to je isto istina, jako je teško otkriti uzrok
eliminirat ćemo jedno po jedno pa vidjeti
Printable View
naša se mala osula od lubenice, čisto da znaš. to me je jako iznenadilo jer nisam mislila da bi ta voda i šećer mogli biti alergeni, ali sam nakon toga čula da jesu.
lutonjice, testeri u ljekarnama u zapadnom dijelu grada
nama je BR ideja za jesen,ne putuje mi se po ovim gužvama i vrućinama...a i čekam da malo poraste pa da bude mirnija
(zvijerka mala,jedva smo kap krvi izvadili).
možete li mi reći o kakvom je testerima riječ?
ja sma čula pozitivno iskustvo o fitoterapeutkinji...i idemo na pregled da pogleda maloga.a prije toga na testiranje..
ja sam sve po netu pretražila, ali nisam našla da bi biorezonantne terapije bilo u splitu, ili okolici.
gdje uopće ima kod nas, a gdje u sloveniji.
kod nas ima u Rijeci i Selcu, neke cure pričale i za Zadar, Slovenija Atomske toplice
ima i u Poreču...al ni to nije blizu Splita...mislim da ti je Zadar( dr.Marđetko) najbliži,nama najdalji...(čula samo poz.iskustva)
Ja sam totalno zbudaljena, ako dijete proba novu namirnicu i recimo dobije osip na dijelu tijela, nakon par sati, ako je to AD, da li je moguće da se nakon 24 sata povuće. Luda sam gledam svaku pikicu na tijelu i više neznam što je od znoja, komarca, letećih mrava. Namazala sam taj dio samo nevenovom masti.
to ti je najbolje otići pedijatrici čim se pojavi osip da pregleda i kaže ti o čemu se radi
inače je kod svih kožnih bolesti dobro doći odmah po pojavi simptoma radi lakšeg dijagnosticiranja
nama se npr. osip pojavio i u roku jednog dana nestao, tad nismo išli kod pedijatrice jer je do drugog dana od pojave kad smo namjeravali otići već nestao
drugi puta nam se nakon 2-3mj pojavio u jačem obliku i išli smo taj isti dan- ujutro se pojavio, popodne smo išli
pregledala je i rekla da se radi o AD, ja ga imam godinama, pa sam ga i sama prepoznala
rekla je da je vjerojatno okidač bila lubenica, ali naravno to nije sigurno, može biti bilo što
Ma osjećam se stupidno, jer mi je pedica i rekla da to najvjerojatnije nije AD, ali nije vidjela na rukicama kad je bilo najgore, a i ovo na vratu je brzo nestalo pa nebi ni stigli do peda u radnom vremenu, ništa idući puta, ako se desi idemo. Ja nemogu baš prepoznati jer mi je to prvi susret, ako je uopće...
grom , kaj je to stres test ( jel to ono na kaj se i mi spremamo)
mi prošle godine bili na testiranju za kozje mlijeko , malo je popila , pa još malo, i počelo reagirati tek kroz sat vremena, više nikad nismo pili to mlijeko ( bili smo u bolnici na testiranju) , i sve se povuklo u roku od 4 sata.
stres test - drugi naziv za test opterećenja (u našem slučaju kravljim mlijekom)
kod nas je to izgledalo ovako: u dnevnoj bolnici, otvoren venski put (braunila), svakih 20min 1 žličica jogurta do ukupno 100ml, potom promatranje još 4 sata (istodobno je postavljen i flaster za patch test koji se očitavao nakon 48 i 72 h)
grom, to je to kaj i nas čeka za dva tjedna,samo je meni Mišakica rekla da će joj baš dat mlijeko , a ja sam rekla kaj nije bolje da se da jogurt. Zanima me kad ste išli doma ( meni je rekla da nas bude poslala doma navečer i ponovno ujutro u bolnicu, pa za par sati fraj) i dal je sjela nekaj drugo jesti osim jogurta ( ja bi joj spakirala neku voćku i slično). Da i nama je rečeno da je to pravo bolničko liječenje, a ne dnevna ( pod dnevna smo bili prošle godine na kozjem mlijeku, u čekaonici i parkiću kod gastričke)
grom, i zanima me dal je rast baš bio nula ili neka blaga +1. Znači ništa vam nisu stavljali u braunile???
htjela sam reći da naravno da je moguće da se neki osip sam povuče bilo za 5 min, bilo za 5 dana..to je uglavnom alergija onda..kad tijelo to prevlada, onda se samo povuče..puno puta je moj mali dobio neki osip, pretežno na licu ili trupu, koji se sam povukao..nekad se sam povukao za pol sata, nekad za pol dana..ovisno..znam prepoznati kad je crvenilo koje bude samo prošlo,a kad je dermatitis, ono grubi ružni osip..
Mi smo upućeni od alergologa pa smo bili na odjelu za pulmoalergologiju (iako mi je Mišakica rekla da možemo i kod nje ali na hodniku :roll:). Ušli u ponedjeljak ujutro oko 9, izašli oko 5, pa se vratili u srijedu oko 1 (nakon 48h na pregled i očitanje patch-a) i četvrtak oko 1 (nakon 72h na očitanje patch-a) i tad smo i otpušteni.
U principu se i radi s mlijekom, ali mojoj princezi se zamjerilo od prvi puta pa su išli s jogurtom. (Mada ni to nije išlo glatko - od plakanja je poflekavila tako da su se ozbiljno zabrinuli nije li izreagirala i na jogurt).
Jesti joj ne smiješ dati ništa za vrijeme samog unosa, no podoj su dopustili. Poslije su joj donijeli ručak kao i svoj djeci na odjelu. U principu je ideja da jede nešto provjereno (mada su oni donijeli punjenu papriku i pire krumpir u sosu od rajčice a ja rajčicu još nisam uvela pa je na kraju ipak jela ono što sam ja ponijela).
RAST je bio čista nula. U braunilu nisu stavljali ništa.
Ma eto pokušavam shvatiti, taj grubi ružni osip je imao po rukicama i to se javilo dan nakon što je probao mahune, ali taj dan je bilo i užasno jako sunce, vozili smo se u autu, bio je zaštičen, ali ga nisam namazala. Osip je bio jak dva tri dana, onda je izblijedilo, ali je ostala suha gruba koža, još je i sada nakon skoro dva mjeseca ja mogu napipati. Sad nam se javio osip nakon žumanjka, ali je i jako brzo nestao u potpunosti, osip je bio na vratu ( i opet sumnja, da li je od znoja). Prvo sam i ja posumnjala da ga je opeklo sunce, ali predugo je trajalo, pedica je rekla da je suha koža (ja sumnjam), jer znam ipak kako izgleda suha koža. Za sada više ne konzumiramo mahune, a žumanjak isto nećemo neko vrijeme, pa ću opet probati. Problematična mi se čini i dinja. Čekat ću da bude potpuno čist pa onda probati pomalo, neznam što drugo. Alergije su mi sasvim nova dimenzija, čitam i pratim, već ste mi puno pomogli, ali imam gadan osjećaj, nešto nije u redu.
evo nama se u roku sekundu javio osip po CIJELOM tijelu
i nakon Fenistila i Apisa (homeopatski lijek) je prestao također u roku par minuta...
nevjerojatno... da li netko od vas koristi Apis umjesto Fenistila, Zyrteca?
Cure hvala na savjetima.
Opet imam pitanje, pa tko zna neka pomaže. Početkom osmog mjeseca idemo vaditi RIST i Eo u komori.
Šta to uopće pokazuje i da li joj smijem davati Fenistil sada obzirom će vaditi te nalaze.
Jako se češe po prsima, kida majicu sa sebe, nastojim joj držati ruke da se baš ne poguli do krvi.
Fenistil smo izbjegavali par mjeseci, ali mislim da joj moram malo olakšati i dati joj ga.
Fenistil se ne bi smio davati 7 do 10 dana prije pregleda, da bi rezultati biti vjerodostojni.
Maya_78 mi koristimo Aerius i također dosta pomaže.
POZDRAV.Nova sam na ovom forumu i učlanila sam se zbog ovog tvog posta o kremi iz Konavla.Zanimaju me tvoja iskustva sa tom kremom.Sta se desilo jeste je koristili.Koliko vidim pisala si da vam je pomogla ali posle opet nailazim na tvoje postove gde pises da se mucite sa ekcemom.Molimte za odgovor jel ja imam cetvorogodisnju patnju sa detetom koje ima ekcem.Cula sam za ovaj melem pa me interesuje tvoje iskustvo.
Krema je djelovala cca mjesec dana, nakon toga više ne..
Hvala ti na odgovoru.Zena koja mi je preporucila kaze da je detetu izlecila AD tim melemom.Nadam se da ce nama pomoci.Kako je bilo kad ste mazali,jel bilo crvenih pecata od te masti kao recemi taj covek sto vise crveni bolje je jel izvlaci napolje alergiju.Joj dodje mi vise da poludim od stalnom potragom za nekim novim lekom.
Ovdje sam naučila da postoji milijun vrsta ad-a, odnosno da se ad-om zovu i laganiji slučajevi. Tako da nekome pomogne nešto, drugima ne, nemamo svi istu težinu bolesti, iako je ista dijagnoza na papiru.
Probaj sve što možeš i sretno!
evo prijavljujem da je nama AD nestao u 2 dana boravka na moru
vilenjak- za sva druga pitanja možeš mi pp-ati jer ne zalazim više puno na ovaj topic pa slobodno šalji pp. pozz
Pozdrav.
" Ekzema se javlja kao posledica nerazvijenog imunog sistema kod dece, cesto kao posledica nedostatka bifidobakterija u ranom periodu razvoja bebe. Cesce je kod bebe rodjenih carskim rezom, beba koje majke nisu dojile, beba koje rastu u suvise cistoj sredini...
Probiotici kao sto su Lactobacillus rhamnosus LGG ili Bifidobacterium lactis BB-12 su klinicki ispitani i dokazano pomazu u slucajevima atopijskog dermeatitisa kod dece.
Raspitajte se...
"
Moje dete je imalo dijagnozu AD i leceno je kortikosteroidima i antihistamikom a resenje je bio probiotik. :)))) Njemu je napravio problem propolis (prirodni antibiotik), koji sam uzimala u trudnoci (koji pored virusa ubija i bakterije) i sto se rodio carskim pa nije uspeo da se nakupi "dobrih bakterija" prolazeci kroz porodjajni kanal. A bili smo jako bolesni: koza kao smirgla, crvenilo, cesanje, tecnost iz rana... Forum mi je mnogo pomogao da se resim te posasti pa se nadam da cu i ja nekom pomoci. Za sad stanje mnogo bolje, imali smo srece da AD nije genetski predodredjen i nadam se da se vise nikad nece vratiti...
znam puno slučajeva gdje je dijete prirodno rođeno i dugo dojeno s teškim oblicima ad-a, ili slabijim, pa obrnuto..nema nekog pravila..kod svakoga je drugačiji uzrok i drugo pomaže..nama npr.probiotik uopće ne pomaže, dok propolis da..a, opet nekome je suprotno..za pravi ad je krivi gen..u biti kad dijete dobi osipe, treba sve probati i probiotik, i ovo i ono..ali, ništa ne garantira da će baš to drugome pomoći ako je nekome već je..ima tisuće uzroka da se dobiju osipi ( slabi imunitet, alergije, bakterije, gljivice, loša barijera kože, nedostatak određenih vitamina, gen, prevelika čistoća, prevelika zmazanoa :), stres, virusi, vrijeme, nedovljna probavljivost hrane, neprerađenost enzima, nedostatak nečega u organizmu, suhoća kože, masnoća kože, intolernacije na hranu, treće mandule i itd..mogla bi nabrajati i nabrajati..zato svakome nešto drugo pomogne..prvo treba naći uzrok..kod onoga koj ima prblema sa crijevnom florom i zbog toga osipe, normalno da mu je lijek probiotik, onaj koji ima probleme samo s kožom npr suhoćom, a ne prlobleme iz nutra, tome poamže i obična a-derma, netko trebva uzimati više odeređenih vitamina jer ih organizam dobro ne apsorbira, i na taj način izbacuje osipe po koži..a, ima naravno i onih koji imaju takvu grešku u genu, da si jednostavno uopće baš ne mogu previše pomoći kaj god radili..ali, definitivno treba sve isprobati..
mi smo inače bolje nego ikad..kuc, kuc u drvo..nadam se da će tako i ostati..
pozdrav svim atopičarima..
a koji bi bio uzrok AD-a ako se povuče na moru?
ovisi sad dali je poboljšanje samo od morskog zraka ili poslije kupanja..na moru je zrak drugačiji, očito djetetu taj paše, i ima nečega u zraku kaj kod nas nema, a njemu fali..i na moru je veća vlažnost zraka, a dermatitisu fali vlage, a tamo valjda ima u zraku toliko koliko djetetu treba..znam da je mom malome uvijek koža bila bolja kad su bili kišni dani radi puno vlage u zraku..
a, morska voda je ono lijek..ima raznih planktona, algi i svega ljekovitog u vodi ( koži možda ti neki enzimi, elementi fale), a tih elemenata ima jako puno u morskoj vodi..a, možda i na moru ima puno manje tih nekih alergena koje je prije dijete bilo izloženo..i još plus na odmoru smo opušteniji, i onda je i dijete srtenije i bez stresa..
a, sad koji je uzrok ad-a..vjerojatno, koži ili organizmu fali nešto, što ima na moru..jako puno njima se poboljša na moru..mojemu malome ne..dapače, čak se i pogorša ponekad..neko je čak i alergični na morsku vodu..svi su manje više različiti..
a, onima kojima se poboljša na planini, tima pa smeta prašine i grinje, jer na planinama nema alergenih grinja i prašine...
moja danas bila na opterećenju s k.m., i sve bilo ok, samo kad je išla doma , pojavio se kao o989sip ali samo kod brčića , jedva se vidi, bumo sutra vidli kaj veli doktorica.