Stranica 65 od 112 PrviPrvi ... 1555636465666775 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,201 do 3,250 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sta onda sada ne postupis jednako tako i platis koliko si i prije placala? U cemu je onda problem?
    U tome što oni koji postupaju kao ti samo "daju krila" ovom nepravednom modelu.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uopće ne kažem/mislim da ovi koji imaju ispodprosječno to nemaju, nego samo da je pravilo da ovi koji imaju iznadprosječne plaće to imaju, a sad će ispasti da djeci i sa svim tim i na račun svega toga ne mogu priuštiti ni izvanvrtićke aktivnosti - samo to

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    uopće ne kažem/mislim da ovi koji imaju ispodprosječno to nemaju, nego samo da je pravilo da ovi koji imaju iznadprosječne plaće to imaju
    A ni to u ovoj državi nije pravilo.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto misliš da ovi s ispod prosječnim primanjima nemaju i ovo podebljano? Samo imaju manje sreće....
    Kak imaju manje sreće - pa netko drugi im plaća vrtić za dijete - zar to nije razlog za biti sretan i zadovoljan? I ja bi da konačno meni netko nešto plati, i ja bi bila sretna.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Zato sto je meni i po skupstinskom i po Bandicevom modelu vrtic besplatan! Zato necu platiti!

A pitam te zasto ti ne platis ko prije i ne upises dijete na izvanvrticku aktivnost?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovaj model će baš zbog toga i pasti, zbog manjka para koji će zbog toga nastati.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kak imaju manje sreće - pa netko drugi im plaća vrtić za dijete - zar to nije razlog za biti sretan i zadovoljan? I ja bi da konačno meni netko nešto plati, i ja bi bila sretna.
    Opet ti onako kako tebi paše. Nemaju sreće da su našli dobroplaćen posao, da rade ono za što su se školovali, da ne nabrajam dalje..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zato sto je meni i po skupstinskom i po Bandicevom modelu vrtic besplatan! Zato necu platiti!

A pitam te zasto ti ne platis ko prije i ne upises dijete na izvanvrticku aktivnost?
    Jer ne mogu!!!! Jer Skupština nije reagirala na plaćanje boravka!!! Jer je samo jedan model plaćanja!!!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Opet ti onako kako tebi paše. Nemaju sreće da su našli dobroplaćen posao, da rade ono za što su se školovali, da ne nabrajam dalje..
    Pa mislim, ispada da im ni ne treba dobro plaćen posao kad im oni koji su imali sreće plaćaju račune.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Gle, ne da mi se natezati sa tobom...
    Samo ti kazem da ste se okomili na krive ljude...
    Meni sa 4 djece svaka kuna dobro dode i sigurno cu iskororistiti svaku povlasticu koja mi se pruzi. Svidalo se to nekome ili ne.
    I da, umjesto placanja vrtica upisat cu malu na ritmiku. Ili se podrazumjeva da takva djeca nemaju pravo na neku aktivnost, jer su, ajme srece i blagostanja, besplatno u vrticu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ani, ne shvaćaš li apsurdnost situacije da roditelj koji će više plaćati neće moći upisati dijete na ritmiku?

Ja recimo ne da ne bih mogla upisati dijete na ritmiku, nego bih ozbiljno morala razmisliti o ispisivanju iz vrtića da sam morala plaćati po Bandićevom modelu tj. da se nismo "izvukli" odlaskom u školu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi kao mima- da su mi djeca još u vrtiću, uz kredit za stan koji imam, ne bih mogla podmirivati osnovne troškove naše obitelji. Jedan više nema boravak, a druga je u boravku, pa računam da ću moći, s time da smo smanjili aktivnosti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    ani, ne shvaćaš li apsurdnost situacije da roditelj koji će više plaćati neće moći upisati dijete na ritmiku?

Ja recimo ne da ne bih mogla upisati dijete na ritmiku, nego bih ozbiljno morala razmisliti o ispisivanju iz vrtića da sam morala plaćati po Bandićevom modelu tj. da se nismo "izvukli" odlaskom u školu.
    Gle Mima, nekima se to ne moze obajsniti. Jer ne zele cuti nista osim traziti olaksice za sebe i svoju djecu. Tudja ih ne zanimaju - ali im nije neugodno ocekivati od drugih solidarnost koju nisu spremni sami pruziti.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vrtić vam ljudi nije besplatan - platio ga je netko drugo na račun svojeg djeteta, jel to shvaćate?
    X

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pitam vas jos jednom; I sta da ja sad tu radim? Jesam li ja kriva za to? Jesam li ja donosila zakon?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i u čemu je zapravo problem?
    ovdje se nitko ni na koga nije okomio zato jer plaća po skupštinskom modelu jer je taj puno pravedniji od bandićevog, a o zakonitosti da ni ne pričamo
    i nije jasno zbog čega si se ti uopće ovdje osjetila prozvanom ili napadnutom

ljudi su samo rekli da oni koji imaju besplatno po bandićevom modelu mahom upisuju djecu na aktivnosti, a oni drugi koji po njemu plaćaju više, ih mahom ispisuju
    to je trend i realnost i ljudi se zbog toga očito imaju razloga osjećati frustrirano

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

...nego bih ozbiljno morala razmisliti o ispisivanju iz vrtića da sam morala plaćati po Bandićevom modelu tj. da se nismo "izvukli" odlaskom u školu.
    a i u školi te dočekalo plaćanje boravka! max 400+300 hrana nije malo

ja sam sad sretna što mlađa ne želi u vrtić pa smo je ispisali i nekako organizirali baka-servis!

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Gle Mima, nekima se to ne moze obajsniti. Jer ne zele cuti nista osim traziti olaksice za sebe i svoju djecu. Tudja ih ne zanimaju - ali im nije neugodno ocekivati od drugih solidarnost koju nisu spremni sami pruziti.
    Gle, sad si vec bas bezobrazna!!
    Od kuda ti pravo da izvlacis takve zakljucke?!
    Gdje sam ja rekla da podrzavam ovaj nacin placanja?!
    I da, normalno da cu traziti olaksice za sebe i svoji djecu i teko onda gledati druge, jer su mi moja djaca najbitnija!

A ti su uzasno licimjerna i sigurna sam i da lazes, ako kazes da na mome mjestu ne bi postupila isto. Jer bi!! A to znas i sama. jer ti je vlastito dijete najvaznije.
    I zato nemoj trkeljati drugacije...

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i u čemu je zapravo problem?
    ovdje se nitko ni na koga nije okomio zato jer plaća po skupštinskom modelu jer je taj puno pravedniji od bandićevog, a o zakonitosti da ni ne pričamo
    i nije jasno zbog čega si se ti uopće ovdje osjetila prozvanom ili napadnutom

ljudi su samo rekli da oni koji imaju besplatno po bandićevom modelu mahom upisuju djecu na aktivnosti, a oni drugi koji po njemu plaćaju više, ih mahom ispisuju
    to je trend i realnost i ljudi se zbog toga očito imaju razloga osjećati frustrirano
    ja razumijem da su frustrirani, ali im to ne daje za pravo da vrijedaju, omalovazavaju i prozivaju ljude kojima ce ovaj zakon ici na ruku.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Gle, sad si vec bas bezobrazna!!
    Od kuda ti pravo da izvlacis takve zakljucke?!
    Gdje sam ja rekla da podrzavam ovaj nacin placanja?!
    I da, normalno da cu traziti olaksice za sebe i svoji djecu i teko onda gledati druge, jer su mi moja djaca najbitnija!

A ti su uzasno licimjerna i sigurna sam i da lazes, ako kazes da na mome mjestu ne bi postupila isto. Jer bi!! A to znas i sama. jer ti je vlastito dijete najvaznije.
    I zato nemoj trkeljati drugacije...
    Ispričavam se, shvatila sam da si donijela dokumente. Po meni, oni koji su donijeli dokumente u vrtić, indirektno podržavaju Bandićev model. Ukoliko nisi donijela, nego plačaš po Skupštinskom modelu, onda se ispričavam. U protivnom se nemam za što ispričati.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja razumijem da su frustrirani, ali im to ne daje za pravo da vrijedaju, omalovazavaju i prozivaju ljude kojima ce ovaj zakon ici na ruku.
    koji zakon?
    zakonita je jedino odluka skupštine da je cijena vrtića 400, a jaslica 200 kn
    u tome i jest problem

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nemojte se svađati. time bandić i pobjeđuje.
    model je nepravedan iz više razloga i to je jedino važno za istaknuti

a gubiti vrijeme objašnjavajućiu da moje dijete neće ići u vrtić i da će biti samo doma 2 sata koliko nam se smjene preklapaju, jer nemam 2000kn za vrtić, nema smisla. pogotovo ne ljudima koji likuju što se bogati bune

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

koji zakon?
    zakonita je jedino odluka skupštine da je cijena vrtića 400, a jaslica 200 kn
    u tome i jest problem
    Pa onda i placajte po njemu!
    U cemu je stvar?!
    I ako vam je vrtic 400 kn, onda imate i za neku aktivnost.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    nemojte se svađati. time bandić i pobjeđuje.
    model je nepravedan iz više razloga i to je jedino važno za istaknuti

a gubiti vrijeme objašnjavajućiu da moje dijete neće ići u vrtić i da će biti samo doma 2 sata koliko nam se smjene preklapaju, jer nemam 2000kn za vrtić, nema smisla. pogotovo ne ljudima koji likuju što se bogati bune
    U pravu si. Ali kada čujem "vrtić mi je besplatan pa ću upisati malu na ritmiku" a ja mogu samo reći: "plaćam "besplatno školstvo" pa ću morati dijete ispisati sa engleskog" dođe mi muka.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa onda i placajte po njemu!
    U cemu je stvar?!
    I ako vam je vrtic 400 kn, onda imate i za neku aktivnost.
    Ali ako ti imaš 200kn za ritmiku, a tražiš da ti vrtić bude besplatan, onda postupi kako spada i nemoj tražiti olakšicu, pa plati vrtić 200kn. Jer bit socijalne pravednosti nije da ti drugi financiraju dodatne aktivnosti, nego osnove potrebe.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

istina je ovo što Deaedi govori...
    Ona, recimo, dobro zarađuje.
    I plaćat će vrtić, recimo, 1400 kuna.
    Do sada ga je plaćala 400, pa je dijete moglo ići i na engleski i na sport.
    Sada više ne može jer joj sam vrtić "pojede" onoliko koliko je prije mogla ulagati u svoje dijete.
    A školovala se i radi po 10 sati dnevno da bi mogla djeci osigurati bolje obrazovanje i dodatne aktivnosti.

Dok netko drugi, tko je do sada plaćao 400 kuna, i sada ima besplatno... odjednom ima "viška" tih 400 kuna i sada NJEGOVO, a ne Deaedino dijete - može ići na jezik ili sport.

E pa to doista nije pravedno.
    Za što Deaedi radi?
    Za što joj je odgovornost puno veća od onoga tko radi za 3000 kuna?

Nema tu senzibiliteta; senzibilitet smo ostvarili kroz porez i Deaedi je itekako već nekome platila taj vrtič.
    Njoj nije nitko, osim Grada (djelomično).
    A i to opet (70%) NJEZINIM novcem!

Iako, nema potrebe da se međusobno optužujemo; nije to nama naša borba dala, nego Bandićeva predizborna kampanja.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, recio da je istina to sto Deaedi govori...
    Ali zar joj to daje za pravo da mene optuzuje za bilo sto? Sto mene proziva jer sam upisala dijete na ritmiku?
    Ne, ne daje joj to pravo!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ona ne proziva tebe kao ani4
    nego proziva nepravednost u cijeloj priči
    i frustrirana je jer su njezina djeca, na račun nečije tuđe, ostala uskraćena za stvari koje im ona i muž svojim radom i angažmanom žele priskrbiti
    i do sada su to mogli, a više ne mogu
    a rade jednako kao i prije

za kojeg vraga se ona obrazovala toliko godina, napredovala na poslu... a da bi djeci mogla priuštiti samo golo čuvanje
    da, Bandić je odlučio uništiti i ono malo obrzovanih ljudi koje smo imali

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, ali ja zbilja ne shvacam koliko je tesko za skuziti: PROZIVATE KRIVE LJUDE!!
    Napadate roditelje po forumima da su ovakvi ili onakvi, kao da smo mi donjeli i izglasali takav model placanja. Vrijedate ih jer su odlucili iskoristiti povlasticu koja im je dana.
    Zanima me da li je doticna ucinila ista da se ta odluka ne donese, da li je pisala skupstini, Bandicu, organizirala prosvjed,... ne znam... bilo sto...
    Ili samo trkelja po forumu kako je sve ovo nepravedno.
    Da, nepravedno je, ali ponavljam, to nikome ne daje za pravo da proziva ikoga drugoga do Bandica za to. I tocka...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ok Deaedi je isfrustrirana i proziva sve koji su predali papire. Zato sam rekla da sam i ja predala papire, a bome i MM i ja imamo dosta skole. skolovali smo se jako puno godina. Ali zbilja joj nacin i ton rasprave nije OK.

ja sam sigurna da Ani4 razumije sve o cemu mi pricamo.

istina je da su ovi tzv. pravednim modelom ljudi dovedeni do nekih apsurda. znam da roditelji koji imaju djete u boravku i djete u vrticu nemaju popust niti u jednom od programa. pa nisam cula freju da je napala bilo koga zbog toga vec je ukazala na jos jedan probelem odnosno na neosjetljivost ovog socijalnog modela.

zato mislim da bi trebali malo lakse i frustracije iskaliti na prave adrese.
    Inace Apri meni gospon nije nista odgovorio.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa nije samo Bandić kriv, nego i Skupština koja je izglasala odluku, ali i svi oni koji je svojim postupcima podupiru.
    Inače je sve samo deklarativno, a nitko od nas ovdje od toga korsti nema.

ne znam misliš li na Deaedi kada pitaš je li što poduzel; za nju osono znam da jest postavila pitanje i predsjedniku Skupštine i zamjenici pročelnika Gradskog ureda.
    pitanje je jesu li to napravili oni drugi, oni koji kažu kako je model nepravedan, ali ga koriste i šute o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislila sam vise manje na sve nas. mislim da je sve dovedeno do apsurad.

danas sam se ulovila vise puta na vise tema kako sam ironicna i da je u meni bijes. ne znam da li je do vremena, da li je do toga sto nemam naocale pa me glava boli ili pak da mi je fkat dosta i vrtica i svega u ovaj j..... drzavi.

a nisam sama.

e sad da li je pravo vrijeme da se krene u neke akcije ili ne ne znam. ali meni je svega dosta. zato sam i pisala mail onom gospodinu Hrenu, ali eto meni nije odgovorio ni mu ni vu ni bu. a to nikad nisam radila u svom zivotu. nije mi ni odgovorio. toliko koliko je bilo kojem zastupniku bitno o nama.

a naglo cemo im biti bitni za koju godinu. kad dodju izbori.

a ovo da je ani4 uzela sto joj se nudi, pa to svi radimo u svakodnevnom zivotu. vec dugo se prodajemo.
    nemam veze s MPO pa nisu li sve klinike dobile bolju opermu i uvijete, pa novi zakon odjednom vise i nije tako bio los. a koliko nas je bilo na prosvjedu? malo, zasto jer to se ne tice vecine.

kad su izbori koliko skola, ustanove instituta dobije nesto. pa svi sute jer su dobili nesto s cimmogu raditi.

na zalost se u ovoj drzavi svi nekako izvlace iz zabokrecine pred izbore. iako nam je svimka zlo to prihvatimo i koristimo. ja se koristim autoputem koji je napravljen samo da bi se pokazalo da je neko na vlasti mogao to napraviti. to sto je trebalo ulagati i u zeljeznicu, sto je bilo za nasu drzavu ekonomicnije i normalnije nikom nista. sad imamo skupe autoceste koje su samo ljeti pune, a zimi prazne nikom nista.

joj necu dalje. svi smo mi nekad u poziciji da nam prdizborna stvar pogoduje. pa sutimo i prihvatimo. govorim o globalnom ne o osobnom.

ljudi koji ce sve svoje dati i izgubiti u bobi protiv vjetreljnaca su ne u manjini u drustvu. vec ih skoro pa nema

i da ja nisam Ivana Orleanska i necu umrijeti radi svojih uvjerenja pogotovo od kad imam djecu. tako da predala sam papire kao i vecina da budem sigurna da cu djeci imati staviti kruh na stol.

mogla sam i ne predati i placati po skupstinskom. ali nisam spremna da mi jednog dana dodje dug na ne znam koliko, jer to sto vrijedi po skupstinskom, a doslo je po bandicevom u ovoj drzavi na zalost mi zakon jako malo pomaze. sto se moze vidjeti na puno stvari. da je drzava uredjena i da sam sigurna u tu nasu pravnu drzavu napravila bi to bez problema.

i zato mi se gadi sve.

ali eto necu prozivati nikoga tu i svadjati se radi toga sto je u nasoj drzavi puno toga trulog.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne treba se osobno prozivati ali treba reci bobu bob. Deaedi je to ucinila.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I tvoj mi je post stvarno digao živac, naime dok je tebi vrtić besplatan, nama boravak nije, pa ću ja morati ispisati svoje dijete sa dodatne aktivnosti! A tvoje će moći ići! Između ostalog, vrtić za tvoje dijete je tebi besplatan, ali ustvari ga plaćam ja, odnosno moje dijete koje se odreklo onoga čime se želi baviti da bi tvoje moglo ići besplatno i u vrtić i ti mu još platiti ono što želi. A moje dijete se moralo toga odreći!

Vrtić vam ljudi nije besplatan - platio ga je netko drugo na račun svojeg djeteta, jel to shvaćate?

E ova zadnja rečenica ti je totalno bezobrazna.Podsjeća me na Ivicu Kičmanovića.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ispričavam se, shvatila sam da si donijela dokumente. Po meni, oni koji su donijeli dokumente u vrtić, indirektno podržavaju Bandićev model. Ukoliko nisi donijela, nego plačaš po Skupštinskom modelu, onda se ispričavam. U protivnom se nemam za što ispričati.

I uvjerena sam da bi ti prva donijela dokumente da time imaš pravo na besplatan vrtić,a ovako s obzirom da nemaš grizeš sve oko sebe.I da većina nas se školovala,bez obzira koliko godina.Neki nisu završili faks jer im roditelji to nisu mogli priuštiti.Ne vrednujem ljude po diplomi,nego po tome koliko su spremni raditi.
    I podržavam Ani jer nije bitan MODEL plaćanja nego njena DJECA.
    Zbilja si mi digla tlak ovim bezobraznim napadima.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba se osobno prozivati ali treba reci bobu bob. Deaedi je to ucinila.
    Slazem se i govorilo se ali se nismo medjusobno prozivali i napadali.

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa Vidi poruku
    E ova zadnja rečenica ti je totalno bezobrazna.
    bodo,Deaedi je rekla istinu!
    Vrtić nije besplatan, platili su ga građani ovog grada za svu djecu!
    Bezobrazno je što ga žele naplatiti još jednom,
    i to najviše od građana koji su najviše napunili gradsku blagajnu!

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Krivo je, osim svega ostaloga to, da onaj tko placa vise dobiva puno manje. Npr, Daedi placa 1400 kuna i to je hrana i cuvanje, a netko 200 kuna pa ima dodatno engleski. Ajd nek mi netko kaze, po kojem to praviluo se Daedi ne bi trebala ljutiti i osjecati jadno!

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kamen prvotno napisa Vidi poruku
    X...ali to je teško većini shvatiti...

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni koja nisam iz Zagreba se čini da bi svi osim onih s izrazito visokim primanjima mogli/trebali biti zadovoljni cijenama vrtića.
    Ne znam kako je u ostatku države ali u Osijeku je vrtić za sve 640kn. Kod vas recimo tročlana obitelj s primanjima 13500 kn
    ili četveročlana s primanjima 18000kn plaća 600kn.

Mislim da je prosječnoj obitelji u Zagrebu vrtić jeftin u usporedbi s ostatkom države.
    I ne podržavam nepravdu nanesenu roditeljima s većim primanjima.
    Posljednje uređivanje od Inda_os : 08.09.2011. at 20:58

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ostatak drzave ne placa tolike prireze. Tj. ni jedan grad nema tolike prireze.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

već nekoliko dana idem za mm i govorim mu da je nevjerojatno kako mi spadamo u 10% najbogatijih obitelji u zagrebu i da ne mogu pojmiti kako drugi žive s puno manjim primanjima kad mi ovako bogati analiziramo svoje troškove i razmislimo prije nego ćemo bilo što potrošiti. ne želim nikog uvrijediti, ali život moje obitelji mi se ne čini uopće glamurozan kao što bi trebao biti prema tom postotku, i svakim danom sam sama sebi blesavija što nismo pokušali nešto muljati s adresam ili bilo čim drugim - ovako ispadamo najveći ljubitelji našeg grada, gradonačelnika i cijele domovine i najposlušniji poslušnici (ako već ne najglmuroznija obitelj).

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Niste najbogatiji opcenito, mozda samo najbogatiji medju postenima tj. Onima koji nisu mogli sprijeciti ovo pljackanje nekim manevrom. Jer to je prava pravacata pljacka!

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    već nekoliko dana idem za mm i govorim mu da je nevjerojatno kako mi spadamo u 10% najbogatijih obitelji u zagrebu i da ne mogu pojmiti kako drugi žive s puno manjim primanjima kad mi ovako bogati analiziramo svoje troškove i razmislimo prije nego ćemo bilo što potrošiti. ne želim nikog uvrijediti, ali život moje obitelji mi se ne čini uopće glamurozan kao što bi trebao biti prema tom postotku, i svakim danom sam sama sebi blesavija što nismo pokušali nešto muljati s adresam ili bilo čim drugim - ovako ispadamo najveći ljubitelji našeg grada, gradonačelnika i cijele domovine i najposlušniji poslušnici (ako već ne najglmuroznija obitelj).
    Žive otprilike ovako-plate kredit,režije,1x mjesečno obavite shoping za ono malo što je ostalo.
    Djetetu vrećicu bombona podijelite na cijeli tjedan.I eventualno nedjeljom kad izvedu to dijete do Bundeka ono dobije sladoled.
    Na sreću ne govorim iz vlastitog iskustva ali imam dosta poznanika koji žive ovako.
    I da dodam-i sama mislim da su nove cijene vrtića enormno visoke,al opet mislim da nije isto imat u kućnom budžetu 6000 ili 16000kn.primanja.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Sandee, imaš li Ugovor.
    U Ugovoru piše da cijenu određuje nadležno tijelo.
    A tri ministarstva su potvrdila da je Skupština to nadležno tijelo koje odlučuje o cijeni.
    To će ti biti dovoljno.

A možeš reći i da na uplatnici piše akontacija, a to je djelomično plaćanje. Pa ti sada plaćaš jedan dio, a drugi dio ćeš - nikada :vip:
    Ajmo se vratiti na konkretniji teren: procitala ugovor pomno i doista kaze da je nadlezno tijelo Grada to koje odredjuje cijenu, tj. tocna formulacija glasi:'Korisnik usluga se obvezuje da ce placati iznos sudjelovanja u cijeni programa...'.
    A uz ugovor smo dobili 'Obavijest o sudjelovanju roditelja u cijeni... blablabla' , koju je izdao Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, a potpisao Ivica Lovric, i gdje su redom pobrojane te Bandiceve da ne kazem sto.

Daklem, to je dokument na koji se poziva ugovor, a taj dokument nije izdala Skupstina. Ne pametujem, ne pokusavam biti dovitljiva, nego samo zelim da mi netko pravno potkovan konkretno kaze koje da argumente tocno upotrijebim ako dodje do nekakvog 'razgovora' u vrticu jer 2000 kn ne bih platila ako ne moram.
    Naime, to s ministarstvima koja su Skupstinu proglasila nadleznom je malo cudnovato jer i do sad je taj dokument izdavao Gradski ured za obrazovanje itd., a ne Skupstina. I nitko se nije bunio niti ista pitao. Onda bi ovo bila teska kriza vlasti jer onda vise ne vrijedi nista sto je na tu temu Gradski ured ikada izdao? Jer, te obavijesti Gradskog ureda su godinama, a mozda i desetljecima, visjele po oglasnim plocama vrtica i olaksice su ostvarivane prema tim odlukama, a nitko nije rekao: - Hm, nesto mi je tu sumnjivo, zasto to potpisuje Grad kad treba skupstina...

Na stranicama Grada stoji koji je djelokrug Skupstine, ali ne stoji koji je djelokrug gradonacelnika, a iz Zakona o Gradu Zagrebu (da, i to postoji) citljivo je samo da je gradonacelnik izvrsno tijelo Grada.

Malo sam se pogubila u pokusaju da shvatim vezu Skupstina-gradonacelnik... Ako skupstina donosi proracun, kako je uopce doslo do ovog s***? I kako je uopce moguce da Grad toliko tvrdoglavo ustraje na ovom konceptu, unatoc tome sto Skupstina kaze da za to nema zakonske osnove? Ocito ipak postoji neka 'rupa' dovoljno da se misic Mile uredno i dalje provlaci i gusla po svom.

Zasto to vec nije na visoj razini kad je prema zakonu gradonacelnik odgovoran vladi i vlada mu moze davati naredbe (tako doslovce pise)? Pa, nek mu daju jasnu naredbu da prestane mlatiti praznu slamu, nek' kazu: - Gle, ovo je kriza vlasti, bajbaj Bandic, imenujemo povjerenika do izbora (da, i to mogu. Ako zele, jasno).

E, da: i u ugovoru stoji (barem nasem) da ako se obveze ne podmire, vrtic moze uskratiti uslugu i potrazivanja naplatiti ovrhom. Znam da dosta ljudi tome pristupa nonsalantno, kao 'tko je jos ikad cuo da su radili ovrhu... nisam nikad vidio da je necije dijete ispisano zbog neplacanja... jos ce morati zastitare angazirati da sprijece djecu u ulasku u vrtic... i sl.', ali eto, mi smo svojevoljno stavili svoj potpis i ispod tog clanka i to shvacam dosta ozbiljno.

jedino sto ne stoji u ugovoru jest ono da 'strane izjavljuju da su ugovor procitale, razumjele, potpisale svojom voljom i blablabla' - mogu se vaditi na to da nisam razumjela, sto i ne bi bilo daleko od istine jer vise zbilja nista ne razumijem. A nisam bas potpisala ni svojom voljom vec zato sto bas i nisam imala nekog izbora.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kamen prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis. Upravo u toj rečenici leži cijela i jedina istina, bodo. Ne mogu vjerovati da je to netko shvatio kao bezobrazluk. Pa zna se da ne postoji ni besplatan ručak, a kamoli mjesec dana u vrtiću.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis. Upravo u toj rečenici leži cijela i jedina istina, bodo. Ne mogu vjerovati da je to netko shvatio kao bezobrazluk. Pa zna se da ne postoji ni besplatan ručak, a kamoli mjesec dana u vrtiću.
    ja nisam shvatila bezobrazluk ovo, jer to je istina, ma kako me bolila, vec prozivanje nekoga zasto je predao papire.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

E ova zadnja rečenica ti je totalno bezobrazna.Podsjeća me na Ivicu Kičmanovića.
    o hebemu miša, zašto je bezobrazna?!ZAr je lažna?!?!?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Žive otprilike ovako-plate kredit,režije,1x mjesečno obavite shoping za ono malo što je ostalo.
    Djetetu vrećicu bombona podijelite na cijeli tjedan.I eventualno nedjeljom kad izvedu to dijete do Bundeka ono dobije sladoled.
    Na sreću ne govorim iz vlastitog iskustva ali imam dosta poznanika koji žive ovako.
    I da dodam-i sama mislim da su nove cijene vrtića enormno visoke,al opet mislim da nije isto imat u kućnom budžetu 6000 ili 16000kn.primanja.
    eto ti ga opet tuđa primanja na tapeti.
    otkud tko zna na što tko troši primanja
    meni su moja primanja na knap, a imala sam nekad 13000kn manje na nas tada 3 i isto mi je bilo na knap, tada nisam imala auto, stan na kredit, nego staru biciklu i podstanarstvo.

I previše komplicirano je analizirati nečija primanja i davanja u detalje. I to što tko zaslužuje. ZAto se u to NE TREBA dirati. Samo u proračun, cijene vrtića i uopće potrebu da netko toliko plaća/neplaća.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kad bi nam realno zaživio OIB i točno se znalo tko što i koliko ima/nema, kad ne bi bilo nepoštenih radnji onda bi se moglo govoriti o dohodovnim cenzusima: i to mozda
    Ovako je ovo samo bezobrazluk
    I toga nema gotovo nigdje
    U Norveskoj SVAKO dijete dobije 1000 kuna doplatka. I milijunaševo, smao što njemu uzmu porez. Porez se plaća na sve ali sigurno nema prijevara, utaškavanja, prijava na manje iznose, iznajmljivanja na crno... sve se zna. A što je najbolje svaki građanin na internetu može provjeriti tko koliko zarađuje. Čak i vladajući.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •