DA
NE
Gle, kao prvo ne moraš mi odmah ovakvim tonom pisati, ako ne mislim kao ti. Drugo, naša tržišta nisu negdje između, nego ih tražimo u Evropi, gdje i sami pripadamo, rekla sam da sami nismo uspjeli ništa napraviti i iza toga stojim. Kamo sreće da nam uspije nešto prodati u Evropi, jer ako ne uspijemo tu, ne znam kako bi nam bilo lakše u Indoneziji ili ne znam Čileu npr. I ne kužim zašto spominješ Jugoslaviju, znači čim netko smatra da bi Hrvatskoj bilo bolje u nekom savezu, odmah bi trebao biti jugonostalgičar. Od toga mi je već fakat muka. A vidjelo se kako su oni koji su se najviše kleli u Hrvatsku (sjetimo se Tuđmanovog podizanja ruku i onog njegovog: Imamo Hrvatsku) tu istu Hrvatsku najviše i pokrali.
Da smo mi Švicarska ili Norveška, imala bih potpuno drugačije mišljenje, ali nažalost smo miljama daleko od njih.
crno - bijeli svijet?? ili Eu ili izolacija? i bas nista nema izmedju?
pa ne bira se ZA nesto (crno) iz straha od onoga za sto mislimo da je jedina alternativa (bijelo). valjda biras ZA jer si ZA, a ne nekakvom negativnom reversed logic procedurom.
da prenesem..
""Često nam se poručuje sa svih strana, i mnogi ljudi vjeruju u to, da je jedina alternativa EU ostajanje u svojim nacionalnim granicama i izolacija, dok će se oni koji su protiv ulaska HR u EU etiketirati kao "nazadnjake", "primitivce" i "ljude koji nisu spremni na promjenu". No, cijela je debata postavljena u dihotomiji ili EU ili izolacija. Takva dihotomija i takav stav je ciljano stvorena kako bi unaprijed negirali cijeli spektar alternativa koje se mogu izgraditi. Ukoliko ostanemo u toj dihotomiji čini se kako zaista nema alternative."
eto, dihotomija.
a za sto sam ja.
Ja sam za ne SAD. Mozda poslije, eto, da je referendum poslije. A sada, kada ce Hrvatska biti samo slabasna provincija (tzv. ulazak spustenih gaca), kada je sama EU u tolikoj dubokoj krizi, I don't think so.
neke cinjenice, neke gole brojke kao i sto je alternativa
http://www.dnevno.hr/kolumne/karino_...eu/516719.html