tvome mužu otupjeli okusni pupoljci :-P
Printable View
tvome mužu otupjeli okusni pupoljci :-P
pola sata,svi sretni,zadovoljni i siti
a da..s obzirom da je pušač,vjerojatno i jesu
sad mi je jasno zašto obožava tajlandsku hranu..:roll:
al i meni je taj bolonjez isti okus..malo gušći i to je sve
ne fakat,mene srce boli kad se 3h plin troši za dva tanjura hrane,al ajde, ja probala i to je to
nakon što su puntica i NJM probali moj bolonjez od 4 sata, život im više nije bio isti. Rekli su da kod njih za stolom neće više biti bolonjeza koji se kuhao ispod 4 sata . :D
rosa, mislim da je problem bio u kuhanju od 3 sata, 4 sata je zapravo prava ideala. :P
:lol:
prefini ti je bolonjez. i još finiji jer si mi ga donjela kad mi je bilo najpotrebnije :angel:
ma io bi savršen i da si ga kuhala pola sata :heart:
na našem stolu ne obitava brzopotezni bolonjez, kod nas se oduvijek kuha cijelo popodne, onda odstoji preko noći pa je sutradan prefini. onako kremasti, gusti, topi se u ustima. :mljac:
može se skuhati i za pola sata, ali u ekspres loncu ;)
drugi dan je puno bolji i ovaj koji se kuha pola sata :)
a i ja sam blesava što sam ovo išla dizati :kolut:
ono, petljam se u jelo koje kuham jednom do dva puta godišnje
ma ni i toliko
mislim da sam skuhala jedno 6-7 puta u životu
od toga, jednom nabrzaka
zasto, meni je ovo tako draga i vesela tema.
apri znas sta kazu: vjezba cini majstora, ajde ti jos koji put napravi brzo pa mozda tibude bolji ;)
Ja ću i ovdje staviti:
Moram reći da sam za taj bolonjez prvi puta čula da se dugo kuha ovdje od Apricot,
A drugi puta prošli vikend od kuhara Jamie Olivera.
Rekao je da se kuha saatima, odmah sam se sjetila Aprinog bolonjeza.
Eto i struka je potvrdila :)
A on je radio brzi "bolonjez" od usitnjenih kobasica i povrća
Ja ne kuham bolonjez jer mi nije fini,
probam kod drugih i stvarno mi ne paše, ali jednog
dana mislim probati taj dugosatni da vidim o čemu je riječ.
ma bio je on dobar, ali nije to - to
ali, meni bolonjez, neka svi oproste, spada u skupinu pica i toplih sendviča.
nije to nešto što bih ja nazvala ručkom.
možda je ovo malo OT, ali meni je puno bitnija receptura za bolonjez nego vrijeme kuhanja
ako je od junetine i bez povrća (samo luk i sok od rajčice), ne valja mi
moj bolonjez je sa puretinom i puno povrća. luk najčešće ni ne stavljam, stavljam mrkvu, celer i puno rajčice.
fini je i kremast nakon 2 -2,5 sata. smatram ga zdravim jelom jer, između ostaloga, mogu unutra djeci podvaliti i neko povrće koje inače ne vole (npr. tikvice) pa ga onda i često jedemo.
pa baš tako
LOOOL
jesi li vidjela da sam ikada napisala da kuham neki saft
samo kad gosti dolaze, da ne jedu naše splačine :lol:
istina, nisam vidjela
vidjela sam da radiš sarmu i filanu papriku! :kiss:
a ako još u to takneš.... :-x
i ja sam tako čula, jurana.
bolonjez je komad goveđeg mesa (nemljevenog) koje se kuha do raspadanja, zato se toliko dugo i mora kuhati.
koje meso stavljate u bolonjez?
govedinu, junjetinu?
dodate li malo svinjetine i speka?
i koje pozicije mesa? (detaljni opis molim:-), jer ja se u te pozicije mesa bas ne kuzim)
nisam ga vec dugo radila, a prije sam uzimala meso od ruze ili bifteka.
pred koji tjedan sam, nakon duge pauze, napravila bolonjez od tih pozicija mesa i stavila sam malo speka, i nekako mi nije bio dobar.
junetinu od buta
mima, da li je to je dovoljno reci: "od buta"?
ili ima jos nesto ala prednje, straznje, ili nesto slicno?
Meni je finije i saftnije mljeveno od junećeg vrata (nekad uzmem i lopaticu, ako vidim fini komad bez puno "žlundrica").
Doduše ako se kuha 4-5 sati, svejedno je koji dio koje životinje ... možeš i kost samljet :mrgreen:
ja jedino znam identificirati juneći but, pokazati prstom i reći 'ovo' - to mi je maksimalni doseg u mesnici.
meni je bolonjez običan ručak i zato je brzinski,mljevena puretina,rajčica,lovorov list,naribana mrkva,na kraju parmezan,mmmm
ja i pureći kuham dva sata :mrgreen:
seni, kažeš molim vas sameljite mi malo junetine za gulaš :mrgreen:
but je presuh, a biftek je grehota za bolonjez.
ja ne znam koji komad je to, al znam kad ga vidim :mrgreen:, ovako kako kaže čokolada, da nije presuho, niti prežlundrasto :-/
Ma što vam znači presuh, da nema masnog? Pa to baš želim.
hvala cure. :-)
sljedeci cu se put malo porazgovarati u mesnici. :mrgreen:
znaci but, plecka, vrat.
but pretpostavljam da je valjda noga, vrat je vrat, a plecka bi bila nesto kao dio kod lopatice na ledima?
Plećka je prednji but :D
Apri, ovo mi je tako čudno da trebam objašnjenje. Nisam od ljudi koji bi svaki dan jeli crveno meso za ručak, ali da nije ručak?!
Meni je i dobra pizza - ručak.
Topli sendviči samo u nekim slučajevima kad se nameću kao jedino rješenje glede nedostatka vremena, živca ili namirnica, inače to držim večerom.
Al što je bolognese kriv?
U nekom meniju od kremaste juhe od povrća, tjestetine i velike zdjele salate ja to držim odličnim obrokom, pa me živo zanima što ti je zgrešil...
ifi pa kuha se dugo :lol:
:lol:
Bolonjez je ručak, nego šta. Meni je inače najfiniji kad imam mesnog temeljca za podlijevati, onako da zacvrči,
pa podliti, pa tako pet-šest puta.
Nisam ga nikad kuhala pet sati, ali tri jesam, i, uz mesni temeljac i lovorov list stvarno bude super. Ja inače radim isključivo mesni, ne volim nikakvo povrće unutra, osim naravno crvenog luka, a stavim ako imam i malo bijelog luka u prahu. Kad se kuha tako bez povrća može se i zamrznut, pa mi onda bude bolonjeza još i za lazanje neki drugi put.
ništa
ja kažem za sebe
od njega mi je jednaka težina u želucu (ali i od svih ostalih saftova u kombinaciji sa UH) kao i od pice, sendviča ili, božemeprosti - hamburgera
zato ja to i ne kuham
ne kažem da drugima treba biti tako
kao što su moji ručkovi nekima predjela ili prilozi
svatko onako kako mu paše
Uf, ovo razumijem! Ja sam stekla obratan dojam - kao da nije-dovoljno-ručak, a ono - previše. To mi je jasno, nisam niti ja neki težak tip čovjeka za to, pa da moram jesti crveno meso par dana zaredom ili više puta tjednom mam bih jela salatu i suhog kruha... al da mogu nekad pojest bolognese - mogu.
http://ricette.giallozafferano.it/Ra...bolognese.html
inače, kod nas se to zove pašta šuta
tek kad sam iz provincije došla u metropolu saznala sam da je to bolonjez :P