Cvijeto, svaka cast!
Bodulice, mi u Zg dajemo prostor UIO udruzi. Pretpostavljam za dzaba. Ipak su se vec istrosili.
Printable View
Cvijeto, svaka cast!
Bodulice, mi u Zg dajemo prostor UIO udruzi. Pretpostavljam za dzaba. Ipak su se vec istrosili.
znam da sam dosadna :mrgreen:, al evo i teksta s te iste naslovnice:
iznenadilo me ovo, moram priznati. danas na kiosku :mrgreen:Citiraj:
Ne sporeći ničije pravo na osobno mišljenje, Uredništvo Novog lista odlučilo je javno podržati i promovirati kampanju kako bi na referendum 1. prosinca 2013. izašao što je moguće veći broj građana Republike Hrvatske s pravom glasa. Također, na referendumsko pitanje »Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?« odgovaramo glasno i jasno da smo PROTIV.
Zašto PROTIV?
Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA slobodu ljudi i DA svakom pojedincu.
Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA ravnopravnosti svih i DA svakoj različitosti.
Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA univerzalne vrijednosti i DA razumijevanju svakoga.
Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA naše prijatelje i kolege i DA njihovom pravu da vole i budu voljeni.
Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA zdrav razum i DA civilizacijskim vrednotama.
Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA europsku Hrvatsku i DA njezinoj budućnosti.
Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA toleranciju i DA nikoga ne bude strah.
Zato, izađimo na referendum i glasajmo PROTIV. ZA generacije koje dolaze. DA vidimo koliko nas ima!
Nisi dosadna (naravno :-) ), super je ovo pročitati, baš daje nadu. Svaka im čast! Al gdje je tvoj kraj a gdje smo mi južnjaci...
Meni dirljiv tekst:
http://www.jutarnji.hr/pise-jurica-p...vaku-/1140183/
Bravo za Novi list!!!
Vecernji pak mrtav ozbiljan prenosi da je udruga Vigilare zgrozena JEDNIM komentarom na youtubeu. Sprema se kaznena prijava protiv nekog internetskog komentatora. (Ne podrzavam takve komentare, of kors, al mi je ovo tragikomicno)
"- O tome koliko je trenutačno stanje alarmantno i ozbiljno govori slučaj prijetnje smrću zagrebačkom studentskom kapelanu don Damiru Stojiću, koja je izrečena na internetskom Youtube kanalu "Nova Eva" s aktualnom temom "Brak je zajednica muškaraca i žene“. Komentarom ispod video-snimke jedna je osoba javno pozvala na ubojstvo don Damira Stojića. Kaznena prijava se priprema te ćemo na vrijeme izvijestiti javnosti – kaže dr. sc. Vice John Batarelo, predsjednik udruge Vigilare, koji čuva presliku prijetnje s interneta."
Pa kaže:
"- Dosta je ove hajke vladajuće političke i medijske 'elite' koja kroz svoje ideološke i huškačke izjave negativno utječu na javno mišljenje te (ne)izravno dovodi do ugrožavanje ljudskog života. Svatko ima pravo na svoje čak i iskrivljeno mišljenje o nekoj temi, ali nema pravo poticati otvoreno nasilje zbog nepromišljenih riječi netrpeljivosti i mržnje. Tražimo odgovornost od političara i javnih medija da budu objektivni i otvoreni za drugo mišljenje, te tako potiču kod hrvatskih građana demokratsko ponašanje, a ne totalitarnu isključivost i nasilje – kaže Batarelo."
Evo malo zdravog razuma i s juga:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spek...7/Default.aspx
Cvijeto, nisi dosadna, baš sam se pitala što piše. :)
da će referendum proći to je /skoro pa/ sigurno. u ovim sada trenucima, ovakva priopćenja, kao i uostalom svi koji su se digli protiv referenduma (od poznatih i manje poznatih osoba) su jedino što me veseli. ne daje mi nadu, jer dovoljna je nedjeljna misa da pokrene i one najneaktivnije. ali me ipak veseli koliko se ljudi diglo PROTIV. kao što je rekla jedna osoba: barem da propadnemo dostojanstveno. :)
cvijeto i ja sam to pomislila, ali nije to baš svugdje tako, u manjim mjestima se to ne propušta. mi uzimamo rijeku kao poznatu sredinu, a znamo da kod nas crkva nije bila previše uspješna u utjecanju na rezultate izbora, ni na lokalnoj ni na nacionalnoj razini. i oni koji idu na mise nisu baš slušali što im se u tom smislu serviralo s oltara. moje izborno mjesto je svega 15tak metara udaljeno od crkve, ali nekako mislim da će, kao i do sada, barem dio njih ipak izabrati svojom glavom.
na jednom mjestu sam pročitala dobro objašnjenje, pa ga citiram:
:)Citiraj:
nisu svi katolici protiv pedera, ni svi ateisti za, ne dijele se ljudi na vjernike i nevjernike, pa samim time na dobre i loše nego na one koji misle da su bolji i imaju veća prava i one koji smatraju ljude jednakopravnima. KC stoji uz one vjernike koji misle da vrijede više od drugih ljudi.
Bas sam i ja nesto slicno htjela napisati. S tim da ja na trenutke ipak dobijem nadu da su cuda moguca :-) Odusevili su me Novi list, Jutarnji sa prostorom za reklamu, istupi profesora, glumaca i javnih ljudi, Rode, brojnih novinara, Seve:mrgreen: i ostalih koji su se digli. Doduse, kad sam veceras vidila da se sprema novi referendum smracilo mi se. Stvarno je najbolje da ono malo crkavice iz drzavne blagajne potrosimo na par referenduma , sta je to za nas, sitnica
Ali evo malo odmaka od referenduma, Tomic
http://www.jutarnji.hr/hrvatska-ima-...nuca-/1139976/
i o financiranju crkve
http://www.jutarnji.hr/koliko-hrvate...crkva/1140001/
Nisam gledala Nedjeljom u 2 jučer, ali mi se dosta svidjelo što je fra Ivo Marković rekao o Thompsonu:
'Što mislite o Thompsonu?' upitao je pred kraj emisije Stanković i izvukao iz fra Ive možda jednu od najboljih koncertnih kritika u posljednje vrijeme. Svakako drugačijih. 'Bio sam na Thompsonovu koncertu jer me zanimalo posvjedočiti pozitivnu poruku ljubavi i tradicionalnih hrvatskih vrijednosti o kojima Marko Perković uvijek priča kada ga se pita za njegove scenske nastupe. Analizirao sam tu predstavu i zaključio da je za mene ona jedna obična blasfemija. Otvarajuća točka, prazan oltar pred koji izlazi glavna zvijezda obučena u kostim u kojem mu se posebno ističu mišići i valjda napucava dojam moći, te zabijanje ogromnog mača u taj oltar, nakon čega ostaje silueta križa iznad njega, prestrašna je.
Uvjerio sam se da je, kao što sam i očekivao, cijela predstava jedna plemensko barbarska mobilizacija temeljena na psihologiji gomile i manipulaciji emocijama ljudi. Stvaranjem nekog umjetnog zajedništva na tako nevjerojatno prozirno manipulativan način, po mom je mišljenju, iako to jest samo kič u kojem vam hrvatstvo 'prodaje' osoba u smiješnom kostimu, izuzetno opasno', upozorio je fra Ivo Marković.
Došli mi sinoć s puta, nismo ni skinuli cipele, kad netko zvoni na vratima. Bila je tišina u zgradi i čuli smo da je taj netko pravo s ulaza došao na naša vrata (i poslije opet otišao, a da nije nikome drugome zvonio). Došao čovjek iz kvarta skupljati potpise za referendum "o ćirilici". Nikome drugome nije zvonio jer ih je sve već obišao dok nas nije bilo. U našem kvartu su zgrade građene za HRVI, ima puno umirovljenika s PTSP-em. I ovaj je član Hvidre. Ne vjerujem da mu je itko rekao da neće potpisati.
Moj muž se snašao - kao tek smo došli, ne znam MBG i on ode (a dodao je ljubazno da će on opet svratiti, ima još vremena do kraja mjeseca).
Loše smo se osjećali poslije jer mu se ne usudimo otvoreno reći da mi to nećemo potpisati. I općenito, na trenutke se baš bojim. Imam osjećaj da mi na čelu piše MANJINA i da svi vide u moj mozak što mislim. A ne sviđa mi se i vlastiti nedostatk hrabrosti.
U međuvremenu smo se sjetili načina na koji ćemo ga odbiti, a da nas ne obilježi (kao da već nije :roll:).
A sad mi odgovorite kako se prijavljuje nelegalno skupljanje potpisa.
naišla sam jutros (prokrastrinirajući) na fotke iz kataloga dječjih igračaka u švedskoj
http://twentytwowords.com/2012/11/30...l-11-pictures/
meni je to predobro, moja djeca su, dok su bili mali, stvarno većinom birala igračke nevezano uz rodnu pripadnost. što je, jelte, prirodno :mregreen:
je li to ono brisanje rodnih oznaka s kojim nas pokušavaju uplašiti europaranoici i uimeobiteljovci?
Horor!
fra Ivo Marković je bio odličan
On se valjda ko jedan od rijetkih sjeća što je pročitao u Novom Zavjetu.
Gledam povremeno nedjeljom emisiju yourope na arte kanalu. Jučer je bila o transgender osobama. Osim što smo već spominjali da Nijemci ne moraju više pri rođenju djeteta napisati kojeg je spola dijete, prikazali su poljski parlament. Poljacima od 2011. u parlamentu sjedi jedan deklaririani gay i jedna transgender žena Anna Grodzka. Klima ipak nije tako napredna NY Times o instalaciji cvjetne duge u Varšavi.
Na kraju prema Amnesty Internationalu ispada da za sada nismo tako tragično loši. Čak bolji od Slovenaca ili Čeha. Iako dajemo sve od sebe da pocrvenimo od srama.
Jurana (i ostali), prikupljanje potpisa po kućama i stanovima je protuzakonito. U zakonu jasno piše kako se prikupljaju potpisi.
S obzirom da Ministarstvo uprave provjerava potpise, o takvoj praksi treba najprije njih obavijestiti. Na njihovim stranicama su kontakti, a imaju i obrasce (pod Glas javnosti), pa što ti je lakše...
Dobro je i o tome obavijestiti pučkog pravobranitelja (ombudsman@ombudsman.hr), a i pokojeg novinara kojem se vjeruje.
Hvala, Zuska.
ja bih se malo vratila na ovaj post od ivarice.Citiraj:
moje pitanje za vas ovdje je hocete li se vi angazirati u vlastitoj zajednici (radnom okruzenju, susjedstvu, siroj obitelji) da izadju na referendum i glasaju onako kako vi mislite da bi trebali glasati .
samo je mjesec dana do referenduma
u zadnjih par dana sam radi 2-3 glupe rečenice, čak štoviše, slučajne rečenice, sigurno na desetak ljudi utjecala da izađu na referendum i zaokruže PROTIV. oni su i bili protiv, da ne bude zabune (te koji su tvrdo ZA baš niti ne poznam :mrgreen: i tu, osim da znaju moj stav, ne namjeravam nikoga odgovarati i uvjeravati u suprotno), no nisu uopće mislili izaći na referendum.
recimo, ima ljudi koji ne gledaju TV, ne čitaju dnevne novine, nisu članovi društvenih mreža i jednostavno - nekako ih zaobišlo, koliko god to meni zvuči kao SF.
onda, ima ljudi koji isto ne prate previše, i ne shvaćaju zašto je pogrešno referendumsko pitanje, zašto narod nije pozvan da odlučuje o ovakvim stvarima.
onda, ima onih koji tvrde da su protiv gejeva (baš taj argument), a pojma nemaju zašto i što bi to trebalo značiti.
i tako, kaže meni jedna cura na poslu da ne može gledati tu markićku i njenu kampanju i u ime obitelji i da baš neće izaći na referendum jer joj se sve to gadi.
u svakom slučaju, svega ima.
onda, još jedna bitna stvar.
kaže mi prijateljica da je slala upute frendovima koji žive vani kako glasati. upute sa stranice JA glasam PROTIV.
te upute su toliko komplicirane da joj je brat koji živi trenutno vani rekao da zaboravi, da svaka čast svemu, al da se bome njemu neda cijeli taj tramak prolaziti. neda mu kao prvo ni čitati te upute, a kamoli tražiti zgradu veleposlanstva itd.
i ona, ne budi lijena, otišla na stranice Ja glasam ZA.
a tamo, kaže ona, sve puno jasnije i jednostavnije opisano, dovoljan faks, skenirani dokument, to poslala bratu i kaže on, a tako već može, to ću napraviti.
ne znam, nisam provjeravala jel u pravu ili ne, zuska, mc, vi bi mogle bolje znati.
u svakom slučaju, mislim da je vrijeme za zbit redove i djelovati. možda ovaj referendum i padne. evo, još jedan primjer. nona od mm-a nije ni znala da može doma glasati. sad zna :mrgreen:
Cvijeto, svaka čast.
Gotovo svi koje znam će izaći i glasati protiv, tako da ja tu i nemam previše posla...
hm, blago vama. Ja sve mislim da mi nije pametno slaviti djetetu (zakašnjeli) rođendan dan prije referenduma, da ne bih neke goste morala izbacivati iz stana.
cvijeto, kako može od doma? Daj pliz neki link. Ja imam baku u staračkom domu. Baka je mrak, al trebalo bi joj vjerojatno pomoći. Nemam pojma kako vidi više, donedavno je puno čitala, sad je prestala :-( Mami sam obećala da ću ju odvesti autom na biralište. Kad svoje odglasam, mogu krenuti na odiseju s obitelji po glasačkim mjestima. Za baku ne dolazi u obzir da napušta sobu.
Ja isto poznam jako malo ljudi koji će glasati ZA, ali sam se pak iznenadila da neki koji kontinuirano pljuju po udrugama svakog tipa, da su sad rekli da im je fakat dosta ovih politikanata s Kaptola i da će izaći.
Haha, moje dijete će isto dan prije referenduma slaviti rođendan :-)
Kad kažem da će gotovo svi koje poznajem, glasati protiv, mislim na prijatelje, iako će čak i većina obitelji s moje strane ili glasati protiv, ili neće izaći. Kod mm-ove obitelji je druga priča, već smo si rekli sve što smo imali na tu temu, mislim da je dalje najpametnije izbjegavati je (temu), bar pred djetetom.
evo jedan stari tekst, kojeg sam nakon dugo vremena ponovo pročitala.
s osvrtom na danas aktualni Vukovar, i shvaćanje slobode - zbog čega je sada već pok. autor
svojedobno bio izložen kritici što crkvene, što svjetovne vlasti.
i još jedan citat istog autora možda vezan za tekuće referendume:
“Svijet smo ti i ja, sva naša ukupnost koja nas konstituira i sva naša konstitucija koja nas čini različitima.
I ako nas već nešto čini raznovrsnima, to je želja u tebi da budeš i želja u meni da budem.
I sve što nas čini harmoničnim u bilo kojem suodnosu jeste jedan skromni zahtjev:
»Pusti me da budem», koji nužno uključuje jednu drugu rečenicu cjelovitog pristanka: »Puštam te da budeš».”
― Don Branko Sbutega
inače, na okolinu pokušavam utjecati ali slabe vajde. svi koje znam em će izaći na referendum,
em imaju već izgrađeno mišljenje.
joj, ja želim ostati u uvjerenju da su ljudi koje znam uglavnom protiv, iako u to nisam baš sigurna. najgora mi je varijanta ona da im sve to ide na živce i puno košta pa će ignorirati referendum (treba poraditi na onima koji ne znaju koja je posljedica njihova neizlaženja).
mora se javiti odboru za provedbu glasovanja na referendumu, odnosno mm je rekao da će obavijestiti povjerenstvo za provedbu referenduma, kad bude imenovano, a podaci će biti na www.izbori.hr
http://www.izbori.hr/izbori/dip_ws.nsf/0/8E5BFD65F0596A52C1257C1D005222B6/$file/priopcenje_o_sudjelovanju_u_radu_povjerenstava_i_o dbora.pdf
http://www.izbori.hr/izbori/dip_ws.nsf/0/18BA6074A6E9EAC1C1257C1D004D3C5F/$file/Obvezatne_upute_DR_VII.pdf
http://www.izbori.hr/izbori/dip_ws.n...?open&id=FE1E&
nešto sam sprtljala s linkovima, nemam sad vremena. uglavnom, upute O NAČINU GLASOVANJA BIRAČA – OSOBA S INVALIDITETOM, NEPISMENIH BIRAČA TE BIRAČA KOJI NE MOGU PRISTUPITI NA GLASAČKO MJESTO
odličan tekst. i to "pusti me da BUDEM" upravo je protuargument onome, grijeh je činiti. ne čini i sve je ok. jer ne možeš biti gay i prestati biti ono što jesi. onda to nisi. zato mi je taj licemjerni vjerski zahtjev: budi gay, ali se ne ponašaj tako, jer ako se ponašaš onda činiš grijeh - toliko nebulozan i toliko maliciozan. jer ti očekuješ da netko ne bude, da ne voli, da ne živi. onda bolje da je mrtav.
baš tako, mc ! ima još njegovih citata koje se isplati pročitati.
Hvala cvijeto. Vidjet cu sto cu s bakom.
Jelena, iz mog iskustva rada u biračkim odborima, ljudi su nam dolazili prijaviti nepokretne ili slabo pokretne osobe. Mi smo ih zapisali i obično kasno poslijepodne kada nije jako gužva na biralištu dva člana odbora odlazilo je u kuće tih osoba gdje su oni glasali. Sjećam se da smo bili čak i u bolnici na zaraznom odjelu kod jednog bolesnika. Trebaš samo prijaviti na biračkom mjestu (gdje je baka upisana na popisu birača) i dati im adresu gdje je ona sada. S tim da birački odbor ako ne uspije organizirati obilazak zbog gužve oni možda neće ni otići tamo, ja sam u manjem mjestu pa smo uvijek obišli sve prijavljene.