A jel smije bit na korticima u to vrijeme? Il na Fenistilu?
Printable View
ne bi baš smio bit na aeriusu, Rinolanu ( mada Ricter tvrdi da mogu bit i na tim lijekovima ak se vadi krv, ali za prick NE), mislim za fenistil da nije bitno, kortići ne smetaju
Moje dijete nema atopijski dermatitis ali danas smo bili u Poliklinici Helena na pregledu gdje sam u čekaoni pričala sa majkom čije dijete dolazi u slanu kapsulu zbog atopijskog dermatitisa- Uglavnom žena je oduševljena, oni dolaze GRATIS jer su uključeni u kliničku studiju. Ne znam detalje ali proslijedjujem info pa se raspitajte-zvuči dobro a žena kaže da se njena kćer već nakon nekoliko tretmana izrazito popravila. Eto...
zabrinuta a kolko dođe tam bilo koji pregled.
Inače se radi o studiji kak salna soba utječe na koju bolest, treba platit pregled i ak prođeš ideš badava u slanu sobu. Mi idemo u slanu sobu do našeg kvarta.
ima li tko iskustva s ovom kremom?
http://minigreeny.com/njega-i-kupanj...ema-euten.html
ta krema je prošli tjedan bila na neki od kupi me , koristi ju Jurisnik,
mi smo mazali prije mjesec dana sa kortićima, bila je jako loša situacija. propisala nam pedica i fenistil kapi. koža nikad ljepša nije bila nakon 3 dana, i prestala sam i sa fenistilom. sad, ne znam da li je od sarme (koju sam i prije jela, pa nije bilo reakcije) koža na pelenskoj regiji je očajna, ima čak točkice ranice, ne znam kako bi to opisala. na glavi isto tako, male krastice na dva mjesta. opet sam namazala sa kortićima (to je ona mješavina belobaze što u ljekarni rade) i dala fenistil. jel moguće da se nakon kortića vratilo još gore? da li je gore kortikosteroidna krema, ili fenistil kapi? da dam samo jedno od toga?
a od ćeg je bila sarma jel bilo i krumpira pride?
da, žlicu jednu pirea sam pojela. ali crvenilo je buknulo odmah nakon što sam joj neki dan dala cikle, i ja se najela cikle, pa mi se čini da su rane nastale nakon što je mokraća i stolica nagrizla nadraženu kožu, ne znam da li imam pravo. namazala sam joj sa onom aflodermom, valjda smijem? ali ne vidim poboljšanje.. peče ju kad perem guzu, čini mi se da je još gore
namazala sam danas 2 puta sa tom aflodermom. da li joj mogu za noć isto s tim namazati, il da joj namažem sa sudocremom ili sa ribljom masti?
Mi kad smo koristili afloderm ped je naglasila 2 puta na dan i samo 3 dana mazati!
Nadia, skuhana cikla?radije zemi sirovu, ali nek prođe bar 10 dana.
Alfoderma ( mi smo koristili u belobazi 20%) 2x na dan do 7 dana
znam da je već prošla noć ali probaj s Sudokremom.
namazala joj sinoć sudocremom, jutros 5 min nakon kakanja stanje katastrofalno, točke jedna do druge, skoro pa krvare, ne znam kako bi to opisala, gledam u to i plačem. nedjelja je, ne rade apoteke, imam taj afloderm al jučer 2 mazanja nisu pomogla, ne znam da li da nastavim? dal ju to peče? jedemo ***** kašice od pira, riže i zobi već mjesec dana, šta je moguće da je počela sad reagirati na brašno?
da, išla sam navečer kasno kupiti druge pelene, i na to sam mislila. nazvala sam danas jednu dežurnu apoteku, pa mi ženskica rekla za tu aflodermu da slobodno stavim, s tim da se naravno javim ujutro pedijatrici
nadam se da ću ujutro naći čistu guzu:-)
Možda je reakcija na vlažne maramice!!! A tko bi ga više znao. Kad bi nam bar znali reći što ih muči:-) Nadamo sa čistoj guzi!!!
Točka i moje dijete je na claritineu trajno. Nitko nije spominjao jetrene probe ili nešto slično. Ja sam se raspitivala o nuspojavama dogotrajnog uzimanja i ništa konkretno nisam našla, čak niti na nekim alternativnim sajtovima (osim one teorije da se liječe simptomi a uzroci potiskuju - što naravno ne stoji ako se trudiš izbjegavati alergene).
U uputama piše da ga mogu uzimati i osobe s teškim bolestima jetre uz oprez: Bolesnici s teškim jetrenim problemima
Uzmite jednu tabletu svaki drugi dan uz čašu vode, bez obzira na vrijeme obroka.
nama je za njegu suhe kože genijalna čista belobaza. Mažemo ujutro, prije izlaska i prije spavanja i čekamo da se upije minutu dvije
http://lijekovi.krenizdravo.com/lije.../BELOBAZA__393
u napadaju dermatitisa kod klinke znala sam kupovat onu kutiju od 2 kile, to mi je bilo dost za 1-1.5 mjesec, a puno je jeftinija, nego da se pojedinačno kupuju one male kreme ( to oni iz velike prebace u te male) dođe od 180 kn sad već dugo nisam kupila, jer malcu to malo duže traje, a koristimo puno i JGL mast za klince
ja sam neki dan 300 g platila 50 kn, ali tu kod nas je sve skuplje...
drugi put traži da ti naruče onu od 2kile!!!
belobaza samo njeguje i hidratizira kožu,od toga je manje suha, ali "nestaje" samo od kortića oni smiruju upalu od alergijskih reakcija, antibiotici liječe upale od infekcija. To je u prinicipu sve.
5-ti dan ne prolazi osip, s tim da od subote mažem sa belodermom u belobazi (ili obrnuto ne znam više), to smo dobili prije za ekceme. dakle, sutra ne mogu više mazati, a nije joj prošlo skroz, još uvijek je jako crveno, pri krajevima se crvenilo pretvara u točkice. da li su to možda gljivice? zar ne pomažu kortikosteroidne kreme i za to?
Hvala pikula!!!
margiti je mjesecima bilo dobro, niti jedne fleke, i ovih dana je krenulo po rukama i sad razmisljam o toj kremi.
muci me sto je skupa, a velika većina krema ju peče i onda ih odbija dalje mazati. i kaj ako bude ju i ova pekla ...
nemam pojma
A da pitas za tester u ljekarni? To ja radim, ko bi nakupovao sve te kreme...
pa di ih nadjes? ja sam do sad, u 4 godine dermatitisa, uspjela nažicati jedan ili dva testera. kad god i gdje god pitam - nema :/
Meni je magistra u ljekarni u Mercatoru sama dala po 2 testera od 3 razlicite kreme i jos jedan od kupke. Bas zato da probam prije. To ti je ona starija zenska, niza, mozda da bas nju potrazis. Dosta je upucena, puno sam pricala s njom o dermatitisu.
joj, ja s tom ljekarnom imam najgora iskustva od svih u samoboru.
svaki put kad sam nešto tražila su bili mutavi i nisu imali pojma.
jednom su me uvjeravali da nešto što inače kupujem već godinama (i to baš za dermatitis) zapravo uopće ne postoji te da mora da sam nešto krivo zapamtila....
a zadnje sam tamo kupovala neki probiotik, zara je imala zatvor, i zena mi da nesto, i pitam ju jel to sigurno za dijete od 8 godina, da da je, naravno da je. i ja krenem čitati upute pred njom i vidim da ne smiju djeca mlađa od 12. i to joj kažem a njoj je malo falilo da okrene očima.
tad sam zadnji put ušla tamo.
Eto vidis, nisi na pravu naletila. Velim ti, probaj tu stariju zensku pitat, ja sam sigurno pola sata s njom pricala. A cula sam od nekog i da je sklona homeopatiji, doduse meni ju nije preporucila pa moze bit i dezinformacija.