Bubilo Bubich prvotno napisa
Ima i jednog drugog "trećeg" zapravo i prilično je jednostavno. Zove se reciklažno dvorište. Čak dobiješ i beplatne ZG vrećice ako dođeš.
U jednu ruku razumijem kako se to ljudima ne da, govore "neću ja trošiti svoje vrijeme/novac (benzin)..."... ali kad je otpad u pitanju, nema mi veće sreće nego odvesti sve tamo, sto puta ću prije to napraviti nego ostaviti da se 14 dana paca ili leti po kvartu ili okolo kontejnera. Nikako ne mogu shvatiti da možeš potrošiti ne znam koliko vremena da kupiš TV od 2 metra, ali ne možeš potrošiti 10-15 minuta da tu kutiju odvezeš u reciklažno.
Meni je najnormalnija stvar otići tamo kad god ne želim da mi stan/balkon izgledaju kao odlagalište.
Totalno potpis na Mimu. Ja bih bila još radikalnija, ne bih ni stavila te kontejnere po gradu nigdje. Samo reciklažna dovrišta, pa brate vozite svi svoje. Samo bi stari, nemoćni, nevozači koji nemaju nikakvu drugu opciju dobili neke kupone za besplatan odvoz. Nema šanse da ikakvi otoci kod nas izgledaju normalno pa bih ih ja sve i makla jer ih gomila ljudi koristi na način "O gle, zeleni kontejner za staklo - evo baš ću sad tu ostaviti vreću svoje stare odjeće pored".