Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lorna Landvik, Angry Housewives Eating Bon Bons.

Dugo mi je bila na wish listi, i konacno mi je dosla pod ruku i - nije razocarala, dapace.
    Usprkos naslovu - koji je zapravo sasvim ironican - ne radi se o mozak-na-pasu-chick-lit-romanu.
    U rezidencijalnoj ulici u Minneapolisu (autorica jako puno paznje posvecuje dogadjajima koji se prozimaju sa godisnjim dobima, posebice njihovom ledenom zimom) zivi 5 zena, svaka od njih ima svoje probleme (jedna je ostala udovica bez djece, druga trpi obiteljsko nasilje, treca muzeva varanja, cetvrta (najzdravija) dobije Hodgkinsova bolest, a peta je zrtva zapostavljanja u djetinjstvu) na koji se, kako prolaze desetljeca, nadovezuju drugi problemi, medjutim ono sto ih uveseljava i drzi na okupu je klub knjige. Pomocu njega postaju bliske prijateljice, gotovo sestre.
    Knjiga opisuje 40 godina njihovog prijateljstva, periode i dogadjaje koji su i potresni (Vijetnam), prekrasni (porod kod kuce), dijelovi su za smijanje naglas... Vrlo je topla, preporucujem ju dalje.

Sad sam presla na Jennifer Worth, Call the Midwife - gledala sam seriju, pa me je zaintrigirala. Iako je povijesno i geografski smjestena u drugdje, trebala bi atmosferom biti slicna.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam presla na Jennifer Worth, Call the Midwife - gledala sam seriju, pa me je zaintrigirala. Iako je povijesno i geografski smjestena u drugdje, trebala bi atmosferom biti slicna.
    Prekrasna knjiga, najtoplije preporucujem dalje!

Nakon nje, Fiona Neill, "What the Nanny Saw" - engleska studentica uzima slobodnu godinu radi problematicne obiteljske situacije i odlazi u London raditi kao dadilja kod vrlo bogate i uspjesne obitelji iz visokih financijskih krugova. Nakon nekog vremena izbija insider trading skandal...
    Nakon zbrkanog pocetka, pokazala se vrlo zanimljivom, stoga moje preporuke.

Danas zapocinjem sa meni odnedavno vrlo omiljenom Mary Wesley, "Part of the Furniture".

Imate li citalacku wish-listu za bozicne blagdane?
    Ja pomalo rezerviram i posudjujem iz biblioteke neke stvari za laganini praznike.
    Dosad sam skupila novu Kinsellu, "Swimming Pool Sunday", pa onda ponovo Wesley, "A Dubious Legacy", novog Hornbyja, "Funny Girl",
    pa tematski prikladno C. Fenimore Woolson, "Christmas Eve" i "Bozicne price", antologijska zbirka prica (Pirandello, Gozzano, D'Annunzio, Maupassant, Dickens, de Assis, Cechov i Dostoevski)...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mary Wesley, Part of the Furniture - preporuke kao i uvijek. Uznemirujuca, ali na pozitivan nacin.

Veceras zapocinjem Nicka Hornbyja, Funny Girl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •