prag_mm a kažu da žena bolje prođe ako dođe s pratnjom,bar ne mogu bit neljubazne do kraja,a eto šta bi bilo da ti nisi bio tamo
uživajte doma u svojoj djevojčici :-)
Printable View
prag_mm a kažu da žena bolje prođe ako dođe s pratnjom,bar ne mogu bit neljubazne do kraja,a eto šta bi bilo da ti nisi bio tamo
uživajte doma u svojoj djevojčici :-)
Cini mi se da kod nas u bolnici u St -u, to osoblje je najgore( cast izuzecima).Klara31 zalosno je to da u svemu sta prolazimo( i ne samo mi,nego je tako i na drugim odjelima) da se moramo nositi i s time...da moras razmisljat,sta ces napravit da bi samo dobila normalno ponasanje prema sebi...
I kao sto je muz od Prag rekao ne ocekujemo tetosenje,vec samo ljudsko ponasanje...
A po hipokratovoj zakletvi,to bi trebali imati.Ali nazalost u stvarnosti nije tako...
E,pa kad ja budem isla rodit( nadam se jednom) ici ce mm,i jedno 3,4 momka..iz sokola..pa da vidimo kakvi ce biti?!!;))))
Moja prijateljica..kad je radjala..je udrila sestru...ova sva u bolovima,prvo dijete..nema pojma apsolutno nista...zove sestru,i ova se pocne derati na nju,tipa..kako ga je znala napraviti,neka sad pati...
Ova se digne u onoj agoniji,i opali joj trisku,uz to sto joj je rekla da dovede dr.da ne bi ona pocela patit( sestra)..i dr.se stvorio u roku odma ;)))
Eto njoj nije trebala patnja,ali nazalost nismo sve ona.
Prag m, hvala bogu..najgore je proslo..znam da sigurno boli,kad vidis njihovo ponasanje..a ti nemozes bog zna sta ucinit...
Danas ili sutra,kad ti dodju tvoje princeze ..ce pomalo to biti sve iza tebe...njihovi osmjesi,i zajednistvo obitelji..sve ce izbrisati...
prag m,jel je porodio Mimica?
Pozdravi je puno,i izljubi ih obje..a tebi cestitam!!
cure i dečki, javite se na http://forum.roda.hr/threads/71767-Jesmo-li-zadovoljni
samo DA ili NE - potrebna je samo koja sekunda vremena... Hvala!!!
kiss trudnicama!!! uživajte!!!
Hvala puno na cestitkama
Da doktor M je bio na porodaju i imali smo srece:-D Jer je taman tada jen imao dezurstvo Za njega-skidam kapu covjeku-toliko ljubazan smiren i ljudski nesto nevjerojatno. Uz njega je bilo puno lakse. Osoblje na odjelu ajme majko. Svakome bi ga preporucio
Sa druge strane mogao sam i ja reagirati (110 kg ciste ljubavi kaze moja zena) ali treba uvjek ostati covjek :-)
Moj najdrazi dr...ja sam kod njega godinama...steta sta se on ne bavi mpo..
Krenuo s Poljakom,ali se se nisu nasli..pa svako na svoju stranu
Je,bas je covjek..ljudina...i nadasve strucan!
Nazalost katkad je medju necovjecnima tesko ostati covjek...
Ali slazem se s tobom Prag m,treba ostati covjek!
Cestitke na uspjesno uspostavljenom dojenju,blago maloj Mariji,uzivat ce sa vama koliko ste dragi oboje (Prag_mm 110 kg ciste ljubavi-bas ste me se dojmili)i bit cete divni roditelji.A ovo sa bolnicom;pusti,zaboravit cete nakon nekog vremena;mozda ste i vi parfeme trebali nositi....zalosno.
Ma bas!? Da nije tragicno,bilo bi smjesno!
Ali ko ih sisa...bitno da je s curama sve super ,a vi ce te za drugi put bit spremniji...:)))))))))
Pa ces lipo povest mog muza,i on ima 110 kg ciste ljubavi..kako bi tvoja draga rekla;)
Ispozdravljaj je puno,najvise!!!
simicv....isprazni inbox..krcat je draga!!
Pozdrav trudnice!
Ja se još nisam ovdje javljala, a vidim da jedna drugoj dajete ogromnu podršku i mislim da sam na pravom mjestu.
Sada sam 13tt i danas mi se pojavila sukrvica, a već neko vrijeme imam bolove u donjem dijelu trbuha. Bila sam sada na pregledu jer mi nije svejedno i kaže dr. da je sve u redu.
Jučer mi je ona moja gin. uzela papa, a pri time nije bila nimalo nježna :-x i izgleda da sada imam posljedice...ma znam da se može poslije takvog pregleda pojaviti krv, ali ovako u trudnoći nije baš ugodno.
Nadam se da će se sve to smiriti. Zanima me ima li netko od vas ili je imala bolove kao menstrualne u ovolikoj trudnoći (13 tt) i koji put imam osjećaj da će mi maternica ispasti van :-o kao da ju nešto vuče prema dole....
Čestitam svima na bebicama!!!
Bas lijepo kako nase trudnoce sa ovog pdfa teku glatko i tiho...usutio nam forum nekako...
Ja svecano objavljujem da sam konacno-trudna!!Jucer mi se po prvi puta ustala zena u tramvaju i primjecujem kako neki ljudi doslovce bulje
u moj trbuh!Kupila sam prve trudnicke traperice)do sad sam nosila tajice uglavnom)..ooogromne,a negodovala sam kad mi ih je trgovkinja pokazala-
kao prevelike ce mi biti...Vraga!percepcija mi se poremetila.Ja sam veeelika teta.Imam veeeliki trbuh.Poceo se uzdizati prema grudnom kosu i
poceo je "smetati".Opet jucer po prvi puta me zaustavila znatizeljna susjeda zapitkujuci o trudnoci...Ocito je jucer bio dan otkrivenja!!!!
Dobro,nema veze to sto pisem sa MPO,ali dok sam vojevala svoje bitke,sanjala sam o ovome svaki dan i noc.Ostvaruje se..sve...:-)
Mistic dobrodosla!Da,tvoj period,od 13.-16 tjedna,osjecala sam podosta jake "menstrualne" bolove-taj sam period prelazala
u bolnici-uglavnom taj osjecaj dolazi od rasta maternice i ploda.Bitno da si bila na pregledu i da je sve ok.
Selice, moja, onda da ti pošteno i čestitam na trudnoći! :-D ok, skoro pa pred porod! I ja bi ti se u tramvaju digla :)
guram se javit vijest da nam je đurđa postala mama mini ljepotice, čestitam draga i ljubim obje!:-D
(ipak smo od početaka prolazile sve skupa pa se guram:-))
Cestitke za nasu mamu Đurđu i njezinu ljepoticu!!!Lijepo iznenadjenje!!!!Svako dobro objema!!!:-D:-D
čestitke Đurđi I princezi velika dobrodošlica
Đurđa, čestitam...
Sela, tako mi je lijep tvoj post u kojem nanovo objavljuješ trudnoću.... :)
đurđa, čestitke!!! :-D:-D:-D
Đurđa, čestitke tebi i tvom mužu na malenoj princezi!
Đurđa čestitam...bravo za bebicu ... Puse svima od nas dvije...zelimo svima puno snage da izdrze poteškoće jer ovaj zagrljaj je vrijedan svake boli ili patnje :-)
durda cestitke od:heart:na maloj princezi:zaljubljen:
Hvala svima na lijepim željama :heart:
Iva Mia, Prag i Đurđa iskrene čestitke na malenim princezama :-D:-D
drage moje curke
evo da vam se i ja javim napokon od doma! ja, princeza i mojih 110 kg čiste ljubavi :) uživamo u svakom trenu. kad završi MPO priča i u ruci držiš svoje zlato ne možeš vjerovati da je taj dan došao i da ne držiš rođaka, nećaka, prijateljičino djete već tvoje, samo tvoje :) dobila sam jednu predivnu čestitku i ona najbolje opisuje ono što tad osjetite..''svako je djete koje dođe na svijet ljepše od sve sve djece prije njega'' Charles Dickens..ono..nije što je moja ali ljepše djete nisam vidjela i ne mogu je se nagledati, a kad se nasmije srce ti se istopi..
mm vam je već javljao tijek poroda ali evo od mene iz prve ruke..
u sub sam primljena u bolnicu jer je moj dr Mimica bio dežuran i tako smo se dogovorili. po dolasku stanje nije upućivalo da će porod uskoro jer sam idalje bila otvorena samo 1 cm. međutim tu istu večer u 21h su počeli trudovi, nisu bili pravilni ali su postajali sve jači međutim nije ih pratilo otvaranje ali je dr rekao da me dovedu u rađaonu i da će kreniti porod ali da neće forsirati otvaranje..tako da sam ja prilično namučila jer su trudovi bili sve jači i jači i naravno gone te da tiskaš a kako nisam se otvarala samo su me upozoravali da dišem i da ne smijem tiskati jer da djete može dobiti hematome na glavi...za pratnju sam imala mamu ali mi nisu dali da dođe prije 5h ujutro..tek u 8h ujutro sam bila otvorena 8 cm i tek mi je onda dr uključio drip i niti 10 min iza toga sam porodila. stvarno sam imala sreću da je dr Mimica bio dežuran i da je bio cijelo vrijeme uz mene, samo finiš poroda nije on izvršio jer mu je smjena završavala u 7h a on je ostao do 8h i nije mogao dalje. a eto ja rodila par minuta iza toga ali je zato prepustio me jednoj isto super dr Vukšić jako ljubaznoj i dragoj.
Eto kažem nije bilo lako ( moja mama se čak jedan tren zanesvjestila kad je vidila koju bol trpim ali je srećom medicinska uhvatila i spustila na pod ) međutim ono kad sve prođe zaboraviš kad vidiš svoje djete.
Međutim ono što mi je ostavilo gorak okus na usnama je tretman osoblja na odjelu babinjača. Čula sam svakakvih priča o tom osoblju i uvijek sam mislila da žene malo preuveličaju i da su možda ''razmažene'' i da osoblja možda nije dovoljno pa da zato ''ne stižu''.
Međutim ono što sam tamo doživjela od komentara, tretmana, ne-pomoći me je jako razočaralo. kako godinama idem na plućni odjel mogu vam reći da do jedna sestra tamo je carica, ljubazna i bez obzira što rade s starcima, mjenjaju im pelene, katetre, dižu ljude od 100 kg i ne žale se a ove rade s djecom, malim anđelima, same su rađale a nemaju apatije prema ženskoj boli nakon poroda e to mi nikako nije jasno.
Ako vas zanimaju detalji pisati ću vam i o tome.
Ali zapravo nastojim sve zaboraviti i uživati u svom anđelu!
HVALA SVIMA NA LIJEPIM ŽELJAMA!!!!!!!!! ZNAM DA STE BILE UZ MENE!
PUNO ČESTITKI I POZDRAVA NAŠOJ NOVOJ MAMI ĐURĐI!!!
Uzivaj Prag-zasluzila si!!!:naklon:Ljubni Mariju u moje ime!!:zaljubljen:
Prag, uživajte, čestitam na rođenju male Marije. Btw, kad već spominješ Dickensa, moj mališan rođen je na 200tu obljetnicu njegova rođenja, baka ga već prozvala malim Dickensom :-)
Također čestitke i mami Đurđi!
I neka nam se ovaj dio foruma što prije popuni s nekim novim imenima trudnica ~~~~~~~ (neću više da ne budem oftop).
Iva Mia, Prag i Đurđa cestitam!
Uzivajte!!!!!
Samo da se malo javim:-) Jučer smo bili na pregledu - 36+3. Sva su nam mjerenja u najboljem redu. Radila sam i bris na klamidiju budući da zasada planiram porod u vodi. Cura je procijenjena na 2750g. Ja zatvorena potpuno, VAT uredan. Ma sve 5! :-)
Klara, kada ti imaš pregled? Da vidimo i tvoju curicu:-)
Darkica, super za bebačicu!! :) Jel imaš i one druge nalaze za porod u vodi? Znaš da trebaš oko 37.tj. kod njih na polikliniku na jedan pregled? Tako je bar bilo kad sam ja išla pa provjeri.
prag i đurđa, čestitke!! :)
Darkica prava ti je curica, velika :)
Ja sam pisala prošli tjedan,onda sam imala uzv, sad sljedeći je za 2 tjedna, a za par dana idem prvi put na ctg. Sve u redu, težina 2,5kg sa 33tt+3, okrenuta glavom dolje i naravno spavala,uvik miruje na uzv.
Baš lipo šta možete birat porod u vodi,u nas u novome rodilištu stoji kada neupotrebljena,i nemamo taj izbor. Na tečaju su nam rekli da je rodilište u RI najbolje u Hrv. i u rangu sa najboljim europskim rodilištima.
cure moje evo samo kratko da vam se javim u pauzi između dojenja i još jednom zahvalim na svim čestitkama i dobrim željama!
sjetila sam se da vam prenesem još jedan korisan savjet, svim budućim mama..
kako sam ja imala problema s početkom dojenja, Marija je vukla bradavice i počele su krvaviti, sve mi rane bile na vrhovima a mlijeko nije išlo..
uglavnom pomogla mi je Purelan kremica, koja sanira u dan problem a nije štetna za bebu, ne mora se prati prije dojenja.
isto tako za početak mlijeka mi je puno pomogao savjet da u baby bočicu staklenu stavim vrelu vodu i masiram s njoj od vrha sike do bradavice..toplina proširuje mliječne kanale, opušta siku i mlijeko doslovice mi počelo curiti...zlata vrijedan savjet pa možda nekome zatreba!
Prag Marija je predivna:zaljubljen: Jos jednom cestitke tebi i TM:klap:
Prag kakvu krasoticu ste dobili,prosto divna djevojcica!!!:zaljubljen:Hvala na savjetima,uvijek dobro dodju nama koje smo obezglavljene u mnostvu
informacija i ne znamo da li cemo ista zapamtiti kad dodje vrijeme!
Prag, Marija je preslatka. :zaljubljen:
Kao već iskusna dojilja :) koja je prošla i ragade i soor i zastojnu dojku s temperaturom 39 i nešto, potpisujem tvoje savjete i dodajem: svakako pogledajte Rodin dvd o dojenju, ako imate mogućnost otiđite i na tečaj... i broj SOS telefona za dojenje si umemorirajte u mobitel. Mene su cure spasile. :naklon: Da nije bilo njih pila bi antibiotike par tjedana nakon poroda. Zbilja zaslužuju svaku pohvalu!
evo samo da se kratko javimo
puno puno hvala svima na čestitkama i iskrenim željama.danas smo napokon stigle kući iz bolnice jer nas je uhvatila hiper žutica,ali Bogu hvala sad smo doma i uživamo u našem malom mirišljavom smotuljku
čim stignem napisat ću vam kako se sve odigralo
đurđa i prag preslatke su vam bebice.
Prag hvala na savjetima. Ja ću si to svakako zapisati jer,naravno, već sutra neću znati o čemu je riječ.