Joj, ova tema mi je bolna. Naletila sam neki dan na neki kalkulator za BMI i idealnu masu na stranicama medicinskog faksa. Ukucam podatke i veli da sam 1 kg iznad idealne mase. Malo se začudim, ali jako sretno prihvatim rezultat - vidiš da nije tako strašno, iako znam da bih trebala bar 5 kg smršaviti. I onda vidim da nisam stavila da sam žensko. Kad sam upisala da sam žena, hop - imam 5 kg iznad idealne mase. Kako sam i znala. Nije da se ne sjećam vremena kad sam imala 5 kg manje
Kad sam dobila zadnje dvije kg, bila sam sigurna da mi se vaga pokvarila pa sam kupila novu. Isto je pokazivala.
Zašto se tako rado zavaravam s masom? Mislim da kod drugih stvari nisam takva. Ili druge nisu tako lako provjerljive...
bucka, ja ti ne znam dati nikakav savjet. Isto teoretski sve znam. Znam da trening mora biti zbilja ozbiljan da bi imao utjecaj i da jedino dugoročno smanjenje unosa kalorija pomaže. Nekoliko sam godina išla biciklom 5 km uzbrdo na posao (i doma nizbrdo), nikakvog to utjecaja nema na masu. Jedino u razdoblju dok sam 2-3 puta tjedno intenzivno po 2 sata trenirala timski sport, imala sam cca 4-5 kg manje nego sada. Prije ozbiljnih treninga sam imala 58, s intenzivnim treninzima pala na 56 i sad s godinama došla na 60,5 kg (ujutro prije doručka)
Još je i forma promijenjena s godinama pa mi donji dio tijela ostaje isti, a gore se jačam.
Definitivno jedem previše slatkiša. Ovo drugo nije ništa dramatično.