Stranica 6 od 57 PrviPrvi ... 456781656 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Joj, ova tema mi je bolna. Naletila sam neki dan na neki kalkulator za BMI i idealnu masu na stranicama medicinskog faksa. Ukucam podatke i veli da sam 1 kg iznad idealne mase. Malo se začudim, ali jako sretno prihvatim rezultat - vidiš da nije tako strašno, iako znam da bih trebala bar 5 kg smršaviti. I onda vidim da nisam stavila da sam žensko. Kad sam upisala da sam žena, hop - imam 5 kg iznad idealne mase. Kako sam i znala. Nije da se ne sjećam vremena kad sam imala 5 kg manje

Kad sam dobila zadnje dvije kg, bila sam sigurna da mi se vaga pokvarila pa sam kupila novu. Isto je pokazivala.

Zašto se tako rado zavaravam s masom? Mislim da kod drugih stvari nisam takva. Ili druge nisu tako lako provjerljive...

bucka, ja ti ne znam dati nikakav savjet. Isto teoretski sve znam. Znam da trening mora biti zbilja ozbiljan da bi imao utjecaj i da jedino dugoročno smanjenje unosa kalorija pomaže. Nekoliko sam godina išla biciklom 5 km uzbrdo na posao (i doma nizbrdo), nikakvog to utjecaja nema na masu. Jedino u razdoblju dok sam 2-3 puta tjedno intenzivno po 2 sata trenirala timski sport, imala sam cca 4-5 kg manje nego sada. Prije ozbiljnih treninga sam imala 58, s intenzivnim treninzima pala na 56 i sad s godinama došla na 60,5 kg (ujutro prije doručka )

Još je i forma promijenjena s godinama pa mi donji dio tijela ostaje isti, a gore se jačam.
    Definitivno jedem previše slatkiša. Ovo drugo nije ništa dramatično.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jelena, hvala ti na ovom kalkulatoru!!! Kaže mi: Super, imate normalnu težinu ! Održavajte je ! ( copy&paste)

Da nisam skinula ovih zadnjih pet kila, ne bi bilo tako. A imam ja tih kila, po vlastitom mišljenju previše, ali očito krivo percipiram sebe Ima i u tome nešto.
    Sad se idem diviti samoj sebi u ogledalo, hihihihi, ne idem, ne....

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni kaže: vi ste umjereno predebeli

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni s ovom kilažom kaže da imam normalnu težinu a s kilom više da sam predebela...moram paziti što ću danas pojesti

Mislim da taj BMI treba uzeti s određenom dozom rezerve. Po tim tablicama moja idealna težina bi bila 10kg manje. S 5 kilograma manje svi me pitaju jesam bolesna i šta mi je i nosim vel 36, a mom mužu ispod veličine 40 nije napeto.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    meni kaže: vi ste umjereno predebeli
    Tako nekako i meni.
    bas se cudim.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je očito zablesao kalkulator. Kaže super, imate normalnu tjelesnu težinu a gore u tablici mi piše da bi trebala imati 58 a u tablici mi piše da bi mi idealna tjelesna masa trebala biti 10kg manje. Pa mislim.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam visoka 165 i tek sa 72 kg mi kaže vi ste umjereno predebeli.
    a ja kad sam imala 70-71 kg mi se činilo da nije baš bilo umjereno
    63 mi kaže - idealna težina. i tako nekako i je.
    a u tablici piše idealna tjelesna masa 57 kg. to nikad nisam imala :D
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 26.01.2017. at 13:19

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma daj - to niš ne valja. ja imam idealnu kilažu, a sve kaj imam puno godina

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne seri

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni ispalo da sam premršava. a ja se žalim kako me sve živo steže.
    ma nemaju oni pojma, ne može kompjutorski algoritam vidjeti da mi je guza prevelika a cice premale!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    63 mi kaže - idealna težina. i tako nekako i je.
    a u tablici piše idealna tjelesna masa 57 kg. to nikad nisam imala :D
    isto tako i meni, ali sam se poigrala u godine upisala 5 manje pa sam bila umjereno predebela

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja znam da se na svojih 162cm najbolje osjećam sa 65kg, nosim veličinu 38 i donekle uspjevam održavati težinu ako pazim šta jedem. Sve ispod toga je za mene mučenje, skoro pa gladovanje. Većina tablica kaže da mi je idealna težina 57-58. S tom kilažom izgledam bolesno i moram se ubijati da ju održavam od fizičkih aktivnosti + nejedenja.

Ja i kolegica iste visine, 162cm. Ja imam 65kg ona 57kg. Nosimo istu veličinu. Drugačije raspoređeno. Ja sam klasični pješčani sat.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Po meni je bitan omjer masnoća i mišića, nije isto 70 kg sala i 70 kg mišića.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

slazem se sa j-la. nisam gledala kalukulator ali i meni bi vjerojatno na ovu tezinu i visinu rekao da je previse a objektivno mislim da ne izgledam umjereno debelo
    ipak radim na tome da skinem koju kilu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ispalo da sam premršava. a ja se žalim kako me sve živo steže.
    ma nemaju oni pojma, ne može kompjutorski algoritam vidjeti da mi je guza prevelika a cice premale!
    Ma da, upravo tako...

Ja imam 162 cm, najbolje se osjećam sa max 51, već i koja kg više me smeta, žulja...Sad sam 52,5kg i sve mi smeta...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jao, 52,5...to nisam imala od 1. srednje a samo sam par cm viša.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, hvala ti na ovom kalkulatoru!!! Kaže mi: Super, imate normalnu težinu ! Održavajte je ! ( copy&paste)

Da nisam skinula ovih zadnjih pet kila, ne bi bilo tako. A imam ja tih kila, po vlastitom mišljenju previše, ali očito krivo percipiram sebe Ima i u tome nešto.
    Sad se idem diviti samoj sebi u ogledalo, hihihihi, ne idem, ne....
    Meni piše "Idealne ste debljine! Samo tako naprijed!", ali idealna tjelesna masa mi je 55 kg, a ja imam 60,5 kg. I ne znam gdje imam previše. Svugdje! Najviše u dupetu.

Ja sam zbilja puno bolje izgledala sa sportskih 56 kg, nego s umjereno sportskih 60,5 kg + 10 godina više

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Btw. i ja 162 cm.
    Vidim da je to gotovo standard na ovoj temi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

umjereno predebeli! koja dobra fora. mislim, nažalost, nisam to ja, ali ovo moje ozbiljno predebeli zvuči kao samo malo jača predebelost u odnosu na ovu vašu, pa mi nekako i nije strašno. kaže da bih trebala smršaviti, ma da? prvi glas!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni kaže da sam idealne težine i samo tako naprijed. Naprijed prema čemu, debljanju?

ovo "krkanje" masnoćom kod lchf - svaka čast, neka su zdrave masnoće u pitanju, ali i tu treba biti oprezan i umjeren.
    to je moje mišljenje, ne nekog nutricionista :D
    Joj, da, ja se to ovdje nisam usudila prva napisati ali i MOJE mišljenje je da to na duge staze i nije najzdravije. Je li napravljeno neko znanstveno istraživanje na tu temu? Ja sam za umjerenost i zlatnu sredinu što se hrane i omjera tiče.

još bih dodala, slušala sam neki dan jednu nutricionisticu koja kaže da nema potrebe, ali zaista, tijelu davati zadnji obrok u 18 sati ako nećeš ići spavati u 21. to je zločin po njoj.
    obično nitko od nas ne ide u 21, ljudi kasnije liježu, navike su se promijenile, i potpuno je normalna stvar da će i večerati kasnije.
    Slažem se.

Ja sam za raspoređivanje ukupne dnevne količine kalorija tijekom 24 sata.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

optimist, vjerojatno ćemo nagrabusiti obje

(kad god jedem piletinu sjetim se anite šupe i hranjivosti slasne pileće kožice koja je odlična i puna zdrave masnoće.
    mislim, pojedem ja nju jer mi je fina, a ne što mislim da mi je pametno )

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

"umjereno predebeli"-ma nema smisla taj izraz, to je valjda neko loše preveo, valjda bi trebalo reć "umjereno debeli"..

Ja kao premršava, a kad ukucam 10 g manje, odlično, samo tako dalje?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Meni kaže da sam idealne težine i samo tako naprijed. Naprijed prema čemu, debljanju?

Joj, da, ja se to ovdje nisam usudila prva napisati ali i MOJE mišljenje je da to na duge staze i nije najzdravije. Je li napravljeno neko znanstveno istraživanje na tu temu? Ja sam za umjerenost i zlatnu sredinu što se hrane i omjera tiče.

Slažem se.

Ja sam za raspoređivanje ukupne dnevne količine kalorija tijekom 24 sata.
    X na sve.
    Pretpostavljam da ti piše isto što i meni, da sam idealne debljine, a ne težine. Kako se to u jeziku uvriježila debljina, a ne mršavoća. Da mi piše Idealne ste mršavosti, ne bi mi padalo na pamet da bi bilo dobro vratit se na 55-56 kg

Ja sam definitino predebela sa 60 kg, ali ne dovoljno da bih se motivirala. Ali barem više ne pušim (samo) uz kavu od NG (Baš sam danas uz jutarnju kavu čitala psihologe koji tvrde da ništa od tih novogodišnjih odluka, tko je stvarno odlučio prekida odmah, a ne čeka 1.1. kao što sam ja čekala. A čitala sam jer mi je baš pasalo zapalit, al nisam. Držim si fige.)

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ma ti ces bar ispasti faca, jer si se usudila prva hrabro istupiti, a ja kukavica

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma ti ces bar ispasti faca, jer si se usudila prva hrabro istupiti, a ja kukavica

Hrabre žene!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na ovoj temi mogu pisati samo umjereno i neumjereno debeli! Oni normalni ili mrsavi : iššš !

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Bahahaha. Mene je skoro pa izvrijeđao
    Vi ste umjereno predebeli! Smršavite malo !
    To "malo" mu znaci da mi je idealna tezina 57kg. Imala sam jednom 58. Vjesalica cista.
    Sada bih rekla gdje bih ih poslala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dakle, svi prvo poklikajte Jelenin test gore, da bi znali smijete li uopce pisati ( ili samo gledati)!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

A kad krkam cvarke, svidja mi se kako razmislja Anita Supe

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Na ovoj temi mogu pisati samo umjereno i neumjereno debeli! Oni normalni ili mrsavi : iššš !

A mogu li pisati oni koji su nekad bili neumjereno debeli, pa skinuli višak ?

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A kad krkam cvarke, svidja mi se kako razmislja Anita Supe
    Čvarke ne brojim u masnoće, to je zdrava grickalica .

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i oni koji kažu da je 70 neumjereno, i njima ćao

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    koliko je bio visak i na koji nacin si skinula? (ne znam je li mi promaklo)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hajde moze, ali moraju detaljno napisati kako su to napravili.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vidis , bucka i ja isto mislimo.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ispričavam se

Zapravo sam samo htjela reći da reći da je izraz"umjereno predebeli" teški oksimoron, ostatak zanemarite..

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa gdje si se krila do sada, lutko lijepa?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Vidis , bucka i ja isto mislimo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ispričavam se

Zapravo sam samo htjela reći da reći da je izraz"umjereno predebeli" teški oksimoron, ostatak zanemarite..
    Ovo " umjereno" znacajno popravlja dojam ostatku recenice.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam trenutno kao normalne težine ali mislim da imam itekako pravo pisati na toj temi s obzirom koliko puta sam išla iz jedne u drugu kategoriju

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam trenutno kao normalne težine ali mislim da imam itekako pravo pisati na toj temi s obzirom koliko puta sam išla iz jedne u drugu kategoriju
    kako?

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cijelo vrijeme ovdje piskaram .

Sa 90 prije 3,5 godine sad imam 75, na 173 cm. Ali ponavljam nije sve u kilama, jer mi se obim smanjio za nekih 10 cm (ovo nisam sigurna). Imam mišića koje krijem finim slojem sala pa je zato i kilaža veća.

A kako? Svakako . Prvo sam krenula sa LCHF i vježbanjem, za 4 mjeseca skinula oko 8 kg. Onda počela radit pa natukla još 3-4 kg. Kad mi je prekipilo, smanjila obroke, vježbala i više se kretala. Skinula još 10. Onda prošle godine još 3-4, a fino sam jela . Ide postepeno, ali ide.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

program je nebulozan. kaze meni: vi ste premrsavi - vasa idealna tezina je 73 kg. smajlic izbecio oci! morate se udebljati. ne znam koliko sam teska, jer nemam vagu, ali mislim oko 61, 62 kg- sva mi odjeca pase i stvari koje imam godinama. dakle trebam dobiti 11 kila. toliko nisam ni u trudnoci imala. ti programi nsu potpuno neuporabljivi, ne uzimaju u obzir ni gradu tijela, ni proporcije ...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    program je nebulozan. kaze meni: vi ste premrsavi - vasa idealna tezina je 73 kg. smajlic izbecio oci! morate se udebljati. ne znam koliko sam teska, jer nemam vagu, ali mislim oko 61, 62 kg- sva mi odjeca pase i stvari koje imam godinama. dakle trebam dobiti 11 kila. toliko nisam ni u trudnoci imala. ti programi nsu potpuno neuporabljivi, ne uzimaju u obzir ni gradu tijela, ni proporcije ...
    A jesi stisnula da si žensko?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavljam da ti piše isto što i meni, da sam idealne debljine, a ne težine.
    Da, točno, ali nakon "idealne" nisam dalje čitala pa mi promaklo

Držim ti i ja fige za nepušenje. Dobrim dijelom se slažem s psiholozima u svezi donošenja odluka, ali nekad nekom i taj 1. 1. (ili ponedjeljak ili 1. u mjesecu) daje motivaciju. Odluka je odluka.

sirius, sorry, neću više, ali bilo bi nekulturno da nisam odgovorila

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cijelo vrijeme ovdje piskaram .

Sa 90 prije 3,5 godine sad imam 75, na 173 cm. Ali ponavljam nije sve u kilama, jer mi se obim smanjio za nekih 10 cm (ovo nisam sigurna). Imam mišića koje krijem finim slojem sala pa je zato i kilaža veća.

A kako? Svakako . Prvo sam krenula sa LCHF i vježbanjem, za 4 mjeseca skinula oko 8 kg. Onda počela radit pa natukla još 3-4 kg. Kad mi je prekipilo, smanjila obroke, vježbala i više se kretala. Skinula još 10. Onda prošle godine još 3-4, a fino sam jela . Ide postepeno, ali ide.
    da, lijepo

ali i ja mogu smršaviti, nije mi to problem, 100 puta sam već do sada

moj je problem što ne mogu zadržati postignutu težinu. ma vjerojatno bih mogla da se zaintačim, ali očito me muči ona narodna: hebeš čovjeka koji ne promjeni mišljenje

idem, nisam od koristi, samo se zezam.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerojatno je

Ja sam ukucala veliki broj svojih godina i aman taman sam - možeš si misliti.

ništa od odjeće ne mogu zakopčati

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam sretna što mi se ova bolna tema pretvorila u humorističnu, a program je isto za igru.
    Meni veli da mi je idealna masa 55 kg (težina je u njutnima), a kad upišem laž da imam 55 kg, veli da sam premršava. S 56 kg sam OK. Tako da mislim da je problem u decimalnim mjestima (prikazuje samo cijele brojeve u kilaži), a on kao idealnu masu ističe najnižu s korigiranim BMI-om 20.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja čak mislim da sam napisala više kila neg imam (ne važem se) ali kako sam već napisala, imam puno godina, pa je valjda za moje godine očekivano imati 85 kg

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i oni koji kažu da je 70 neumjereno, i njima ćao
    E jbg sad, nije isto imat 70 kg na 160cm ili 180cm tako da ni to nije mjerilo
    Mislim, po ovome sta citam, meni bi taj test dao bar 9-10kg viska a vjerojatno i vise.
    Neskromno mislim da imam i nesto misica pa bi objektivno tribala skinit nekih 6-7kg.

Stranica 6 od 57 PrviPrvi ... 456781656 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •