Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1607

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Bas sam i ja nesto slicno htjela napisati. S tim da ja na trenutke ipak dobijem nadu da su cuda moguca Odusevili su me Novi list, Jutarnji sa prostorom za reklamu, istupi profesora, glumaca i javnih ljudi, Rode, brojnih novinara, Seve i ostalih koji su se digli. Doduse, kad sam veceras vidila da se sprema novi referendum smracilo mi se. Stvarno je najbolje da ono malo crkavice iz drzavne blagajne potrosimo na par referenduma , sta je to za nas, sitnica
    Ali evo malo odmaka od referenduma, Tomic
    http://www.jutarnji.hr/hrvatska-ima-...nuca-/1139976/

i o financiranju crkve
    http://www.jutarnji.hr/koliko-hrvate...crkva/1140001/
    Došli mi sinoć s puta, nismo ni skinuli cipele, kad netko zvoni na vratima. Bila je tišina u zgradi i čuli smo da je taj netko pravo s ulaza došao na naša vrata (i poslije opet otišao, a da nije nikome drugome zvonio). Došao čovjek iz kvarta skupljati potpise za referendum "o ćirilici". Nikome drugome nije zvonio jer ih je sve već obišao dok nas nije bilo. U našem kvartu su zgrade građene za HRVI, ima puno umirovljenika s PTSP-em. I ovaj je član Hvidre. Ne vjerujem da mu je itko rekao da neće potpisati.
    Moj muž se snašao - kao tek smo došli, ne znam MBG i on ode (a dodao je ljubazno da će on opet svratiti, ima još vremena do kraja mjeseca).
    Loše smo se osjećali poslije jer mu se ne usudimo otvoreno reći da mi to nećemo potpisati. I općenito, na trenutke se baš bojim. Imam osjećaj da mi na čelu piše MANJINA i da svi vide u moj mozak što mislim. A ne sviđa mi se i vlastiti nedostatk hrabrosti.
    U međuvremenu smo se sjetili načina na koji ćemo ga odbiti, a da nas ne obilježi (kao da već nije ).

A sad mi odgovorite kako se prijavljuje nelegalno skupljanje potpisa.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 18.11.2013. at 09:02

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    A sad mi odgovorite kako se prijavljuje nelegalno skupljanje potpisa.
    Jurana (i ostali), prikupljanje potpisa po kućama i stanovima je protuzakonito. U zakonu jasno piše kako se prikupljaju potpisi.
    S obzirom da Ministarstvo uprave provjerava potpise, o takvoj praksi treba najprije njih obavijestiti. Na njihovim stranicama su kontakti, a imaju i obrasce (pod Glas javnosti), pa što ti je lakše...
    Dobro je i o tome obavijestiti pučkog pravobranitelja (ombudsman@ombudsman.hr), a i pokojeg novinara kojem se vjeruje.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala, Zuska.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    U međuvremenu smo se sjetili načina na koji ćemo ga odbiti, a da nas ne obilježi (kao da već nije ).
    Jurana, ja očekujem isto ovakvu posjetu, ajde molim te napiši kako ćete ga odbiti, ja to ne želim potpisati a pomalo me je i frka odbiti ih, ovdje je jako puno osoba s PTSP, može i na pp. Inače sam se osjećala slično kao i ti kada su se prikupljali potpisi za brak-referendum, vrtićka teta mog sina me pitala (bilo nas je grupa roditelja, došli smo po djecu) da li ću potpisati za referendum, htjela nas je uputiti gdje se skupljaju potpisi, ja sam odgovorila da mislim da neću, ona se samo nasmijala i obratila se dalje drugim roditeljima, a ja sam se osjećalo grozno, baš kako kažeš kao manjina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •