Stanišićevog vojnika i gramofon upravo završavam. jako je dobar, ali i težak.
bar je meni bio. jako me rastužila ta knjiga.
Printable View
Stanišićevog vojnika i gramofon upravo završavam. jako je dobar, ali i težak.
bar je meni bio. jako me rastužila ta knjiga.
Ja citam Shrvan, Angie je nedavno preporucila.
Pocela sam bila i Prijevremene izbore, ali nisam se mogla uzivjeti. Ima tako puno likova :skartoc:, a umor i iscekivanje godisnjeg cine svoje :D i ne mogu se uopce koncentrirati i pamtiti sve te likove i njihove pozadinske price :/
Shrvan nije lako stivo, ali dobro je pisana i svidja mi se.
Prekrasna knjiga, najtoplije preporucujem dalje!
Nakon nje, Fiona Neill, "What the Nanny Saw" - engleska studentica uzima slobodnu godinu radi problematicne obiteljske situacije i odlazi u London raditi kao dadilja kod vrlo bogate i uspjesne obitelji iz visokih financijskih krugova. Nakon nekog vremena izbija insider trading skandal...
Nakon zbrkanog pocetka, pokazala se vrlo zanimljivom, stoga moje preporuke.
Danas zapocinjem sa meni odnedavno vrlo omiljenom Mary Wesley, "Part of the Furniture".
Imate li citalacku wish-listu za bozicne blagdane?
Ja pomalo rezerviram i posudjujem iz biblioteke neke stvari za laganini praznike.
Dosad sam skupila novu Kinsellu, "Swimming Pool Sunday", pa onda ponovo Wesley, "A Dubious Legacy", novog Hornbyja, "Funny Girl",
pa tematski prikladno C. Fenimore Woolson, "Christmas Eve" i "Bozicne price", antologijska zbirka prica (Pirandello, Gozzano, D'Annunzio, Maupassant, Dickens, de Assis, Cechov i Dostoevski)...
Elly, zadad nemam nista. Ustvari, rijetko imam :D jer citam kao i inace. Za ove knjige koje ti preporucujes nisam ni cula, tko zna ima li to u nasim knjiznicama.
No, zanimljiva je ova antologija, mozes dati neki link pa da probam potraziti.
Shrvan mi je bas dobra knjiga, upravo sam je dovrsila.
evo linka - izgleda da ju je tesko naci po ducanima, nasla sam samo ovo i linkove na tu knjigu po ovdasnjim bibliotekama.
Za ove druge sam malo iz radoznalosti surfala, da vidim sto se nadje u Knjiznicama Grada Zagreba:
Mary Wesley The Chamomile Lawn i jos poneke takodjer postoje u KGZ, ako te bude zanimala (podsjeca na Okajanje, ali iz zenskog kuta gledanja);
Fiona Neill se takodjer nadje, ali ne ova koju sam nedavno preporucila nego prethodne dvije (obje su OK, IMHO ova je bolja od ove druge ).
Takodjer, evo i novi Nick Hornby, Funny Girl
nova M. Wickham, AKA Sophie Kinsella, Swimming Pool Sunday
novi R. Galbraith, AKA J.K. Rowling, The Silkworm kao i prethodna iz te serije, The Cuckoo's Calling
ja sam guglajući mislila da je ovo :mrgreen: http://www.amazon.com/Christmas-Stor.../dp/0307267172
idem sad vidjeti ostale linkove :*
zavrsila sa citanjem kradljivci labudova i dobra mi je bila knjiga
http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=22&id=142018
a sad pocela kradljivicu knjiga (po 2 ili 3 x, jer mi nikako pocetak nije legao)
samo po kradljivcima derem :)
a planiram i ovo
http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatsk...sna-djevojcica
Sto mislite o triologiji 50 nijansi?
Mary Wesley, Part of the Furniture - preporuke kao i uvijek. Uznemirujuca, ali na pozitivan nacin.
Veceras zapocinjem Nicka Hornbyja, Funny Girl.
:mrgreen:
Ja citam jednu zbirku prica Alice Munro.
Zbirka je objavljena i pod nazivom Who Do You Think You Are? i pod jos jednim: the Beggar Maid.
Glavna protagonistica je Rose i cijela se zbirka prica vrti oko nje i njezine macehe Flo.
Vec u Runaway mi se svidjelo pratiti Juliet kroz razne situacije i razna zivotna doba. I ovdje je tako. Ima, mislim, 10 prica o Rose.
Posudila sam bila i Prijevremene izbore J.K. Rowling. Ali nije mi islo :škartoc: pa sam je vratila s procitanih svega stotinjak stranica.
Poslije me cekaju Javne tajne i Sin gospodara sirocadi: http://www.najboljeknjige.com/conten...kID=1968&tab=2
Nesto me slabo ocekuje godisnji :lool: ali ima nesto spojenih dana pa ce biti i vise vremena za uzivanje na kaucu :)
Jasper J. - škola u infarktnom stanju
Stieg Larsson - djevojka koja se igrala vatrom
cure, prije cu naci ovdje odgovor nego na djecjem
pls savjet - sinko ima lektiru iz engleskoga, 1. srednje
narucila bi mu preko bookdepository neku knjigu pa da je procita preko praznika
(moraju je imati tiskanu, ne moze kindle izdanje, zbog ocjene lektire - prof mora imati knjigu)
sto bi moglo biti zanimljivo za 15god, a da nije procitao vec na hr, da ne spada u obaveznu lektiru (hrv) i da je dovoljno kvalitetno da bude lektira
na popisu knjiga suvremenika/ca koje bi se trebale naci u lektirama nasla sam zanimljivo ovo
"Extremely Loud and Incredibly Close"
Jonathan Safran Foer
ima netko slicne preporuke?
Nisam to citala, no citala sam jednu drugu knjigu istog autora i po meni, on kvalitetno pise. A ova Extreemely... mi je na "to -read" listi. Cini se zanimljiva.
tenks
nasla sam 4 knjige pa nek bira medju njima, plus vase preporuke, pogotovo od cura koje vidim da citaju novije knjige koje jos nisu prevedene na hr
ponudila sam mu, uz
Extremely Loud and Incredibly Close - Jonathana Safrana Foera
jos i
Looking for Alaska - Johna Greena
The Perks of Being a Wallflower - Stephena Chboskyja
i
The Kite Runner - Khaleda Hosseinija
za greena nisam sigurna, ne znam koji su joj kriteriji za te lektire - on ga je citao u originalu u osmom razredu, mozda su joj ocekivanja veca :strebsa:
narucila bi preksutra knjigu pa pls predlazite dotad
A Livada crnog labuda, David Mitchell? Mislim da bi mu bila super!
Ja sam preko Božića Slavenku Drakulić, Optužena. Jako potresna, maestralno pisana.
Sad sam na Stanišiću i Vojniku koji popravlja gramofon, toliko sam ga čekala i tražila, a sad kužim da me ratna tematika već malo previše deprimira i stoga mi je postala neprivlačna :-/ Ali lijepo je pisano i pročitat ću ga stoga što prije, a onda moram preći na neko lako štivo da me malo digne. Uzela sam od mame Zafona i Sjenu vjetra, znam da su mnogi čitali, kakva je knjiga?
Jeftinije nam je uzeti preko BD
taman da se oporaviš od Stanišića :mrgreen:
ivarice, ako možeš naći i ako dijete ne zazire od teških momenata u knjizi, predlažem i Purple Hibiscus: http://www.amazon.com/Purple-Hibiscu.../dp/1616202416
Skroz te razumijem za ratnu tematiku, i ja je periodički preskačem jer je ne mogu stalno čitati.
Ovih dana pročitala sam "Deseti krug" Jodi Picoult, nije loše, ali nije ni remek-djelo (ne iznenađuje me, uostalom, nisam ni očekivala remek-djelo od Jodi Picoult, ima previše minusa). A sad čitam nešto sasvim novo i za mene pravo otkriće, "Tisuću jeseni Jacoba De Zoeta" Davida Mitchella.
U prvi mah sam mislila da ću odustati od knjige, činila mi se prekomplicirana. I sad, nakon 200-njak pročitanih stranica, i dalje mi se čini komplicirana (još nisam pohvatala sve likove i tko je tko!), ali nevjerojatno je privlačna. Vidi se da je pazio na svaki detalj u pripovijedanju, likove opisuje pedantno, i karakterno, i jezično, ne idealizira i ne pretjeruje u prikazima. A iznad svega je zanimljivo vrijeme i mjesto radnje - Japan krajem 18. stoljeća, a likovi su nizozemski trgovci u japanskoj koloniji Dejima.
Sjećam se da je na ovoj temi bilo dosta ljubitelja Davida Mitchella, ja sam od njega dosad čitala samo "Livadu Crnog Labuda" i bila mi je odlična. Ovaj roman čitam polako, ne može ga se čitati na brzinu, ali mislim da vrijedi truda.
Ivarica, prijedlozi moje kćeri:
Sve od John Greena, mada je looking for alaska njoj najdraža, mada ne voli komentare mnogih ljudi na knjigu, jer ih drži primitivnima.
Sve od Hemigwaya, Salingera, Dickensa.
zatim: lily's and dash's book of dares, tako nekako, možda it's kind of a funny story, isto ne na visokom levelu, Ali super sadrzaj.
Ne znam na kojem levelu engleskog se on nalazi, ali ja sam pročitala the
Perks of being a wallflower i vokabular i jezik nisu me oborili zapravo sam naučila jedno novu riječ a mogla bi skoro ja sama to napisati.
Hvala žene, naručit ću ipak onda Greena, iako mi se cini(lo) lagano. Ali njega poznaje i to su knjige koje zalegne i pročita u jednome danu.
Ima istovremeno obraditi i lektire na hrvatskom i na latinskom, pa da ne treba iz engleskoga ove na 400 stranica, uz koje još i organigrame mora crtati da polovi sve likove.
A bit će i kasnije lektira na engleskom slobodno predložite - sto se tiče razine razumijevanja, može čitati sve.
Ovo o jeziku je napisala moja kći. :mrgreen:
Skuzila lol
Mitchell ima novu knjigu ???
Jupiiiii
Angie, i ja te razumijem za ratnu tematiku. ja je volim čitati, ali također povremeno jer me optereti i zasiti u smislu da mi je dugo u mislima. razmišljam o tim sudbinama kad legnem u krevet, sanjam svašta... :roll: tako da moram povremeno napraviti pauzu.
pod tim podrazumijevam i literaturu o holokaustu koju također "volim" čitati. stavljam navodnike jer mi ne paše riječ volim, ali razumijete me. mislim da takve knjige treba čitati, posebno one dobro napisane.
trenutno i dalje čitam alice munro, nešto mi sporo ide, priča dnevno. godišnjeg još nemam, doma stalno nešto posla, navukla se na još jednu seriju pa knjiga trpi :mrgreen:
Također sam zaglibila u ratnu tematiku, a baš mi ne treba čemerne literature u zadnje vrijeme. Vojnika još čitam plus Faruka Šehića i Knjigu o Uni. Morat ću si stvar izbalansirati još nekom knjigom - skoro mi dođe da bude limunada.
Knjige preko bookdepositoryja isto stignu u par dana. A tamo bi kupili nešto napamet, prema koricama valjda.
The Affair http://www.imdb.com/title/tt2699110/?mode=desktop
Pocela je jako dobro i bas mi se svidjela. Prava drama :)... Odnosi medju likovima, perspektive, postupci.
I onda mi je malo oslabila pred kraj sezone, no svejedno, ukupan dojam je prilicno dobar. I u zadnjoj epizodi prve sezone (koja mi se nekako najmanje svidjela) ima bas dobrih scena.
Odlicna mi je glavna glumica (glumi onu ludjakinju u Lutheru :D) i Joshua Jackson, poznatiji kao Pacey :D
I bas mi je zgodan.
A on topic... Nakon radnog dana i rucka, idem procitati jednu munro uz fini espresso :)
Luka Bekavac, Drenje
Reći ću samo - WOW!!! Oduševljena sam. Spominjao se i tu, čini mi se, dosta davno...
ja sam 2015. pocela sa Unterstadtom od Šojat-Kuči