Samo spremanje kuce imam za prijaviti. Sta mi je sve proslo kroz usta me sram napisati.
Printable View
Samo spremanje kuce imam za prijaviti. Sta mi je sve proslo kroz usta me sram napisati.
tangerina tebi se baš svašta nadovezalo, valjda je sad konačno kraj pa da se vratiš na stare staze :-)
vikki meni tih 10 km izgleda ko beskonačno kad zamislim da to treba istrčat. Gdje trčiš u nedjelju?
ja sam danas kardio a sutra u nove pobjede, w9...
nego tko je ono spominjao da prati myfitnesspal?? par dana pratim i unosim a kako sam poprilično smanjila UH svaki dan mi ispadne da sam u deficitu ukupno. a jedem ja i doručak, ručak i večeru, ali kad sve ubacim opet nekako malo kcal....kako vježbanje unosite, pojedinačno za svaku vježbu?To mi se baš ne da.
Ja sam vjezbanje unosila odokativno. Kreirala sam su neke vjezbe tamo, npr trening 25 min toliko i toliko kalorija, 15 min toliko...
Vikki, odlicna duzina i brzina :)
Bravo.
Nadam se da te mizunice nece vise zezati i da ste se veceras dobro upoznale.
Ivana s, nekad mi je i 5 km dugo, a desetka prodje zacas, ovisi kakve sam volje. Kad trcim po danu, trcim u Maksimiru, navecer po asfaltu, Maksimirska, Branimirova, Oporovecka, av. Dubrava, ovisi koliko km radim.
Anci, vjerojatno ih treba razgaziti. Uzela sam mizuno i adidasove, navodno jedan od njihovih najboljih modela za cestu, super ublazavaju doskoke (sto je mojim zglobovima nacetima artrozom dosta bitno). Cini se da su mi adidas bolje, sto me cudi, mizuno su mi dosad bile nezamjenjive. Mislila sam ih izmjenjivati, ali cini se da cu se morati odluciti za jedne, pa kad ih dobro razgazim, onda tek druge.
Spajka, i spremanje se racuna, meni to nekad uzme vise kalorija i energije nego vjezba :D
Ivana_s, jesi sigurna da dobro upisujes kolicine?Tu se znam prilicno podcijniti, pogotovo ako procjenjujemo odokativnom metodom.
I za treninge, imas pod cardio. Ako radis Jillian, mozes staviti aerobic, otprilike dodjes tu negdje sa potrosnjom. Vjebe snage je prekomplicirano upisivati.
Vikki, drzimo fige za nedjelju.
cure koje se kužite u trčanje, a to ste sve osim mene :lol:, muči me jedna stvar
prijavila bih se za zadar u svibnju, ali želim znati na što posebno trebam obratiti pozornost ako ne želim da me hitna dovede kući...
trčkarala sam davno, ali skroz rekreativno I uopće ne poznajem raznorazne trkačke cake...
a taaako želim sudjelovati na toj utrci.
mmislim da kondicije nešto imam, dvije god. vježbanja su iza mene pa nisam onaj totalni početnik...
ovaj tjedan je na redu week 2 iz ripin30...
Anci uslikaj te grive, znatiželjna sam..
Ginger I ja milsim da je tebi masaža prijeko potrebna
iako ni ja ne volim da me netko dira ( taktilna fobija :mrgreen:)
možda da jedan dan umjesto treninga uzmeš masažu
a malu hiti negdje, npr. kod sveki :mrgreen:
Vikki super kilometraza i pace :klap:
ivana s ja sam jednio vrijeme jaaako mršavila, nisam uopće unosila uh a jela sam ko pometena
čak sam previse gubila pa sam počela ipak voće unositi
ni sad ne jedem uh, osim možda jednom u 10 dana
možda nisi dobro izbalansirala, probaj pojačati masnoće..
ono, ispečeš ne znam, pileća prsa, pa ih poliješ masti na kojoj sus e pekla ili malinovim..
tako ja radim I vidim da sam opet došla u ravnotežu...
vikki svaka cast!
inače ja imam adidas tenisice, nikad nešto udobnije I mekanije nisam obula
doduše, nisam trčala u njima ali za vježbanje su dušu dale
lagane su
a i lijepe :alexis:
flopi super da si ih ti pitala,
jer kako ih citam ispade da trcanje je opasnije od kucnog vjezbanja. strah me da se ozljedim, a opet sin zeli trcati pa sam mu rekla da cemo poceti kad malo zatopli.
ajmo iskusne, napisale na pocetku ovo
ajmo sad malo vise detaljaCitiraj:
kako poceti trcati:- dry plus, ne pamuk od odjeće
- dobar grudnjak ili top
- dobre tenisice (mogu se ubosti jeftino na sniženjima - ovisno o podlozi na kojoj se trči)
- ruke blago savinute u laktovima, uz tijelo, ramena opuštena ali ne previše (da ne bole ključne kosti)
- skratiti korak!!! i naći si neki ritam (tako i za disanje)
- zimi šuškavac i maramice za nos, neka glazna po želji u ušima
- minuta, po minuta i za šest mjeseci i polumaraton
spajka, za početak: ne pretjerivati! sjetite se danci! :lool:
iako si u formi jer dugo vježbaš, čini ti se da možeš, no trčanje je poseban tip treninga i po meni je velik udar na koljena, noge ako kreneš odmah 6 km. polako, minutu po minutu. kombinacija trčanja i brzog hodanja je dobra za početak.
ja ne znam pretjerujem li... no ne osjećam se spremnom za utege i kbell. jako mi paše hodanje i trčanje i nastojat ću sad češće na trčanje.
jutros sam si složila neki mali nezahtjevni bodyweight trening. čitala sam negdje, mislim na menshealth :mrgreen: gdje neki fizioterapeut preporučuje air sqats kao glavnu vježbu ako imaš neke ozljede i sl.
tako da sam jutros napravila 4 runde
1. 30 air squats
2. 10 PU (u drugim rundama nisam radila PU već reptile, knee tuck, bird dog...)
3. 20 MC
4. dancin ZOO :mrgreen:
da 6 km!!!!! ja bi 2-3 ovo tri da se ne stramotim sam napisala :lool:
:lool:
Pa nemoj ni dva prvi dan, ozbiljno! Polako.
:lool: ja mislila doci na 2 za koji mjesec, polako ali sigurno
Meni je trčanje u teoriji lijepo, lijepo mi je vidjeti nekoga da trči, a da to nisam ja.
Jučer w10. Psovala sam kao nikada :) a bome sam bila i znojna kao što već dugo nisam.
Ali sam zadovoljna. Mogu sve iz w9 i w10, bez modifikacije.
Nazire se kraj i tom BRu. :sp:
Spajka lol
Veci je problem utreniranima jer vide da mogu otrcati npr. 10 km vec prvi put, pa nastradaju koljena. Kao i u svemu drugom, treba polako...
Mene boli lijevi glezanj, nadam se da se nece pretvoriti u problem :/
Eto, dotični se moron prepoznao u ovih 10km, doduše iz 3. puta ali tijekom prvog tjedna...... gdje mi je pamet bila :facepalm:
Spajka, bit će ti super, probaj onaj program minutu po minutu, trčanje je mraakkk ;)
Vikki, super pace i km!!! :klap: I nadam se da nije niš s gležnjem...
Anci, neka neka, pusti sad malo dok se ne osjećaš 100% i zaželiš dalje. Ovo što si radila mi se čini odlično!
Cubana super super super!!!!!!!!!! Što planiraš nakon BR?
Ivana_S, ja unosim u myfitnesspall ukupno potrošene kcal za trening (imam HR monitor i brojač kcal podešen po mojim karakteristikama), ne unosim pojedinačno vježbe, a i po meni je to glupo. On garant ima predefinirane nekakve prosjeke utrošenih kcal/vježbi, vjerojatno za muškarca visokog 1,80 i 80kg kako to inače biva, i to ti onda ispadne ko da si potrošila tonu kcal, pa ih još i pojedeš, a kad ono nisi potrošila ni po od toga.....
Ja sam jutros 150 alt 1 arm swings. Danas ću laganini.
PS. kako bi ja sad vanka na bic, a ne gledat ovo sunce (ma kakvo god bilo, nakon svega, i ovo mi je dobro) čameći za kompom :-(
Zaboravih...... Zhang, tebi je tamo mrak za trčanje!!! Proljeće će ti biti fantastično ako budeš kombinirala :klap:
Dođem koji vikend rano ujutro pa popimo kavicu na trgu (ti od trčanja, ja s bica) ;)
I ja imam oregon scientific, neki prastari od svekra :) pa tako unosim.
Ali ga ne koristim uvijek, čisto da dobijem neki orjentir.
Planiram les mills combat. Malo skakutanja pred ljeto :)
Zhang odokativno procjenim povrce i meso, mozda tu grijesim. Ne bih bas htjela unosit manje od 1600 kcal, jos uz dojenje.
Flopice mozda je i tu problem jer ne volim bas masno. Kupila sam mileram kao da pojacam masnoce, potrosila jednu casu a druga stoji, ne mogu ga vise smislit....
Pod cardio unosim aerobic a bas za te vjezbe snage me zanimalo kako s njima.
Pripreme za trcanje, bravo! Mozda se i ja odvazim na proljece.
meni je ovo zadnji tjedan Bete, i sad se mislim da li da idem na gammu i padnem i pokleknem na speed3 za koji svi kazu da je ubitican. summer ga je radili ili maruska?
ajmo cure moze li se to prezivjeti?
kakav je strech na gammi isti kao na alphi i beti, meni onih 2 min nije dovoljno, tj skuzila sam da se osjecam puno bolje ako jos uzmem 10-tak min od zuske njenog strecha i coolinga.
ili pak da se odvazim i predjem i ja na marcnu stranu i zusku.
u subotu sam gledala girje i uzela u ruku onu od 12 kg, ja s tim ne bi mogla bas previse, tj. mogla bi presati lisce iz vrta ali nista ozbiljnije :lool:
uglavnom imam sad par dana za mozganje i smisljanje sta dalje, sem tog trcanja kojeg sam obecala malcu.
Danči program trcanja min po min? nasla sam na netu neki program na tako nesto mislis?
1. tjedan: pon, sri, pet i sub:1 min trcanje 1 min hodanje ; uto i cet: hodanje , trcanje 20 min, hodanje 30 min
2 tjedan: pon: 2 min trcanje 1 min hodanje; uto: hodanje; sri: 3 min trcanje 1 min hodanje; cet: hodanje; pet: 4 min trcanje 1 min hodanje; sub:4 min trcanje 1 min hodanje. svi dani ukupno 30 min.
3 tjedan: ..........
Spajka, ja sam vise puta radila speed 3 i prvi put sam se pogubila i pop*** i nisam ga vise htjela raditi.
Onda sam citala da se svi pogube i pohvataju kasnije konce. Tad mi je postao super.
Daklem, nemas ti sto pokleknuti! Radila si TBC koji je po meni najtezi trening u focusu i nemas sto odustati na speedu!
Spajka, meni je speed 3.0 bio najbolji od svih! Mislim da mi je prvi bio teži, ali svaki sljedeći sam bila sve oduševljenija. Imaš ti konde nakon alfe i bete, ne brini za to. Radiš svoj max i pičiš dalje ;)
girja 8 kg se brzo preraste, 12kg traje duže vrijeme...16kg će mi trajat vječno :)
Bio je neki program trčanja za početnike, bio je linkan više puta, povećavale su se min trčanja a smanjivale min odmora/hodanja....ovako nešto ili ovako, ali se ne sjećam 100% koji...
Vikki, je li se ti točno sjećaš koji je ono bio?
Ne sjecam se, ali svi su ti programi slicni, temelje se na postupnom napredovanju i ok su. Bitno da se ne pretjera i ne odustane prerano.
spajka, jesi ovo našla: http://www.utrke.net/utrke/upload/Fi...m_jankovic.pdf
meni ovo izgleda ok jer se izmjenjuju intervali trčanja i hodanja. a ta minuta kad kreneš trčati zaista dugo traje :lool:
jesam, ali mi se nije dalo sve pisati, pod trcanjem sam mislila na dane koje trcis.
tako to valjda izgleda kad radis par stvari odjednom.
Dry-fit je pozeljan, pogotovo kad je hladno, da se mokri pamuk ne lijepi za tijelo.
Tenisice ne moraju biti preskupe, ali je vazno da budu za trcanje, zbog ublazavanja doskoka, stabilnosti stopala itd. Kod tenisica vrijedi da je skuplje i bolje, no nema smisla iskesirati se dok ne znate hoce li vam se uopce svidjeti trcanje.
Dobar grudnjak ako imate veci broj, ja sam znala trcati i s grudnjakom od badica, kad sam trcala prije plivanja, bilo mi je ok.
Ne obuci se pretoplo jer se brzo zagrijete, kad izadjete iz kuce mora vam biti malo hladno.
Obavezno zagrijavanje i istezanje.
Izbjegavati asfalt i beton, bolje mekse podloge.
Ne trcati svaki dan, najbolje svaki drugi, lako za misice i upalu, ali moraju se zglobovi odmoriti.
Poanta je da ne treba uzimati preskupu opremu dok ne vidite da cete ostati u trcanju. Vazne su tenisice i dobra volja, potrebe za ostalim ce se vec pokazati kako budete duze i brze trcali.
ja sam novi cardioshred. dobar je!
i još body crush 1.
mislim da me šeta neka crijevna viroza, jer mi je od subote zlo, za što sam nepravedno optužila raviole.
Koliko trkacica, bas super :-)
Ja o trcanju isto ko i Cubana
Kod mene i danas pauza, jos boli
Nadam se da ce sutra biti bolje
Jučer prisilan odmor, došli gosti i nisam stigla vježbati..
Danas odradila, sve je lakše i lakše :-D
danas odmor, umorna sam od vozikanja a kisa je pa ne mogu na trcanje.
ja cu samo rec da sam o trcanju mislila ko cubana ali kad sam probala predomislila sam se :mrgreen:
mogu i ja ali autom :P, obucu cu se kao da sam vjezbala istipati za obraze i mogu i ja caj popiti.
Rip Circuir. dugo mi ovako nije bilo tesko, em imam zgaravicu, em zvoni telefon non stop, stalno neko dolazi. a ja troma. uglavnom iza mene je ali da sam imala i boljih dana jesaam.
W9, tesko ali izvedivo, bas kako si rekla Cubana. Cini mi se da je tezi bio prijelaz na sedmicu.