U tome što oni koji postupaju kao ti samo "daju krila" ovom nepravednom modelu.
Printable View
uopće ne kažem/mislim da ovi koji imaju ispodprosječno to nemaju, nego samo da je pravilo da ovi koji imaju iznadprosječne plaće to imaju, a sad će ispasti da djeci i sa svim tim i na račun svega toga ne mogu priuštiti ni izvanvrtićke aktivnosti - samo to
Gle, ne da mi se natezati sa tobom...
Samo ti kazem da ste se okomili na krive ljude...
Meni sa 4 djece svaka kuna dobro dode i sigurno cu iskororistiti svaku povlasticu koja mi se pruzi. Svidalo se to nekome ili ne.
I da, umjesto placanja vrtica upisat cu malu na ritmiku. Ili se podrazumjeva da takva djeca nemaju pravo na neku aktivnost, jer su, ajme srece i blagostanja, besplatno u vrticu?
ani, ne shvaćaš li apsurdnost situacije da roditelj koji će više plaćati neće moći upisati dijete na ritmiku?
Ja recimo ne da ne bih mogla upisati dijete na ritmiku, nego bih ozbiljno morala razmisliti o ispisivanju iz vrtića da sam morala plaćati po Bandićevom modelu tj. da se nismo "izvukli" odlaskom u školu.
mi kao mima- da su mi djeca još u vrtiću, uz kredit za stan koji imam, ne bih mogla podmirivati osnovne troškove naše obitelji. Jedan više nema boravak, a druga je u boravku, pa računam da ću moći, s time da smo smanjili aktivnosti.
i u čemu je zapravo problem?
ovdje se nitko ni na koga nije okomio zato jer plaća po skupštinskom modelu jer je taj puno pravedniji od bandićevog, a o zakonitosti da ni ne pričamo
i nije jasno zbog čega si se ti uopće ovdje osjetila prozvanom ili napadnutom
ljudi su samo rekli da oni koji imaju besplatno po bandićevom modelu mahom upisuju djecu na aktivnosti, a oni drugi koji po njemu plaćaju više, ih mahom ispisuju
to je trend i realnost i ljudi se zbog toga očito imaju razloga osjećati frustrirano
Gle, sad si vec bas bezobrazna!!
Od kuda ti pravo da izvlacis takve zakljucke?!
Gdje sam ja rekla da podrzavam ovaj nacin placanja?!
I da, normalno da cu traziti olaksice za sebe i svoji djecu i teko onda gledati druge, jer su mi moja djaca najbitnija!
A ti su uzasno licimjerna i sigurna sam i da lazes, ako kazes da na mome mjestu ne bi postupila isto. Jer bi!! A to znas i sama. jer ti je vlastito dijete najvaznije.
I zato nemoj trkeljati drugacije...
nemojte se svađati. time bandić i pobjeđuje.
model je nepravedan iz više razloga i to je jedino važno za istaknuti
a gubiti vrijeme objašnjavajućiu da moje dijete neće ići u vrtić i da će biti samo doma 2 sata koliko nam se smjene preklapaju, jer nemam 2000kn za vrtić, nema smisla. pogotovo ne ljudima koji likuju što se bogati bune
istina je ovo što Deaedi govori...
Ona, recimo, dobro zarađuje.
I plaćat će vrtić, recimo, 1400 kuna.
Do sada ga je plaćala 400, pa je dijete moglo ići i na engleski i na sport.
Sada više ne može jer joj sam vrtić "pojede" onoliko koliko je prije mogla ulagati u svoje dijete.
A školovala se i radi po 10 sati dnevno da bi mogla djeci osigurati bolje obrazovanje i dodatne aktivnosti.
Dok netko drugi, tko je do sada plaćao 400 kuna, i sada ima besplatno... odjednom ima "viška" tih 400 kuna i sada NJEGOVO, a ne Deaedino dijete - može ići na jezik ili sport.
E pa to doista nije pravedno.
Za što Deaedi radi?
Za što joj je odgovornost puno veća od onoga tko radi za 3000 kuna?
Nema tu senzibiliteta; senzibilitet smo ostvarili kroz porez i Deaedi je itekako već nekome platila taj vrtič.
Njoj nije nitko, osim Grada (djelomično).
A i to opet (70%) NJEZINIM novcem!
Iako, nema potrebe da se međusobno optužujemo; nije to nama naša borba dala, nego Bandićeva predizborna kampanja.
Da, recio da je istina to sto Deaedi govori...
Ali zar joj to daje za pravo da mene optuzuje za bilo sto? Sto mene proziva jer sam upisala dijete na ritmiku?
Ne, ne daje joj to pravo!
ona ne proziva tebe kao ani4
nego proziva nepravednost u cijeloj priči
i frustrirana je jer su njezina djeca, na račun nečije tuđe, ostala uskraćena za stvari koje im ona i muž svojim radom i angažmanom žele priskrbiti
i do sada su to mogli, a više ne mogu
a rade jednako kao i prije
za kojeg vraga se ona obrazovala toliko godina, napredovala na poslu... a da bi djeci mogla priuštiti samo golo čuvanje
da, Bandić je odlučio uništiti i ono malo obrzovanih ljudi koje smo imali
Da, ali ja zbilja ne shvacam koliko je tesko za skuziti: PROZIVATE KRIVE LJUDE!!
Napadate roditelje po forumima da su ovakvi ili onakvi, kao da smo mi donjeli i izglasali takav model placanja. Vrijedate ih jer su odlucili iskoristiti povlasticu koja im je dana.
Zanima me da li je doticna ucinila ista da se ta odluka ne donese, da li je pisala skupstini, Bandicu, organizirala prosvjed,... ne znam... bilo sto...
Ili samo trkelja po forumu kako je sve ovo nepravedno.
Da, nepravedno je, ali ponavljam, to nikome ne daje za pravo da proziva ikoga drugoga do Bandica za to. I tocka...
Ok Deaedi je isfrustrirana i proziva sve koji su predali papire. Zato sam rekla da sam i ja predala papire, a bome i MM i ja imamo dosta skole. skolovali smo se jako puno godina. Ali zbilja joj nacin i ton rasprave nije OK.
ja sam sigurna da Ani4 razumije sve o cemu mi pricamo.
istina je da su ovi tzv. pravednim modelom ljudi dovedeni do nekih apsurda. znam da roditelji koji imaju djete u boravku i djete u vrticu nemaju popust niti u jednom od programa. pa nisam cula freju da je napala bilo koga zbog toga vec je ukazala na jos jedan probelem odnosno na neosjetljivost ovog socijalnog modela.
zato mislim da bi trebali malo lakse i frustracije iskaliti na prave adrese.
Inace Apri meni gospon nije nista odgovorio.
pa nije samo Bandić kriv, nego i Skupština koja je izglasala odluku, ali i svi oni koji je svojim postupcima podupiru.
Inače je sve samo deklarativno, a nitko od nas ovdje od toga korsti nema.
ne znam misliš li na Deaedi kada pitaš je li što poduzel; za nju osono znam da jest postavila pitanje i predsjedniku Skupštine i zamjenici pročelnika Gradskog ureda.
pitanje je jesu li to napravili oni drugi, oni koji kažu kako je model nepravedan, ali ga koriste i šute o tome.
Mislila sam vise manje na sve nas. mislim da je sve dovedeno do apsurad.
danas sam se ulovila vise puta na vise tema kako sam ironicna i da je u meni bijes. ne znam da li je do vremena, da li je do toga sto nemam naocale pa me glava boli ili pak da mi je fkat dosta i vrtica i svega u ovaj j..... drzavi.
a nisam sama.
e sad da li je pravo vrijeme da se krene u neke akcije ili ne ne znam. ali meni je svega dosta. zato sam i pisala mail onom gospodinu Hrenu, ali eto meni nije odgovorio ni mu ni vu ni bu. a to nikad nisam radila u svom zivotu. nije mi ni odgovorio. toliko koliko je bilo kojem zastupniku bitno o nama.
a naglo cemo im biti bitni za koju godinu. kad dodju izbori.
a ovo da je ani4 uzela sto joj se nudi, pa to svi radimo u svakodnevnom zivotu. vec dugo se prodajemo.
nemam veze s MPO pa nisu li sve klinike dobile bolju opermu i uvijete, pa novi zakon odjednom vise i nije tako bio los. a koliko nas je bilo na prosvjedu? malo, zasto jer to se ne tice vecine.
kad su izbori koliko skola, ustanove instituta dobije nesto. pa svi sute jer su dobili nesto s cimmogu raditi.
na zalost se u ovoj drzavi svi nekako izvlace iz zabokrecine pred izbore. iako nam je svimka zlo to prihvatimo i koristimo. ja se koristim autoputem koji je napravljen samo da bi se pokazalo da je neko na vlasti mogao to napraviti. to sto je trebalo ulagati i u zeljeznicu, sto je bilo za nasu drzavu ekonomicnije i normalnije nikom nista. sad imamo skupe autoceste koje su samo ljeti pune, a zimi prazne nikom nista.
joj necu dalje. svi smo mi nekad u poziciji da nam prdizborna stvar pogoduje. pa sutimo i prihvatimo. govorim o globalnom ne o osobnom.
ljudi koji ce sve svoje dati i izgubiti u bobi protiv vjetreljnaca su ne u manjini u drustvu. vec ih skoro pa nema :(
i da ja nisam Ivana Orleanska i necu umrijeti radi svojih uvjerenja pogotovo od kad imam djecu. tako da predala sam papire kao i vecina da budem sigurna da cu djeci imati staviti kruh na stol.
mogla sam i ne predati i placati po skupstinskom. ali nisam spremna da mi jednog dana dodje dug na ne znam koliko, jer to sto vrijedi po skupstinskom, a doslo je po bandicevom u ovoj drzavi na zalost mi zakon jako malo pomaze. sto se moze vidjeti na puno stvari. da je drzava uredjena i da sam sigurna u tu nasu pravnu drzavu napravila bi to bez problema.
i zato mi se gadi sve.
ali eto necu prozivati nikoga tu i svadjati se radi toga sto je u nasoj drzavi puno toga trulog.
Ne treba se osobno prozivati ali treba reci bobu bob. Deaedi je to ucinila.
I uvjerena sam da bi ti prva donijela dokumente da time imaš pravo na besplatan vrtić,a ovako s obzirom da nemaš grizeš sve oko sebe.I da većina nas se školovala,bez obzira koliko godina.Neki nisu završili faks jer im roditelji to nisu mogli priuštiti.Ne vrednujem ljude po diplomi,nego po tome koliko su spremni raditi.
I podržavam Ani jer nije bitan MODEL plaćanja nego njena DJECA.
Zbilja si mi digla tlak ovim bezobraznim napadima.
Krivo je, osim svega ostaloga to, da onaj tko placa vise dobiva puno manje. Npr, Daedi placa 1400 kuna i to je hrana i cuvanje, a netko 200 kuna pa ima dodatno engleski. Ajd nek mi netko kaze, po kojem to praviluo se Daedi ne bi trebala ljutiti i osjecati jadno!
Meni koja nisam iz Zagreba se čini da bi svi osim onih s izrazito visokim primanjima mogli/trebali biti zadovoljni cijenama vrtića.
Ne znam kako je u ostatku države ali u Osijeku je vrtić za sve 640kn. Kod vas recimo tročlana obitelj s primanjima 13500 kn
ili četveročlana s primanjima 18000kn plaća 600kn.
Mislim da je prosječnoj obitelji u Zagrebu vrtić jeftin u usporedbi s ostatkom države.
I ne podržavam nepravdu nanesenu roditeljima s većim primanjima.