1977 prvotno napisa
Estrofem zbog ET od zamrznutih jajnih stanica jer za to treba "navodno deblja stijenka", nemam s tim hormonom nikakvih problema inače, imam hashimoto, dakle uzimam 50 mg eutyroxa 2 godine i TSH se vrti oko 4, sa 75 mg je na 2,6 TSH, hormoni štitnjače su oduvijek OK ali me antitijela ganjaju. Sestra ima istu dijagnozu i troje djece zanijela prirodno. I ja sam jednom zanijela prirodno ali je bila vanmaternična. Na netu ima par postova koje dovode uzimanje kontracepcije i estrogena u direktan suodnos rasta TSH-a. Potpuno sam zdrava, idem na to jer nemam jajovode. TSH uvijek skoči trudnicama negdje do 3.mjeseca i onda se iznormalizira i to ne smeta ljudima koji nemaju problema s štitnjačom inače, problem je što bi meni skočio na 30 sljedećih 15 dana a to rezultira spontanim, što znači da kada mi zatrudnimo trebamo povećavati dozu( po 25 mg ) konstantno i kontrolirati TSHda bi se trudnoća održala, i to bi MPO stručnjak trebao znati pa me slati na vađenje TSH svakih 7 dana u postupku, a i prije ako mi daje estrofem, a ne da ja izgubim 2 ICSI postupka jer imam hashimoto a da me on zakine za krucijalne informacije koje kopam po netu i samoinicijativno vadim TSH uz betu. Ako idem najskupljem MPO specijalisti u Hrvatskoj, trebao bi mi u 2 postupka barem jednom reći da donesem nalaz TSH i znati činjenicu da raste odmah čim se krene primati trudnoća jer ju organizam odbacuje, ja mogu biti nepismena i retardirana osoba koja plaća svog privatnog liječnika i ne trebam to znati. Sada znam. Sama sam naučila na njegovim neprofesionalnim propustima, mogao je sve isto raditi još 5 postupka s istim ishodom. U prvi postupak me uzeo dok je TSH bio 4,5. Eto, ni to nisam znala da se ne radi baš. I tada je bila anembrionalna, valjda mi je TSH bio 20.