Ja nisam pametna sto da mislim o singulairu. Imam filing ono s njim i bez uvijek nekako isto. Dok kaslje kaslje ( ko sad) nis ne pomaze, onda nakon tjedan dva prodje pa mir dva tjedna pa opet iznova ...
Printable View
Ja nisam pametna sto da mislim o singulairu. Imam filing ono s njim i bez uvijek nekako isto. Dok kaslje kaslje ( ko sad) nis ne pomaze, onda nakon tjedan dva prodje pa mir dva tjedna pa opet iznova ...
možda trebaš povečat flixotide?
mi imamo slicno iskustvo sa singulairom kao i lunahor.
nas je doktorica sad (zimi kad nema peludi) ponovo kao i prije 2 god prebacila na singulair sa flixotide-a (tj seretide-a) kod curke. prije 2 godine je to funkcioniralo 2-3 tjedna i onda bi pocela reakcija, najcesce na virus (grozno kasljanje), kad bi se opet vratili na flixotide. iz toga zakljucujem da nam singulair nije dovoljan da bi sprjijecio napade koje nam cesto pokrenu viroze. sad je curka tjedan dana na singulairu i vidjet cemo. doktorica je rekla da ako bude potrebe za ventolinom da se vratimo na seretide.
Idemo 12.12. Na kontrolu pa cemo vidjeti. Jer njoj se ne vraca u virozi, tj ona ne pokazuje nikakve znakove bolesti , samo taj vrazji kasalj dan i noc ..
Mi drugu sezonu grijanja mjerimo vlagu u zraku, bila je preniska.
Kupili smo dva ovlaživaća zraka, jedan jeftini za doravak, drugi sa nekim srebrom skuplji za spavaću.
Vlaga u zreku nam je dosta niska, kad je ispod 30, jako kašlje, što je vlaga viša, manje kašlje.
Ponekad u spavaću dodam i koji mokri ručnik.
Na sing, flix, ventolinu dosta često, kimu....
Dobro si me sjetila da upogonim ovlazivac prek noci :)
Nama ide 4.-ta strepna angina od lipnja, a od lipnja 5-ti antibiotik, sve skupa, od antibiotika je apstinirala samo 9. mjesec, u 10.-me je imala epizodu šepanja... moguće i od strepa. Navjeorjatnije op. mandula predstvoji, čekamo mišljenje, ona i hrče po noći, diše na usta itd., ali dosad nije bilo dovoljno znakova da je tu nešto hitno. U ovoj zadnjoj angini se javio kašalj (inače, 3,8 godine, na flixu 50, dosad ju je super "držao"), prvo počelo ko lavež, onda baš jako, ono... noću katastrofa, po prvi put tako jako da nema šanse da bi uopće bez ventolina spavala (jako rijetko smo na njemu, tipa dosad 1x godišnje). Sad smo joj uvela ventolin, prvo 3x1, onda 3x2 i jučer je prvi put mirno spavala.
Idemo na Srebrenjak vidjet za dizanje profilakse, ako joj ovo nije dosta. Od homeopatcije i vitamina samo tekući c (ja imam problem s homeopatijom , a s vitaminima objektivni problem jer vitamin. mikseve ionako ne smije jer mora pazit da ne pretjera s kalcijem i D vit zbog jednog bubrežnog stanja, a u svemu ima kalcija i D-a). Med uzima, obični, voli ga... kad naletim na Petrovićev, uzet ću i to, iako je meni teško naboostat uvjerenja da to pomaže, to mi se čini kao lijepljenje flastera na slomljenu nogu u stilu "ne može ništa odmoć", to jest, meni fali uvjerenja da to za takve teške dg. stila astme stvarno pomaže, ali taj med ne isključujem.
Na kojoj su profilaksi vaša djeca? Moja je zasad bila na flixu 50, ali izgleda da joj je to počelo bit premalo?
Sa sličnom dijagnozom moj sin je završio na operaciji mandula. Streptokoka smo se riješili (streptolizinski titar je bio tak visok da su doktori odustali od planiranog endoskopskog pregleda nosa). Nakon operacije mandula riješili smo se hrkanja i ventolina, ali promuklost je ostala sve dok sa Flixotida nismo prešli na Tafen. Još dobiva Nasonex spray jer mu je Tafen Nasal izazivao česta krvarenja nosa. I sad zna dobiti napade promuklosti ako galami u školi - jako su mu osjetljive glasnice, pa mora paziti, ali često se zaboravi. Imamo doma i Claritine sirup (po novom dobili Aerius, ali nismo još probali) iako je zadnje vrijeme ok pa ne treba.
Nama titar nije visok, detaljno je reumatološko-imunološki obrađivana na Srebrenjaku di se sad preselila ex Rebro reumatologija, jer je u 10.-me imala epizodu bolnosti desne noge, ograničenje pokreta i šepanja. Svi nalazi su ispali OK, dg. je ostala reaktivna artropatija, moguće i od strepa, ali ko to može znati ziher.
Koje mandule ste vadili i di? Srednju? Sve tri?
Sve tri mandule, na Merkuru, prije 2 i pol godine.
Inače, sa starijim sinom (koji nije na kortikosteroidima) imali smo epizodu šepanja - dijagnoza je bila akutni synovitis nakon upale grla i rekla je pedijatrica da to nije rijetkost, da bakterija uđe u zglobne ovojnice i izazove cirkus. Vodili smo dijete u Klaićevu na uzv kuka - tamo su potvrdili dijagnozu i uredno su pitali da li ga je nedavno snašla kakva bakterijska upala. Prošlo je bez terapije, samo uz mirovanje, u roku nekoliko tjedana (tjedan dana je bilo vrlo neugodno, kasnije podnošljivo).
Thnx, Peterlin.
Sinovitis smo isključili dan nakon što se pojavilo šepanje jer je to prva i najčešća stvar i odmah smo otišli Tiefenbachu na - UZV potpuno čist. Nakon toga se pojavila priča o sistemskoj bolesti, nadam se ful otklonjena. Kako sam ja reumatičar ono... ja sam bila luda... pa sam sve te pretrage brzo izdrajvala. Sad su ostale mandule, i mišljenje koliko ih vadit i jel' ovo dovoljno indikacija, il' trebamo još čekat. Mislim da ćemo prema dr. B i Vinogradskoj.
Još jednom, hvala puno!
Obavili smo jučer pregled na Srebrenjaku, pozitivan ventolinski test, prick negativan, spirometrija isto malo šteka, ako dobro shvaćam,i, ako dobro shvaćam, time je dijagnoza astme učvršćena, to jest, prošli smo standardan put u ove 2 godine - iz recidivirajućih bronhoopstrukcija, preko astme i obs, do astme s točkom. Da joj je malo preslaba profilaksa i da je flix 50 više ne drži (dosad je bio dobar i imali smo godišnje samo 1x potrebu za ventolinom, obično u vrijeme cvata breze). Dobila i singular trajno, ako ne bude dobro tako onda će dizati flix.
Dalje nastavljamo s krajnici-pričom, a nešto se opet žalila na bol noge, daj Bože da su krajnici početak i kraj te noga-priče.
Mi smo upućeni na orl pregled sa sumnjom na lpr.Dr. je spominjao sondu koja ide preko nosa do glasnica.Poznavajući svog sina, to nam nikad neće uspjeti napraviti pa sam u panici jer se pitam što da radimo u tom slučaju. Kako dijete pripremiti na to? Postoji li još neki način da se utvrdi lpr?
ako ides u vinogradsku naruci se kod dr bodoena, tako smo mi i on je na prvi pogled iskljucio tu dg, i nismo ni trebali raditi endoskopiju, jer se kod lpr odmah vidi i osteceno grlo ili sto vec. a i na osnovi simptoma to on vidi .. dr f. je inzistiorao na toj pretrazi no dr bodoen je rekao da za sada ne treba jer je to ipak invazivna pretraga, jer na nju gotovo nista ne ukazuje. tu nekako vjerujem njemu jer je on u hrvatskoj bas vodeci strucnjak za lpr i ako on kaze da ne treba onda sigurno ne treba ta pretraga. osim toga i dr orl u talasoterapiji je to potvrdila i rekla da nikako nema indikacija za tu pretragu. sad zadnji put kada je to f. procitao onda mi je napisao da pregled obavimo kod dr ajduk ili tako nekako jer da on hoce napraviti tu pretragu ?! mislim meni to nije normalno niti normalan put, on inzistira da obavimo tu pretragu iako dva doktora kazu da netreba a samo kako bi on otkrio uzrok astme jer se alergija ne pokazuje. ja nisam pristala na to. a i sama sam odustala od te pretrage kad sam trebala ici.
ina kakvo je stanje na srebrnjaku? kod kog ste bili, jeste vi isto bili f. ranije ?
Nama je isto tako dr.f. preporučio dr.A, jer kao da unatoč terapiji svo ovo vrijeme situacija nije dobra i sad valjda više ne zna što bi s nama. Ma ne znam što da radim, znam da 100 % D. neće dobrovoljno pristati na to, a s 2. strane čudno mi je da se već 5 godina bakčemo s istim problemom i da nitko nikad prije nije posumnjao na to.
Lunahor,a jel kod vas pronađena kakva povezanost astme sa želučanim smetnjama?
Išli smo hitno, jer joj se u toj 4.-toj strepnoj angini pogoršao kašalj, jako, plus imala ispade reumatske s nogom koje smo isto pratili gore na Srebrenjaku pa smo došli u hitnu. Mislim da su redovna čekanja duga.
Što ti znači ovo f ranije? Jesmo bili na flixu?
Jesmo, relativno brzo nakon 1. bronhoopstrukcije netom nakon 2. rođenana. Bio je jedan neuspješni pokušaj da je vađenjem iz kolektiva očuvamo flixa, ali nije prošlo - kašljala je unatoč tome. Od tipa 2,5 godine je trajno na flixu s baby halerom, dosad je bilo dobro, samo tipa 1x potreba za ventolinom godišnje, obično kad joj je najgore - u vrijeme cvatnje breze (iako je i prick i krvni još uvijek negativno, ali ona kašljucka, bez terapiuje, više-manje cijelu godinu, barem noću), ali očito je postalo premalo - dijete ima težinu i visinu petogodišnjaka, a ima 3,9 mjeseci... ajde, bar da se ne brinemo na temu jel' kortići usporavaju rast.
Uskoro idemo i mi kod dr. baudoina na savjetovanju vezano za mandule. Ja bi najrađe, kakva mi je panika s nogom i streptokokom i mandulama - ono... van s tim njesra - ali, of kors, nisam ja dr... i ko zna jel' to to... Neka čovjek prosudi. Daj bože da pomogne, ali... uspješnost, pogotovo za mene koja dolazim iz IVF svijeta, naviknuta na uspješnost postupaka 10-20-30% maks, je navodno 98% - da 98% djece bude bolje... Ono... na to mi sline cure i manta mi se u glavi od sreće.
Of kors, kad i ako se dan operacije približi, bit ću sigurno preplašena kao grlica i u komi. A bit ću i prestrašena bez, u očekivanju nove strepne angine i nogo-ispada. Dosad 4x onaj beta hemolitčki strep A, pyogens. Od ljeta. Od ljeta 5.-ti antibiotik.
Mamislila sam kod frkovica jel ste prije bili jer me zanimAlo kod kog ste dopali.
Ne nisam primjetila nikakve simptome kiseline il lpr.
Ne, mi smo bili kod pavića, hospitalizirani nakon prve bronhoopstr i kontrola imali par, odustali kad je otišao u klaićevu, privatno kod dr. gunek, koja nam je neko vrijeme bila i ped, sad nam je ped dr. kindy, koja nas je svojedobno na srebrenjaku hospitalizirala, sad smo dopali kod dežurnog jer je stanje bilo.... a meni malo zastrašujuće jer sam imala osjećaj da je kašalj neupravljiv, a mislila sam da se ne smije ventolin više od 3x1 potisak, a to je, očito, bilo nedovoljno.
smijes 4x2 potiska ventolina.
Thx, lunahor, daj Bože da terapija i dalje kod nje bude ovako učinkovita jer mi na mahove fakat zaboravimo da je kašalj ikakav problem premda diše na babyhaler svaki dan, ali to je postalo ono kao četkica za zube... onda nas malo iznenadi u infektu ili na proljeće pa se pitamo što je sad ovo.
Nema me na forumu jer je p:klap: ok. Na flixu je i prolaze viroze, prehlade, pun nos, a nemam uopće potrebu za ventolinom, inhalac., a antib. Nije popio 10 mj., iako je redovno u vrtiću. Sve me strah to i pisati, jer obično nakon hvaljenja... Po preporuci homeopata ne pije i ne jede mlječno, jer su njegovi testovi pokazali intoleranciju na proteine iz mlijeka. Ali je koža pobjesnila unatrag mj. Dana, točno od kada su počeli hladni dani. Ako već moram birati radije borba s atop. Dermat. Pulmološku sliku pratim kod dr. Čučevića. Košta ali izvrstan.
Peso, pa FANTASTIČNO :)!!!!! Bravo, bravo, bravo! Vjerujem da će to nekad doći i za nas - to, 10 mjeseci kolektiva bez antibiotika, to je fakat... a, iz ovih sad mojih cipela... nedostižno postignuće :)! Nadam se da će nam nakon op mandula život bit bolji, fakat se ufamo u to... Ako i to ne olakša makar malo... kažu da do škole to najčešće staje... Držim se čvrsto za tu rečenicu u nadi da će se i nama materijalizirati.
operaciju mandula smo i mi prosli s 4 g. preporucam merkur, jer mozes biti s djetetom do sale i od sale cijelo vrijeme, i u app. sto se u vinogradskoj ne moze. svi su u merkuru odlicni i jako ljubazni. mi smo bili jedan dan prespavali ja sama s curama, i drugi dan smo isli doma jer su vadile sva 3 obje.
Hvala, lunahor! Dobili brzo termin u VG, presjekao dr. da sve 3 idu van i da će biti novo dijete (nadam se...). Tako da optimiram na to da se to riješi čim prije, nego na apartman i spavanje. Doduše, tu je već izgubila "nevinost", i ona i ja, već je hospitalizirana u dojenačkoj dobi na Šalati (reuma odjel - cutis marmorata), nakon toga 9 dana Srebrenjaka nakon 2. rođendana (bronhoopstrukcija).
Imam dojam da je psiho-robustna, a tjelo-fragilna, i ne čeka mi se predugo s time, jer već krajem 12. imamo nove kontrole - reumatolog, metaboličar (zbog nekog bubrežnog stanja), plus ne bih da je uhvati po bolnicama sezona gripe, ako ni njena proljetna sezona (od 3.-6 je njoj najteže).
BTW, cijepite li vi vaše astmatičare protiv gripe? Ja prošle god. jesam, imam zadad mišljenje 3:1 pulomolog za obavezno cijpeljenje malih astmatičara... Cjepiva se bojim, ali i gripe... trenutno mi je to jedini strah, apartman sam pregorila. Prošle smo cijepili.
Meni je pedijatrica ponudila, ali odbila sam za sada jer moje dijete u životu nije dobilo gripu, a oporavak od cijepljenja mu je skoro kao bar jedna viroza. Ne znam, ne bih takav stav preporučila svakome, i ja sam u dvojbi pa sve mislim nazvati Srebrnjak i pitati sinovu doktoricu što misli...
Što se tiče Merkura i operacije mandula - potvrđujem dobro iskustvo, mi smo bili sa sinom većinu vremena iako je on već veliki. Prije dosta godina isto je prošao naš stariji sin u dobi od 2,5 godine, u prilično gadnim uvjetima (prije preuređenja) pa je bilo teže, ali ljudi su razumni i ok i sve se može dogovoriti.
ja jesam lani i predlani, ove sam odlucila da njih ne budem jer me pak sad vise strah nuspojaa od cijepiva o kojima sam citala preko godine ... onaj neki sindrom nepokretnosti, a kako lani jesam racunam ipak na antitjela obzirom da vlada isti tip ko lani , bar u odnosu na svinjsku se nije promijenio koje se jedino i bojim..Citiraj:
BTW, cijepite li vi vaše astmatičare protiv gripe? Ja prošle god. jesam, imam zadad mišljenje 3:1 pulomolog za obavezno cijpeljenje malih astmatičara... Cjepiva se bojim, ali i gripe... trenutno mi je to jedini strah, apartman sam pregorila. Prošle smo cijepili.
sebe i mm budem pa racunam da ju ja ne budem donesla doma..
kaj se tiče madula i ja ću bit tata je reko da na Svetom duhu možeš bit s njime dan i noć
Curke, hvala, ali ovo... može li se bit preko te jedne noći s njom ili ne, nemojte se ljutit, meni ovog časa i za tu stvar nije mi neki meni bitan kriterij. Ali, hvala, ako, ne daj Bože, se razboli i moramo odgađat, možda će mi se drugačije posložit. Sad mi je najbitnije ko može to brže napravit i da ju operira operater u kojeg imam povjerenja, a ovo drugo.. nakon svega što smo prošli, nakon 4 naslagana infekta doslovno iz mjeseca u mjesec, nakon kulminacije astme i ispada sa šepanjem, a i s time povezane panike a propos tog vraga u njenom grlu, kojeg se želim čim prije riješit, je rubrika - meni relativno nevažno.
Istraživanje i kontaktiravanje s drugim bolnicama bi mi sad odnijelo vremena, a to ne želim propustiti, ključno mi je da to riješimo čim prije. Da se možda nije ukazala terminska prilika (trebali bi upast već idući tjedan), to bi mi igralo ulogu... ali sada .nakon 4 infekta jednog iza drugog za koji je sve pila antibiotike, u jednom 2, prije nadloazećoj sezoni zimskih boleština koje će se izmiksat nakon Božića kad se narod ispretumba, a i prije proljetne opstrukcija-priče sa cvatnjom breze, meni je ključno riješit to čim prije i to je to, jedna noć tu.. gubi na važnosti, a i već smo imali 10 noći bez mene, tako da...
Nego, za gripa-cjepivo... kolika su vam djeca bila kad ste odustali od cijepljenja?
Moja je 3,9 mjeseci, prošle godine prvi put cijepljena na preporuku njenog pulomologa vaxi gripom i to unatoč tome što je tada bila izvađena iz kolektiva, pretpostavljam na temelju poznavanja djeteta i općih preporuka. I preporučila je svakako prevenar, i to smo odradili, usitinu problem-free, ali... to se poklopilo s time što nije išla u kolektiv i živla a la michale jackson dijete u relativnoj izolaciji.
U kolektiv je, naime, ona je kao krenula s 18 mjeseci, pa je imala bronhoopstrukciju na proljeće, hospitalizacija i rota, pa 5 tjedana asptinencije od kolektiva, i nakon 3 dana povrata u kolektiv atipična upala pluća. Pa smo je izvadili iz kolektiva preko ljeta, pa je bio i reasoning maknit je s flixa preko ljeta, a najesen kao vidjet će se, pa je ljeti bilo dobro, ali po povratu u ZG doslovno kašalj istog trena, malo kašljuckala cijeli 10-ti, u 11.-me presjekli nema šanse, mora bit trajno na flixu iako se od te jeseni pa cijelu godinu nije više priključivala kolektivu.
Nije bilo nikakvih, ali baš nikakvih nuspojava, nije bila boležljiva (ali, kažem, nije išla niti u kolektiv).
Sad opet ide u kolektiv i nema mi razloga puno da se MM i ja štitimo - ne putujemo puno, stacionarna su nam r. mjesta, kad se sjetim da ću je pustit u dječji kolektiv di nema šanse da joj je dovoljno to što ćemo se nas dvoje kao ubost cjepivom... kad, de facto, kad ide u kolektiv nas viđa samo u sumrak i tijeom noći, a većinu dana je u vrtiću, i viđa nas vikendom - realno, to je tako, 60% i više njenog dana, ako ide u vrtić - je vrtić.
Preporuku za cijepljenje je dala njena bivša ped i pulmo, dakle, osoba koja najviše poznaje njene reakcije i osjetljivost, pretpostavljam i na temelju toga da ona doslovno nije prešla virozu, u njenom životu ne sjećam se viroze i ono... da joj nešto prođe za 3 dana samo. To je kod nas uvijek ili više tjedana pa se kašalj reže antibiotikom, ili ove sad dokazane angine s bakterijskim krvnim slikama(unatoč od ove godine trajnoj astma profilaksi).
Jel' ovise te vaše odluke i o starosti djece i o nekom općem imunitetu?
Bojim se i cjepiva, al' se zasad još više bojim respiratornih komplikacija gripe i ono... otkaza pluća... kod tako osjetljivog djeteta. Ove godine mi je neki cilj za nju da se uspije priključiti vrtićkom kolektivu, da nije po cijele dane u izolaciji doma s bakom ili nekom čuvalicom, ipak je veća i treba joj malo normalnog života s vršnjacima.
Naravno, nije mi cilj da to znači 12 antiboitika godišnje, ali stvarno se nadam da će nam tu pomoći skidnaje mandula... ono... držim se za to.
Molim još misli na tu temu, ako vam se da, jer oko noćenja u bolnici i ostalog nemam dilema.
A prpos straha od cjepiva - svima nam je ista podloga - neuro užasi. Ali, oni su se događali i prije i na obična normalna cjepiva - i odraslima... Čula za priču jednog koji je to dobio od prijašnjih cjepiva (korektniji wording - nakon cijepljenja), imam u blizini slučaj multiple nakon cijepljenja, ali ne protiv gripe, i nekog davnog cijepljenja još u ex državi.
Ali, ako dobro shvaćam, to je rjeđe, i to bitno, nego mogućnost ozbiljnih respiratornih komplikacija nakon gripe u astmatičara, ali ne znam postotke. Mislim... jedna curica jest umrla u ST-u prošle godine, ne znam koja je njena dg. bila, možda nešto srčano... Umro je od svinjske jedan moj kolega, srčana podloga. Ono.. zastrašujuće je što im fakat, jednog kad pluća krenu shutdownirat.... nema pomoći, jednako kao što kad te zahvati GB... ne možeš puno pomoć... sad.. .ja se držim procjene ove da je veći rizik plućna komplikacija (u smislu da ima ima veći potencijal da se ostvari) nego takav neki sindrom... Ali... zdvojna sam i toga se stvarno najviše bojim, sad, jel' i to djelovanje marketinga oko nuspojava cijpeljenja... dok se smrtni slučajevi dismisaju stila - a, normalno je da se umire od gripe, teško je to reći...
Opet, svaki specijalist gleda svoje područje - pulmolozi pulomološke komplikacije, neurolozi vjerojatno dolaze iz drugog ugla...
E, da, a propos "sindroma nepokretnosti", ne znam što je točno to, ali prijateljičin mali školarac je prošle godine nakon gripe (necijepljen) imao epizodu da je bio hospitaliziran je je nešto s motorikom bilo krivo... nije mogao hodati.. OK se oporavio, prolazio punkciju l. moždine mislim, ne znam više što su bili utvrdili...
Nama se nazalost nista na bolje nije promijenilo vadenjem vec dapace , do tada smo imali jedan dva bronhitisa i laringitis a od tada stalne bronhoopstr i dg astme. Vama gore nemoze biti . Kasnije su nam rekli da je to zato jer se direkt oslobodio put do pluca :( mandule ipak stitebpluca ali kad atrofiraju kao kod nas ili rade druge probleme onda nema druge. Kod vas ce sigurno bit bolje :)
Da, tako su i meni rekli, pa onda, prije vađenja, to isto provjerila s 2 pulomologa i operaterom - odgovori - mandule imaju funkciju do 3. godine, nakon toga baš i ne, a neće ići u pluća, jer da su čak i na jeziku i okolo po grlu neki limfni čvorovi štit tako da grlo ipak ostaje prva linija obrane. Da operacija donosi poboljšanje u čak 98% slučajeva, 1% je isto, 1% je bolje.
Random propitkivanjem ekipe, što forumske, što RL, ali s raznim dg - većini bilo bolje, nekima onda problem iz uha prešao u nos/sinuse, evo, ti mi prva kažeš išao dole.
Naravno, moguće da sam i krivo pokopčala, a i svi se ograđuju nikad ne znaš u koji ćeš postotak upsast.
To vam rekao vaš pulmolog - to kasnije su vam rekli da je oslobodilo put do pluća itd.
Možemo se i na pp prebacit, na inputu svakom zahvalna.
Držte palčeve!
Da pulmolog.
Razriješila sve svoje dileme i dobila 3:1 pulmologa kao preporuka za cijepljenje za gripu za djecu s astmom, tako da ću, ako bude sve OK, cijepiti. Ni od jednog od mojih pulomologa, ni otorinca nisam dobila mišljenje da vađenje mandula može pogoršat astma stanje, baš sam ih izrijekom to pitala, ali vjerujem da ti jesi, i vjerujem da može... i da treba u svemu tome imat sreće... Nadam se da ću upast na dobru stranu statistike.
Vezano za cijepljenje protiv gripe, konzultiran je i anesteziolog, 2-3 tjedna prije operacije se ne preporuča, kao ni 2-3 tjedna poslije. Nadam se da će operacija biti kako je zakazano, da će dobro proći oporavak, i da ću je cca 2,5 tjedna nakon smjeti cijepiti, to bi terminološki bilo taman pred Božić.
Puno vam hvala na svemu, tako u raspravi se iskristalizirao neki moj put...valjda je dobar i valjda nisam zezla, ali to, na žalost, možemo, na kraju krajeva, sa sigurnošću tek znat "nakon bitke". Držite nam palčeve!
Hoću reći, vjerujem da si pitala svog pulmo i da ti je rekao da može....
Ina - bas vas je snašlo. Moja p. i tvoja malena se prate na forumu još od kada su vježbali. Mozda da probas sa kolektivom na 4 sata dnevno. Moje dijete je prije kolektiva uvijek, iako je bio doma, bio osjetljiv...sve moguće se ljepilo na njega. Prošle godine sa 2,4 mj. Je polako krenuo ali samo na 4 sata dnevno i tako sve do proljeća, i to je ipak pomoglo da tu prvu godinu izguramo bez većih posljedica. A da se pita dr, pio bi on antibiotika, ali ja uvijek pričekam 3, 4 dana, i ako nakon toga temp. Skače ili mu nije nikako bolje, dam mu antib., i kuc-kuc, uvijek se poboljša stanje, i ispostavi da je u pitanju viroza.
Kod nas je koma stanje. Sad je z. Malo bolje al l. Uzasno kaslje , cijelu noc je kasljala :( tak da je i ona od jucer na ventolinu.uf
Jel vi kada inhalirate ventolin na elektricni inalator il samo na babyhaler ? Ja kad su relativno ok dajem na babyhaler a kad su jako lose uvijek na elektricni jer mi se cini puno bolji ucinak. Tako mi je i dok rekao da je to puno bolje . Dok recimo f. Mi je rekao da je to sve isto al vidim da nije i da je puno bolji ucinak prek elektricnog .
moj klinjo je u proljećeuzimalventolin i na haler i na festu,za njega je bilo 3 kapi na 5 ml vode