Stranica 37 od 94 PrviPrvi ... 2735363738394787 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala cure, baš sam jučer bila u bio&bio, zaletit ću se danas onda opet po taj noćurak

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kad je to sve tako relativno nama ulje od noćurka (a cjena je ohoho) nije ništa pomoglo, a aderma pomaže.
    enchantress kada se onako jako upali i popuca, može se po danu mazati bepanten plus kremom. Ova plus pomaže zacjeljenju ranica, nama je bila pomogla, a moja mala je imala otprilike onako lice kao na fotki. Ako se jako cjedi probaj joj malo oprati otopinom hipermangana, onako sa vaticom proći. Ja sam to radila iz straha da se ne inficiraju te otvorene ranice.
    Inače, što se hrane tiče moraš toliko razmišljati da ti mozak eksplodira. Npr. meni je trebalo brdo da shvatim da joj smeta med (koji sam ja jela naravno, prirodno sladilo...), zatim breskve i rajčica u bilo kojem obliku. A te ti namirnice rijetko tko spomene.
    A još nešto. Naša je mala bila takva kada smo probali sa homeopatijom. Zato smo i odustali. Čitala sam puno na netu i otkrila da je početak homeopatskog liječenja AD-a čišćenje organizma, odnosno jako jako pojačani AD dok se ne očisti. Naša je T tada imala niti 5 mjeseci, ja je takvu nisam mogla gledati a da mi srce ne puca i odustali smo od homeopatije.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Cure, nisam vas dugo pratila, ali samo da vam javim kak smo bili na trećem testu u Selcu, i od silnih alergena sve se svelo na orahe, kikiriki (novi, drugi test ih nije pokazao ), i ovčju vunu. Presretni smo! :D . Dijete prvi put zagrizlo sir i čokoladu, i jelo torte na ročkasima! Ipak, dr. savjetovala da izbjegavamo čisto mlijeko i svinjetinu. Pozdrav svima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nadam se da uživate, ali nemojte sad naglo pretjerati, jer je to opet mogući alergeni za njega. Znači polako , kao kod dohrane, jedna do dvije namirnice tjedno i pratiti promjene.

Sretno!

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

danas počeli s grijanjem-evo već se AD pojavljuje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mog sina je spasila domaća crna krema iz Konavla, no nažalost teško je doći do nje, pa ako netko ima nekog dolje pokušajte.
    Znate kako mu je bilo grozno, al evo kortiće već dugo nismo koristili :D

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo tako-tako...više manje ok ad,al ima temp. :/
    Kupila danas Excipiel mast, pa da probamo i to.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo novosti: bili na (kožnom) alergotestu koji je potvrdio alergiju na jaja, brašno, mlijeko i donio nam nova iznenađenja: piletina, govedina, riba, citrusi, orašasti plodovi... (skoro sve što je testirano)
    zanima me, pisalo se o tome, da ako su na jaje, obično i dođe pozitivno na piletinu, ali da se alergija ne ispoljava (na koži)
    mislim da moj može pojest piletinu bez problema...
    doktorica nam je savjetovala učlanjivanja u Udrugu celijakčara (ne jer smo celijakičari nego da dođemo do informacija o hrani bez pšenice)
    ono što me zanima (a nisam je stigla pitati) je da li da mu dajem zob, raž, ječam tj. one žitarice s glutenom (s obzirom na alergiju na pšen.brašno)... pokušaj-pogreška?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Maya, mislim da mu za početak bude u ovoj dobi čisto dovoljno žganci, riža i proso, a ostale žitarice dodavaj tek za mjesec dana. Mislim da bi ti što se tiče dijagnoze bilo pametno napraviti ono što sam ti rekla prije 2 mjeseca.

Vidim da si bila na pricku, a da li je testirala rist i rast iz krvi ( jer je on mjerodavniji u toj dobi), jaje nije isto ko i piletina, ko i mlijeko i govedina , ali ipak treba malo kontrolorati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, mislim da ćemo to i napraviti.. kako stanje sada stoji, baš je gadno...to nam je i alergologica savjetovala
    (btw, rekli su da je dovoljno mjesec dana prije dokumente poslati)
    RAST je prije napravljen samo za jaja brašno mlijeko, sad ćemo i na ono što je prickom "dokazano" (mada nisu imali puno bitnih reagensa...)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa
    Maya, mislim da mu za početak bude u ovoj dobi čisto dovoljno žganci, riža i proso, a ostale žitarice dodavaj tek za mjesec dana. Mislim da bi ti što se tiče dijagnoze bilo pametno napraviti ono što sam ti rekla prije 2 mjeseca.
    da, to papa, kao i meso (do sada piletina, puretina, sad izbacujemo piletinu, dodajemo janjetinu, kunića i sl.) i povrće, ali mu je malo dosadilo svaki dan kukuruzni griz s nečim (rižu ne dam često jer ima zatvore...)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Maya, što se tiče onog kaj sam ti rekla , uzmi si dovoljno vremena, traži da ti specijalisti napišu preporuke, u krajnjem slučaju ako i kasni možeš iskoristiti i go ( ak se tako dogovoriš u firmi) ili koji dan bolovanja. Ja evo čekam produljenje već više od mjesc nada.

Dodaj više povrća, moja je u to doba voljela jedan dan karfiol, drugi brolulu. A žgance i rižu smo mjenajli ski drugi dan. E sad gledaj moždati tu malo i otpomaže Pregomin, mi ga nismo koristili kad smo bili tak mali.

Dodaj voće friških kruška pa ih zmučkaj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e sad pazi malo i na janjetinu, nama se Jelić čudio kak to da je alergična na nju, pa ni ja se ne sječam kad sam je zapnji put vidjela, možda prije 5-6 godina, ali nisam sigurno dok sam bila trudna.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja cura je kod Jelića bila po testu alergična na brdo namirnica, a danas nalaz iz poliklinike Helena i sve negativno!
    Toliko o testovima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama se u većini Jeleić i bolnica poklapala, bar u nama važnim stvarima.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ah,nama po testovima Jelića je puno hrane,a po krvi su na granici a povećana je samo prašina...a jasno da sam hranu izbacila a prašine je nekako uvijek isto...

Šta se tiče janjetine ...nama je ispalo sojino mlijeko-a mi to nismo nikad konzumirali.Tako da to izgleda nema veze.Kao i razne bakterije na šta bi isto bila alergična,a valjda ih nema.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama suprotno. kod Jelića samo KM, laktoza i jaje; na klasičnim testovima svašta... ah... vidjet ćemo sada po RAST iz krvi još...
    najteže mi pada ta riba, baš sam mu namjeravala početi davati zbog masnih kiselina... morat ću opet u apoteku po "dodatak" ili probati s lanom odn. lanenim uljem?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da se malo javim.
    mi sutra idemo kod dermatologa (počinjem sakupljati nalaze za eventualno produljenje).

sada smo na sulfuru, lice joj je koma. još je i bolesna + sezona grijanja pa izgleda strašnije nego što bi valjda bilo. to su valjda ta čišćenja, nadam se da ću izdržati. dobili smo totalni ban na kortiće, ja nekada ne bi izdržala pa bi joj najgore ekceme malo namazala.
    noćurak nam na žalost ne pomaže, niti bepanten, samo homeopatska krema neven+.

trebam vaš savjet što se tiče alergija na hranu.

očigledno je alergična na velik broj namirnica koje je dobilala preko mog mlijeka (km, soju, rajčicu, patliđan, kvasac, šljive, marelice...) ali ja nikako da skompletiram taj spisak. uvijek se od nečeg osuje.

iako ima 5 i pol mj. krenuli smo s istraživanjem hrane (ja sam mjesec dana odbijala taj njen interes, ali nam je pedica dala zeleno svjetlo, i j newman također ) . osobno sam željela to prolongirati bar do 8 mj, ali ona ima svoje planove.

može te li me uputiti na vaša iskustva s dohranom ako ste negdje pisale o tome.
    npr. njeno je lice koma cca 20dana u mjesecu. kako da ja znam je li to od onog što sam ja pojela ili onog što sam dala njoj. ja si mislim da joj ništa ne bude od jabuke i mrkve, ali ne vidim da ćemo se mrdnuti dalje od toga.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo oprezno krenuli s dohranom. riža, proso, kukuruz (ok reakcije) zatim kruška (kaže derm. bolje nego jabuka), jabuka, banana, onda tikvica (sezona), mrkva, krumpir... sve s masl. uljem povrće i tako... od mesa bijelo pureće, pileće...(tebi je još prerano)
    nama je sugerirano da dosta rano uvedemo meso zbog nedostatka bjelančevina iz mlijeka
    moram ti reći da dok god sam dojila nikad nisam bila načisto na što reagira. što me ubijalo u pojam... stalno preispituješ, ja sam prehranu svela na par namirnica i osjećala se fizički grozno... kako je krenula dohrana, uvela sam im Pregomin, postepeno prestala dojiti i mic po mic došla do nekih zaključaka
    iako, i dalje se od nečeg zna osuti, a uvijek se isto hranimo.
    navodno na grinje i prašinu nije alergičan... nemam pojma...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OT Maya- duuugoo već imam u outboxu pp koji nisi primila od mene, provjeri inbox

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    nama suprotno. kod Jelića samo KM, laktoza i jaje; na klasičnim testovima svašta... ah... vidjet ćemo sada po RAST iz krvi još...
    najteže mi pada ta riba, baš sam mu namjeravala početi davati zbog masnih kiselina... morat ću opet u apoteku po "dodatak" ili probati s lanom odn. lanenim uljem?
    Za ribu ti je još prerano, a i veliki ti je alergen, traži rast na ribu ( kod nas imaju samo srdele, samo to i jede)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

negdje (ne valjda na Rodi) sam čitala da davanje ribe od oko 8 mj. nadalje poboljšava imunitet...
    da, radit ćemo i na (morsku) ribu RAST...

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa
    the enchantress, velika jabuka ima li kaj nekaj novog pozitivnog????
    sorry, nisam vidjela!
    mi smo super!

ja se držim poprilično rigorozne prehrane..

doručak: MM kruh peče doma , mažem ga biljnim putrom, pekmezom ili biljnom paštetom koja fakat ima okus kao prava :D, rižino mlijeko i KAKAOOOO, sve iz Bio&Bio. cijene su grozne, sram ih bilo!

ručak: meso (samo domaći piceki, junetina, svinjetina - za teletinu i janjetinu sam čula da nisu dobri jer tele pije KM a i janjce nekad dohranjuju s KM :? ), puno povrća (osim rajčica, celer,..), juhice,..

večera: neki pudingić na bazi riže s kakaom - prefin!, voćne kašice za bebe,.. i tome slično.

jako pazim da ne jedem ništa s KM i jajima, prema testu od dr. Jelića.

mazali smo Parfenac i pomagao nam je - nikad ne senzacionalno ali je držao stvar pod kontrolom. nakon nekih dva mjeseca korištenja (dermatolog nam je rekao da je to ok iako na kremi piše ne mazati duže od dva tjedna!) primjetili smo da ga je počeo iritirati tj da se crveni nakon mazanja. sad ga mažemo dr. Theiss intenzivnim pomazom od noćurka. prvo nam nije pomagalo, ali u kombinaciji s prehranom je super!

kupamo ga jednom tjedno 5 min u vodici koja nije pretopla (oko 34, 35), četiri puta tuširamo ili samo poplahnemo pod pipom (presmiješno!), dva dana 'štrajkamo'.

prošli smo jednu turu homeopatije, davali smo probiotik VIP Panda 30 dana.

nakon mjesec i pol ovakvog režima (od kojeg je možda pomoglo nešto, možda sve a možda ništa), napokon sam dočekala da napišem nešto što sam jako priželjkivala kad sam pročitala da druge mame pišu: prošlo je 'kao rukom odneseno'! nemamo NIŠTA!

da se nadovežem na povezanost AD-a i traumatičnih trudnoća i poroda - naša je trudnoća bila kao iz bajke ali porod prestrašan!

nadam se da ćemo ovim podužim postom nekome pomoći/olakšati/motivirati ga na borbu..

kuc kuc kuc, malo se bojim dohrane i sezone grijanja..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam se Parfenaca bojala zbog uputa:
    Za primjenu kod djece mlađe od 6 godina nema dovoljno iskustva, pa se primjena ne preporuča

Trajanje primjene
    Ako bolujete od neurodermitisa, ekcema na nogama ili u području anusa, ili imate druge poznate reakcije preosjetljivosti, liječnik će ograničiti primjenu na najviše 14 dana, te Vam, ako je s liječničkoga gledišta nužno, ponovno propisati Parfenac najranije nakon 3 mjeseca

iako nisu ni kotrići bolji, al barem su odobreni kod nas, huh..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zapravo, ne znam je l Parfenac odobren, Protopic nije.. :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozdrav..
    evo, da se i ja malo javim..
    mi smo po starome..jedno vrijeme ok, pa onda imamo i loših faza i tako..ali, definitivno bolje nego što je to bilo prije..jučer smo bili kod derm. na kontroli, rekla je i sama da je on njoj puno bolji, i da to mi ne potrošimo puno kortića..i da je to sve ok..
    a, što se tiče tih testova..dijete neku alergiju na namirnicu, ali ako je ona mala, može prerasti i za mjesec dana..njemu je pprije smetao i luk, krumpir, ma svašta..sad to može jesti bez problema..
    moj, pošto ne jede mlijeko i jaje, mora pojeti dnevno mesa za jedan veliki šnicl, baš da dobi proteine...a, u hranu mu stavljam sojino mlijeko jer ga samog neće piti..inače ostalo sve voli jesti, variva baš sve,..
    čak je došao do 14 kg..
    čak sam mu dala i rajčice, ali samo kad je u dobroj fazi, jer rajčice pojačavaju svrbež..tj, radim mu pizzu..na tijesto domaću pasiranu rajčicu,pa gore još mljeveno meso s lukom, paprikom i kiselim krastavcima..i to se onda zapeče..to obožava..i tako..uskoro punimo 3.godinu..nadam se da se stanje bude još bolje popravilo..
    i još uvijek, kad zagusti, koristim kortiće sve pod kontrolom dermatologa..bez toga ne može u lošoj fazi..
    pozdrav svima..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Ah,nama po testovima Jelića je puno hrane,a po krvi su na granici a povećana je samo prašina...a jasno da sam hranu izbacila a prašine je nekako uvijek isto...

Šta se tiče janjetine ...nama je ispalo sojino mlijeko-a mi to nismo nikad konzumirali.Tako da to izgleda nema veze.Kao i razne bakterije na šta bi isto bila alergična,a valjda ih nema.

Mi smo i u bolnici na soju, kikiriki, orahe i sl. kaj ona nikad nije ni vidjela u životu!

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    mi smo ti pacijenti dr.pavičića i pustišek u klaićevoj i obadvoje je preporučuju uz bazičnu kremu svakodnevno mazati po 2 puta na crvenim mjestima.....

mene zanima nešto cure-iz zg smo...imamo 1.9god...kakve testove napraviti za ad?iz krvi mi se čini nekako lakše?jer sumnjam da će beba biti mirna da mu pikaju rukice...možete li mi molim vas obijasniti,gdje,te kakvi testovi se rade točno?thanx

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jučer su mi u apoteci preporučili ulje crnog kima za atopijski dermatitis i alergije.
    Da li netko ima iskustva?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ruza prvotno napisa
    mi smo ti pacijenti dr.pavičića i pustišek u klaićevoj i obadvoje je preporučuju uz bazičnu kremu svakodnevno mazati po 2 puta na crvenim mjestima.....
    I nam je Pustišek preporučuje, i Parfenac i Protopic, ali pročitala sam im upute, i ona nas nije upozorila na posljedice kreme, niti dala upute kakve su navedene uz kremu..više vjerujem uputama uz kremu, a nisu bezazlene

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa
    Jučer su mi u apoteci preporučili ulje crnog kima za atopijski dermatitis i alergije.
    I meni je susjeda baš preporučila ulje crnog kima.. još (jedino) to nisam isprobala..

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ću danas kupiti da isprobamo. Lovro mi je pun dermatitisa a i Larica ima po rukama .
    Nadam se da će barem malo pomoći

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi baš probali ovaj tjedan (Aderma i Linolla Fett nisu bile od koristi) i crvenilo se već nakon nekoliko dana smanjilo. Kupili u bio&bio. Nije jeftino (180kn, mislim da ima oko 200ml) ali piše da se razrjeđuje 1:10 sa uljem jojobe ili bademovim pa bi trebalo potrajati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Od neutralnih krema, nama je najbolja iz ljekarne u bolnici Srebrnjak koju oni prave, 30ak kn, ali nam je najblaža i dosta masna.
    Ali daleko od toga da će umanjit crvenilo ili svrbež..

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj grom prvotno napisa
    Mi baš probali ovaj tjedan (Aderma i Linolla Fett nisu bile od koristi) i crvenilo se već nakon nekoliko dana smanjilo. Kupili u bio&bio. Nije jeftino (180kn, mislim da ima oko 200ml) ali piše da se razrjeđuje 1:10 sa uljem jojobe ili bademovim pa bi trebalo potrajati.
    Od
    http://www.aromara.com/
    je u apoteci cca 65kn :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Od
    http://www.aromara.com/
    je u apoteci cca 65kn :/
    Koliko ml? U cjeniku str koju si stavila 100ml je 105kn, a to je i skuplje nego grom piše da je 200ml 180kn

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nemam pojma, MM je pitao za cijenu i javio mi na mobitel. Kad donese doma javim koliko ml, ali sad je na nekakvoj akciji kod njih

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemam pojma, MM je pitao za cijenu i javio mi na mobitel. Kad donese doma javim koliko ml, ali sad je na nekakvoj akciji kod njih
    Poslala i ja svog mm-a po crni kim

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Poslala i ja svog mm-a po crni kim
    Jadni MM-ovi

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Upravo me MM ispravio 100ml 139,00 kn. Moje isprike za unesenu pomutnju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jadni MM-ovi
    Ajd nije za nas, nego za dječicu 8)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kako tj koliko spavaju vaši klinci?
    Moj nikako ne spava, svrbež ga budi, spava 2 puta po 10ak min u cijelom danu..
    I kako rješavate pelensku zonu kad je napadnuta ad-om? Ne možemo se luftat jer čim otvorim pelenu njemu rukice podivljaju od grebanja
    Sudocem ne pomaže, a ni ostale cinkove kremice..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kako tj koliko spavaju vaši klinci?
    Moj nikako ne spava, svrbež ga budi, spava 2 puta po 10ak min u cijelom danu..
    I kako rješavate pelensku zonu kad je napadnuta ad-om? Ne možemo se luftat jer čim otvorim pelenu njemu rukice podivljaju od grebanja
    Sudocem ne pomaže, a ni ostale cinkove kremice..

Kad smo mi bili u tak ružnim fazama, spavale smo skupa tak da sam ja cijelu noć hvatala ruke, od kad smo na homeopatiji, koža je bolja ( čak i odlična) nakon 4 mjeseca više se ni ne vide ožiljci od perutanja i grebena, počeli smo spavati cijelu noć, ali pošto je alergičar , trenutno je mući neki kašalj, tak da opet ne spava skroz.

Pelenska zona nam nije bila problematična, rekla nam i dermička , da ne zahvača pelensku zonu ( ad), a i mi smo bili platneni, ak to kaj pomogne ok.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nama su se nogice malo zacrvenile-vjerojatno od temperature,ili od "šoka"-razbila glavu i bili na šivanju-1šav,ili od grijanja? :/
    Mast pomogne,koža je glatka i ne svrbi se,al se do navečer zacrveni ako se namažemo sampo jednom.Probat ćemo danas više puta.

svima

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i moj prije od svrbeži je jako loše spavao, pogotovo noću..
    sad ok spava..s menom u krevetu spava, kad ga počne nešto svrbit primim ga za ruku i on odmah se umiri i dalje zaspi..zato spavanje s djetetom koje ima ad je jako dobro i djeluje umirujuće za njega..
    što se tiče pelenske regije..ispočetka nismo imali ništa..nego tek sad prije godinu dana se i tamo pojavilo..bilo je više kad smo imali pelenu, sad kad smo ju skinuli sad ima manje..većinom su to samo preponi i ispod jajčeka..i naravno, kad mu se to jako zacrveni i počne svrbjeti i vidim da se to dalje širi, namažem 2 dana s aflodermom, i onda to prođe i jedno vrijeme smo na miru dok se opet ne pojavi..drugo ne pomaže..jer isto tako, kad sam ga skinula počne se svrbati i hoće to sve isčupati, ponekad se i onda raskrvari..to više ne čekam..nego odmah to saniram..

e, da još nešto..pedica mi je dala neki novi probiotik, ne znam točno sad kak se zove, nemam papirić tu sad kraj sebe..ima u obliku granula i kapsula..za djecu su valjda granule..i isključivo je za djecu koja su ili dugo pod antibiotikom ili za djecu s ad-om..i vele da je dosta učinkovit..i kupim ga sad jedan dan, ali u sastavu je kravlje mlijeko..tako da mi to ne možemo uzimati..mada mi je bez veze, kud su baš stavili sastav mlijeko..pa svaki 3.atopičar je na mlijeko alergičan..a, baš sam se obradovala da bi mu to možda pomoglo...jer su u tome dva probiotika koja imaju glavnu ulogu kod ad-a..
    pozdrav..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Spava i moj uz mene noću, ali dan nam je koma (s noći sam se pomirila da je takva kakva je..)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

grozno spava...
    zaspe u 12, budi se u 1, 2, 3, 5...7, budjenje u 8.30
    opet, to je neka "faza".. ima i boljih..
    ali nikad više od 2.5 h u komadu...
    ali tako je i kad je koža "sanirana"
    po danu puno bolje 2 puta po sat-dva (najmanje 45 min)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    i moj prije od svrbeži je jako loše spavao, pogotovo noću..
    sad ok spava..s menom u krevetu spava, kad ga počne nešto svrbit primim ga za ruku i on odmah se umiri i dalje zaspi..zato spavanje s djetetom koje ima ad je jako dobro i djeluje umirujuće za njega..
    što se tiče pelenske regije..ispočetka nismo imali ništa..nego tek sad prije godinu dana se i tamo pojavilo..bilo je više kad smo imali pelenu, sad kad smo ju skinuli sad ima manje..većinom su to samo preponi i ispod jajčeka..i naravno, kad mu se to jako zacrveni i počne svrbjeti i vidim da se to dalje širi, namažem 2 dana s aflodermom, i onda to prođe i jedno vrijeme smo na miru dok se opet ne pojavi..drugo ne pomaže..jer isto tako, kad sam ga skinula počne se svrbati i hoće to sve isčupati, ponekad se i onda raskrvari..to više ne čekam..nego odmah to saniram..

e, da još nešto..pedica mi je dala neki novi probiotik, ne znam točno sad kak se zove, nemam papirić tu sad kraj sebe..ima u obliku granula i kapsula..za djecu su valjda granule..i isključivo je za djecu koja su ili dugo pod antibiotikom ili za djecu s ad-om..i vele da je dosta učinkovit..i kupim ga sad jedan dan, ali u sastavu je kravlje mlijeko..tako da mi to ne možemo uzimati..mada mi je bez veze, kud su baš stavili sastav mlijeko..pa svaki 3.atopičar je na mlijeko alergičan..a, baš sam se obradovala da bi mu to možda pomoglo...jer su u tome dva probiotika koja imaju glavnu ulogu kod ad-a..
    pozdrav..

evo tu imaš probiotik Panda bez mlijeka

http://www.vitality-international.hr/vijest.asp?id=302

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nisam javila cijenu.
    30m je 65kn i to je akcijska cijena :/ . Kupili, a ubuduće ću uzeti u Bio&Bio

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam javila cijenu.
    30m je 65kn i to je akcijska cijena :/ . Kupili, a ubuduće ću uzeti u Bio&Bio

Ima li kakvog pomaka???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •