Čvarke ne brojim u masnoće, to je zdrava grickalica :lool:.
Printable View
Vidis , bucka i ja isto mislimo.
Ispričavam se:mrgreen:
Zapravo sam samo htjela reći da reći da je izraz"umjereno predebeli" teški oksimoron, ostatak zanemarite..:mrgreen:
Ja sam trenutno kao normalne težine ali mislim da imam itekako pravo pisati na toj temi s obzirom koliko puta sam išla iz jedne u drugu kategoriju
Cijelo vrijeme ovdje piskaram :lool:.
Sa 90 prije 3,5 godine sad imam 75, na 173 cm. Ali ponavljam nije sve u kilama, jer mi se obim smanjio za nekih 10 cm (ovo nisam sigurna). Imam mišića koje krijem finim slojem sala pa je zato i kilaža veća.
A kako? Svakako :mrgreen:. Prvo sam krenula sa LCHF i vježbanjem, za 4 mjeseca skinula oko 8 kg. Onda počela radit pa natukla još 3-4 kg. Kad mi je prekipilo, smanjila obroke, vježbala i više se kretala. Skinula još 10. Onda prošle godine još 3-4, a fino sam jela :mrgreen:. Ide postepeno, ali ide.
program je nebulozan. kaze meni: vi ste premrsavi - vasa idealna tezina je 73 kg. smajlic izbecio oci! morate se udebljati. ne znam koliko sam teska, jer nemam vagu, ali mislim oko 61, 62 kg- sva mi odjeca pase i stvari koje imam godinama. dakle trebam dobiti 11 kila. toliko nisam ni u trudnoci imala. ti programi nsu potpuno neuporabljivi, ne uzimaju u obzir ni gradu tijela, ni proporcije ...
Da, točno, ali nakon "idealne" nisam dalje čitala pa mi promaklo :mrgreen:
Držim ti i ja fige za nepušenje. Dobrim dijelom se slažem s psiholozima u svezi donošenja odluka, ali nekad nekom i taj 1. 1. (ili ponedjeljak ili 1. u mjesecu) daje motivaciju. Odluka je odluka.
sirius, sorry, neću više, ali bilo bi nekulturno da nisam odgovorila :mrgreen:
da, lijepo :-)
ali i ja mogu smršaviti, nije mi to problem, 100 puta sam već do sada :lol:
moj je problem što ne mogu zadržati postignutu težinu. ma vjerojatno bih mogla da se zaintačim, ali očito me muči ona narodna: hebeš čovjeka koji ne promjeni mišljenje :roll:
idem, nisam od koristi, samo se zezam.
vjerojatno je
Ja sam ukucala veliki broj svojih godina i aman taman sam - možeš si misliti.
ništa od odjeće ne mogu zakopčati
Ja sam sretna što mi se ova bolna tema pretvorila u humorističnu, a program je isto za igru.
Meni veli da mi je idealna masa 55 kg (težina je u njutnima), a kad upišem laž da imam 55 kg, veli da sam premršava. S 56 kg sam OK. Tako da mislim da je problem u decimalnim mjestima (prikazuje samo cijele brojeve u kilaži), a on kao idealnu masu ističe najnižu s korigiranim BMI-om 20.
ja čak mislim da sam napisala više kila neg imam (ne važem se) ali kako sam već napisala, imam puno godina, pa je valjda za moje godine očekivano imati 85 kg
I da, za ove kojima piše kao meni "samo naprijed", pa nam nije jasno kamo da idemo - "samo naprijed" je povoljnija kategorija od "održavajte". Meni za 60 kaže samo naprijed, a za 62 održavajte.
NanoiBeba, promijeni deterdžent, vidiš da ti se sve stisnulo u pranju :)
Meni nije lako smršat, al zato udebljat, nikakav problem. Začas ja natučem 3-4 kg.
Nekad ranije sam pitala šta smatrate svojom idealnom težinom, jer kao što vidite, neke ste ovdje pisale da ste debele sa 75 kg, dok se ja ne smatram debelom. Po meni trebam imati možda 8 kg manje, ali neću se silit. Ni u srednjoj nisam imala 58 kg i ne pada mi na pamet sad ganjat taj broj.
najteže je utuviti si u glavu da jednom kad smršaviš moraš jesti umjereno i ne možeš jesti sve što želiš, u količinama koje želiš. i ono što je u tvojoj glavi dijeta, to ti mora biti skoro pa uobičajena prehrana s izletima tu i tamo.
a nitko ne želi biti na dijeti cijeli život. i tu nastaje problem. no, sad više ni u tome ne vidim problem, pomirila sam se i s tom dijetom do kraja života, sad samo opet da smršavim, pa ću ja onda...
aha, da :mrgreen:
Tebe bih mogla stalno potpisivati :mrgreen:
Po meni, riječ dijeta ne bi trebala niti postojati, kao niti sama dijeta :mrgreen:
Samo zdrava prehrana i točka. Tj., zdrave namirnice u normalnim količinama uz male izlete sa strane :mrgreen:
I nema te (zdrave) osobe koja ne bi bila vitka.
A i nije zlatno pravilo da za svakoga vrijedi ista količina, odnosno isti dnevni unos kalorija.
Ovisi o godinama, kretanju, općem zdravstvenom stanju itd.
Probala sam svakakve dijete, načine prehrane. Jesti umjereno, po malo i ništa nije uspjevalo. Meni je upalio LCHF, nije to definitivno prehrana koja se temelji na tome da se trpaš masnoćama iako na prvi pogled može zvučati tako. Nije to ni neko sveto pismo da ga se svi moraju držati. Svatko mora sebi nači svoj neki ključ, ja znam da se puno bolje osjećam kad se držim tog načina prehrane.
slažem se s tobom, optimist, još samo da dodamo i ovo :mrgreen:
s time, da ti nakon dijete niti tvoje vlastito tijelo ne pomaže, nego nastoji pospremiti što više za slučaj slijedeće redukcije; pa čim počneš jesti čak i normalno, ništa više, stvari koje drugi ljudi jedu, ono te zaskoči ko zadnju budalu.
sad, koliko je to normalno, a da se ne svede na pusto brojanje kalorija? - e, tu shemu svatko sebi mora prilagoditi. jednom kad se sredi, jelte.
slažemo se, mitovski, eto upravo smo to gore i rekle, optimist i ja :mrgreen:
ma jesam.
meni piše da sam idealne debljine :lool: i samo tako naprijed!
168 cm, trenutno 64 kg,
a za idealnu masu mi piše 60, apsolutno se ne slažem.