Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
Ah, uvijek su najveći zagovornici svakog sistema bili oni koji su imali koristi od njega. Oni koji su više dobivali nego izdvajali. Pa su se koristili i represivnim metodama da bi status zadržali. Zabraniti referendum neupućenima?
Ne treba zaboraviti da je danas moć medija toliko jaka da, ako postoji političke volje, nitko ne bi trebao biti neinformiran. Ali ljudi na različite načine tumače ono što čuju u TV reklamama. Npr. nećemo morati plaćati carinu na automobile. Što to vrijedi većini naših građana ako ista ta EU traži smanjivanje prava radnika? (Zar mogu uopće biti manja?) Kako uzeti kredit ako znaš da već sutra možeš ostati bez zaposlenja?
Ili, okazan mi je let, pa imam pravo na plaćeni smještaj??? Dobro, je li tvorcima ove nebuloze jasno da se ova povlastica odnosi samo na nekoliko postotaka građana?
Iskreno, slabo mi je od ovih reklama i neupućenosti njihovih autora...
Zaista se moram složiti s tobom. Pogotovo što se tiče reklamnih spotova na tv-u. Halo, kome se oni obraćaju? Berlin (obitelji otkazuju let nakon nekoliko presjedanja, valjda iz Amerike putuju; Poljska -obitelj u posjetu mlađem braci koji studira diljem Europe i gradi svemirski brod, Italija-obitelj na idiličnom proputovanju, zalutala u opuštenom lutanju...) Mislim, mila majko, ja nekako smatram da moja obitelj spada u nekakav solidan prosjek u ovoj državi (muž i ja imamo prihode, kuću sa kreditom i osobni automobil, djete mi ide na sport izvan škole, a mlađem mogu ponekad platiti i privatnog liječnika) ali ovi spotovi su mi teši SF, niti u snovima ne bih imala za takva proputovanja (jedva skupimo za deset dana u apartmanu u Vodicama, a tamo svi razumiju hrvatski). I tako ja čekam i čekam , ne bih li uspjela čuti nešto o čemu bi zaista trebalo razmisliti.
Nešto realno te između lažne idile sa jedne i paranoje sa druge strane, ali ništa...Sve se bojim da ću morati sama ići čitati dostupne dokumente iz predpristupnih ugovora, čisto da znam na što ja to pristajem ili što odbijam u refrendumu. :/