klaudija prvotno napisa
Uključujem se na temu.. nisam sve čitala, samo ovih zadnjih par postova gdje govorite o spavanju..
moje su danas zaspale u ponoć.. luda sam već..
bude se rano, cijelo vrijeme su u pokretu, ni jest ne mogu mirno.. inače spavaju popodne pa onda i kužim da im se navečer baš ne spava, ali danas smo skroz aktivni i opet nisu zaspale ranije.. starija se umori i spavala bi, ali mlađa u 23 h skače kao da je podne, glupira se pa joj se starija smije ili pak viče na nju jer ne može spavat..
Imamo kao nekakvu rutinu prije spavanja, večera, još malo igre, pospremanje, higijena i spavanac. prije samog spavanja čitamo priče, ljubimo se, poželimo si laku noć..
no, nažalost, većina večeri završi tako da ja vičem da moraju spavati.. a to mi se uopće ne sviđa, grozno se osjećam, ali jednosatvno nemam više snage..
uglavnom, naš problem je (jedan od) što je mlađa hiperaktivna. ne gasi se od jutra, od kad otvori oči. non-stop brblja, non-stop skače, penje se , trči.. kad kažem non-stop stvarno mislim non-stop.. ni jesti ne može u miru nego visi naglavačke sa stolca.. ne znam više šta da radim.. užasno sam umorna :(
imam malu bebu, ali ni bebač ni starija kćer zajedno me ne iscrpe fizički ni psihički kao L. Ona me uopće ne doživljava, namjerno ili nenamjerno više ni sama ne znam. npr. pošaljem ju na wc, ona si tamo nađe nešto s čim se zaigra i popiški se nasred kupaone. zaboravi što je trebala. pošaljem ju u sobu da si obuče gače, ona ode i nema je neko vrijeme. odem vidjeti gdje je, a ona onako gologuza u kutiji s igračkama.. Da može do lustera, sigurna sam da bi visjela s njega.. Prije 2 tjedna smo bili u svatovima, cijelu večer pa noć sam ja trčala za njom i jedva ju sustizala jer bi u par sekundi bila na drugoj strani sale i zbrisala van. srećom, bila sam u balerinkama jer bi si inače polomila noge.. neumorna je..
uh, mogla bih pisati do sutra i nizati primjere.. uvijek je bila živo dijete, ali zadnjih par mjeseci je nemoguća. možda je uzrok svemu tome što je dobila brata pa tako reagira ili se neka faza samo s tim poklopila.. Skoro su joj 3 godine..
Dajte mi neki savjet inače idem doktorici po tablete za smirenje (nisam još sigurna za koju od nas dvije :lol:)