Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 349

Tema: Koliko dugo kuhate bolonjez?

  1. #251
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Ja ću i ovdje staviti:
    Moram reći da sam za taj bolonjez prvi puta čula da se dugo kuha ovdje od Apricot,
    A drugi puta prošli vikend od kuhara Jamie Olivera.
    Rekao je da se kuha saatima, odmah sam se sjetila Aprinog bolonjeza.
    Eto i struka je potvrdila

    A on je radio brzi "bolonjez" od usitnjenih kobasica i povrća

    Ja ne kuham bolonjez jer mi nije fini,
    probam kod drugih i stvarno mi ne paše, ali jednog
    dana mislim probati taj dugosatni da vidim o čemu je riječ.

  2. #252
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma bio je on dobar, ali nije to - to

    ali, meni bolonjez, neka svi oproste, spada u skupinu pica i toplih sendviča.
    nije to nešto što bih ja nazvala ručkom.

  3. #253
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    možda je ovo malo OT, ali meni je puno bitnija receptura za bolonjez nego vrijeme kuhanja
    ako je od junetine i bez povrća (samo luk i sok od rajčice), ne valja mi

    moj bolonjez je sa puretinom i puno povrća. luk najčešće ni ne stavljam, stavljam mrkvu, celer i puno rajčice.
    fini je i kremast nakon 2 -2,5 sata. smatram ga zdravim jelom jer, između ostaloga, mogu unutra djeci podvaliti i neko povrće koje inače ne vole (npr. tikvice) pa ga onda i često jedemo.

  4. #254

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Citiraj Lapis prvotno napisa Vidi poruku
    jesi, jesi. i vidim kako te se dojmilo.
    mada moram priznati, ja sam i prije kuhala po 2,5 sata, sad ga pustim sat dva duže, i bude kremastije, pa tim i ukusnije. iako, očito ne svima.


    Ček', ček' ček'...hoćeš reći da je onaj rođendanski bolonjez bio po aprinom receptu???? Pa ono je bilo mrak!! (možda moram i sebi kondenzator promijeniti - a ne samo veš mašini)

  5. #255
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma bio je on dobar, ali nije to - to

    ali, meni bolonjez, neka svi oproste, spada u skupinu pica i toplih sendviča.
    nije to nešto što bih ja nazvala ručkom.
    ma to je ok.
    ali onda ručak nije ni jedan saft od mesa služen s tijestom/rižom/krumpirom, po toj logici.
    inače nema zašto ne biti ručak.

  6. #256
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa baš tako
    LOOOL
    jesi li vidjela da sam ikada napisala da kuham neki saft
    samo kad gosti dolaze, da ne jedu naše splačine

  7. #257
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    istina, nisam vidjela
    vidjela sam da radiš sarmu i filanu papriku!
    a ako još u to takneš....

  8. #258
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku


    Ja ne kuham bolonjez jer mi nije fini,
    probam kod drugih i stvarno mi ne paše, ali jednog
    dana mislim probati taj dugosatni da vidim o čemu je riječ.
    e u tome je kvaka, nije fini jer nije taj kuhani satima i ja sam prvi put ovdje to cula, probala, i sad ne radim drugacije, a kad mi treba brzinski onda to nije bolonjez, vec piletna, povrce itd...

  9. #259
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Moram reći da sam za taj bolonjez prvi puta čula da se dugo kuha ovdje od Apricot,
    A drugi puta prošli vikend od kuhara Jamie Olivera.
    Rekao je da se kuha saatima, odmah sam se sjetila Aprinog bolonjeza.
    Eto i struka je potvrdila
    Jamie Oliver je kuhao bolognese u više svojih emisija, a u jednoj uopće nije uzeo mljeveno meso, nego je uzeo komadinu govedine i to kuhao satima, da se raspada.

  10. #260
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    i ja sam tako čula, jurana.
    bolonjez je komad goveđeg mesa (nemljevenog) koje se kuha do raspadanja, zato se toliko dugo i mora kuhati.

  11. #261
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    koje meso stavljate u bolonjez?
    govedinu, junjetinu?
    dodate li malo svinjetine i speka?
    i koje pozicije mesa? (detaljni opis molim, jer ja se u te pozicije mesa bas ne kuzim)

    nisam ga vec dugo radila, a prije sam uzimala meso od ruze ili bifteka.
    pred koji tjedan sam, nakon duge pauze, napravila bolonjez od tih pozicija mesa i stavila sam malo speka, i nekako mi nije bio dobar.

  12. #262
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    junetinu od buta

  13. #263
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    mima, da li je to je dovoljno reci: "od buta"?
    ili ima jos nesto ala prednje, straznje, ili nesto slicno?

  14. #264
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,088

    Početno

    Meni je finije i saftnije mljeveno od junećeg vrata (nekad uzmem i lopaticu, ako vidim fini komad bez puno "žlundrica").
    Doduše ako se kuha 4-5 sati, svejedno je koji dio koje životinje ... možeš i kost samljet

  15. #265
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    ja jedino znam identificirati juneći but, pokazati prstom i reći 'ovo' - to mi je maksimalni doseg u mesnici.

  16. #266

    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Postovi
    385

    Početno

    meni je bolonjez običan ručak i zato je brzinski,mljevena puretina,rajčica,lovorov list,naribana mrkva,na kraju parmezan,mmmm

  17. #267
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    ja i pureći kuham dva sata

  18. #268
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    seni, kažeš molim vas sameljite mi malo junetine za gulaš
    but je presuh, a biftek je grehota za bolonjez.
    ja ne znam koji komad je to, al znam kad ga vidim , ovako kako kaže čokolada, da nije presuho, niti prežlundrasto

  19. #269
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ma što vam znači presuh, da nema masnog? Pa to baš želim.

  20. #270
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,680

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je finije i saftnije mljeveno od junećeg vrata (nekad uzmem i lopaticu, ako vidim fini komad bez puno "žlundrica").
    Doduše ako se kuha 4-5 sati, svejedno je koji dio koje životinje ... možeš i kost samljet
    sjedi 5 (vratina ili lopatica za mljeveno).

  21. #271
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je finije i saftnije mljeveno od junećeg vrata (nekad uzmem i lopaticu, ako vidim fini komad bez puno "žlundrica").
    Doduše ako se kuha 4-5 sati, svejedno je koji dio koje životinje ... možeš i kost samljet
    LOL
    ovako i ja, radije od plećke nego buta.

    mima, ne radi se o masnom, nego je taj dio mesa putrastiji, meni je finiji, mekši.

  22. #272
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    hvala cure.
    sljedeci cu se put malo porazgovarati u mesnici.

    znaci but, plecka, vrat.
    but pretpostavljam da je valjda noga, vrat je vrat, a plecka bi bila nesto kao dio kod lopatice na ledima?

  23. #273
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Plećka je prednji but :D

  24. #274
    borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    671

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

    ali, meni bolonjez, neka svi oproste, spada u skupinu pica i toplih sendviča.
    nije to nešto što bih ja nazvala ručkom.
    Bolonjez uspoređivati sa toplim sendvičem, ajmeeeeeee pa to su kruške i jabuke.

    Razumijem ukoliko netko ne jede meso, ali komad junetine od vrata ili buta je ukusan i vrlo hranjiv komad mesa.
    Pa onda još luk, celer, rajčica,mrkva, lovorov list, maslinovo ulje...

  25. #275
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma bio je on dobar, ali nije to - to

    ali, meni bolonjez, neka svi oproste, spada u skupinu pica i toplih sendviča.
    nije to nešto što bih ja nazvala ručkom.
    Apri, ovo mi je tako čudno da trebam objašnjenje. Nisam od ljudi koji bi svaki dan jeli crveno meso za ručak, ali da nije ručak?!
    Meni je i dobra pizza - ručak.
    Topli sendviči samo u nekim slučajevima kad se nameću kao jedino rješenje glede nedostatka vremena, živca ili namirnica, inače to držim večerom.

    Al što je bolognese kriv?
    U nekom meniju od kremaste juhe od povrća, tjestetine i velike zdjele salate ja to držim odličnim obrokom, pa me živo zanima što ti je zgrešil...

  26. #276
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    ifi pa kuha se dugo

  27. #277
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ifi pa kuha se dugo


    Bolonjez je ručak, nego šta. Meni je inače najfiniji kad imam mesnog temeljca za podlijevati, onako da zacvrči,
    pa podliti, pa tako pet-šest puta.
    Nisam ga nikad kuhala pet sati, ali tri jesam, i, uz mesni temeljac i lovorov list stvarno bude super. Ja inače radim isključivo mesni, ne volim nikakvo povrće unutra, osim naravno crvenog luka, a stavim ako imam i malo bijelog luka u prahu. Kad se kuha tako bez povrća može se i zamrznut, pa mi onda bude bolonjeza još i za lazanje neki drugi put.

  28. #278
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    pa me živo zanima što ti je zgrešil...
    ništa
    ja kažem za sebe
    od njega mi je jednaka težina u želucu (ali i od svih ostalih saftova u kombinaciji sa UH) kao i od pice, sendviča ili, božemeprosti - hamburgera
    zato ja to i ne kuham
    ne kažem da drugima treba biti tako

    kao što su moji ručkovi nekima predjela ili prilozi
    svatko onako kako mu paše

  29. #279
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ništa
    ja kažem za sebe
    od njega mi je jednaka težina u želucu (ali i od svih ostalih saftova u kombinaciji sa UH) kao i od pice, sendviča ili, božemeprosti - hamburgera
    zato ja to i ne kuham
    ne kažem da drugima treba biti tako

    kao što su moji ručkovi nekima predjela ili prilozi
    svatko onako kako mu paše
    Uf, ovo razumijem! Ja sam stekla obratan dojam - kao da nije-dovoljno-ručak, a ono - previše. To mi je jasno, nisam niti ja neki težak tip čovjeka za to, pa da moram jesti crveno meso par dana zaredom ili više puta tjednom mam bih jela salatu i suhog kruha... al da mogu nekad pojest bolognese - mogu.

  30. #280
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam tako čula, jurana.
    bolonjez je komad goveđeg mesa (nemljevenog) koje se kuha do raspadanja, zato se toliko dugo i mora kuhati.
    http://ricette.giallozafferano.it/Ra...bolognese.html

    inače, kod nas se to zove pašta šuta
    tek kad sam iz provincije došla u metropolu saznala sam da je to bolonjez

  31. #281
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pravim lazanje
    bolonjez se krčka jutros od 7
    nemam lovorov list i sad si mislim kako neće valjati

    uh, tuga

  32. #282

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,687

    Početno

    Ma bit ce OK, ako sve drugo imas! Ja cesto nemam lovor, nema mi velike razlike

  33. #283
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    koliko se to kod tebe krčka, stigneš valjda skočiti do dućana po malo lovora

  34. #284
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pravim lazanje
    bolonjez se krčka jutros od 7
    nemam lovorov list i sad si mislim kako neće valjati

    uh, tuga
    dok imaš malo muškatnog oraščića za bešamel, ne treba lovor.

  35. #285
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pravim lazanje
    bolonjez se krčka jutros od 7
    nemam lovorov list i sad si mislim kako neće valjati

    uh, tuga
    ili pozoves nas neznalice, pa necemo ni primjetiti :D

  36. #286
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    dok imaš malo muškatnog oraščića za bešamel, ne treba lovor.
    imam, imam
    nedavno pravila puding od butternut tikve, pa ostala hrpa

  37. #287
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    koliko se to kod tebe krčka, stigneš valjda skočiti do dućana po malo lovora

  38. #288
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pravim lazanje
    bolonjez se krčka jutros od 7
    nemam lovorov list i sad si mislim kako neće valjati

    uh, tuga
    Osim već predloženog muškatnog oraščića u ovo se dobro uklapa i borovička (brinje). Ja sam svoje ljetos s djecom brala u Karinu i ispikala se propisno, a još sam kasnije dobila jednu bočicu. Nema da usfali - za gulaše i bolonjez je dušu dalo.

  39. #289
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    koliko apri kuha bolonjez, stigla bi i tamo i natrag lol

  40. #290
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    do Karina?
    ma ne bih, imam hrpu posla za crtati

    ali, dobro mi je rekla da ih na ljeto naberem, mi ćemo opet tamo

    kako god, lazanje su u pećnici
    pretjerala sam, ispala ona velika crna škrovada u 4 reda
    pola s tijestom, pola s tikvicama
    ima da jedemo 4 dana
    Posljednje uređivanje od apricot : 10.01.2014. at 12:46

  41. #291

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    a što su to borovičke ( brinje)

  42. #292
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,478

    Početno

    mislila sam da je kuhanje bolonjeza 4 sata pretjerivanje
    dok mm nij eprvi put pravio bolonjez
    i kuhao ga po nekom receptu 4 sata
    jer se boji mašiti recept , mora biti na dlaku
    bolonjez u našoj kući nikad bolji!

  43. #293
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Jučer sam kuhala bolognese. Navisila sam teču na špaker u 8 isključila u 12.30... Jooooj, kako je to fino! Huh!
    Apri, pošto imaš tako puno lazanja, poslat ću ti MD-a na ručak

  44. #294
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    evo mislim vec zadnjih tri sata na Apri i na ovaj topic. dakle krcka se bolonjez. pun 5l lonac. sad vidim da moram staviti lovor, valjda cu ga negdje naci.
    negdje smo spominajli da ide i mlijeko?
    ko zna sta cu ja nagurati unutra i koliko ce se to krckati. sad mi je nocna mora da cu upaliti TV i zaspati i negdje u ponoc skociti a ovo ce biti ugljenisana amorfna masa

  45. #295
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,680

    Početno

    Daj ugasi to i odi spavati.

  46. #296
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,088

    Početno

    Kad si već toliko izdržala, šteta bi bila sad stat, tko zna kakvi se okusi i arome mogu postići do zore...

  47. #297
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Jedva čekam čuti kakav je ispao odnosno koji si savjet na kraju poslušala
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 13.09.2014. at 06:27

  48. #298
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kad si već toliko izdržala, šteta bi bila sad stat, tko zna kakvi se okusi i arome mogu postići do zore...
    vidiš kako iskustvo donosi mudrost!

  49. #299
    Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    5,133

    Početno

    juneći but, i mlijeko i crno vino i majčina dušica i lovor i panceta i sve ostalo...

    krčkam bolonjez na laganoj vatri oko 2 sata
    Posljednje uređivanje od Inesz : 13.09.2014. at 07:18

  50. #300
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Crno vino? Ozbiljno? Ja stavljam bijelo

Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •