Muz je bio na porodiljskom. Na posao je isao prije ili poslije mog posla (radim u smjenama). Bake nisu bile ukljucene.
Ne vidim gdje je tu muljanje. Itekako smo se odricali da to izvedemo odgovorno i prema djeci i prema poslu.
Printable View
Muz je bio na porodiljskom. Na posao je isao prije ili poslije mog posla (radim u smjenama). Bake nisu bile ukljucene.
Ne vidim gdje je tu muljanje. Itekako smo se odricali da to izvedemo odgovorno i prema djeci i prema poslu.
MarijaP, svaka čast. Očito ima iznimaka. Ja se stvarno divim ljudima koji 9-10 sati brinu o bebi dok je partner na poslu i onda još ima snage raditi 100% intelektualni rad nekih 6-8 sati na poslu :naklon:.
Kapa dolje. Ja sam probala slično, nije išlo. Prvo mi je mozak trokirao jer u vrijeme najplodnijeg dijela dana od 7 do 16.30 h cijeli dan nisam razgovarala nisakim osim s djetetom koje ne govori. Nakon toga sam bila jako neproduktivna, čista patnja.
A kad smo već kod EU, u istovrsnoj firmi u EU u kojoj sam radila, radio je i bračni par, na istom odjelu. Pošto je i On uzimao porodiljni, imali su pravo na nekoliko mjeseci porodiljnog više (zaboravila sam točno koliko, mislim 6), a onda su oboje radili na pola radnog vremena, jedan prijepodne, drugi poslijepodne. I tako s dvoje djece. Financijski nije baš optimalno, al uz polovnu robicu i igračke im je išlo OK.
Sorry ali i dalje ne kužim na koji se to način mulja s porodiljnima. Znam samo da će nam porodiljni vjerojatno postati ugrožena kategorija ako se nastave uvoditi običaji EU po sistemu kao do sada gdje se biraju samo najrestriktivne prakse i pravdaju s EU. Onda više nećeš imati čime muljati.
evo, dobih još upitnika nad glavom zbog ovog:
ESM filmić
http://www.youtube.com/watch?v=DeP1lm3t4MQ
što Wiki kaže o ESM
http://en.wikipedia.org/wiki/Europea...lity_Mechanism
upitnik imam i za ovo:
Referendum: Provjera upisa u popis birača je do 7. siječnja
http://www.24sata.hr/politika/referendum-provjera-upisa-u-popis-biraca-je-do-7-sijecnja-248304
odklen sad to??? zaš nisam morala provjeravat za parlamentarne izbore a sad moram??
bojim se da nije neka muljaža u pitanju... puf, nema vas na popisu, nemrete izać
Ja imam sasvim neki drugi upitnik-zmajice, od kuda si ti? Već se dugo pitam, jer miješaš po meni nespojivo-ikavicu s kajkavštinom, pa me baš to jako zanima.
A BTW, prije svakih izbora pozivaju građane da provjere jesu li upisani u spiskove. SVAKIH.
A-ha. Krenula je segregacija po kojekakvim osnovama :coffee:
Tako je, Davore
Svimbalo, hvala na zanimanju, al zaista ne razumijem zaš to tebe toliko zanima da si me to išla pitat??!
budući da se ne znamo, nismo se nikad pp-ejale, lajkale, iksale i slično, ne mislim da ti je potriba znat takvu info.
nit mislim daš umrt od nespoznaje take info.
tak da to preskačem
a za poziv provjera, hvala
nisam do sad uočila da se svim biračima šalje takva, gotovo "moraš provjerit", poruka.. ja sam skotala da su se pozivali samo oi koji bi u to vrime bili na desetom mistu, koji su imali neke svježe promjene vezane za njihove osobne podatke i tom sl.
evo dobila sam neki dan par zanimljivih e-mailova u vezi EU..pa ću staviti ako nekoga zanima
Citiraj:
O Hrvatima bi odlučivali drugi
Naprosto je neshvatljivo da u Hrvatskoj nema otvorene rasprave o
dugoročnim posljedicama ukidanja hrvatskih državnih granica.
Neshvatljivo je da se političke elite na vlasti svim silama trude
hrvatski narod uvjeriti da odustane od svoje samostalne hrvatske
države i da prihvati politički podređen položaj male pokrajine unutar
velike države, kojom će stvarno upravljati drugi, veliki narodi.
Međutim političke elite od hrvatskog naroda kriju još štošta.
Posebno šokantna i pogubna činjenica, koja se od hrvatskog naroda
skriva, odnosi se na njegov budući gubitak političkih prava i na
njegovu potpunu političku podređenost u budućoj državi.
Do sada, velike odluke unutar važnih tijela Europske unije, poput
Vijeća ministara, donosile su se konsensusom, što znači da je za
pravovaljanost neke odluke svaka od 27 sadašnjih europskih jedinica
morala dati svoj pristanak. Svaka je članica tako mogla blokirati one
odluke koje je smatrala posebno štetnima za svoje interese. Namjera je
toga konsensusnog modela bila spriječiti mogućnost da se
preglasavanjem donesu odluke koje bi možda bile u interesu većine, ali
bi bile iznimno štetne za pojedine članice.
No Lisabonski ugovor donosi i nova pravila za buduće donošenje odluka,
i to pravila po kojima su pojedine članice, a pogotovo manji narodi,
potpuno nezaštićeni.
Prema članku 9c Lisabonskog ugovora, odluke u Vijeću ministara od
1.studenoga 2014. godine do-nosit će se većinom od samo 55 posto, uz
uvjet da tih 55 posto obuhvaća najmanje 15 od 27 članica te 65 posto
ukupnog pučanstva Unije.
No to je samo prijelazna faza jer, prema Deklaraciji o članku 9c,
prihvaćenoj kao dodatak Lisabonskom ugovoru, od 1. travnja 2017. za
kvalificiranu većinu bit će dovoljni glasovi koji predstavljaju (a) 55
posto pučanstva Unije, ili, (b) 55 posto članica.
Ovdje treba naglasiti da samo šest članica, Njemačka, Francuska,
Engleska, Italija, Španjolska i Poljska, čine 70 posto ukupnog
pučanstva Unije, dok ostalih 21, manjih članica, obuhvaćaju preostalih
30 posto.
Vrlo je jasno da se gotovo ni jedna odluka ne će moći donijeti mimo
volje vladajuće šestorke.
Mali narodi, iako brojniji, u praksi ne će imati gotovo nikakvu
političku moć, pa čak i kad bi bili savršeno ujedinjeni u svojim
željama i ciljevima, jer ipak predstavljaju samo 30 posto ukupnog
pučanstva. Ovdje se vrlo jasno radi o političkom modelu u kojem će
veliki narodi vladati nad malima.
Za nas Hrvate i za sve manje narode u europskoj megadržavi ovaj dio
Lisabonskog ugovora prava je katastrofa, jer pravo odlučivanja stavlja
u ruke velikih naroda. Proeuropska propaganda naših političkih elita
već neko vrijeme pokušava nas uvjeriti kako ulaskom u EU Hrvatska ne
bi izgubila svoj suverenitet, nego bi ga samo "ravnopravno dijelila" s
ostalim narodima Unije.
Ta je tvrdnja daleko od istine.
Hrvatska je teoretski svoj suverenitet dijelila i u bivšoj SFRJ, a svi
znamo kako je to izgledalo u praksi, iako je Hrvata u toj državi bilo
oko 22 posto.
U Europskoj megadržavi od pola milijarde stanovnika Hrvata će biti
manje od jedan posto. Dakle, u novoj će državi jedan posto Hrvata
dijeliti suverenitet s 99 posto nehrvata.
S obzirom na tu činjenicu da bi nas Hrvata bilo manje od jedan posto
od ukupnog pučanstva Europske unije i s obzirom na to da će se od
2014. odluke donositi većinom od samo 55 posto, to znači da će se i
najštetnije odluke moći donositi bez nas. U takvoj megadržavi hrvatski
bi narod postao politički marginaliziran i obespravljen.
U Europskom parlamentu, koji sada ima 751 člana i koji bi se nakon
ulaska Hrvatske malo proširio, Hrvatska može po najboljim prognozama
očekivati 12 mjesta od eventualnih 763 mjesta.
Hrvati bi u političkom smislu, s obzirom na svoju marginalnu
zastupljenost od manje od jedan posto, postali obična "statistička
pogreška". Veliki igrači, koji predstavljaju 70 posto ukupnog
pučanstva, dogovarali bi se međusobno, a budući da Hrvati
predstavljaju manje od jedan posto političke moći, vjerojatno ne bi
gubili svoje vrijeme tražiti čak ni naše mišljenje.
Sa svojih jedan posto, Hrvati ne će biti nikakav čimbenik ni u jednom
važnijem tijelu Europske unije, i bit će svedeni na to da stalno
moljakaju druge za političku potporu jer sami, sa svojih jedan posto,
ne će biti nikakav čimbenik.
više informacija o knjizi
"EU? - Ne hvala" potražite ovdje
Ovo je još jedna katastrofa za hrvatski narod, koji bi od suverenog
naroda u svojoj samostalnoj državi postao podređen narod bez
političkog glasa i političke snage, u tuđoj državi. Na žalost, o
sadržaju Lisabonskog ugovora u Hrvatskoj nema nikakve rasprave, pa se
postavlja pitanje zašto se te opasnosti skrivaju od hrvatskog naroda.
Kome je u interesu vlastiti narod držati u neznanju, i zašto? Koji bi
za to mogli biti motivi?
Ako je narod u neznanju, onda valjda ne će postavljati neugodna
pitanja niti mu se moraju davati neugodni odgovori.
Kakvi su ti ljudi koji tako sudbonosne činjenice kriju od svog
vlastitog naroda? Zar je moguće da političke elite koje nas svim
silama žele uvući u EU ni same nisu svjesne u kakvu nas to državu
uvlače? Ako jesu svjesne, i ako te opasnosti namjerno kriju od svoga
vlastitog naroda, onda to već spada u sferu izdaje i veleizdaje.
Autor: Marjan Bošnjak, iz knjige >EU? - Ne, hvala!<
http://www.volim-hrvatsku.hr/volim-hrvatsku-ne-u-eu evo ja nisam sve pročitala ali naći ću vremena,nadam se da će netko staviti ovdje stranici zašto uči u EU, isto bi me zanimalao Hvala
Citiraj:
Ima zemalja koje su rekle veliko NE ulasku u Uniju i mi to MOŽEMO
ako budemo složni. A što se tiče EUROPE tu već jesmo od stoljeća 7-og.
Idemo vidjeti koje pogodnosti ćemo imati u EU:
1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu
2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna
godišnje
3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata vjerovatno i alkoholnih
proizvoda
4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament (npr. u
Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za
35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane)
5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru (talijani
imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga, napomenimo da su
svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu i najmoderniju brodicu
na mediteranu)
6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su 1991.
godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u agresiji na nju
7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s tim u
vezi odustajanje od ratne odštete
8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja ili
predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima, otvaranje
tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju poljoprivrednog
zemljišta i dr.)
9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH
10.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za RH u
odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice
Marijan Kos, prof.
Voditelj Odsjeka za šport, kulturu, tehničku kulturu i zaštitu kulturnih
dobara
ivana zg, mogu samo napisati :( na tvoj izbor. što nisi stavila i citat iz Šenoinog dnevnika, nego baš od senseija Kosa?
Samostalna Hrvatska 20 godina čvrsto drži kurs uništavanja proizvodnje i nagrađivanja korupcije i kriminala. To znamo i bez pomoći EU i nema nijedan razlog da nešto promijenimo.
Inače, o malima - Zakon o Medicinskoj oplodnji omogućili su Nazif Memedi i Marijana Petir, oboje statističke pogreške, inače ne bi Milinović imao većinu i kvorum.
stavila sam ono što sam dobila na e-mail..nisu to moje osobne riječi ...ali istina je da se ne nadam ničem boljim ulaskom u EU baš zato što nam je Država i ljudi u njoj u stanju kakvom jest....tko ima novaca i danas školuje svoje klince u inozemstvu tko nema neće to moći ni ulaskom u EU...tko ima dobar proizvod i danas ga prodaje u inozemstvu tko nema neće moć ni ulaskom u EU.....zato stvarno neznam što ljudi očekuju od EU?
"HRVATSKA IMA EUROPSKO SRCE, (ALI EUROPA NEMA SRCA ZA HRVATSKU) EUROPA NE ŽELI HRVATSKO SRCE."
a evo i Šenoino mislim da se svim s njim slažemo
Citiraj:
staro ljeto, 31.12.1880.g.
>
>
>
>"Svršeni su računi ove godine. Bila je Boga mi crna po nas Hrvate.
>
>Dobrote nedoživismo nikakove, zla i premnogo. Kiša i tuča, poplava
>
>poharala zemlju... 9. studenoga ošinu nas strahoviti potres te uništi u
>
>našem lijepom Zagrebu mnogo lijepih nada. Ne samo ljudi, ne samo Madjari i
>
>Austrijanci, i narav se proti nama urotila, sve zlo je navalilo na nas
>
>bijedne Hrvate. Hoće li bolje biti? Mora jedan put, ta gore ne može biti
>
>nego sto je sada. Da se ta crna godina i ljuto završi, padala je danas u
>
>Zagrebu tuča. Vrijeme je toplo, vlažno kao u proljeće, snijegu ni traga.
>
>Mi stojimo moralno i materijalno u blatu. Hoće li Bog tome bijednome
>
>narodu ikada pomoći? upitah se često za ovih zadnjih dana godine. Čovjek
>
>gotovo da zdvoji, toliko se pojavila kod nas kukavica, toliko ništarija
>
>i propalica, toliko ima lopovštine, da te groza hvata. Poštenje,
>
>dosljednost, karakter dan danas su kod nas gotovo suvišni pojavi."
>
>Bilo je to posljednje Silvestrovo Augustova života. Imao je samo 43
>
>godine života, kada je umro, 13.12.1881. godine (prije točno 130 godina)
>
>
>
:heart:
Što ti radiš budna noću. Nadam se da nisi budna iz istog razloga kao ja :)
Zato što bi onima koje spominješ da posluju, poslovanje trebalo biti jednostavnije za početak. Npr. meni je muka čim moram nešto uvesti. A moram uvesti neke stvari da bih mogla izvesti gotov proizvod. Svaka carinska ispostava je druga priča i svaki uvoz je iskustvo za sebe. S tim da sve što sam naučila sam naučila u EU i sad sam u relativno dobrom položaju, jer ljudi ovdje ne znaju (mene nisu roditelji slali u EU, ja sam studirala u studentskom domu s 50 kn tjedno u novčaniku, bio je to splet okolonosti kako sam završila u bijelom svijetu). Uglavnom, moja konkurencija niti ne zna da ne zna.
Htjela bih samo usporediti tih 20 godina s našim životnim vijekom, koliko je pojedinac mogao napredovati u to vrijeme:
8 godina osnovne škole + 4 godina srednje + 5 godina fakulteta + 3 godine poslijediplomskog studija, evo još malo pa bi nam država stigla i doktorirati
Glasala sam za, mislim da je to ono što trebamo napraviti, bez obzira na sve. Bez namjere da preispitujem tuđe mišljenje i utječem na njega, nitko od vas koji ste protiv unije niste rekli kako zamišljate da će Hrvatska prosperirati sama i izolirana. Evo dokle smo dogurali sami, gospodarstvo nula ispod zemlje, u dugovima sve većim i većim. Mislim da nije bitno samo tupiti po nekom suverenitetu, samostalnosti i da je važno biti "svoga tela gospodar". Pitanje je a kaj onda sa tim telom kojeg si gospodar ako ne znaš sam gospodariti. Osobno smatram da bi nam malo više reda i pravila moglo koristiti, a suverenitet nam nitko neće uzeti kao što nije dosada niti jednoj državi članici. I kao što su neki gore napisali većini zemalja koje su ušle u uniju je bolje danas nego što je bilo prije.
davorka, i ja mislim da ćemo sa Švicarskom ruku pod ruku u nekom drugom stoljeću. Za sada nas samostalnost nikamo ne vodi osim u izolaciju. Ni Egipat se ne može prehraniti od turizma.
Sj Koreje nema (osim u nuklearnom naoružanju), ima Kina, ima SAD, ima EU, ima Australija i Oceanija, ima Rusija i ima Švicarska i zemlje s naftom.
Naravno, ima i Japan, koji gleda s kim će i kako će.
Jugoslavija?
glasala sam za, potpis na davorku.
Gle, kao prvo ne moraš mi odmah ovakvim tonom pisati, ako ne mislim kao ti. Drugo, naša tržišta nisu negdje između, nego ih tražimo u Evropi, gdje i sami pripadamo, rekla sam da sami nismo uspjeli ništa napraviti i iza toga stojim. Kamo sreće da nam uspije nešto prodati u Evropi, jer ako ne uspijemo tu, ne znam kako bi nam bilo lakše u Indoneziji ili ne znam Čileu npr. I ne kužim zašto spominješ Jugoslaviju, znači čim netko smatra da bi Hrvatskoj bilo bolje u nekom savezu, odmah bi trebao biti jugonostalgičar. Od toga mi je već fakat muka. A vidjelo se kako su oni koji su se najviše kleli u Hrvatsku (sjetimo se Tuđmanovog podizanja ruku i onog njegovog: Imamo Hrvatsku) tu istu Hrvatsku najviše i pokrali.
Da smo mi Švicarska ili Norveška, imala bih potpuno drugačije mišljenje, ali nažalost smo miljama daleko od njih.
briješ, nema tona :mrgreen:
i ne razumiješ, jugonostalgičar sam ja. 8-)
crno - bijeli svijet?? ili Eu ili izolacija? i bas nista nema izmedju?
pa ne bira se ZA nesto (crno) iz straha od onoga za sto mislimo da je jedina alternativa (bijelo). valjda biras ZA jer si ZA, a ne nekakvom negativnom reversed logic procedurom.
da prenesem..
""Često nam se poručuje sa svih strana, i mnogi ljudi vjeruju u to, da je jedina alternativa EU ostajanje u svojim nacionalnim granicama i izolacija, dok će se oni koji su protiv ulaska HR u EU etiketirati kao "nazadnjake", "primitivce" i "ljude koji nisu spremni na promjenu". No, cijela je debata postavljena u dihotomiji ili EU ili izolacija. Takva dihotomija i takav stav je ciljano stvorena kako bi unaprijed negirali cijeli spektar alternativa koje se mogu izgraditi. Ukoliko ostanemo u toj dihotomiji čini se kako zaista nema alternative."
eto, dihotomija.
a za sto sam ja.
Ja sam za ne SAD. Mozda poslije, eto, da je referendum poslije. A sada, kada ce Hrvatska biti samo slabasna provincija (tzv. ulazak spustenih gaca), kada je sama EU u tolikoj dubokoj krizi, I don't think so.
neke cinjenice, neke gole brojke kao i sto je alternativa
http://www.dnevno.hr/kolumne/karino_...eu/516719.html
Evo i novih stranica ako će kome poslužiti kao izvor informacija i mjesto za postavljanje konkretnih pitanja (nisam proučavala, tek vidjela):
http://www.eu-referendum.hr/
http://www.facebook.com/eureferendum.hr?sk=wall
http://twitter.com/eureferendumhr
glasala sam sad i na referendumu cu zaokuziti odlucno NE, nimalo se ne dvoumim
ak smo tolko dugo cekali, mozemo jos malo pricekati - godinicu, dvije zasto ne i tri
ja doista ne vidim sto ce biti bolje za mene i moju djecu ulaskom u EU tako zurno i superhitno
uopce ne mislim niti da cemo biti sami
niti da cemo biti izolirani
to su gluposti
i mislim da je prilicno nemoguce jer imamo strateski polozaj, povezujemo Europu s "Balkanom"
prezivjeli smo nekako i do sad, mozemo jos malo - tektolko da vidimo oce li se ta umjetna tvorevina uspjeti odrzati ili ce propasti jer trenutno nije bas na stabilnim nogama
i do sad su sposobni i perspektivni imali prilike zaposliti se i raditi bilo gdje u svijetu i biti priznati strucnjaci, postovani radnici
a glede debilnih reklama rekla bih ovo
i do sad smo mogli putovati kamo god smo htjeli
i do sad je tko god je htio i kome god su to roditelji ili on sam mogli priustiti mogao studirati vani
i do sad je svaki putnik s avionskom kartom imao sva prava koju mu kupnja karte daje
pa nismo sve ove godine zivjeli u izolaciji ko sjeverna koreja
opce ne kuzim kakav ce nam to napredak pruziti EU, a kakav vec nemamo i opce ne kuzim o kakvoj izolaciji brijete
i na kraju krajeva zato jer sam prije desetak dana pljunula hrpu love za putovnice :D
i mislim da smo trebali biti primljeni PUNO PUNO prije i uvrijedjena sam i iznenadjena :D sto nismo usli bar onda kad i slovenija
i stvarno me smeta sto EU parlamentarci ne biraju EU komisiju, nemaju nikakav prava osim pravo na dobru placu i smeta me sto predsjednika EK ne biraju u parlamentu i sto EUom upravlja mala interesna skupina koja jedino smislja kako da jos vise podeblja svoje bankovne racune i bla bla bla...
jednostavno ne vjerujem u EU koja je stvorena i onako samo zbog toga da bi na svakom planu bila konkurentna americi, od gomilanja kapitala do gomilanja oruzja te zato da bi Francuzi opet zauzeli polozaj medju 3 velike sile
ja mislim da EU moze bas jepo bez nas ko sto je mogla i do sad
te da mi mozemo sigurno jos malo bez nje
super receno.
EU se klima, a meni se ne useljava u kucu koja se rusi, stavise to bi bilo suludo i samoubilacki. ajmo vidjet prije oce li se srusit ili ostat citava, pa onda useljavat, a ne da nam krov bas na glavu pada. bit ce jos referenduma, u to ne sumnjajte, tako su i najavili. bit ce prilike za uci u EU kada i ako se stabilizira.
Mukice, i meni su nevjerojatno glupe reklame za ulazak za EU i mislim da djeluju totalno kontraproduktivno.
Po meni i je problem to što puno ljudi ne vidi direktnu korist od ulaska, jer nisu poput mene na profesionalnom planu toliko sputane zbog neulaska. Mukice, ne znam sjećaš li se da smo se upoznale (viđale smo se u Varšavskoj s ivaricom i na nekim okupljanjima kada smo se borili protiv Milinovića) i znaš li čime se bavim, ali ja u okviru firme u kojoj radim imam direktan utjecaj na našu budućnost vezano uz industrijalizaciju. Tvrdim da nemamo šanse. Možda nemamo ni u EU, ali ovako je to 100% sigurno. Stotine onih od kojih očekujemo da nas izvuku iz loše gospodarske situacije zbog toga što mi ne radimo optimalno će narednih desetljaća raditi suboptimalno.
Meni je drago da pratim ovo glasanje, jer se ja uvijek čudim rezultatima izbora. Npr., uvijek sam imala osjećaj da nikoga ne poznam tko je ikada glasao za HDZ, a uredno su do sada dobivali na izborima. Malo ste me pripremile na, za naše gospodarstvo, loš ishod referenduma.
Ono što ja ne znam je, što s milijunima eura koji su dobiveni za npr. očuvanje voda u RH od EU. Čitam kako neki naši rukovoditelji govore kako im je problem što zbog EU ne mogu više određivati naše strateške interese. Koji su njihovi strateški interesi se vidi iz ovakvih članaka:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...-milijuna-kuna
Vi koji imate svoje privatne firme, koliko znam, plaćate naknadu za održavanje šuma. Hrvatske šume nemaju nikakav plan ni praćenje u što se taj ogroman novac ulaže. Kod Hrvatskih voda je situacija bolja, jer je prihvaćena regulativa EU.
da
i ja se uvijek cudim ko izglasava npr. HDZ, tako da je besmisleno tu povlaciti paralele.
Cak stavise, oni koji izglasavaju nase vlasti puse iste one propagande i iste one likove, kao i oni koji ce glasati za auto-destruktivno useljenje u kucu koja se rusi, ilitiga ulazak u EU.
Mislim o cemu mi pricamo, zgrazate se nad onima koji pobjedjuju na nasim izborima, a svi od reda su za hitan ulazak u EU te nekritican i jednostran pristup problematici ulaska.
Uvjeravam vas da vecina protivnika ulaska NE podrzava hrv. politicki mainstream, koji je ionako samo produzena ruka iste te EU. Veliki postotci na anketama mogu eventualno biti dokaz da hrv. javnost politicki sazrijeva, i/ili da je ulazak u EU u ovom trenutku toliko losija opcija da je to naprosto masovno prepoznato.
Nisam pobornik teorija zavjere, ali mislim da smo way over novaca potrošili, preko previše poglavlja ispunili da bi nam se sad dalo na volju da ne uđemo.
A i gle kakva nam je kampanja, ja sam tek prije par dana saznala za referendum.
Brijem da je sve već odlučeno, a ovo što slijedi je samo igranje demokracije.
ja vjerujem da je realno moguće da na referendumu odluka bude NE. čisto iz razgovora sa RL ljudima, ne vidim kako bi moglo biti DA.
pa onda čujem da su rezultati anketa drugačiji, pa mislim da je fora u geografskoj razlici,
usudim se prognozirati da će u mom širem okruženju (inače IX i X IJ) većinski biti odgovor ne, i da ćemo opet vidjeti ogromne razlike po regijama.
konačni zbroj?
Mislim da realno može biti negativan rezultat referenduma. Isto kao što mislim da ide na referendum Milinovićev Zakon o medicinskoj oplodnji da bi isto većina bila protiv zamrzavanja embrija.
Solange13, oprosti, nisam jasno napisala, ne mislim da se radi o istim ljudima, nego mislim da sam ja okružena nereprezentativnim uzorkom u oba slučaja. Mislim, nisu ni forumaši ovdje reprezentativni uzorak, ipak se radi pretežno o ženama starosti 20 do 50 godina.
Po meni je baš ta činjenica da su i oporba i vlast ZA pokazatelj da to ekonomski ima smisla. Zaista je malo stvari gdje će se složiti.
Ni ja se ne vidim kao mainstream.
Hoće li EU propasti? Možda hoće. Ali ja bih se uvijek borila za to da ne propadne.
Nisu se oni složili samo zbog toga ni zato što su beskrajno pametni
nego su svjesni da smo u ovoj povjesno-ekonomskoj situaciji naprosto "ucijenjeni", kako god okreneš, ulaskom u EU.
Svi su propisi, odluke, ugovori već unaprijed i već godinama sastavljeni po IF opcijama ..."moći ćete to i to (proizvesti, biti konkurentni, primijeniti te i te propise, otvoriti to i to, ponuditi ovo)...AKO ili KAD uđete u EU...."
Prije toga ili bez toga NEĆETE MOĆI.
To je naša realnost.
I tko je praktičan shvatit će da jedino tako možemo neke šanse i dobiti.
Drugo je ovo je li fer ili nije fer, je li Unija u komi pa ćemo mi biti skupa s njom i još više bez nje.
Netko je rekao da mi sami moramo postati civilizirana i napredna država, mi sami, ali da je ulazak u EU trenutno jedina realna opcija, instrument koji će nam u tome pomoći, koji će to naše nastojanje ubrzati.
Glede reprezentativnog uzorka koji će glasovati, u mojoj kući će informirani muž glasati za DA, to je surovo realan i zaista informiran izbor, moj će biti (samo ovaj put nepragmatičan) pubertetski NE, čisto iz nekog - gonite se! razloga, da bar bude tijesno s glasovima, jer im još ne mogu zaboraviti primanje Bugarske (o, ljudi koliko je ta zemlja iza nas bila u trenutku procjene njih i nas i njihova primanja, a našega ne) i to hinjenje tko je i po kojim kriterijima "spreman i zaslužan". Pih!
Ni najmanje. Ako se oko nečega slože i vlast i oporba, onda su to elitističke privilegije i baš ništa drugo. Fućka se svima njima za financije.
Sjeti se Jadranke i njenog viđenja bolnih rezova :lol:
Na primjer, jedan pojam iz poslovnog života ... "prijateljsko preuzimanje". To znači samo, jedino i isključivo da će postojeći menadžment ostati u firmi na menadžerskim položajima, ali ne znači baš ništa za sudbinu šljakera.
Slobodno promatraj pristupanje u EU kao jedan vid prijateljskog preuzimanja - zašto bi se netko pjenio ako zna da će mu gluteus maximus i dalje ostati u fotewlji, taman svi ostali oko njega gladovali.