Lemon - onda se treba testirati ipak dva puta? Kak si ti sad uspjela odraditi testiranje il nisi morala ipak?
Printable View
Lemon - onda se treba testirati ipak dva puta? Kak si ti sad uspjela odraditi testiranje il nisi morala ipak?
testirala sam se jucer ujutro, treba se i za 3.dan i kasnije jos za salu...samo sada su tek uveli to za 3.dan pa su sve pustali bez nalaza, samo su ispitivali jesi se isao testirati i da doneses nalaz na iduci pregled
samo ja, ali idem na fet pa mi on ni ne treba
Daj mi molim te reci do koliko sat testiraju na Merkuru i jel samo dođeš gore pješke ili je drive in testiranje
u petak sam se testirala u svom gradu prije nego sam isla za zg, za merkur mi je dr rekla na pregledu..ali ici cu tamo za transfer pa javim detalje...kako sam skuzila dr testiraju samo svoje pacijente, ne dolazi ostali, a sestra mi je rekla da prvo dodjemo k njima na vv, ona nas naruci pa se odes k njima testirati...rekla bi da tamo nemas di drive in...
Lemon - jel se onda može doći k njima 3.dc i onda na Merkur na testiranje?
Jel netko išao na testiranje na Merkur?
Je li tamo samo bris iz nosa ili i iz grla? Pitam jer je u KC i iz grla, a meni to gore od punkcije, pogotovo ima dr.koji grebu po grlu da ljudi povraćaju cijeli dan pa i krv... vrlo radi bih izbjegla ići tamo (iako mi najbliže)...
Tvoje je pravo otici na konzultacije gdje god zelis,a isto vrijedi i za postupak. Jako je bitno da tamo gdje krenes se osjecas ugodno i imas povjerenja u lijecnike kojima se prepustas,jer nazalost mogli bi se dosta druziti. Ako ti je anestezija dealbreaker onda nemas zasto niti ici na VV jer ne mislim da bi se to tamo uskoro moglo uvest. O tome ces naravno sama odluciti,ali mnoge cure ovdje ce ti potvrditi da ta bol nije tako nesnosna,i ako si zadovoljna lijecnikom i pristupom,mozda se isplati pretrpit tih par uboda.
Sto se tice izbora doktora na VV, doktorica Jukic je tamo svaki dan, ostali (planinic-moj favorit,podgajski, i fenzl-moj anti favorit) dolaze tamo vise manje jedan dan u tjednu tako da ako i pripadnes slucajno nekom od njih u startu vecinu ces kasnijih pregleda i postupaka odraditi sa jukickom, koja je divna! Sve u svemu izbor doktora je samo da ti nesto upisu na karton, a nije garancija da ce te isti doktor pratiti na svakom koraku
Ja mislim da mozes na konzultacije i u drugu bolnicu,nisam probala al ne vidim razlog zasto ne ako nisi dogoovorila postupak..
Sto se tice anestezije tjekom punkcije,na VV nemas anesteziju,vec dobijes nesto protiv bolova i nesto za opuštanje...Ja bila 2 puta na punkciji,kako sam mislila da ce bit,sta sam sve procitala po forumima i isplašila i stresirala sama sebe na kraju nije bi upola bolilo kako sam ja to zamisljala. Al opet ..nismo sve iste...
Predpostavljam da mozes ako nisi predala uputnicu, uvijek mozes reci da si odustala pa ces se javit kasnije.. Ali u obe ici paralelno mislim da ne. Ako se ne varam svugdje i treba uputnicu, a kad ju predas onda je gotovo za taj postupak. A kasnije se mozes prebacit . Pitaj svoju doktoricu ako ti je ok .
Cure - pitanje:
Ja isla danas po nalaze briseva i papa-testa, nalazi briseva stigli u sve ok , ali jos nema nalaza papa-testa, a tesko da ce do kraj tjedna stici… a ja bih krajem tjedna trebala dobit M pa krenut… hoce li me u VV uzeti u postupak, zna li tko? Prosli nalazi su od 3.10.prosle godine…
Ivana,meni su u nekom od zadnjih postupaka tako istekli nalazi,pa me jukicka ipak pustila u postupak,samo mi je dala neke vaginalete iz njihove ljekarne kao mjera opreza ako slucajno nesto ima. Ali,cini mi se da sad svaku sitnicu koriste kao priliku da odgode postupak.
Od kud si? Di si radila papu? Ako ti je gin u zagrebu i papu salje na obradu u merkur onda ti oni gore mogu pristupit nalazu iako jos nije poslan tvom doktoru,to se meni dogodilo na pocetku.
Bok cure, prijavljujem 3dnt na VV.
Ma nisam iz zg, u kc se obrađuje papa test
Mislim da uputnicu za prvi pregled možeš od svojeg ginekologa dobiti jednom u šest mjeseci, nisam točno sigurna ali mislim da mi je negdje iskočio taj podatak jer sam ljetos isto bila na sto muka kamo dalje nakon VV i koliko se mogu 'šaltati'. I nije VV loš odabir, uopće, najizglednije je da ćeš 'upasti' kod dr. Jukić koja je doista krasna, ali da, nema anestezije što je meni bilo 50 posto odluke za ići dalje.
Ivana nisam sigurna jel mozes doci tamo 3.dan ciklusa bez testiranja pa da te oni salju...reci ce ti cim budes zvala 1.dan ciklusa za testiranje...jedino ako nikako ne budes mogla obaviti prije mozda ti predlozi da ides taj dan na merkur
Ma znam da ce mi reci, ali ak ja dobim mengu u petak onda tam moram ici u subotu, a gdje da se testiram preko noci? A taman bi moglo tak ispasti...
pa onda ce ti vjerojatno reci da mozes kod njih kad dodjes..samo si zovi dr za uputnicu u tjednu dok radi da ti posalje
Uputnica je spremna...
Pozz svima. Sutra 2. konzultacije na VV. Kakva je situacija? Čeka li se dugo? Rekli da dođem pola 12,12.
Grofica mene ceka ista stvar, transfer utorak, testiranje pon merkur...kako je tvoje proslo?
Imaju li se negdje za skinuti trijažni upitnici? Sestra mi kao poslala mail, ali nisam ništa dobila..
Cure, ja još ne krećem, menga danas nije odlučila doći, a nema joj baš ni naznake ko inače (smeđarenje)… ipak, danas sam posjetila svog ginekologa jer mi stigli nalazi trombofilije, povišen neki protein C i jedna neka mutacija pai-1 heterozigot 4g/5g… na osnovu tog sam odmah dobila recept za fragmin i moram ga pikat s danom transfera… dok do tog dođe…
Ima li neka od vas takvu ili sličnu situaciju? Pomogne li taj fragmin u implantaciji?
Ok je prošlo, dugo sam čekala u redu na testiranje došla u 7.20 i oko pola 9 došla na red za testiranje, moj savjet ti je da se utopliš kad ideš jer je prehladno čekat tako dugo na zimi. Transfer bio u utorak, doktorica Planinić je bila, osobno ona mi je najdraža jel se zbilja trudi i daje savjete, vjerujem da će i tebi biti ona jel isto imaš u utorak.
Grofica znaci cekas vani? A trijaza? Pitala sam sestru i ona kaze da necu prolaziti trijazu, samo se testiram i slobodna sam...po njenim rijecima cinilo mi se da si gotov za cas, kao testiraju samo svoje pacijente... mrzim to kad ti ne prenese netko stvarno stanje...ja se moram prvo javit na vv u 7:15, jesi i ti tako? I meni je dr.Planinic super, i bas bi rado da je ona. Dr. Jukic mi je postala katastrofa...
tamy ostavi mail pa ti mogu proslijediti mail s trijaznim upitnicima...
Ivana ja ti nemam bas iskustva s tim, ali imam nekoliko poznanica koje su se morale pikati zbog te trombofilije u trudnoci,ugl sve su uspjele imati djecu nakon kaj su otkrile, ali detalja se vise ne sjecam da ti mogu reci nesto konkretno...
Lemon - Imam i ja prijateljice koje se pikale u trudnoci jer bez heparina su imale pobačaje, al mene slao na testiranje i prije trudnoce i cim je vidio tu jednu mutaciju i povisen protein C pisao recept jer mozda moje tijelo tak reagira na to da nema cirkulacije u maternici i ne dolazi do trudnoce...
Grofica - je li test na Merkuru samo iz nosa ili i grla?
Ne znam kak je drugima, al meni smeta i ona spatula na jeziku a ta cetkica za bris grla mi gore od punkcije...
Ja nisam isla danas, ne idem ni u ponedeljak jer moje menge jos nema....
do sada sam se dva puta testirala na razlicitim mjestima, i bilo je uvijek i nos i grlo...vidis meni je pak gore to iz nosa
Na Štamparu je samo bris iz nosa...
Nema trijaže za testiranje, i dođi prije na vuk vrhovac jer je užasna gužva ujutro a u 7 otvaraju onaj kiosk za trijažu, ja sam došla u pol 7 i bila sam 2.na redu a iza mene oko 20 ljudi tako da se pripremi
Na Merkuru je testiranje iz nosa i grla
Grofica - hvala za info... znači i grlo i na Merkuru ...
Ja planirala danas ujutro radit test jer menga trebala jos u petak, jučer ni naznake nije bilo.. ali nisam ja te srece da ostanem trudna između postupaka… danas se samo izljeva tako da sutra zovem i u utorak, nadam se, krećem…tako da se vidimo vjerojatno Lemon...
A sta u slucaju da test ne bude gotov do dana kada trebas ici gore? Dali te onda otpile ili progledaju keoz prste?
Pa navodno ne otpile, ja cu sutra zvati (popodne) jer prije 11 ne zele ni slusati telefonski o narucivanju, a onda ce mi tek reci za to testiranje, sluzbeno ga nema na stranicu da treba... pravit cu se malo bedasta da nisam za to ni znala, sutra se ionak ne mogu doma testirati jer se treba dan prije naruciti, a rezultati dođu tek za 2-3-4 dana, nema ni smisla, a ja cu se narucit sutra za testiranje u zg (jer uputnicu imam spremnu zahvaljujuci ovom forumu), a mogli su i mailom to napomenuti...
Ako me baš otpile otići ću izvadit krv barem jer mi za par dana bude godina dana od tih nalaza hormona... papa nalaz cu imat nadam se sutra barem na uvid preko e-građanina...
Mi smo odgodili postupak do daljnjeg....nije mi sila sad da idem,na poslu mi je da prostite sranje pi pitanju korone, troje oko mene su pozitivni sve nesto se bojim da nece i mene zaobic,tako da malo cemo odgodit...ja sam trebala krenuti sad ovaj mjesec,i evo bas sam dobila mengu jucer i to ranije nwgo inace,i sad si razmisljam da sam stvarno sad isla gore kako bi izvela to testiranje, jer kod mene u mjestu se ceka nalaz 2-3 dana,takoder uz predhodno narucivanje.....To je bas postalo igranje zivaca
grofica hvala za info...vidis nisam ni racunala za dugu trijazu na vv jer tamo uvijek obavim to kroz 5 min...al zapravo nikada nisam bila tako rano pa ni ne pomislim da je takva guzva..
Ivana vidimo se vjerojatno...ma nece vas otpiliti bez testa jer rekla je i dr da ne znaju ni sami kako bi to rijesili da imas test za 3.dan jer nitko ne zna kad ce tocno dobit mengu pa vikend i sl...ali opet bitno je da ga tih dana napravis jer za slucaj da je pozitivan odmah prekidas sa terapijom pa nije tako strasno kao kada si cijelo vrijeme na terapiji pa tek pred salu saznas da si pozitivan i sve ti propada...a dr kaze da su imali i takvih slucajeva jer neke zenske nisu imale nikakvih simptoma...
Martina - ja bih na tvom mjestu otisla sutra, usput se tamo negdje testirala i krenula ako bude -, jer ovo s koronom nece proci tako skoro, a s vremenom ce kroz zimu biti vjerojatno jos i gore...
Ivana, ma definitivno smo odustali do daljnjeg, tako da necemo sad krenuti...svjesna sam ja da to nece proci, al mozda ce se malo normalizirat,jer sad je svima ovo novo,ni doktori ne znaju sta bi i kako bi,a kako sam rekla nije nam sila da forsiramo,tako da par mjeseci nece nam previse odmoci,a vama naravno svima držim fige da uspije...
hvala Martina! ma razumijem te totalno, ja sam isto skoro odustala, onako premisljala se do zadnjeg, i zbilja me sve ovo oko korone strasno zamara i stvara dodatni stres...