Gavelino piletina punjena šunkom i sirom, prilog šampinjoni i salata
Printable View
Gavelino piletina punjena šunkom i sirom, prilog šampinjoni i salata
Jučer: domaće njoke, umak od vrhnja, špinata i gorgonzole + medaljoni od lungića
danas: kelj varivo
Jucer paradajz juha, rizota sa povrcem i piletinom, cikla.
Danas punjene pikantne rolice, pire, zelena salata. I cokoladni muffini.
Jučer: juhica od mrkve, palačinka s mesom, svježa rajčica
Danas: pizza iz dostave - nemrem baš svaki dan kuhat
Sutra: čimulice na žlicu (MM će biti oduševljen :roll:)
lazanje bez paradajza su bile :/ ne po mom ukusu jedva sam pojela ali najbitnije je da se L nije bunila
doslo je do promjene u planu danas dinstam mahune i pecem piletinu u rerni i domaci kruh. naparavila bih i ovaj martin smarn, L ga obozava ali sam slomljena od prehlade
sutra povrtna juha i pasta
mislim da ćemo uvrstiti smarn u nas jelovnik
danas: kuhala leću s tijestom + kineski kupus na salatu
sutra: MM kuha - riba, vjerojatno morska iz pećnice i povrće na lešo, samo još ne znam koje, možda mrkva, a imam i hrpu poriluka
preksutra: možda opet MM - pole krumpira sa slaninom i gljivama
laumi, kako praviš umak od poriluka?
danas neka krem juha i pizza sa sirom
kod svekrve na rođendanskom ručku
znam da ću se prežderati iako nema lošije kuharice od nje
ali, ne mogu uvrijediti ženu
Oslić a la bakalar, zelena salata
Pasta s pomadorama i zelena salata
apricot, svaka čast na žrtvi! :mrgreen:
SikaPika, na maslinovom ulju popržim piletinu ili puretinu narezanu na trakice, na to dodam poriluk narezan na kolutiće i pirjam dok sve lijepo ne omekani. začinim paprom i slatkom mljevenom paprikom. zatim dodam žlicu-dvije kiselog vrhnja i to je to.
danas kuham varivo od slanutka i ječma.
Dužna sam ti recept:
Pravim u 2 zasebne posude-jedno se kuha a drugo peče u glinenoj posudi u pećnici.
Ovo na vatri sam ja radila u woku, a može se i u nekoj dubljoj tavi.
Na ulju izdinstati poriluk, luk, mrkvu, češnjak, naribani kupus. Dodati komade piletine i nju prodinstati. Od začina staviš: kurkumu, cimet, u avanu smrvljenog klinčića, crvene mljevene paprike, muškatnog oraščića. Podliješ pilećim ili povrtnim temeljcem( ili kao ja, vodom i žlicom suhog povrća za juhu-ala vegeta). Dodaš krumpir nasječen na komade i dinstaš dok krumpir ne omekša. Pred kraj ide nešto pasirane rajčice i žlica(ili više po želji) ajvara.
Sve sam radila odokativno, nemam ništa točne mjere. Količinski ispadne puno, zato od svega po malo treba staviti.
MM i ja smo si još u tanjurima stavili malo ljutog čilija. Bude super kad je ljutkasto. :-)
U poklopljenoj glinenoj posudi sam za prilog zapekla proso, quinou, smeđu rižu(namoči ju par sati prije), cus cus, sezam skupa sa nasječenim lukom na komade i mrkvom. Od začina dodaš curry, kurkumu, đumbir, sol, papar i malo šafrana. Zaliti vodom da žitarice imaju od čega nabubriti. Možeš raditi i u vatrostalnoj, bude sličan okus.
kuhani moli, blitva, juha od riža.
Evo i za tebe receptić:
Na ulju izdinstaš luk, sitno sjeckanu cvjetaču i na kockice nasjeckanu slaninu(može i bez ovoga, ali meni je super zbog mirisa). Od začina sam stavila sol i malo papra. Ostaviti da se malo ohladi i u smjesu dodaš 1 jaje, zobene pahuljice i nešto brašna jer sam skužila da mi se raspada kad ih oblikujem rukom ako nema ništa brašna. Pečeš na ulju.
Kelj i slanutak
marta, kajzersmarn je za 10 :)
a ovu ivancicinu marokansku piletinu stavljam na pops za slijedeci tjedan
danas ne kuham sveki pravi paradjz juhu i sirnicu
Ja danas radim krem juhicu od brokule, tražila sam neki novi recept jer klinci osim cvjetače neće ni čuti za brokulu. :roll:
Uglavnom, zdinsta se luk na ulju, malo peršin korijena, češnjaka, gore brokula i kuha dok sve ne omekša. Smiksati štapnim, dodati slatkog vrhnja i još malo zakuhati. Stavila sam i malo bibera, i opet suho povrće i sol.
Meni je super fini okus, vidjet ćemo kad klinci probaju.
Uz to sam napravila krutone u marinadi. Skroz jednostavno a fantastično aromatično za u juhicu. Nasjecka se tost na male komadiće cca 5mm kockice. U avanu se zgnječi već nasjeckan luk, češnjak, šareni papar i sol. Doda se maslinovo ulje. Sve to se prelije preko tosta i lagano promiješa da se tost natopi marinadom. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnj. Gotovo je kad krutoni postanu hrskavi. Kojih 10-tak minuta.
Osim juhe radim brancin u marinadi-korica limuna, ružmarin, maslinovo ulje, biber, peršin list. Ispod ribe se poslažu kriške limuna i peče se pod folijom. Blitva s krumpirima na lešo kao prilog.
tjestenina u rajčici sa tunjevinom.
tjestenina , umak od raznovrsnih gljiva i vrhnja za kuhanje ,
palačinke ,zapečene
Pauk i ušata na lešo, riblja juha i oblatne sa griz kremom za desert.
ivancice, hvala!
palačinke :)))
upravo mlatimo po martinom smarnu :)
necu ti niti reci da sam, nakon sto smo smazali prvu, pravila i drugu turu. :)
druga je tura bila sa pirovim grizom (obicni sam potrosila u prvom naletu). isto je odlicno..
e da, gdje kupis kokosovo maslo? za sto ga sve koristis?
Leća s orzom za dva dana
Kokosovo maslo, organsko, hladno prešano kupim u Kemigu. Moze se kupiti i u nekim prodavaonicama zdrave hrane, ali nije mi tako fino ko to iz Kemiga, a mislim da ej cak i skuplje. Ovo je kakti registrirano za kozmetiku, al nije me to dosad zasmetalo u zivotu. Koristim ga za palačinke, šmarn, kaše i sl. Jako dobro podnosi visoke temperature. I fiiiino je.
ovo se čini odlično, mislim da bi se i MM moglo svidjeti koji baš nije ljubitelj poriluka, ono, pojest će ga, ali više na ovaj način ili kao kada ga pečem zajedno s krumpirima u pećnici
jučer: pržene srdele i papaline, pomfri; za Mašu riža s prosom i poriluk
danas: kupus na paradajzu, pohano jaje; za Mašu u kupus ukuhan ječam i kvinoja i pečeno jaje
sutra: ručak kod svekija
Danas - pileća juha sa griz knedlima, pašticada i "knedle" od kruha za lijene (recept od Peterlin), kupus, zelena salata, NY cheesecake
Sutra - pileća juha, pečena pileća prsa, krumpir i povrće pečeno u vrećici za pečenje, kupus, zelena salata
danas juha od teletine i piletine s domaćim rezancima, kuhano meso, pire krumpir, sos paradajz i zelena salata
torta od mrkve i oraha
sutra juha od danas, pile pečeno u pećnici, mlinci
knedle s šljivama
pile pečeno u pećnici, mlinci , pileća juha
desert - čokoladni muffini
Danas: juneći šniceli u saftu, pire, zelena salata i za desert kakao kocke
Sutra: lazanje s mljevenim mesom, zelena salata i ako ostane koji kolač za desert :-)
bistra juha, dimljeni zec pečen u pekaču sa krumpirom, zelena salata i voćni kolač za desert
Danas je bilo varivo od boba s dodatkom korjenastog, sitnog povrća. Pošto sam ručala sama, ostalo je i za sutra uz dodatak telećih šnicela.
smajlich, želim tu tortu iz tvoga avatara.
najradije bih da mi netko drugi napravi, ali čini se da ćeš mi ipak morati napisati recept.