Ja sam baš došla reći suprotno od Freje, kako sam ponosna jer nisam podlegla samoborskoj krafni.
Ali zato sam si priuštila kuhano vino.
Printable View
Ja sam baš došla reći suprotno od Freje, kako sam ponosna jer nisam podlegla samoborskoj krafni.
Ali zato sam si priuštila kuhano vino.
neka ste cure, treba si nekad dati oduška
ja sama sebi ne vjerujem, totalni ovisnik o slatkom/junk food-u/hrani općenito, ne trzam ni najmanje na ništa :) prošlo je mjesec dana i nijednom nisam "zgriješila" (osim tu i tamo koje voćke, ali na to se nisam ni obvezala)
i kilice su nastavile put prema dolje, još je jedna manje ovog tjedna :jupi:
Niti ja nisam zgriješila, osim s onim paniranim oslićem i danas ovim kuhanim vinom.
Ali ionako sam si bila obećala neki treat nakon mjesec dana :)
Ne mogu reći da ponekad ne poželim čokoladu ili nešto brašnasto, ali izdržim, no biggie.
:)
Sad ćete tek vidjeti troškova - kad vam sva odjeća postane prevelika.
Inače sam i dalje stroga po pitanju hrane, ali kako sam na najdonjoj granici željene kilaže i kako sam se riješila svih boljki zbog kojih sam krenula na ovu prehranu, sad si mirne duše priuštim grijeh svako toliko. Ukupna količina UH i pogotovo šećera koje sad jedem i dalje je nemjerljiva s onim što sam jela prije. Iz ove sad perspektive, imam osjećaj da mi je šećer prije bio glavna namirnica.
Danas mi je jedino žao što je to baš bila krafna - nit je baš bila tako dobra, a uz to je najgore od najgorega: bijelo brašno, šećer i sunckretovo ulje. Bolje bi mi bilo da sam pojela kakvu dobru čokoladnu tortu ili kvaluitetan kolač, kao Anci.
zato sad ni lipe ne trošim na odjeću. odlučila sam štedjeti dok se ne vratim na idealnu težinu, znači još duuugo :D
proljetna moda - vrećasto ;)
btw. u vezi stevije, pogubila sam se gdje smo o njoj pisali, ali vjerojatno svi pratite obje teme...bila sam danas u bio&bio, uredno je na polici i nemaju nikakvu vijest o eventualnom povlačenju. ako netko nešto sazna ako bi se i kada moglo dogoditi povlačenje s tržišta, pliz javite da kupim zalihe.
I ja sam to čula prvi puta nakon nekoliko dana, a sad pronalazim samo ovo.
I ovo:Citiraj:
Iako je službeno zabranjena kao »zaslađivač«, stevija nije »zabranjeno voće«. Može se saditi, prodavati (kao dijetetski pripravak) te kupovati i konzumirati (kao sladilo).
Odlično, hvala Freja :)
mi smo bili jučer na krstitkama u jednom prekrasnom agroturizmu, hrana je bila.. ajme. ali domaći pršut i sir sam bez onog mirišljavog toplog kruha uspjela, ali kasnije sam za nagradu što sam preskočila kruh probala 3 ravijola sa sirom u šugu od kokoši... mljac. danas sam omlet sa kobasicama, sir i salatu. to je bilo u 8, sad je 13 i još nisam gladna :)
ja jucer prekrsila - pojela komad pizze, klasicne, domace - za rucak. Nis me nije bolilo ali so jutros nis vise nisam stavila u usta :)
e, da - mislim da sam otkriča sto mi steti zelucu - grickanje orasastih plodova, badema posebice. umrla sam neki dan nakon sake badema. Zasto to?
Gdje kupujete avokado??
Evo još o steviji i batatu.
Bubica, nije isto orašasti plod u kolaču i sirov.
Vjeriojatno ti i kod badema i kod breskve smeta kožica/ kora. breskvu oguli, a bademe možeš oguliti tako da ih pofuriš
Anitu sam imala priliku slušati u Puli prekjučer (hvala BB što mi je čuvala stolicu nakon što sam fulala mjesto predavanja ;)), jako je ugodna govornica i imala je puno toga zanmljivoga za reč.
Sinoć je bila na TV Istri, isto je bilo dosta zanimljivo, a meni najzanimljivije je da mi je muž pisao bilješke... :D Možda mi se pridruži.
Jučer za ručak lešo kelj s domaćim pljeskavicama.
Danas za gablec pljeskavica sa friškim sirom.
Ručak janjetina a la pašticada sa zelenom salatom i kuhanim tikvicama.
Zgriješila sam prekjučer s mojom krafnom, pekla sam ih u nedjelju i svi su se oblizivali i hvalili ih, ja ništa, onda sam ih opet pekla u utorak i nakon hrpe hvale morala sam jednu probati, tješim se da ne ide puno šećera u njih i da sam stavila domaći pekmez bez šećera ali ....
aaa, to su bile domaće krafne - onda je oprošteno :mrgreen:
ja sam danas konačno kupila novi blender :-D i odmah napravila presavršeni šejk; banana-avokado-kiwi-sl.vrhnje-mlijeko-med. znam da nije lchf, ali ja toliko obožavam šejkove s bananom da je se nemam namjeru odreći. mljac!
Drage moje! Da se i ja prijavim ovdje :) . Od 4.2. ( ponedjeljak) sam na LCHFu (znači,5. dan ) i za sada sam prezadovoljna. Krenula sam naglo,i najbolje je tako..znači ne ono "danas ću, sutra ću.." nego odmah!! Prijateljica, cijenjena Lima :bye: mi je također na LCHFu pa smo si super motivacija. Dobro,ona je puno duže od mene i ima puno više iskustva i recepata :) pa se skoro svakodnevno čujemo. U srijedu sam imala takvu ludu glavobolju cijeli dan da sam mislila izluditi.I da..ludooooo mi se jelo slatko??!! MM otišao kupiti šumsko voće i slatko vrhnje i onda sam se predvečer toga dobrano zasitila. za sada ne osjećam potrebu za ničim i super mi je.
Jelovnik sam odlucila praviti tjedno. danas : D- LCHF misle i acidofil
U - malo badema
R - pohani oslić u sezamu i blitva
V - ribice iz konzerve i salata od mahuna
Kruhić si još nisam sparavila,al sutra hoću. Javim vam se :)
dobro došla duma :)
koja je caka sa LCHF i batatom? batat se može ili?
Danas na blog PaleoParents ima finnna LCHF torta samo što ja nemam pojma ni gdje bi razmišljala nabaviti pecans (kako se to uopće kaže na hrvatskom?) I usput da pitam gdje se mogu povoljni ali dobri orašasti plodovi kupiti?
evo linka na recept ako još nekog zanima
raw chocolate cheesecake
Pecan, ja ih zovem američki orah, se može naći u Mulleru. Bilo je, ne znam kako je sada
iz znatizelje bacila pogled na temu i vidim da se ja izgleda dosta hranim po ovom principu a da nisam ni znala da se to tako zove.... :)
samo me zbunjuje sto su ovom nacinu "skrivile" zitarice kad ih se tako zabranjuje (ja ih jedem)?
a onda opet vidim da se na receptima stalno spominju zobene pahuljice,psenicne posije....
meni je u biti jedino cilj ne jesti slatko i previse kruha/tijesta jer mi se pomame gljivice,problema s kilazom nemam
pored popisa,ja oko 80% jedem kuhano a vidim da se ovdje cesto przi,sto mi je nelogicno....
i dosta vas bas ima neke jake ceznje za necim pa zgrijesi,nagradjuje se "zabranjenim"....a to su tipicne zamke odricajucih i jako ogranicavajucih dijeta... zato ne kuzim,da li je ovo dijeta ili nacin prehrane? (koji bi onda naravno trebao biti trajan)
jer,skoro svaka dijeta djeluje,svakog pokopa izlazak iz nje...
Prženje ok sve dok je bez krušnih mrvica i(li) brašna i na nerafiniranim masnoćama (svinjska mast, maslac, kokosovo ulje).
Danas kava s zeru našeg meda i sl vrhnja, ručak juha od govedine s povrćem, kuhana govedina s pečenom paprikom začinjenom maslinovim uljem octom i češnjakom i salata od krastavaca i paradajza.
Čak sam napravila i desert.
Izmiksala sam bjelanjke posebno a žumanjke sam pomješala s malo otopljenog maslaca 2 žlice meda prašakom za pecivo, 200 g kokosovog brašna i malo vode, na kraju dodala bjelanjke i ispekla kao biskvit, odličan je okusom samo kaj se mrvi, gore sam izmiksala sl vrhnje i 200 g rastopljene čokolade ( ohlađene) i šaku malina.
Mljac :)
nakon 2 tjedna lchf jucer smo suprug i ja bili na svadbi i dali si oduska s kruhom i par suhih kolaca. danas imamo takvih problema s vjetrovima da je suprug izjavio: necu vise nikad jest skrob :lol:
inace - postoji i tema na kojoj dijelimo recepte :-)
http://forum.roda.hr/threads/78156-L...o-danas-jedemo
Bubekica znam, ali sam prekasno skužila da sam postala na krivz temu i otišao mi edit.:ups:
ja sam pretpostavila da ribice ima svoje pčele :)
med nikako nije po lchf-u zbog šećera, ali ja ga isto koristim i ne namjeravam prestati