Istina je, možda, ipak u nama...
"Rezultati do kojih su došli ukazuju na to da ljudi i u najranijoj dobi pokazuju osjećaj za dobro i zlo i instinktivno odabiru dobro."
Jesmo-li-po-prirodi-dobri-ili-losi
Printable View
Istina je, možda, ipak u nama...
"Rezultati do kojih su došli ukazuju na to da ljudi i u najranijoj dobi pokazuju osjećaj za dobro i zlo i instinktivno odabiru dobro."
Jesmo-li-po-prirodi-dobri-ili-losi
A kao i sve drugo, može se na više načina shvatiti i to što je tu "instinktivno", nekome može značiti "po Duhu svetome" ili po "naredbi Klingonaca" ili po bilo čemu u što netko vjeruje.
Uglavnom, ja vjerujem u razum i dok je razuma i pameti, dobro je. Pa bio taj razum pod plaštem bilo kog uvjerenja ili vjere. I smatram da su ljudi, uglavnom, dobri.
pa eto, osim što su vikali za nama da smo životinje i ubojice jer nas je tik prije toga prisutni svećenik usporedio s nacistima (anti-MPO tribina), nije nam se ništa više dogodilo. ali eto, nisu nas bičevali niti stavili u klade pa mora da je to onda ok...
mislim da to jasno govori o tome kako KC osuđuje grijeh, a ne grešnike...
nemam sad vremena, ali reci mi na koje to točno embrije misliš? na zamrznute ili embrije koje nastanu u procesu MPO ali ne rezultiraju transferom u maternicu niti zamrzavanjem jer se prestanu razvijati? ako misliš na zamrznute, odgovor je da se čuvaju dok se ne pokuša ostvariti (prva ako postupak nije uspio ili sljedeća) trudnoća. ako misliš na ove koji se prestanu razvijati - to je priroda. tu se događa ista stvar kao i u prirodnim ciklusima. btw samo 20-ak% embija koji nastanu u spontanim ciklusima rezultiraju trudnoćom. ostali se prestanu razvijati i žena niti ne zna da je došlo do oplodnje. ista se stvar događa u MPO, samo izvan tijela žene. npr. nama su sa mojih 27g. trebala 4 embrija da bi dobili 1 bebu - sva 4 su transferirana u 2 postupka, ali rodilo se samo jedno dijete. a zbog lošeg zakona konstruiranog pod utjecajem KC, 3 su mi jajne stanice bačene. da su i njih oplodili, možda ne bih trebala prolaziti ponovnu stimulaciju, punkciju i muku cijelog postupka kako bi mi dijete dobilo brata ili sestru. bilo bi lijepo kad bi se oko nekih stvari informiralo i iz drugih izvora, a ne se slijepo vjerovalo kome god...
mame koje ste krstile djecu sa koliko mjeseci starosti je to bilo,kada mi je najlakse to obaviti?
stariju sam sa skoro godinu dana krstila, a ovu mlađu prije dva tjedna, znači sa pune dvije godine..nismo planirali tako dugo čekati, ali eto odužilo se..moje mišljenje je da je bolje dok su dosta manji..evo, skupa sa nama se krstija jedan mali braco, on je prispava cilu misu,kad ga je krstija samo se malo promeškoljija i nastavija spavati, a ja sam svoju morala vatati po crkvi, a o tome kako je vrištala kad ju je krstija bolje da ne pišen...
Moj stariji imao je 8 mjeseci, mlađi bliže godinu dana, ali ni jedan nije hodao - tako mi je bilo lakše.
Obično s pola godine, kad već malo očvrsne i može se najesti prije polaska, da ne moram svako malo dojiti. A još uvijek je dovoljno malo da ne glavinja okolo, nego mu je sve zabavno samo gledati. Da trebam takvu procjenu davati, rekla bih da je najbolje s 4-7 mjeseci starosti djeteta (iako je u cijelo stvari to prilično nebitno).
starija je imala 6, mladja 5mj. obje su bile mirne. i nismo usli s kolicima. neki idu s kolicima i to mi je bezveze.
Sina sa 4, curu s 5 mjeseci. KAd su mogli izdržati sat i pol bez dojenja, a još su bili relativno mirni.
Eto, vas dvije isto potvrđujete tu, recimo, optimalnu dob:-).
super moja je sada 4 mj. pa bi mogla to rijesiti u skoro vrijeme,hvala
Mi smo krsitili s 3 mjeseca :-) nismo htjeli čekati s tim :-) I baš je super bilo! :-) To je divan događaj, ali i jedna od obaveza. Pa eto, jedna obaveza manje!
Jel obavezno za krstenje imati one svilene haljine kao zavjese ili mogu obuci curki tamno plavu samt haljinicu?
Ne bi trebalo imati veze kako je obucena ,kaj ne?
Nikako da ju krstimo,stara je sada 8 mj pa je krajnje vrijeme da si skinem tu obavezu.
Kod nas u obitelji se inace krsti oko 2-3 mjeseca starosti.
Al moraš imati krsnu košuljicu koju kuma stavi na dijete
Naravno da ne moraš dijete obuć u one zavijese :) zgodno bi samo bilo običaja radi da je dijete u bijelom ili barem nekim svijetlim tonovima...
ma ne mora, obući kak hoćeš, a krsna košulja predstavlja bijelinu djetetove duše