Pa naravno nisam ni išla za tim ali sam mrzila kad mi to govori bez obzira na sve on to ne može govorit.
Printable View
A to je naš balkanski mentalitet he,he, u Americi nema šanse da ti dr. tako nešto kaže jer bi ga netko mogao i tužiti poslije
cini mi se da je ovo u vezi placanja jedan veliki nesporazum i da pitate doktora zasto je na pocetku duplo naplacivao, vjerujem da bi dobili lovu natrag. mislim da je nakd zbunjen.
ja od danas cuvam dvije mrve. pocelo je polustimulirano, da bi odustali je doc ovdje nije dobro uradila UZ (po njoj se nije razvijalo nista osim jednog folika i velike ciste). L je ispod ciste ipak vidio nesto.
dakle uzimala sam 4 dana 2tbl klomifena, onda nista do 12dc. pa sam uzela jedan klomifen da potisne LH i jedan gonal. puntirane dvije JS i debela cista. obadvije stanice oplodjene..i danas vracene.. dakle mozemo ovo nazvati prirodnjak.. :D
beta bi trebala biti 6.4. a zbog praznika cu vadit 5.4.
i jos nesto, mi smo poceli s klomicima da bi isli u polustimulirani, a zavrsili na prirodnjaku (tj. zadnji dan smo spricali jedan gonal) i doc je obracunao kao prirodnjak. vise ne go fer..
Za uzv-ove prije postupka nikad nisam dobila racun, nekad bi naplatio 300 a nekad 400
Za svaki postupak sam dobila racun
Ajd drago mi je da nije samo Podobnik neprofesionalan, vec i Luci :D
Sonja sorry, al ja sam za svaki svoj postupak i svaki pregled dobila račun - iste sam koristila za povrat poreza. I ako se slučajno teta na desku zaboravila - ja sam je uredno podsjetila. I nije mi jasno kako nešto platiš 10000kn i ne tražiš račun :/Citiraj:
Sonja29 prvotno napisa http://forum.roda.hr/images/buttons/viewpost-right.pngtonili tko ti još za pregled daje račun? Ja sam prije par godina u pol IVF postupak plačala 10 000 kn+terapija 11 000 kn + putni troškovi,stan,hrana itd... a bilo ih je 10-ak i nikada ni za jedan postupak nisam dobila račun.
bubi da sam na tvom mjestu ja bi provjerila ovo za plačanje pregleda! Nije mi jasno kako jednima naplačuje a drugima ne!
na sve ovo danas, bi ja samo rekla da je L. jedan medu jeftinijima i sv eplacma iz svog dzepa tak da mi je draze dati 300 kn bez racuna nego 700 kn kod dr.M za obican pregled i prodavanje magle. I kad sam bila kod dr.S, onda sam isto bila u postupku pa mi je naplatio 100 kn po pregledu, kao ajde vi ste u postupku, tak da ak netko ima kakv problem nek si ga odmah rijesi. ko zna zasto je on to naplacivao. i to samo njoj i nikom drugom, to je stvarno malo cudno.
slazem se da njegovoj ordinaciji puno toga fali, samo probajte vi uzeti dvoje ljudi iz bolnice i krenuti od nicega a da vas pritom zakon ubija zbog korupcije dr.Sim.
Vise cjenim sto nas prepoznaje svaku u cekaoni i tocno zna sto kojoj treba i di je sa kojom stao nego da ima neku sestru koja glumi hladnokrvnu zenu kao da ona nikad nije rodila. Drugo, kad je dosao do maksimuma uzeo je drugu bilogicu, znaci radi covjek na tome da pruza bolju uslugu, a svatko tko je u postupku mu je draza biologica i bitnija nego neka sestra koja popisuje i zapisuje. S druge strane njegovu sestru, musku sestru Jozu ne bi mjenjala za nis na svijetu, covjek imamo 4 ili 5 djece, ne sjecam se i toliko je nice svaki puta i vise prica sa nama, pa se L. ljuti jer mu hitno nekaj treba i zeza se da nam bude lakse. Mozda je u pragu drugacije ali prosla sam ovdje 3 doktora i imam neko iskustvo. takoder bila sam i kod dr.R. na histeroskopiji, ja pak manju ordinaciju nisam u zivotu vidla i ruzniju zgradu. A njegova sestra sjedi na nekom stolu iz 1900., tak da sve je to jedan veliki bauk. Ja volim L. jer mi je omogucio da ostanem trudna a ostalo mi je totalno nevazno. i svima nama biti ce onako kako Bog bude htio, a ne jel bude sestra i 10 stolica viska ili ne. Cak kaj se tih stolica tice, mislim da ih namjerno nece staviti vise jer brate mili znaju doci citave familije na postupak i zauzmu 5 stolica a i muski bi mogli malo dici svoje guzice i prosetat, lijepo je vrijeme vani. Matt, sorry.
tonili meni ti računi i nisu značili ništa jer nisam imala pravo na povrat poreza pošto sam iz BiH a i davno sam prestala voditi evidenciju o troškovima po postupku
iz kojeg razloga su muzevi nebitni u postupku pa ne moraju biti u cekaonici? svaki doktor poznaje svoje kronicne pacijfmte i zna sve o njemu
He he, ma nemaš beda. Ja se nasjedim u autu na putu do njega tak da uvijek kad dođemo tamo stojim, sjednem eventualno ako stvarno nema nikog u čekaoni... Ali da... Ima muževa koji sjede, čitaju i baš ih briga što do njih stoji cura/žena koja je u postupku. Baš je zadnji put to moja draga spominjala kad smo bili tamo... Sto ljudi, sto čudi.
Matt drzim vam rucnonozne sutra ;)
Ovdje se moram ubacit...kad sam išla na transfer u čekaoni 8 stolica a na 5 sjede muški,a na tri žemske a nisam mogla stajat koliko me je sve boljelo od punkcije čak sam se bojala hoću li uopće moć na transfer i sorry ali ni jedan se nije udostojio dići,meni ne smeta i smatram da muž treba bit uz svoju suprugu ali dole ima pa barem 10 kafića i nije mi jasno šta ima svaki puta gore blejat i Lučiju to smeta jer je baš jednom poludio i prokomentirao da zašto ne odu sjest i popit kavicu...moj suprug isto voli sve znati ali je zato došao prvi puta samnom gore na konzultacije i od tada svaki puta sjedi u kafiću jer mu je neugodno da zauzima mjesto sjedio ili stajao prostor je mali i uski.
hoću bebu mogu ti reći da je ista situacija bila i na VV dok je još bio gore dr. L, eto čovijek promjenio lokaciju ali neke stvari se ne mjenjaju
ja cu jos jednom probati objasnit-nije viska parova nego nisu naruceni svatko u svoje vrijeme ili je premalo mjesta za takav nacin rada, tako se ceka u bolnicama na uputnicu, a kod drugih privatnih doktora se narubuje
Ok ajd VV je ipak veći ali ovo je stvarno malo..i onda mi nije jasno kak neki to ne kuže ali meni se čini da če on to lagano počet riješavat jer je rekao da bi oni to sami trebali znati a njemu je uopće neugodno reći e mužeki odite na kavicu.
Mare to sam i mislila, na VV je bila ista stvar naručuje se svih u isto vrijeme i one za folikulometriju i za punkciju i za konzultacije u 8 pa normalno da je gužva
I ne samo to, nego je jednom jedna dofurala i starog tatu, koji je jos i davao savjete da ga nitko nista nije pitao. On sjeo, razvalio, nogu preko noge i uzeo novine, a ja stojim ko kreten. bilo mi neugodno nesto reci, jel imam postovanja prema starijami, ali fakat na obicni uzv nije potrebno da ide i muz i stoji gore. nek pocnu piti kave. Matt, svaka cast, ali za tebe me to niti ne cudi.
Sad si me jako nasmijala hahahaha a jbt:)))
Mm je isao sa mnom na punkciju i na transfer iz razumljivih razloga
Oba puta smo jako dugo cekali i veci dio vremena je bio u kaficu, pogotovo dok sam ja lezala unutra
Nakon sto sam ostala trudna isli smo na 3-4 pregleda jos kod njega i tada je mm zelio da me on doveze i da vidi bebu na uzv, e tek tad smo se nacekali...
Dakle ovo je prestrašno!!!!!!!!!!
Sada će još ispasti da sam sve izmislila, bez teksta sam da smo mi ispali budale ili šta i još ja lažljivica :-(
Stvarno nemam riječi, definitivno ću ga pitati (poznavajući sebe to će ići malo teže)...
Možda je stvar u tome da smo mi svaki put pitali šta smo dužni, on kaže 300 i to je to... Do danas sam mislila da to tako ide... Da mi je rekao da dubim na glavi, vjerovatno bih.. Još me je MM zezao prvi puta, nakon mojeg oduševljenja dr., kako bi mi se i on smješkao i bio divan i krasan da mi svaki put uzme tri stotke iz džepa (onda sam mu zabranila da se tako šali, jer sam bila uvjerena da je to normalno i ok)...
Što se tiče računa, to mi je jasno.. U ovoj državi si pošten/je...
U svakom slučaju idem opet k njemu jer sam zadovoljna tamo, a ovo ne smijem ni MM reći jer bi pop... i vjerovatno odustao od odlazaka tamo, jer očito da smo se malo nasanjkali..
Cure moje sorry ak sam nekoga iznervirala, kad sam napisala da smo svaki put plaćali (osim jednom) nisam imala pojma da smo u manjini. Da sam znala da je tako, ne bih. Osjećala bih se zbilja glupo..
A sad se osjećam još gluplje zbog svega.. :-(
Bubi nemas se sto se foruma tice zasto osjecati glupo i sigurno nitko nije pomislio da si lazljivica i da izmsljas
Svi smo napisali svoje iskustvo ali ne u namjeri da tebi bude neugodno ili nesto, nego da vidis kako je drugima naplcivao
A za drugi put bus znala kak se postaviti ;)
matt sretno vam sutra, da nam javite lijepu i veselu betuuuuu
:cekam: i male :tele:
Bubimitka ali zašto bi se ti pobogu osjećala glupom? Zato što vjeruješ svom liječniku da te neće nasanjkat?
Ako se itko treba sramiti - to je on. A vjerujem da takvih, kao ti ima još. I uopće mi je bedasto sad braniti njega koji je očito zaribao jer ti nikako nije imao razloga naplaćivati folikulometrije. I to nema veze sa njegovom stručnošću, poznavanjem pacijentica, brojem stolaca u čekaonici, imanjem ili ne imanjem sestre - to ima veze s njegovim nepoštenim odnosom spram vas. I da ste sad imali sreće i ostali trudni - bili bi mu, naravno zahvalni, ali to nebi mijenjalo činjenicu da vas je oderao tamo gdje nije smio - zar ne?
a
Slažem se s ovim. Mene isto zanima zašto je to tako.
Iskreno se nadam da će se javiti bar još netko tko je prošao kao mi, ne zato jer bi mi bilo drago nego zato da se malo ovo rasvijetli. I meni je jako dobro jasno da ja stvarno ispadam .. ne znam.. u najmanju ruku lažljivica..
Baš me ovo pogodilo iz svih aspekata.. :-(
Samo ti to njega pitaj bez ustručavanja Bubimitka!
Želim ti uspjeh!
Bubi nitko ne misli da si lažljivica i nitko ti ne brani da i dalje imaš lijepo mišljenje o njemu.Kao što je tonili napisala neka se on srami a ne ti! Neka ti ovo bude škola i drugi put ne pitaj koliko si dužna...
Bubi, nitko nije rekao da si ti lazljivica, nego smo svi mi sokirani i prosto ne vjerujem da je to napravio. Takoder znam kak je glupo biti neinformiran oko biloceg zato hvala Bogu i forumu, jer prvi put kad sam dosla na punkciju mislila sam da sam s marsa opala, a kamoli sve ostalo. nosenje dugih vesti jer si tamo na tom stolu ....tak da nista te od ovog ne bi trebalo pogoditi. i meni nije sjelo od prve sto me poslao na veliku stimulaciju ali kaj ces, da se znamo sami pomoci onda ne bi isli kod njega ili ostalih. moramo nekome vjerovati, tako da nista cudno. i ja uvijek pitam koliko sam duzna...u svakom slucaju iskustvo nas cini pametnijima i slobodno mu reci. to je jedno, a drugo, jesi znala da neki parovi prijave postupak u bolnici i onda dobe tamo 60 gonala i onda idu kod privatnika u postupak, da, da i to se moze, jos ak zatrudnis mozes prodati kaj ti je ostalo. pa te cijeli postupak ne kosta ama bas nista....
Bubimitka
ja bi ti se osobno zahvalila sto si napisala svoje iskustvo i sigurna sam da si nekome pomogla.
Svi smo ovdje samo sa jednim ciljem i pretrpit cemo puno taga da dodjemo do njega.
Bubi,ti kao što vidim nastavljaš kod njega,drag ti je,riješi to zbog sebe,nema potrebe da te to opterećuje dalje kroz postupak.
Hvala svima, sad mi je lakše :-)
Došla sam s posla u 9 i kad sam vidjela šta se pisalo cijelo popodne skoro padoh u nesvijest..
A ovo za lijekove zbilja nisam znala!!! Vrlo korisna informacija, nadam se da mi neće trebati jer sam upisana na listu za lijekove koji bi trebali stići tek krajem godine, nadam se da ću do tada biti trudna.... Da bar lijekovi stignu ranije :-)
Darkica, sorry, ja sam se osvrtala na sve napisano a ne isključivo na tvoje riječi.
Spodoba, ovo što ti pišeš da ti je naplatio L. samo prirodnjak iako je trebao biti polustimulirani jeste nešto što je normalno i nije nešto posebno fair odnos nego ti je naplatio ono što je stvarno odrađeno...... Naplatiti tebi polustimulirani iako je na kraju bio prirodnjak bi bilo krajnje bezobrazno. SRETNO!
Bubimitka, i ja se zahvaljujem što si podijelila svo je iskustvo s nama, nemoj se osjećati loše zbog toga nego iz toga nauči da se moraš izboriti za sebe. Evo ti prijedlog, ako je tebi naplatio postupak 12300 HRK sveukupno (ne znam jel bio IVF ili ICSI?), to je onda bar 2000-3000 HRK previše, svakako bih tražila da ti taj iznos uračuna i smanji kod sljedećeg postupka. Ja to ne bih skrivala od muža.
Kiarad, iskreno... užasno mi je teško razgovarati argumentirano kad pročitam ovo što si napisala ranije:
jer je krajnje egocentrično da ne kažem egoistično takvo stajalište i ne dozvoljava trezvenu raspravu. No pokušat ću......Citiraj:
Ja volim L. jer mi je omogucio da ostanem trudna a ostalo mi je totalno nevazno.
Ovaj je forum informativan - nekad i ženski kokošinjac - a ja sam dio njega već dugo. No kad sam bila na svojim počecima u IVF-vodama tad se već pisalo o jednom liječniku da je primao kuverte pa bi slučajno u njegovoj tekici bilo mjesta za postupak već sljedeći mjesec a ne kao ranije rečeno tek za godinu dana. I tad kad su se neke cure to usudile na forumu napisati o tom simpa liječniku koji je iza sebe imao masu trudnica, uspješnih postupaka, druge cure su ga bezobzirno branile, rekle tim curama koje su spominjale kuverte da izmišljaju, da lažu.
Isto tako je bila priča o jednom liječniku da je prodavao ispod pulta lijekove za stimulaciju u privatnoj poliklinici. Cijela hajka, strka, zbrka, ali je taj liječnik koliko čujem nakon toga prestao na crno prodavati lijekove i ubrzo otišao iz te privatne prakse
U oba slučaja se uistinu nadam da je forum odigrao svoju ulogu u prestanku opisanih praksa. Kako forum čitaju sve klinike, vjerujem da će i dr. Lučinger sljedeći put vrlo dobro razmisliti koliko što naplatiti. A tvoje objašnjenje vezano za naplaćivanje Bubimitki:
mene opet ostaje bez daha, em zato što dovodiš u pitanje istinitost onog što je Bubimitka napisala, a em zato što slijepo vjeruješ liječniku i onom što radi, a i oni su draga Kiarad na kraju krajeva samo ljudi, koji čine dobro, ali i loše, koji su divni ali i griješe, kojima se potkradaju greške, među koijma ima onih koji uzimaju kuverte i onih koji to ne čine, ima onih koji su vrlo stručni i uspješni i ima onih koji su to manje, itd. Na nama pacijentima je Kiarad da se izborimo za svoja prava, a forum je vjeruj mi mjesto i za razmjenu iskustava i za informiranje, pa i za kritiziranje a ne samo za čestitanje Valentinova svojim liječnicima i sveukupno vibranje, hopsanje i pozitivno razmišljanje. I na kraju Kiarad, bilo bi krasno kad bi napisala gdje se na taj način dijele lijekovi i to po 60 ampula koje onda možeš iskoristiti u privatnoj ordinaciji za postupak a ostatak prodati (što je za mene također neetično, no tko sam ja da sudim :-)Citiraj:
ko zna zasto je on to naplacivao. i to samo njoj i nikom drugom, to je stvarno malo cudno.
Draga Kaduna, tesko je uopce ulaziti u rasprave sa ljudima razlicitih iskustva. Meni je tak svejedno kaj ti mislis o mojim izjavama, jer moje izjave su iskrene i izlaze iz mog iskustva. nakon 4 promasena lijecnika. nitko ne kaze da je L. savrsen. Ali opet, ja ga volim jel smo postigli sto smo htjeli. I najvaznije od ove cijele rasprave mi je da mi nije palo napamet reci ili misliti da je Bubimitka lagala, nego je cudno da je to samo njoj napravio. One koje je zanimalo vezano za ampule sam odgovorila na pp. Kao cuditis se? mos mislit, u ovoj korumpiranoj drzavi.
Mene ustvari zanima kako se uopće rade statistike uspješnosti u privatnim centrima. Izlazi li se s brojem naplaćenih ili brojem odrađenih postupaka. Pod naplaćenih mislim da postoji trag da je nešto plaćeno. O utaji poreza da ne pričam.
Druga je stvar to istovremeno naručivanje. Po meni je problem ovdje sasvim krivo postavljen. Ja mislim da je jako lijepo kad par ide zajedno u postupak. A mislim da je jako šlampavo naručivati sve u isto vrijeme. Pišem šlampavo uz pretpostavku da se ne krije nekakvo promišljanje iza toga, al inače bi meni bilo vrlo prepotentno i omalovažavajuće tako se ponašati prema vremenu pacijenata. Čak i da se kratkotrajno potrefi više pacijenata u čekaoni, to mora biti iznimka, a ne pravilo. Sve klinike u kojima sam bila (a bila sam u dosta!) razdvajaju pacijente za UZV, za punkciju i za transfer. Nije mi jasno kako se čeka transfer istovremeno s ovima za UZV. Stav dr. L. prema muškim pacijentima se vidio i na VV-u, kad nije osigurao pristojan prostor za uzimanje ejakulata, al vidim da ima i supruga koje podržavaju takvo ponašanje.
jelena, ti i ja se od davnih dana slažemo da neplodnost liječi par, a ne samo žena...to kod nas nije tako, i zato mislim da cure ne razumiju o čemu pričamo, niti osjećaju potrebu biti primljeni u ordinaciju za svoj novac kao ljudi...ne znaju kako to zapravo može biti...ja na to ne bih pristala kad skupo plaćam svoj postupak, al uvažavam stav ljudi kojima tako odgovara, kao što vi trebate uvažiti naš stav da postoji i bolje i transparentnije i drugačije...
Kadauna, nisam ja shvatila da si se ti uhvatila na moju izjavu, jer smo nas dvije zapravo rekle isto. Idem privatniku i očekujem da za svoj novac dobijem što i plaćam. Mm je išao sa mnom na punkciju (iz očitoga razloga) te na transfer, a druge sam pute dolazila sama...mm ne može tako izostajati s posla (nismo iz Zg). mare41, slažem se s tobom:-) redu mi je da žena dođe s partnerom, jer su oboje u cijeloj toj priči. Ali, mi je smiješno kada uđem u čekaonicu, a ono uz par sjedi i njezina mama, prijateljica, sestra, tata...
Kiarad, ovo za 60 Gonala nisam stvarno čula, pa bih te molila ako možeš i želiš da mi objasniš gdje je to moguće na pp...
Bubi, znam da ti vejrojatno neugodno pitatai ga sada zašto ti ej posebno naplaćivao svaki pregled...ali, to je jedini način da saznaš i da ti srce bude na miru. U svakom slučaju, uvijek se možete pokušati dogovoriti da ti taj iznos 'skine' na sljedećem postupku budući da si napisala da bi nastavila kod njega. Tako da u ovome potpisujem Kadaunu.
Za reći mužu ti ne mislim davati savjete, jer to je samo i isključivo tvoja odluka. Mogu ti samo reći da bih ja svojem mužu rekla.
(Off) Dobro jutro svima!
Jao cure kakvu sam zbrku napravila..
Pokkušat ću ga pitati zašto je to tako ispalo..
Ja sam zapravo MM objasnila, potaknuta informacijama sa foruma, da se folikulometrije ne naplaćuju tj. da ulaze u cijenu postupka..
Nakon što nam je prvi puta naplatio (bez računa) mislila sam ok, na kraju će nam obračunati samo razliku i to je to.
Čak sam ga 2 dana prije punkcije pitala koliko će nas sve na kraju izaći da se znamo pripremiti, on je rekao da ćemo se dogovoriti i da već danas počnemo štediti (to sam naravno shvatila kao šalu i bila uvjerena da će konačni iznos biti umanjen za one preglede od ranije)
Na kraju niije ispalo kako sam mislila...
Mužu ću sigurno reći, sve mu govorim pa ću tako i ovo..
Jučer mi je bio jedan od gorih dana u skorije vrijeme. Prvo negativna beta, užasan dan na poslu i na kraju cijela ova zbrka na forumu.. :-(
Eto, to bi bilo sve..
pozdrav svima i hvala na razumijevanju i potpori :-)