Citiraj 1977 prvotno napisa Vidi poruku
Dao je prof P. meni hrpu inekcija, 01.03. na transferu, 03.03., 07.03. i posljednje 12.03.
14.03. kada mi je nalaz bio 140,30 izvadila sam samovoljno i TSH koji je skočio na 10,77. Jučer me nazvao na mob i tvrdi da mi je TSH uništio pravu trudnoću i da zna da je bila prava jer je TSH toliki. A TSH raste on estrofema koje sam pila 2x2mg mjesec dana.
2,61 mi je bio TSH u 12/2012.
gle, ovo mi je zanimljiva teorija, jer se ja godinama lječim od hipotieroze i uzimam euthyrox. e sad, nalaz je uvijek uredan, TSH bude oko 2-3, stvarno redovno kontroliram već 5 godina. jedine velike oscilacije su bile u dva navrata kada mi je u cca dva tjedna tsh skočio na 15 i više. u oba slučaja sam bila trudna, prvi put sam imala spontani u 9-tom tjednu, drugi put je bila biokemijska i tsh je od 2 skočio na 15 od transfera do bete, dakle u jako kratkom roku.

meni je endokrinolog rekao da moje tijelo prepoznaje trudnoću kao opasnost i da zato isti čas štitnjača reagira na ovaj način. ja sada vrlo dobro znam prepoznati usporeni rad štitnjače /a ne kao u prvoj trudnoći/ kada su me uvjeravali da je normalno da trudnica spava 20 sati dnevno i da joj se nakon toga spava.

sada sam trudna 18 tjedana. začela sam ivf-om kada je tsh bio viši od 3 iako neki ginekolozi ne primaju sa takvim nalazom u postupak /navodno/. moj mpo-vac se na to nije obazirao. negdje prije cca mjesec dana sam opet dobila nagli napad spavanja i strašnog umora, odmah izvadila krv i naravno da je tsh bio već 7. digli mi dozu za 25 mikrograma i sad sam kao avion. svaki mjesec moram vaditi hormone štitnjače i ići na pregled u bolnicu. baš ovaj tjedan idem, pa mogu javiti kakvi su nalazi, ali sam uvjerena da su dobri, jer ne osjećam nikakve tegobe.

zašto si uzimala estrofem? čitam nuspojave i nigdje ne piše da ubrzava rad štitnjače? jel' imaš inače neku dijagnozu štitnjače? uzimaš li lijekove za štitnjaču?