Zabavan mi je i ovaj dio sa zubima koji nisu više očnjaci, ako smo nekad i derali placente (ono... prije, u povijesti, u doba "krapinskog pračovjeka"). Vjerojatno treba pogledat u majmune i jedu li oni svoje placente, a biće jedu.
Printable View
Zabavan mi je i ovaj dio sa zubima koji nisu više očnjaci, ako smo nekad i derali placente (ono... prije, u povijesti, u doba "krapinskog pračovjeka"). Vjerojatno treba pogledat u majmune i jedu li oni svoje placente, a biće jedu.
pa i dalje ćeš taj izbor raditi, sve i da cijela forumska populacija rode počne jesti posteljice
a ti reci: ja baš neću :mrgreen:
Pa, meni je taj slučaj i dalje u istoj rubrici, kad se doda i scijentologija. Jedenje posteljice radi vitamina i hormona mi je samo ne baš privlačno, ali i ne toliko frikovski. Ili izopačeno i kanibalistički :mrgreen:
Bojim se da nije to samo posteljica. Nije to samo radi vitamina, ne bi osoba išla guglat "kako da se što brže oporavim od poroda, koji su vitamini". To je cijeli "paket", bojim se - Odent (i njegovo vjerovanje, koje je meni too much, da prirodnim porodom nastaje bolji svijet), homeopatija, prirodni porod i njegova bitnost (ono, svedefinirajuće, za psihologiju djeteta i majke), a biće i koketiranje sa separatizmom, teorijama zavjere "chemtrails", uvjerenje u necijepljenje, moguće i čipirane ljude za svinjsku gripu, zavjera farmacije itd. (onaj mladac na rubu znanosti itd.).
Placentofagija je, bojim se, samo cherry on the cake. Kao i kod scijentijologija casea i T. Cruisea. Pa je zato meni - off. Jer sam ja drugi đir.
Meni to uopće nije ovako odvojeno, u kategorije ljudi koji onda dokaze s cijelim paketom osobina i filozofije.
Uostalom, prijateljica mi ide hoemopatu čak u inozemstvo, a rodila je elektivnim carskim. Ni jedno ni drugo nije neka zapreka našem odnosu (ja ne bih birala carski, a i ne koristim homeopatiju).
bome sam se nasmijala u ovih pola sata iščitavajući sve od početka
Dođoh samo pružiti podršku pokretačici teme
E, to nam je zajedničko. Ja sam "podrška" ovima kojima je to još čudno.. mislim, nisam neka podrška, nije mi to toliko važno - placenta sim-tam, live and let eat filozofija. Ja sam tu na ovoj temi, iskreno, a više zbog zabave, ne toliko zbog edukacije. Iako je i to koji put edukativno, otvara horizonte, to definitivno.
Of kors, of kors. Ali, da bi mi ticala bila na gotovs/red alert, i da ne bi "prirodno stremila" takvoj osobi jer bih pretpostavila da "placentofagija" ide u paketu s brojnim stvarima koje nisu moj đir i da bi iskolačila oči (barem ove unutarnje, ako mi samokontrola ne bi dozvolila trzaj face) da mi neko to kaže da je napravio - a bi, što da sebe i tu osobu - lažem. Iako, paradoksalno, mi često i na živce idu ovi "to se radi ovako i ovako i točka".
Nije tu samo problem u jedenju posteljice (za mene). Nego u uvjerenju da je to bitno/super/all refreshing itd.
A pa naravno, uvijek stremimo tome da drugi budu taman po našem guštu :mrgreen:
Apsolutno! To je jedna sveljudska i tipično ljudska osobina. Ona je i u pozadini otvaranja topica "placentofagija" (budite kao i ja, to je super, dozvolite da vam pomognem u tome). Pa onda ovi antiprotivni, koji ne misle da je to nešto super, gadljivo im je i misle da je to moda trenutna, i oni isto žele ojačat svoj sustav vrijednosti. A tu su i na temi neutralni, i sve je to normalno, nemamo jaka mišljenja na sve žive teme.... tima su onda baš bitne neke druge teme, neke druge "placentofagije".
ina, potpis. to je taj "sektaški" pristup, koji ipak odiše iz uvodnog posta i koji mi stavlja ticala na "gotovs" :mrgreen:.
npr da je marta jako krvarila nakon poroda i popila taj šejk, koji je bio u frižideru just in case - ne bih joj zamjerila :lol:. ono, ne može škodit, čula sam da može pomoć, pa da probam dok ne dođem do bolnice.
ovako, kad sve to dobije tu "uzvišenu" dimenziju, meni ide na živce. i ne mogu si pomoć. i dojenje, i porod i sve skupa. ne inspirira me ništa od toga. ne vidim te više sfere.
Mislim da je dobro da ljudi komuniciraju. To jest često želja da druge krojimo po sebi, ali nekad i nije. A nekad netko zaista više i bolje zna i dobro je da svoje znanje učini dostupnim, makar će to uvijek nekome ići na živce. Naravno, sad govorim sasvim uopćeno, placentofagija na stranu.
sad čitam cvijetu...
Moram reći, ja prvi post uopće nisam pročitala. Kad sam shvatila o čemu se radi, preletila sam kroz njega pogledom i to je to. Zato i nisam doživjela ton, nego sam se samo referirala na sam čin.
Ne osjećam strah (jedino eventualno od toga da bih se možda i priklonila koliko sam povodljiva, sva sreća da ne planiram više imati posteljicu). Samo me onako, antropološki zanima :)
I to je ono što mi čini temu zanimljivom. Sam čin ne.
Ovo je ono što meni bode oči. Ne čin sam po sebi.
Odlično si to verbalizirala, to je upravo ono što je meni odbojno, to što ja percipiram "uzvišenošću/patetikom/mističnom dimenzijom", na sve žive teme, a to mi, najiskrenije, ide i na živce i ako se uplete i kod meni bliske teme - neplodnosti - meni je upalilo ovo i ovo, svkakao probati itd. Ono - bitno je ovo, pa je bitno ovo, sreća je u ovome, ako se ne napravi ovo, nije dovoljno dobro, meni je to bilo prefantastično, a ono sve neke... periferne stvari, po meni. To mi je ??? I to nije moj... ne mentalni, nego temperamentalni sklop. I to mi je odbojno. Jer to nisam ja - meni je ta mistifkacija... a ono, što je mistično, to mi je... prodaja (ideje), za koju je upitno postoji li podloga.
Ovi što su slikali placentu... nije mi ni bljak ni horor, ali ni wow. Posebice kad zamišljam odrasle ljude da oblikuju srčeka od pupčane vrpce za fotku i onda se još trude oko websitea ono??? Ali, de gustibus.. .de gustibus, na kraju, možemo samo disputandum.
I skužila sam sad, u stvari, zašto mi to smeta - zato jer se to meni čini superpojednostavljivanje (placenta shake je super, od njega mi je bilo fantastično) i zato jer mi se to čini crno/bijeli svijet. Iako ja pišem na crno-bijeli način... ali, ne mogu to bolje objasniti... osim da mi je u pozadini svakog uskličnika na nešto periferno (ecce placenta!!!) to... to što me smeta - taj crno/bijeli svijet (to što ja percipiram kao crno/bijeli svijet).
uopće ne smatram da je taj čin "strašan" kako ti kažeš, i kao što sam već prije rekla ne osuđujem hojruk ili bilo koga drugog da jede posteljicu. Meni osobno je to vrlo neobično za ljude, nesvakidašnje i mislim da se to ničim baš i ne može usporedit.
Skidam kapu postavljačici teme na hrabrosti što je uopće svoje iskustvo podijelila s nama očekujući razne reakcije i vjerujem da su mnoge za to prvi puta čule.
Sad mi se jedno pitanje nametnulo samo od sebe,unaprijed kažem da ne želim nikog povrijediti, ali sad me zanima jel pojedu majmuni isto svoju posteljicu?
ali što je loše u tome da netko podijeli neko pozitivno iskustvo, spoznaju, što god - misleći kako će možda to isto pomoći i nekom drugome
mene pak živcira kad nekog to živcira
@Smajlić - Pojedu. Posteljicu od sisavaca ne pojedu deve i ljudi, i sisavci koji žive u moru.
Ja isto mislim da je uvodni post na ovoj temi prilično iritantan, kao prvo uopće ne razumijem zašto bi netko išao ovako nešto pisati na forumu (pa odmah sumnjam na trola), a kao drugo zaključak da se baš radi jedenja posteljice ova žena tako dobro sojeća je naravno neutemeljen i prilično iritantan. No sami čin mi nije niti gadljiv niti ne znam kako zapanjujući - obzirom da gotovo svi sisavci pojedu posteljicu onda je očito da u njoj ima nešto korisno, čime ne mislim reći da je jedenje posteljice ljudima potrebno ili da je dobro za ljude, ali ne mislim niti da je ne znam kako skandalozno.
Meni je problem u "žestini evangelizma", ako iza toga stoji (samo) dojam. Jednako tako može netko napisati "super mi je bilo konzumirati xy", ako hoćeš ekstremno "flying spaghetti church". A to je, na kraju, onda samo - bezvrijedna, pače štetna, buka. To je, doduše, moj standardni problem i sa svim "alter" stvarima, od homopatije, necijepljenja itd. Ne donose vrijednost, nego samo zbunjuju, i u zbunjenosti prodaju placebo, to je moje uvjerenje. Pa onda normalno da pišem protiv toga, da napravim na zbunjivanje "undo". Kad budem mislila drugačije, pisat ću drugačije.
viš ti. deve. zanimljivo. zašto baš deve.
I za tu buku, najiskrenije, ne bi mi bilo žao da je ACTA pomete (nisam to uoće pročuavala, ali to postaje rastući problem).
I da... put u pakao popločan je dobrim namjerama... vezano za što ima loše napisat svoje pozitivno iskustvo.
ina, i tvoj undo je dobra namjera iste prirode :-P
@smajlic, a ne's mi ti hrabrosti sta je netko napisao post na forumu
i to prvi, pa jos sam spomenuo mogucnost da postoji i pod drugim nickom
stvarno rijetko vidjen potez junacke anonimnosti
a moze i trol biti, zar ne, i mi svi pusemo bezveze
al nebitno na kraju
potpisujem cvijetu i inu, i meni to sve najcesce ide u kompletu s nekom skroz drugom (i meni stranom) filozofijom
al ne vidim nista lose u tome sta je netko odlucio taj svoj potez podijeliti s forumskim pucanstvom
svi smo mogli unaprijed pretpostaviti kakve ce biti reakcije i tko ce biti na kojoj 'strani' - rijetka su tu iznenadjenja
iju koliko ste nazvrljale dok sam ja odugovlacila, moje je bilo direkt ispod deva :mrgreen:
ina a zasto mislis da te "alter" informacije zbunjuju samo.
mi svi ionako u moru informacija koje dobivamo izabiremo one kojima cemo vjerovati a kojima ne.
i na kraju se sve svodi na vjeru.
ja mislim da se trebaju cuti informacije i za i protiv tj. i ove "alter" pa neka svako izabere
Pa nije ugodno slušat o sebi da si ovakav i onakav, makar bio anoniman. Mene i danas uzruja kad se s nekim na forumu zakačim, makar to radim samo s nepoznatima :mrgreen:
edit: poslije summer...