijekovi, ja, ja" nego ovo "dajte ideju, javite mi se"...
nitko se NEĆE BORITI ZA VAS!!!!!!! one koje i jesu nešto radila unazad dvije godine su ili u inozemstvu, ili trudne, ili su rodile ili su pak otupjele od borbe protiv ZAKONA. Ako se VI MLADE i nove cure ne izborite za sebe nitko vam neće pomoći JER TO NIJE RODIN POSAO - to je vaš posao!
nadalje, vi koje postavljate pitanja što je FET, IVF i koja je razlika između umjetne i potpomognute oplodnje - dajte se obrazujte malo, čitajte, guglajte, malo enciklopedije, knjige... pa neće vam oči ispast ako same nešto pokušate naučiti o onome što vas čeka!
AMEN
Draga beta, ja ti ne znam reci rezultate VV jer rezultati MPO u Hrvata nisu javna stvar. Al mogu ti reci svoje iskustvo. Muz i ja imamo 30 godina, dg je teratozoospermia i imamo iza sebe 6 neuspjelih postupaka IVF. Svaka cast dr, biolozima i cijelom timu al nije u tome CATCH 22. Dakle, ili borba protiv zakona ili bjezi preko granice. Ovo je zlocin prema covjeku. No hard feelings :)
Ksena28 :naklon:Citiraj:
mislim žene stvarno... fakat su mi poštenije ove koje samo hopsaju i vibraju i one koje samo viču "ja, moj postupak, moje pikanje, moji transferi, moji lijekovi, ja, ja" nego ovo "dajte ideju, javite mi se"...
nitko se NEĆE BORITI ZA VAS!!!!!!! one koje i jesu nešto radila unazad dvije godine su ili u inozemstvu, ili trudne, ili su rodile ili su pak otupjele od borbe protiv ZAKONA. Ako se VI MLADE i nove cure ne izborite za sebe nitko vam neće pomoći JER TO NIJE RODIN POSAO - to je vaš posao!
nadalje, vi koje postavljate pitanja što je FET, IVF i koja je razlika između umjetne i potpomognute oplodnje - dajte se obrazujte malo, čitajte, guglajte, malo enciklopedije, knjige... pa neće vam oči ispast ako same nešto pokušate naučiti o onome što vas čeka!
AMEN
Ja bih još samo dodala da slobodno zavirite i na druge topice - pogotovo one na kojima vas se poziva na akciju....i malim korakom se krećemo naprijed...
Danas bila na pregledu i od mojih milijun folikula nekoliko ih se izdvojili kao veći, a opet je hrpetina malih. Rekao je dr. da može biti da bude i 20 j.s. a samo nekoliko uopće prihvatljivih. Stvarno se nadam da ćemo dobiti bar tih nekoliko, osobito zato što će punkcija vjerojatno biti doista strašna, uz tako puno folikula, a bez anestezje...
Sutra još jedan pregled ujutro i štoperica navečer, punkcija u subotu. Kad bi se barem ti manji folikulići trgnuli i u subotu me lijepo iznenadili...
Vala drži se, bit će jajnih stanica ne brini,vidjet ćeš....samo se drži i vjeruj...znaš da se u jednom malom trenutku sve može preokrenuti..ja vjerujem da ćeš ti biti prezadovoljna...puno folikula pa mora biti i dobrih j.s....bit ćeš ti uskoro mamica:)
Vala i ja sam danas bila gore,tražila sam curu sa srebrnim lančićem i privjeskom u obliku srca i nisam je našla...jučer sam ti htjela predložiti da se prepoznamo gore,ali mi je riknuo lap.
inače ja sam od danas u postupku,primila sam 1.injekciju menopura,pijem hiramicin(mm isto)i navečer na tetraborat vag.
u subotu sam opet gore pa ako si za druženje?
Vala sretno ~~~~~~~~~
nego mene iskreno zanima na koji način biraju js, zna li netko
A ti si jako pametna, prva odgovaraš na forumu glumiš Veliku mamu. Onda daj molim te budi normalna i imaj empatije pa svakome pošteno i ljubazno
odgovori ili ako nisi raspoložena taj dan apstiniraj.Hvala!!!!
(((((svima ostalima se isprčavam na ovakvome tekstu))))))
Pirice, bila sam jučer jako brzo gotova, odmah me prozvao, nisam vadila krv, pa smo se možda skroz mimoišle. Lančić je uvijek tu, skužila bi me, haha. No u subotu sam na punkciji, tako da me nećeš nikako promašiti. Super, vidimo se tada. Dobro će mi doći brbljanje, ful me hvata strah...
Uglavnom, bit će oko 20 folikula za punktirati, ali ih je 5 od 20mm i u njih dr. polaže najviše nade. Još je par na 19mm (i molim Boga da narastu) i hrpa manjih, koji neće dati ploda, ali su ipak preveliki za ostaviti i morat će ih sve punktirati. Ne moram vam ni reći kako se bojim punkcije toliko folikula bez anestezije. Osobito nakon prošle punkcije koja mi je doista bila bolna, a tada je bilo svega nekoliko folikula. No dobro, idemo korak po korak...
E da, zaboravila sam pitati dr. A., kada prestajem stavljati one želeaste vaginalete, jel zna netko? A morat ću ga zvati...
Vala sve si bliže draga. Ne boj se. Ja to gledam tako, ako su sve preživile i ja ću.
Bit će js, mora.
Mislim da si se dogovarala sa sezen, a ne s piricom ili???