Stranica 67 od 94 PrviPrvi ... 1757656667686977 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad moja klinka se nije svrbila do 8 mjeseca, a posle znala do krvi.

Masli se počel svrbit kad je imal manj od dva mjeseca

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

andreas,možda je mali alergičan na ljesku kojoj je sad sezona,budite jedno vrijeme bez te klope, sad imat ćeš problema jer to je klinac koji je svašta mogali htio, a SAD te stvari ne smije. napose pazi kak dogovoroiš meni u vrtiću ak ide jer će tAM imat jako specijalnu hranu

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to mi je jasno, i izbacila sam sve vece alergene. Al on se ne osipa pa bude tako cijeli dan, on je ujutro cist pa se popodne osipa. Il mu se guza zacrveni...Ma bas onako nepovezano mu to izbija, nekad poslje spavanja, nekad tokom dojenja, nekad usred igre...nema pravila. Tako da ne mogu otkrit uzrok al nikako.
    I jos nesto, ja mislim da njega to ne svrbi, barem ne pokazuje da ga svrbi. Mozda je jos premalen, ne znam, al on jos nijednom nije rukom krenuo da se posvrbi po licu.
    Prašina, grinje, omekšivač....probaj pratiti može biti u pitanju i nešto takvo. Izbaci plišane igračke na neko vrijeme. A za svrbež je možda još premali. Mog sina je jako svrbila koprivnjača, a sami atop. derm. i ne tako jako.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I eto, napokon docekali i pregled kod dermicke...ko da i nisam bila.. Nista mi pametno nije rekla osim sto je potvrdila da je atopijski, dala mi Fenistil i Elocom i uputnicu za Ige ali to jeeedvaaa. Jer ne shvaca zasto zelim tako maloj bebi vadit krv...A zasto? Eto, iz fore...ma mislim..
    Uglavnom, kaze da nije jaki oblik, da budem sretna da se ne siri po cijelom tijelu i nek se igram detektiva u smislu da pratim sta mu smeta. Kao da to nisam radila dosad...Kazem joj za reakciju na onu jabuku ona slijeze ramenima i opet o detektivu...uff... Sve u svemu, uvest cu sad dohranu, probat cu opet s jabukom par dana pa cu vidjet. Dala mi je i tester od Avene i jos jedan, ne znam sad kako se zove.

Kaze, ako sam ju dobro shvatila, da kad odem na testiranje da ja moram reci na sta da ga testiraju, 5 primarnih i 5 sekundarnih moram izabrat. I sad ja ne znam sta bi. A ni kamo da idem, izbor mi je SD, Vinogradska i Klaiceva. Ne znam ni jel se narucujem za to il samo dodem, zaboravila sam ju to pitat.
    Eto, mjesec i pol cekanja a sad sam jos gluplja...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Točka, omeksivac ne koristim, grinje i prasina su moguci iako se trudim da bude sto cisce, postoji i sansa alergije na macju dlaku iako macka ne ulazi u moj stan ali je na stubistu i sigurno se donese koja dlaka od nje a mali je sad vecinom na podu.
    Plisance sam izbacila, ima samo zvecke, zvakalice i jednu krpenu igracku.
    Na krevetu spava s glavom na tetra peleni.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koksy, dobro da vam je dala uputnicu za ukupn ige, bar ćeš vidjeti da li je uopće posrijedi alergija, možda niti nije..ako je ige povećani znala budeš da je to zbog alergije..i onda ideš provjeriti na kaj..može biti da uopće nije na hranu..možda i je na mačju dlaku, ili prašinu malo..to nitko sad ne moež znati prije nekog testa..zato ti je i gubljenje vremena igrati se detektiva..a, i dermatolozi su po pitanju testiranja, onak..pogotovo ako je slabi ad u pitanju..aleroglog je uvijek za testiranje..
    inače, moj mali se tek počeo svrbati s 10, 11 mjeseci..prije baš ništa..a, do krvi se počel svrbati negdje s 2 godine..

andreas, ne znam zašto vas ped.nije uputila specijalisti, jer stvarno bezveze da pol toga ne jede, to je veliko dijete..ja bi rekla da ako i je alergija da je inhalacijski alergen i pitanju prije nego neka hrana, ali nema tu nekog strogog pravila..isto treba napraviti testiranje..bez toga nikud nikam, i ništa ne znaš dalje..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koksy,
    Evo da ti pomognem,
    gle mi u zadnje vrijeme idemo u labos na sveti duh, prije smo uredno išli u klaićevoj, ali oni rade točno tak kak piše na uputnici, onda bi ti trebala oć kod pedijatrice i od nje tražit uputnicu za rist i rast na KM, jaje, brašno,jabuka, govedina,grinje, dlaka mačke( zakaj ne i to),piletina,svinjetina, dunger + ak još nekaj misliš dat ( u početku sam davala rižu, pa žgance),to se čeka nalaz cca 10-15 dana.
    Planiraj si kad bi to išla napravit i kaj buš još ubacila pa to ubaci u popis ak ti možeš birat.

Pravi se i ti pametna ak se veći doktorica pravi.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.01.2012. at 14:04

andreas avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

hvala svima na savjetima.obavezno cu trazit pedijatricu uputnicu pa da napravimo testiranje.i da,on ide u vrtic,zapravo sad je doma ,trebao bi krenut drugi tjedan.i zanima me jos kako de se ponasam sa malom sekom.ona ima 1,5 godinu.dali da i kod nje samo malo pripazim ili sta?ona nema dermatitis ali je kao usisivac.... sve bi pojela,nesmije vidjet hranu.naravno ne dobi bas sve ali ipak....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak mala nemaproblema daj joj, ali ne smokije, kikirikije i slično. pazi da te stvari nitko nit ne jede u njegovoj blizini.
    Morat ćeš dobro porazgovarat s njim i s zdrastvenom u vrtiću i tetama, bit će to teško. i čim prije se testiraj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koksy ,ubaci si onda ak radiš listu želja i krumpir da ti se ne bi desilo kaj i meni,sretno

andreas avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ok,hvala jos jednom svima na savjetima.valjda ce sve biti u redu...pozdrav svima....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

andreas,jasam kod svojih alergičara kuhala doma ono kaj svi mogu jest, a onima kad mogu sve samo dodala jogurt,sir ili mlijeko pride, ili jaje skuhala. tak da ne kuham 3različite stvari.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

koksy, probaj delišes jabuku za početak koja je više škrobna, a manje jabučna Recimo moji se samo na nju ne osipavaju. I obavezno dobro peri i oguli.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ajde, cure, napišite kakvi su vam IgE i kako su se mijenjali tijekom vremena...
    da li je IgE dobar prediktor jačine atopije tj. ono što je Stela prije spominjala vezano za nastanak astme i sl. - milsite li da je IgE pokazatelj trenutno akutnog stanja ili je "postojaniji" i onda stvarno pokazuje tko je veći kandidat za daljnje probleme?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajde da ja probim led

Klinka 7 mje. ige 385
    1 god 80
    1.5 198
    2 344
    2,5 252
    3 176
    3,5 227 ( kod izbacivanja pregomina nestao dermatitis)
    4 881
    4.5 383
    5 831
    5.5 720
    meni je ige pokazatelj jačine alergija na kikiriki, brezu,ljesku ili ambroziju.Mlijeko se odmah počelo smanjivati, pa je onda s nekih 3 godine 2 godine bilo na istom, pa se opet smanjilo i sad većopet skoro 2 godine stoji na isto. Inače kad je prvi put zakašljala s skoro 7mjeseci doktor je pital jel dete ima astmu,prikeljili su dijagnozu s 4godine, s godinu dana u sezoni ljeske je bila na ventolinu i bisolexu,i za drugi ročkas isto( nama sezona počne od Badnjaka, pa iza ročkasa, a mala je rođena isti dan ko i tvoj), kad je bila dve i tri godine u sezoni breze je bila do krvi( mada je bila samo parcijalna zglobovi su bili u zavojima).

Klinjo
    8mj
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.01.2012. at 14:39

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

klinjo

8mj ige 851
    15mj 2901
    18.5 2260
    njemu je dermatitis počel s cca 3tjedna izbačeno sve kaj se moglo iz moje prehrane, tek sad kad je u 9. mjesecu izbačen krumpir mali malo bolje diše. SEzona hripanja počela s manje od 6. mjeseci (15.12) i trajala cca 6 mjeseci u to vrijeme par puta bio na sodumedrolu, bezbroj na ventolinu, flixotidu, i u bolnici (1 dan Klaićeva), i na srebnjaku ( 3 sata).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

klincima sam uvela crni kim, počeli smo prije badnjaka ić u slanu sobu,malu sam prije badnjaka skinulas flixotida

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo da vam malo javim stanje. Mazem s Elocom masti i, naravno, bolje je. Guza se malo zacrveni ali nije strasno, rijesim to sudocremom.
    Hvala Pikula na savjetu za delises, probala i stvarno se od toga nije osipao, reagirao je na jonagold i crisspy. Uopce me strah novih namirnica ako su trebale 3 vrste jabuke dok nadem onu na koju ne reagira.
    Ajd mi malo pojasnite koristenje Fenistil kapi. Ja sam shvatila da ih koristim kad jako bukne. A posto Elocom sad to drzi pod kontrolom nema potrebe za kapima jel tako? Smije li se to koristit usporedno? Kolika pauza mora biti izmedu mazanja Elocomom? Jer je dermicka okretala ocima kad sam jo rekla da sam kortice koristila samo jednom prije mjesec i pol. Ja ne znam sta je ona ocekivala? Da cu mazat na svoju ruku?
    Pitala sam ju i za Posusku kremu, nije nikad cula za nju. Kaze da vjeruje da neki ljudi stvarno znaju napraviti kvalitetne kreme ali da je imala i slucajeve kad su ljudi kupili te home made u kojima je bilo puno kortica a ljudi mazali djecu po cijelom tijelu mjesecima...veli da je gadno izgledalo.
    E da, jelena.o ti kazes da idete na SD, gdje je tocno taj labos i trebam li se narucit il samo dodem? Da li mora proc neko vrijeme od koristenja kortica da bi mogla na testiranje?
    Eto, opet 100 pitanja...sorry cure sto gnjavim al nemam nikog drugog s odgovorima...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

labos je u podrumu ondah na glavnom ulazu, ne mreš fulat, ništ se ne naručuje dojdeš ujutro od 7-9 i klinci imaju prednost

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i ne treba klinjo bit nužno na tašte

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    i ne treba klinjo bit nužno na tašte
    A jel smije bit na korticima u to vrijeme? Il na Fenistilu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne bi baš smio bit na aeriusu, Rinolanu ( mada Ricter tvrdi da mogu bit i na tim lijekovima ak se vadi krv, ali za prick NE), mislim za fenistil da nije bitno, kortići ne smetaju

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moje dijete nema atopijski dermatitis ali danas smo bili u Poliklinici Helena na pregledu gdje sam u čekaoni pričala sa majkom čije dijete dolazi u slanu kapsulu zbog atopijskog dermatitisa- Uglavnom žena je oduševljena, oni dolaze GRATIS jer su uključeni u kliničku studiju. Ne znam detalje ali proslijedjujem info pa se raspitajte-zvuči dobro a žena kaže da se njena kćer već nakon nekoliko tretmana izrazito popravila. Eto...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zabrinuta a kolko dođe tam bilo koji pregled.

Inače se radi o studiji kak salna soba utječe na koju bolest, treba platit pregled i ak prođeš ideš badava u slanu sobu. Mi idemo u slanu sobu do našeg kvarta.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jel smije bit na korticima u to vrijeme? Il na Fenistilu?
    Smije biti na kortićima, ali na Fenistilu ne. Potrebno je napraviti pauzu od 1-2 tjedna prije pregleda.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Točka prvotno napisa Vidi poruku
    Smije biti na kortićima, ali na Fenistilu ne. Potrebno je napraviti pauzu od 1-2 tjedna prije pregleda.
    Ok, hvala! Nisam mu jos ni dala Fenistil. Ustvari ni ne znam kad bi ga trebala davat, kad jako bukne?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima li tko iskustva s ovom kremom?
    http://minigreeny.com/njega-i-kupanj...ema-euten.html

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ta krema je prošli tjedan bila na neki od kupi me , koristi ju Jurisnik,

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    Nas je spasila. Malu jer joj se a.d. konačno povukao, MM i mene jer smo se konačno naspavali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zabrinuta prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dijete nema atopijski dermatitis ali danas smo bili u Poliklinici Helena na pregledu gdje sam u čekaoni pričala sa majkom čije dijete dolazi u slanu kapsulu zbog atopijskog dermatitisa- Uglavnom žena je oduševljena, oni dolaze GRATIS jer su uključeni u kliničku studiju. Ne znam detalje ali proslijedjujem info pa se raspitajte-zvuči dobro a žena kaže da se njena kćer već nakon nekoliko tretmana izrazito popravila. Eto...
    samda kažem mi bili danas kod dermičke ( iz Klaićeve) i dala nam papire da i mi idemo u slanu kapsulu u Heleni, trenutno se skupljju ljudi za kraj veljače početak ožujka.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ok, hvala! Nisam mu jos ni dala Fenistil. Ustvari ni ne znam kad bi ga trebala davat, kad jako bukne?
    Mom sinu je uveden Aerius trajno. Znači svaki dan. Kako on nepovoljno djeluje na jetru a i dijete mi više nema atopijski ja mu više ne dajem. Možeš davati kad bukne onoliko kapi koliko ti je dr. propisao. Ako će trebati davati svaki dan vjerujem da će ti naglasiti.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

mi smo mazali prije mjesec dana sa kortićima, bila je jako loša situacija. propisala nam pedica i fenistil kapi. koža nikad ljepša nije bila nakon 3 dana, i prestala sam i sa fenistilom. sad, ne znam da li je od sarme (koju sam i prije jela, pa nije bilo reakcije) koža na pelenskoj regiji je očajna, ima čak točkice ranice, ne znam kako bi to opisala. na glavi isto tako, male krastice na dva mjesta. opet sam namazala sa kortićima (to je ona mješavina belobaze što u ljekarni rade) i dala fenistil. jel moguće da se nakon kortića vratilo još gore? da li je gore kortikosteroidna krema, ili fenistil kapi? da dam samo jedno od toga?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a od ćeg je bila sarma jel bilo i krumpira pride?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da, žlicu jednu pirea sam pojela. ali crvenilo je buknulo odmah nakon što sam joj neki dan dala cikle, i ja se najela cikle, pa mi se čini da su rane nastale nakon što je mokraća i stolica nagrizla nadraženu kožu, ne znam da li imam pravo. namazala sam joj sa onom aflodermom, valjda smijem? ali ne vidim poboljšanje.. peče ju kad perem guzu, čini mi se da je još gore

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

namazala sam danas 2 puta sa tom aflodermom. da li joj mogu za noć isto s tim namazati, il da joj namažem sa sudocremom ili sa ribljom masti?

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mi kad smo koristili afloderm ped je naglasila 2 puta na dan i samo 3 dana mazati!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nadia, skuhana cikla?radije zemi sirovu, ali nek prođe bar 10 dana.
    Alfoderma ( mi smo koristili u belobazi 20%) 2x na dan do 7 dana
    znam da je već prošla noć ali probaj s Sudokremom.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.02.2012. at 07:34

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

namazala joj sinoć sudocremom, jutros 5 min nakon kakanja stanje katastrofalno, točke jedna do druge, skoro pa krvare, ne znam kako bi to opisala, gledam u to i plačem. nedjelja je, ne rade apoteke, imam taj afloderm al jučer 2 mazanja nisu pomogla, ne znam da li da nastavim? dal ju to peče? jedemo ***** kašice od pira, riže i zobi već mjesec dana, šta je moguće da je počela sad reagirati na brašno?

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj nadia prvotno napisa Vidi poruku
    namazala joj sinoć sudocremom, jutros 5 min nakon kakanja stanje katastrofalno, točke jedna do druge, skoro pa krvare, ne znam kako bi to opisala, gledam u to i plačem. nedjelja je, ne rade apoteke, imam taj afloderm al jučer 2 mazanja nisu pomogla, ne znam da li da nastavim? dal ju to peče? jedemo ***** kašice od pira, riže i zobi već mjesec dana, šta je moguće da je počela sad reagirati na brašno?
    Mislim da bi trebala nastaviti sa aflodermom! A kakve pelene koristiš? Možda je reakcija na pelene....ja svoju malu par puta na dan ostavim bez pelene da joj malo koža dobije zraka!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da, išla sam navečer kasno kupiti druge pelene, i na to sam mislila. nazvala sam danas jednu dežurnu apoteku, pa mi ženskica rekla za tu aflodermu da slobodno stavim, s tim da se naravno javim ujutro pedijatrici
    nadam se da ću ujutro naći čistu guzu

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Možda je reakcija na vlažne maramice!!! A tko bi ga više znao. Kad bi nam bar znali reći što ih muči Nadamo sa čistoj guzi!!!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Točka i moje dijete je na claritineu trajno. Nitko nije spominjao jetrene probe ili nešto slično. Ja sam se raspitivala o nuspojavama dogotrajnog uzimanja i ništa konkretno nisam našla, čak niti na nekim alternativnim sajtovima (osim one teorije da se liječe simptomi a uzroci potiskuju - što naravno ne stoji ako se trudiš izbjegavati alergene).
    U uputama piše da ga mogu uzimati i osobe s teškim bolestima jetre uz oprez: Bolesnici s teškim jetrenim problemima
    Uzmite jednu tabletu svaki drugi dan uz čašu vode, bez obzira na vrijeme obroka.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nama je za njegu suhe kože genijalna čista belobaza. Mažemo ujutro, prije izlaska i prije spavanja i čekamo da se upije minutu dvije
    http://lijekovi.krenizdravo.com/lije.../BELOBAZA__393
    Posljednje uređivanje od pikula : 05.02.2012. at 18:34

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    nama je za njegu suhe kože genijalna čista belobaza. Mažemo ujutro, prije izlaska i prije spavanja i čekamo da se upije minutu dvije
    i mi smo ju počeli koristiti prije par dana i čini se ok! Jel tebi s tom kremom nestanu razne flekice po bebinoj koži? Ili kad ima reakciju na nešto upotrebljavaš neku drugu kremu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    http://lijekovi.krenizdravo.com/lije.../BELOBAZA__393
    u napadaju dermatitisa kod klinke znala sam kupovat onu kutiju od 2 kile, to mi je bilo dost za 1-1.5 mjesec, a puno je jeftinija, nego da se pojedinačno kupuju one male kreme ( to oni iz velike prebace u te male) dođe od 180 kn sad već dugo nisam kupila, jer malcu to malo duže traje, a koristimo puno i JGL mast za klince

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja sam neki dan 300 g platila 50 kn, ali tu kod nas je sve skuplje...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

drugi put traži da ti naruče onu od 2kile!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E da, jelena.o ti kazes da idete na SD, gdje je tocno taj labos i trebam li se narucit il samo dodem? Da li mora proc neko vrijeme od koristenja kortica da bi mogla na testiranje?
    Eto, opet 100 pitanja...sorry cure sto gnjavim al nemam nikog drugog s odgovorima...
    ste biuli u labosu i ?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

belobaza samo njeguje i hidratizira kožu,od toga je manje suha, ali "nestaje" samo od kortića oni smiruju upalu od alergijskih reakcija, antibiotici liječe upale od infekcija. To je u prinicipu sve.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ste biuli u labosu i ?
    Skoro bili jutros, ustali u pola 7 pa se nekako ipak svi vratili u krevete i nastavili spavat Idemo u srijedu sigurno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •