Stranica 59 od 92 PrviPrvi ... 949575859606169 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,901 do 2,950 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a ja danas pop...la kaj smo dobili za idući put u 14.15. baš me znaima kad bum gotova. javim vam.
    sinusi se nisu otvorili ni nakon inhalacija tjedan dana, doma ih grijati i probati s rinohornom.
    to znam za termin da je svugdje tak. zato sam danas na rebro (gastro) došla u 11, jel dokica dolazi u 11.30, a bili tek naručeni u 12.30, pa sam čekala 2.30 i morala otić na posao, ostavila F (11,5g ) samog, dok tata ne dođe, i dala mu upute kaj mora reći ako ga prozove. oni čekali još sat vremena i sve u svemu opet 3.30 čekanja sveukupno.
    jučer za oči čekali 2 sata. tak sam umorna ova dva tjedna od čekanja kod doktora i silnih organizacija da sam danas kad sam ostavila F pukla i rasplakala se mami na telefon da nemrem više.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mrzim ta cekanja suzizana nemoj dolaziti ranije, dodji tocno u 14,15 i do 3 si ziher gotova jer do 3 rade
    Posljednje uređivanje od lunahor : 28.10.2011. at 07:23

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    na srebrnjaku su mi dali broj telefona odmah od rebra.
    bas me zanimaju iskustva tih doktorica sto su preuzele. zacka jesi isla na srebrnjak ?
    jesam. da dr. F mjenja neka doktorica, mršava i plava, ne sjećam se imena, ne sviđa mi se niš posebno.
    ljudi ispred mene su čekali 2h na pregled, pa je dr. malo izašla, pa iza svakog pregleda ne proziva nikog barem 15min, valjda proučava nalaze .
    mi smo čekali 1,5h.
    a to da su nam priljepili dg. a da nam dokt. ništa nije rekla je istina.
    pa smo otišli od dr. Kirin (koja nije loša al ne volim kad ja moram sve pitati a ne znam ni što bih pitala) dr. F kod kojeg na kraju nismo ni bili.
    uglavnom sad sa curkom idem na rebro dr. F ali ona ima gerb, pa si mislim
    da mi srebrnjak trenutno ne treba nego dobar doktor.
    a sa sinom moram za 6mj. na kontrolu, to ću još vidjet kamo idem.

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nisam skužila dobro, a na rebru se spirometrija uopće ne radi ili ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mja z. inace stalno kasljuca. na flixotidu je a i na ventolinu od jucer.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koji vam je redoslijed postupaka kod laringitisa...
    Negdje sam pročitala da pomaže hladno,a negdje para u kupaonici.
    Prvi put smo završili kod pedijatra,a slijedećih nekoliko puta bi izašli na balkon jer je bila zima.
    Sada nam se ponovilo nakon 10 mjeseci...a već sam mislila da smo se toga riješili.
    Uglavnom stavila sam mu Rectodelt,ali ne znam jel uz njega trebam još šta radit ili je on dosta.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ljudi pomagajte. mali mi je naručen na operaciju u utorak, znači za 6 dana a počeo je kašljati. ja ću poludit! ima li načina da za 6 dana bude bez kašlja il nam je ovo jo jedan neuspješni pokušaj? šta da mu dam?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa stavi ga na terapiju, no ako nije bolestan nece im to smetat. mi smo isto isli s kasljem vec na operaciju. bitno da nije neka upala, prehlada i sl.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj zajecka prvotno napisa Vidi poruku
    nisam skužila dobro, a na rebru se spirometrija uopće ne radi ili ?
    Ovo i mene zanima, budući da je na Srebr.to standardna pretraga. Vidim da se na Rebru termin može dobiti unutar mjesec dana, a na Sreb. se čeka po 6 mjeseci.

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo bili na srebrnjaku, kod dr. F. Fenomenalan je. Spirometriju nismo radili jer smo bili vezano uz ger, lpr.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad ? Pa jel nije na rebru ?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Je, na Rebru je, ja sam se naručila kod njega na Rebro.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lukava puscice kako je bilo ?
    Ja jos mozgam gdje da se narucimo... Klaicevu moram zvat iza 1 za termin.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi se narucili u klaicevu kod dr voskrs.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lukava puscice kako je bilo ?
    Ja jos mozgam gdje da se narucimo... Klaicevu moram zvat iza 1 za termin.
    propao nam taj termin. kod mojeg malca svaki kašalj (onaj naprviji , suhi) završi sa šlajmom. ne kašlje puno puta preko dana, al nije to za operaciju pa smo otkazali. dobili smo termin za 2 tj i obavili stvar (konačno).
    evo bio je 2.5 mj doma sa mnom i svaka 2 tj novi kašalj. sad će ponovo u vrtić, bojim se kako će tek to izgledati.
    ps. vratila sam ga na flixotide ipak da ne bi bilo komlikacija s kašljem pa da se ne bi lupala po glavi.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod moje z. Ista situacija, svaka dva tj ponovno krene jasalj, od jucer je na ventolinu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo, mi idemo alergologu u varaždin..danas smo bili naručeni u 8:40..došli smo točno i odmah nas je zvala.. u 9:10 smo već bili vani..e, to ti je pregled, a ne kad se sjetim srebrnjaka, muka mi je odmah..cijeli dan smo bili u tom zagrebu..
    a tu u vž-u isto imaju sve potrebne aparate i testiranja..baš sam zadovoljna ovom organizacijom rada tu u bolnici varaždin..
    btw, odkad mi mali opet uzima singulair, nema više kašlja, opet je sve ok..znači ipak mu treba uz flixotide i singulair...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stela jel tvoj klinjo i na kimu?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nije na kimu...a, zašto?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo pitam

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam pametna sto da mislim o singulairu. Imam filing ono s njim i bez uvijek nekako isto. Dok kaslje kaslje ( ko sad) nis ne pomaze, onda nakon tjedan dva prodje pa mir dva tjedna pa opet iznova ...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda trebaš povečat flixotide?

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi imamo slicno iskustvo sa singulairom kao i lunahor.
    nas je doktorica sad (zimi kad nema peludi) ponovo kao i prije 2 god prebacila na singulair sa flixotide-a (tj seretide-a) kod curke. prije 2 godine je to funkcioniralo 2-3 tjedna i onda bi pocela reakcija, najcesce na virus (grozno kasljanje), kad bi se opet vratili na flixotide. iz toga zakljucujem da nam singulair nije dovoljan da bi sprjijecio napade koje nam cesto pokrenu viroze. sad je curka tjedan dana na singulairu i vidjet cemo. doktorica je rekla da ako bude potrebe za ventolinom da se vratimo na seretide.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Idemo 12.12. Na kontrolu pa cemo vidjeti. Jer njoj se ne vraca u virozi, tj ona ne pokazuje nikakve znakove bolesti , samo taj vrazji kasalj dan i noc ..

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi drugu sezonu grijanja mjerimo vlagu u zraku, bila je preniska.
    Kupili smo dva ovlaživaća zraka, jedan jeftini za doravak, drugi sa nekim srebrom skuplji za spavaću.
    Vlaga u zreku nam je dosta niska, kad je ispod 30, jako kašlje, što je vlaga viša, manje kašlje.
    Ponekad u spavaću dodam i koji mokri ručnik.
    Na sing, flix, ventolinu dosta često, kimu....

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro si me sjetila da upogonim ovlazivac prek noci

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    .
    nas je doktorica sad (zimi kad nema peludi) ponovo kao i prije 2 god prebacila na singulair sa flixotide-a (tj seretide-a) kod curke. prije 2 godine je to funkcioniralo .
    moram na ovo reagirati - zimi ima peludi - lijeska vrlo brzo počne cvjetati - često već u 12 mjesecu - tako da smo mi jako na oprezu baš zimi jar mojoj tada i počinje frka

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama ide 4.-ta strepna angina od lipnja, a od lipnja 5-ti antibiotik, sve skupa, od antibiotika je apstinirala samo 9. mjesec, u 10.-me je imala epizodu šepanja... moguće i od strepa. Navjeorjatnije op. mandula predstvoji, čekamo mišljenje, ona i hrče po noći, diše na usta itd., ali dosad nije bilo dovoljno znakova da je tu nešto hitno. U ovoj zadnjoj angini se javio kašalj (inače, 3,8 godine, na flixu 50, dosad ju je super "držao"), prvo počelo ko lavež, onda baš jako, ono... noću katastrofa, po prvi put tako jako da nema šanse da bi uopće bez ventolina spavala (jako rijetko smo na njemu, tipa dosad 1x godišnje). Sad smo joj uvela ventolin, prvo 3x1, onda 3x2 i jučer je prvi put mirno spavala.

Idemo na Srebrenjak vidjet za dizanje profilakse, ako joj ovo nije dosta. Od homeopatcije i vitamina samo tekući c (ja imam problem s homeopatijom , a s vitaminima objektivni problem jer vitamin. mikseve ionako ne smije jer mora pazit da ne pretjera s kalcijem i D vit zbog jednog bubrežnog stanja, a u svemu ima kalcija i D-a). Med uzima, obični, voli ga... kad naletim na Petrovićev, uzet ću i to, iako je meni teško naboostat uvjerenja da to pomaže, to mi se čini kao lijepljenje flastera na slomljenu nogu u stilu "ne može ništa odmoć", to jest, meni fali uvjerenja da to za takve teške dg. stila astme stvarno pomaže, ali taj med ne isključujem.

Na kojoj su profilaksi vaša djeca? Moja je zasad bila na flixu 50, ali izgleda da joj je to počelo bit premalo?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.11.2011. at 10:56

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sa sličnom dijagnozom moj sin je završio na operaciji mandula. Streptokoka smo se riješili (streptolizinski titar je bio tak visok da su doktori odustali od planiranog endoskopskog pregleda nosa). Nakon operacije mandula riješili smo se hrkanja i ventolina, ali promuklost je ostala sve dok sa Flixotida nismo prešli na Tafen. Još dobiva Nasonex spray jer mu je Tafen Nasal izazivao česta krvarenja nosa. I sad zna dobiti napade promuklosti ako galami u školi - jako su mu osjetljive glasnice, pa mora paziti, ali često se zaboravi. Imamo doma i Claritine sirup (po novom dobili Aerius, ali nismo još probali) iako je zadnje vrijeme ok pa ne treba.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sa sličnom dijagnozom moj sin je završio na operaciji mandula. Streptokoka smo se riješili (streptolizinski titar je bio tak visok da su doktori odustali od planiranog endoskopskog pregleda nosa). Nakon operacije mandula riješili smo se hrkanja i ventolina, ali promuklost je ostala sve dok sa Flixotida nismo prešli na Tafen. Još dobiva Nasonex spray jer mu je Tafen Nasal izazivao česta krvarenja nosa. I sad zna dobiti napade promuklosti ako galami u školi - jako su mu osjetljive glasnice, pa mora paziti, ali često se zaboravi. Imamo doma i Claritine sirup (po novom dobili Aerius, ali nismo još probali) iako je zadnje vrijeme ok pa ne treba.
    Nama titar nije visok, detaljno je reumatološko-imunološki obrađivana na Srebrenjaku di se sad preselila ex Rebro reumatologija, jer je u 10.-me imala epizodu bolnosti desne noge, ograničenje pokreta i šepanja. Svi nalazi su ispali OK, dg. je ostala reaktivna artropatija, moguće i od strepa, ali ko to može znati ziher.

Koje mandule ste vadili i di? Srednju? Sve tri?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sve tri mandule, na Merkuru, prije 2 i pol godine.

Inače, sa starijim sinom (koji nije na kortikosteroidima) imali smo epizodu šepanja - dijagnoza je bila akutni synovitis nakon upale grla i rekla je pedijatrica da to nije rijetkost, da bakterija uđe u zglobne ovojnice i izazove cirkus. Vodili smo dijete u Klaićevu na uzv kuka - tamo su potvrdili dijagnozu i uredno su pitali da li ga je nedavno snašla kakva bakterijska upala. Prošlo je bez terapije, samo uz mirovanje, u roku nekoliko tjedana (tjedan dana je bilo vrlo neugodno, kasnije podnošljivo).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.11.2011. at 11:14

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sve tri mandule, na Merkuru, prije 2 i pol godine.

Inače, sa starijim sinom (koji nije na kortikosteroidima) imali smo epizodu šepanja - dijagnoza je bila akutni synovitis nakon upale grla i rekla je pedijatrica da to nije rijetkost, da bakterija uđe u zglobne ovojnice i izazove cirkus. Vodili smo dijete u Klaićevu na uzv kuka - tamo su potvrdili dijagnozu i uredno su pitali da li ga je nedavno snašla kakva bakterijska upala. Prošlo je bez terapije, samo uz mirovanje, u roku nekoliko tjedana (tjedan dana je bilo vrlo neugodno, kasnije podnošljivo).
    Thnx, Peterlin.

Sinovitis smo isključili dan nakon što se pojavilo šepanje jer je to prva i najčešća stvar i odmah smo otišli Tiefenbachu na - UZV potpuno čist. Nakon toga se pojavila priča o sistemskoj bolesti, nadam se ful otklonjena. Kako sam ja reumatičar ono... ja sam bila luda... pa sam sve te pretrage brzo izdrajvala. Sad su ostale mandule, i mišljenje koliko ih vadit i jel' ovo dovoljno indikacija, il' trebamo još čekat. Mislim da ćemo prema dr. B i Vinogradskoj.

Još jednom, hvala puno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Obavili smo jučer pregled na Srebrenjaku, pozitivan ventolinski test, prick negativan, spirometrija isto malo šteka, ako dobro shvaćam,i, ako dobro shvaćam, time je dijagnoza astme učvršćena, to jest, prošli smo standardan put u ove 2 godine - iz recidivirajućih bronhoopstrukcija, preko astme i obs, do astme s točkom. Da joj je malo preslaba profilaksa i da je flix 50 više ne drži (dosad je bio dobar i imali smo godišnje samo 1x potrebu za ventolinom, obično u vrijeme cvata breze). Dobila i singular trajno, ako ne bude dobro tako onda će dizati flix.

Dalje nastavljamo s krajnici-pričom, a nešto se opet žalila na bol noge, daj Bože da su krajnici početak i kraj te noga-priče.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi smo upućeni na orl pregled sa sumnjom na lpr.Dr. je spominjao sondu koja ide preko nosa do glasnica.Poznavajući svog sina, to nam nikad neće uspjeti napraviti pa sam u panici jer se pitam što da radimo u tom slučaju. Kako dijete pripremiti na to? Postoji li još neki način da se utvrdi lpr?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ides u vinogradsku naruci se kod dr bodoena, tako smo mi i on je na prvi pogled iskljucio tu dg, i nismo ni trebali raditi endoskopiju, jer se kod lpr odmah vidi i osteceno grlo ili sto vec. a i na osnovi simptoma to on vidi .. dr f. je inzistiorao na toj pretrazi no dr bodoen je rekao da za sada ne treba jer je to ipak invazivna pretraga, jer na nju gotovo nista ne ukazuje. tu nekako vjerujem njemu jer je on u hrvatskoj bas vodeci strucnjak za lpr i ako on kaze da ne treba onda sigurno ne treba ta pretraga. osim toga i dr orl u talasoterapiji je to potvrdila i rekla da nikako nema indikacija za tu pretragu. sad zadnji put kada je to f. procitao onda mi je napisao da pregled obavimo kod dr ajduk ili tako nekako jer da on hoce napraviti tu pretragu ?! mislim meni to nije normalno niti normalan put, on inzistira da obavimo tu pretragu iako dva doktora kazu da netreba a samo kako bi on otkrio uzrok astme jer se alergija ne pokazuje. ja nisam pristala na to. a i sama sam odustala od te pretrage kad sam trebala ici.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina kakvo je stanje na srebrnjaku? kod kog ste bili, jeste vi isto bili f. ranije ?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ako ides u vinogradsku naruci se kod dr bodoena, tako smo mi i on je na prvi pogled iskljucio tu dg, i nismo ni trebali raditi endoskopiju, jer se kod lpr odmah vidi i osteceno grlo ili sto vec. a i na osnovi simptoma to on vidi .. dr f. je inzistiorao na toj pretrazi no dr bodoen je rekao da za sada ne treba jer je to ipak invazivna pretraga, jer na nju gotovo nista ne ukazuje. tu nekako vjerujem njemu jer je on u hrvatskoj bas vodeci strucnjak za lpr i ako on kaze da ne treba onda sigurno ne treba ta pretraga. osim toga i dr orl u talasoterapiji je to potvrdila i rekla da nikako nema indikacija za tu pretragu. sad zadnji put kada je to f. procitao onda mi je napisao da pregled obavimo kod dr ajduk ili tako nekako jer da on hoce napraviti tu pretragu ?! mislim meni to nije normalno niti normalan put, on inzistira da obavimo tu pretragu iako dva doktora kazu da netreba a samo kako bi on otkrio uzrok astme jer se alergija ne pokazuje. ja nisam pristala na to. a i sama sam odustala od te pretrage kad sam trebala ici.
    Nama je isto tako dr.f. preporučio dr.A, jer kao da unatoč terapiji svo ovo vrijeme situacija nije dobra i sad valjda više ne zna što bi s nama. Ma ne znam što da radim, znam da 100 % D. neće dobrovoljno pristati na to, a s 2. strane čudno mi je da se već 5 godina bakčemo s istim problemom i da nitko nikad prije nije posumnjao na to.
    Lunahor,a jel kod vas pronađena kakva povezanost astme sa želučanim smetnjama?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Išli smo hitno, jer joj se u toj 4.-toj strepnoj angini pogoršao kašalj, jako, plus imala ispade reumatske s nogom koje smo isto pratili gore na Srebrenjaku pa smo došli u hitnu. Mislim da su redovna čekanja duga.

Što ti znači ovo f ranije? Jesmo bili na flixu?

Jesmo, relativno brzo nakon 1. bronhoopstrukcije netom nakon 2. rođenana. Bio je jedan neuspješni pokušaj da je vađenjem iz kolektiva očuvamo flixa, ali nije prošlo - kašljala je unatoč tome. Od tipa 2,5 godine je trajno na flixu s baby halerom, dosad je bilo dobro, samo tipa 1x potreba za ventolinom godišnje, obično kad joj je najgore - u vrijeme cvatnje breze (iako je i prick i krvni još uvijek negativno, ali ona kašljucka, bez terapiuje, više-manje cijelu godinu, barem noću), ali očito je postalo premalo - dijete ima težinu i visinu petogodišnjaka, a ima 3,9 mjeseci... ajde, bar da se ne brinemo na temu jel' kortići usporavaju rast.

Uskoro idemo i mi kod dr. baudoina na savjetovanju vezano za mandule. Ja bi najrađe, kakva mi je panika s nogom i streptokokom i mandulama - ono... van s tim njesra - ali, of kors, nisam ja dr... i ko zna jel' to to... Neka čovjek prosudi. Daj bože da pomogne, ali... uspješnost, pogotovo za mene koja dolazim iz IVF svijeta, naviknuta na uspješnost postupaka 10-20-30% maks, je navodno 98% - da 98% djece bude bolje... Ono... na to mi sline cure i manta mi se u glavi od sreće.

Of kors, kad i ako se dan operacije približi, bit ću sigurno preplašena kao grlica i u komi. A bit ću i prestrašena bez, u očekivanju nove strepne angine i nogo-ispada. Dosad 4x onaj beta hemolitčki strep A, pyogens. Od ljeta. Od ljeta 5.-ti antibiotik.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.11.2011. at 14:42

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamislila sam kod frkovica jel ste prije bili jer me zanimAlo kod kog ste dopali.
    Ne nisam primjetila nikakve simptome kiseline il lpr.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, mi smo bili kod pavića, hospitalizirani nakon prve bronhoopstr i kontrola imali par, odustali kad je otišao u klaićevu, privatno kod dr. gunek, koja nam je neko vrijeme bila i ped, sad nam je ped dr. kindy, koja nas je svojedobno na srebrenjaku hospitalizirala, sad smo dopali kod dežurnog jer je stanje bilo.... a meni malo zastrašujuće jer sam imala osjećaj da je kašalj neupravljiv, a mislila sam da se ne smije ventolin više od 3x1 potisak, a to je, očito, bilo nedovoljno.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smijes 4x2 potiska ventolina.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Thx, lunahor, daj Bože da terapija i dalje kod nje bude ovako učinkovita jer mi na mahove fakat zaboravimo da je kašalj ikakav problem premda diše na babyhaler svaki dan, ali to je postalo ono kao četkica za zube... onda nas malo iznenadi u infektu ili na proljeće pa se pitamo što je sad ovo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nema me na forumu jer je p ok. Na flixu je i prolaze viroze, prehlade, pun nos, a nemam uopće potrebu za ventolinom, inhalac., a antib. Nije popio 10 mj., iako je redovno u vrtiću. Sve me strah to i pisati, jer obično nakon hvaljenja... Po preporuci homeopata ne pije i ne jede mlječno, jer su njegovi testovi pokazali intoleranciju na proteine iz mlijeka. Ali je koža pobjesnila unatrag mj. Dana, točno od kada su počeli hladni dani. Ako već moram birati radije borba s atop. Dermat. Pulmološku sliku pratim kod dr. Čučevića. Košta ali izvrstan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Peso, pa FANTASTIČNO !!!!! Bravo, bravo, bravo! Vjerujem da će to nekad doći i za nas - to, 10 mjeseci kolektiva bez antibiotika, to je fakat... a, iz ovih sad mojih cipela... nedostižno postignuće ! Nadam se da će nam nakon op mandula život bit bolji, fakat se ufamo u to... Ako i to ne olakša makar malo... kažu da do škole to najčešće staje... Držim se čvrsto za tu rečenicu u nadi da će se i nama materijalizirati.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.11.2011. at 23:29

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

operaciju mandula smo i mi prosli s 4 g. preporucam merkur, jer mozes biti s djetetom do sale i od sale cijelo vrijeme, i u app. sto se u vinogradskoj ne moze. svi su u merkuru odlicni i jako ljubazni. mi smo bili jedan dan prespavali ja sama s curama, i drugi dan smo isli doma jer su vadile sva 3 obje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

operaciju mandula smo i mi prosli s 4 g. preporucam merkur, jer mozes biti s djetetom do sale i od sale cijelo vrijeme, i u app. sto se u vinogradskoj ne moze. svi su u merkuru odlicni i jako ljubazni. mi smo bili jedan dan prespavali ja sama s curama, i drugi dan smo isli doma jer su vadile sva 3 obje.
    Hvala, lunahor! Dobili brzo termin u VG, presjekao dr. da sve 3 idu van i da će biti novo dijete (nadam se...). Tako da optimiram na to da se to riješi čim prije, nego na apartman i spavanje. Doduše, tu je već izgubila "nevinost", i ona i ja, već je hospitalizirana u dojenačkoj dobi na Šalati (reuma odjel - cutis marmorata), nakon toga 9 dana Srebrenjaka nakon 2. rođendana (bronhoopstrukcija).

Imam dojam da je psiho-robustna, a tjelo-fragilna, i ne čeka mi se predugo s time, jer već krajem 12. imamo nove kontrole - reumatolog, metaboličar (zbog nekog bubrežnog stanja), plus ne bih da je uhvati po bolnicama sezona gripe, ako ni njena proljetna sezona (od 3.-6 je njoj najteže).

BTW, cijepite li vi vaše astmatičare protiv gripe? Ja prošle god. jesam, imam zadad mišljenje 3:1 pulomolog za obavezno cijpeljenje malih astmatičara... Cjepiva se bojim, ali i gripe... trenutno mi je to jedini strah, apartman sam pregorila. Prošle smo cijepili.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.11.2011. at 13:24

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku

BTW, cijepite li vi vaše astmatičare protiv gripe? Ja prošle god. jesam, imam zadad mišljenje 3:1 pulomolog za obavezno cijpeljenje malih astmatičara... Cjepiva se bojim, ali i gripe... trenutno mi je to jedini strah, apartman sam pregorila. Prošle smo cijepili.
    Meni je pedijatrica ponudila, ali odbila sam za sada jer moje dijete u životu nije dobilo gripu, a oporavak od cijepljenja mu je skoro kao bar jedna viroza. Ne znam, ne bih takav stav preporučila svakome, i ja sam u dvojbi pa sve mislim nazvati Srebrnjak i pitati sinovu doktoricu što misli...

Što se tiče Merkura i operacije mandula - potvrđujem dobro iskustvo, mi smo bili sa sinom većinu vremena iako je on već veliki. Prije dosta godina isto je prošao naš stariji sin u dobi od 2,5 godine, u prilično gadnim uvjetima (prije preuređenja) pa je bilo teže, ali ljudi su razumni i ok i sve se može dogovoriti.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja jesam lani i predlani, ove sam odlucila da njih ne budem jer me pak sad vise strah nuspojaa od cijepiva o kojima sam citala preko godine ... onaj neki sindrom nepokretnosti, a kako lani jesam racunam ipak na antitjela obzirom da vlada isti tip ko lani , bar u odnosu na svinjsku se nije promijenio koje se jedino i bojim..
    sebe i mm budem pa racunam da ju ja ne budem donesla doma..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj se tiče madula i ja ću bit tata je reko da na Svetom duhu možeš bit s njime dan i noć

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Curke, hvala, ali ovo... može li se bit preko te jedne noći s njom ili ne, nemojte se ljutit, meni ovog časa i za tu stvar nije mi neki meni bitan kriterij. Ali, hvala, ako, ne daj Bože, se razboli i moramo odgađat, možda će mi se drugačije posložit. Sad mi je najbitnije ko može to brže napravit i da ju operira operater u kojeg imam povjerenja, a ovo drugo.. nakon svega što smo prošli, nakon 4 naslagana infekta doslovno iz mjeseca u mjesec, nakon kulminacije astme i ispada sa šepanjem, a i s time povezane panike a propos tog vraga u njenom grlu, kojeg se želim čim prije riješit, je rubrika - meni relativno nevažno.

Istraživanje i kontaktiravanje s drugim bolnicama bi mi sad odnijelo vremena, a to ne želim propustiti, ključno mi je da to riješimo čim prije. Da se možda nije ukazala terminska prilika (trebali bi upast već idući tjedan), to bi mi igralo ulogu... ali sada .nakon 4 infekta jednog iza drugog za koji je sve pila antibiotike, u jednom 2, prije nadloazećoj sezoni zimskih boleština koje će se izmiksat nakon Božića kad se narod ispretumba, a i prije proljetne opstrukcija-priče sa cvatnjom breze, meni je ključno riješit to čim prije i to je to, jedna noć tu.. gubi na važnosti, a i već smo imali 10 noći bez mene, tako da...

Nego, za gripa-cjepivo... kolika su vam djeca bila kad ste odustali od cijepljenja?

Moja je 3,9 mjeseci, prošle godine prvi put cijepljena na preporuku njenog pulomologa vaxi gripom i to unatoč tome što je tada bila izvađena iz kolektiva, pretpostavljam na temelju poznavanja djeteta i općih preporuka. I preporučila je svakako prevenar, i to smo odradili, usitinu problem-free, ali... to se poklopilo s time što nije išla u kolektiv i živla a la michale jackson dijete u relativnoj izolaciji.

U kolektiv je, naime, ona je kao krenula s 18 mjeseci, pa je imala bronhoopstrukciju na proljeće, hospitalizacija i rota, pa 5 tjedana asptinencije od kolektiva, i nakon 3 dana povrata u kolektiv atipična upala pluća. Pa smo je izvadili iz kolektiva preko ljeta, pa je bio i reasoning maknit je s flixa preko ljeta, a najesen kao vidjet će se, pa je ljeti bilo dobro, ali po povratu u ZG doslovno kašalj istog trena, malo kašljuckala cijeli 10-ti, u 11.-me presjekli nema šanse, mora bit trajno na flixu iako se od te jeseni pa cijelu godinu nije više priključivala kolektivu.

Nije bilo nikakvih, ali baš nikakvih nuspojava, nije bila boležljiva (ali, kažem, nije išla niti u kolektiv).

Sad opet ide u kolektiv i nema mi razloga puno da se MM i ja štitimo - ne putujemo puno, stacionarna su nam r. mjesta, kad se sjetim da ću je pustit u dječji kolektiv di nema šanse da joj je dovoljno to što ćemo se nas dvoje kao ubost cjepivom... kad, de facto, kad ide u kolektiv nas viđa samo u sumrak i tijeom noći, a većinu dana je u vrtiću, i viđa nas vikendom - realno, to je tako, 60% i više njenog dana, ako ide u vrtić - je vrtić.

Preporuku za cijepljenje je dala njena bivša ped i pulmo, dakle, osoba koja najviše poznaje njene reakcije i osjetljivost, pretpostavljam i na temelju toga da ona doslovno nije prešla virozu, u njenom životu ne sjećam se viroze i ono... da joj nešto prođe za 3 dana samo. To je kod nas uvijek ili više tjedana pa se kašalj reže antibiotikom, ili ove sad dokazane angine s bakterijskim krvnim slikama(unatoč od ove godine trajnoj astma profilaksi).

Jel' ovise te vaše odluke i o starosti djece i o nekom općem imunitetu?

Bojim se i cjepiva, al' se zasad još više bojim respiratornih komplikacija gripe i ono... otkaza pluća... kod tako osjetljivog djeteta. Ove godine mi je neki cilj za nju da se uspije priključiti vrtićkom kolektivu, da nije po cijele dane u izolaciji doma s bakom ili nekom čuvalicom, ipak je veća i treba joj malo normalnog života s vršnjacima.

Naravno, nije mi cilj da to znači 12 antiboitika godišnje, ali stvarno se nadam da će nam tu pomoći skidnaje mandula... ono... držim se za to.

Molim još misli na tu temu, ako vam se da, jer oko noćenja u bolnici i ostalog nemam dilema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •