Lorna Landvik, Angry Housewives Eating Bon Bons.
Dugo mi je bila na wish listi, i konacno mi je dosla pod ruku i - nije razocarala, dapace.
Usprkos naslovu - koji je zapravo sasvim ironican - ne radi se o mozak-na-pasu-chick-lit-romanu.
U rezidencijalnoj ulici u Minneapolisu (autorica jako puno paznje posvecuje dogadjajima koji se prozimaju sa godisnjim dobima, posebice njihovom ledenom zimom) zivi 5 zena, svaka od njih ima svoje probleme (jedna je ostala udovica bez djece, druga trpi obiteljsko nasilje, treca muzeva varanja, cetvrta (najzdravija) dobije Hodgkinsova bolest, a peta je zrtva zapostavljanja u djetinjstvu) na koji se, kako prolaze desetljeca, nadovezuju drugi problemi, medjutim ono sto ih uveseljava i drzi na okupu je klub knjige. Pomocu njega postaju bliske prijateljice, gotovo sestre.
Knjiga opisuje 40 godina njihovog prijateljstva, periode i dogadjaje koji su i potresni (Vijetnam), prekrasni (porod kod kuce), dijelovi su za smijanje naglas... Vrlo je topla, preporucujem ju dalje.
Sad sam presla na Jennifer Worth, Call the Midwife - gledala sam seriju, pa me je zaintrigirala. Iako je povijesno i geografski smjestena u drugdje, trebala bi atmosferom biti slicna.