Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Pa ti spremnici za plastiku ocito nisu predvideni za cijeli kvart , naselje ili zgradu. Posebno ako nisu pod kljucem pa svoju plastiku donose tko zna od kud. Po to logici bi se ljudi mozda mogli voditi preporukama da svoju plastiku iznesu najanije dan prije odvoza i stave ju pored spremnika za mjesani.
"Plastična i metalna ambalaža - Čistoca" https://www.cistoca.hr/usluge/odvoje...-ambalaza/1497
Živim u zgradi, imamo svoj, zaključani smetljarnik, u kojemu se nalazi nekoliko kontejnera za komunalni otpad, nekoliko žutih velikih za plastiku i plavih za papir, plus kanta za biootpad
I prije uvođenja plavih vrećica, plastični i papirni otpad iz stanova izbacivali smo slično kao i komunalni: kad se kante tj. vrećice napune, neki od ukućana odnese vrećice u smetljarnik i svaku stavi u odgovarajući kontejner. Nije bilo problema, osim što je tada dolazilo do povremene prepunjenosti kontejnera za komunalni otpad.
Sad se ta ravnoteža pomaknula, veća je gužva u žutim i plavim kontejnerima, žao mi je što nema kapaciteta da se taj otpad odvozi češće.
Ljudi koji žive u kućama činili su po uputi s ovoga linka, npr. žutu vreću izbace pred ulaz u dvorište na dan odvoza plastike. U našim zgradama nije bilo potrebe za takvom organizacijom pa nikome nije ni palo napamet voditi računa o točnim terminima. Ne vidim da bi se išta bitno popravilo da sada krenemo paziti na datum, dobili bismo prazne žute kontejnere 13 dana, a 14. dan bismo stajali u redu da odložimo vreću u ili pored kontejnera (ali i dalje u smetljarniku).
E da, gdje nabavljate žute i smeđe vrećice? Nama su nekada znali ostaviti u haustoru, ali već dugo ih ne dobivamo. Ja plastiku bacam u vlastitim plastičnim vrećama koje su mi ostale od ranije kad nije bilo plavih za komunalni otpad.