1. Osnovne namirnice ili baza prehrane:
- Meso i perad. Najbolje je meso pasnih zivotinja i slobodnih kokosi. Ne uklanjajte masnocu s mesa i kozu s piletine.
- Riba i druga hrana iz mora, rakovi, skampe, skoljke, alge. Jedite cesce plavu ribu zbog omege 3 (npr srdela, skusa, lokarda).
- Jaja - najbolja su organska ili jaja slobodnih kokosi.
- Povrce koje raste iznad zemlje po mogucnosti iz organskog uzgoja - sve vrste kupusa, brokola, cvjetaca, kelj, prokulica, spinat, blitva, rastika, zelene mahune, articoka, sparoge, tikvice, patlidjani, masline, sve vrste zelene salate, krastavci, rajcica, paprika, koromac, celer, gljive.
- Masti - maslac, pileca, pacja, govedja i svinjska mast, hladno presano kokosovo ulje.
- Hladno presana ulja - maslinovo, laneno i sezamovo ulje. Ulje jetre bakalara.
- Luk, cesnjak, djumbir, zacinsko bilje.
- Lakto-fermentirane namirnice kao domaci kefir, domaci jogurt i domaci kiseli kupus.
- Iznutrice
- Suho meso, slanina, prsut, cvarci i kobasice - ali samo iz domace proizvodnje tj bez glutaminata, nitrita i drugih opasnih kemikalija.
- Hladetina, juhe od kostiju.
- Domaca majoneza i umaci napravljeni od hladno presanog maslinovog ulja, maslaca, domacih jaja, zacinskog bilja...
- Avokado
- Voda je najbolje pice.
2. Dodatne namirnice:
- Punomasni mlijecni proizvodi, kiselo i slatko vrhnje, sirevi. Sirovo - nepasterizirano mlijeko.
- Korjenasto povrce kao sto su cikla, cicoka, koraba, mrkva (ali ne krumpir niti slatki krumpir)
- Limun, grejpfrukt i drugo manje slatko voce. Najbolje je sumsko voce (maline, borovnice, jagode, kupine, ribizle) jer sadrze manje secera.
- Orasasti plodovi i sjemenke - orasi, bademi, ljesnjaci, bucine, suncokretove, lanene i sezamove sjemenke. Mljevene orasaste plodove i sjemenke mozete koristiti umjesto brasna za razna peciva i kruh.
- Kokosovo brasno, nezasladjeni kakao prah
- Kava, cajevi, topla ili hladna limunada (od zasladjivaca mozete koristiti steviju)
3. Namirnice koje se izbjegavaju:
- Secer, slatkisi, sokovi i svi zasladjeni napitci, kolaci, keksi, peciva. Vocni jogurti, pahuljice i musli za dorucak i slicni proizvodi.
- Sve zitarice i sve mahunarke
- Tjestenina, kruh, svi proizvodi od brasna i zitarica.
- Krumpiri, slatki krumpir, chips i pommes frites.
- Riza, kukuruz, couscous, bulgur, kokice.
- Margarin.
- Kupovni suhomesnati proizvodi koji sadrze kemijske dodatke, npr glutaminate (pojacivace okusa), konzervanse E250 (nitrite) i secere.
- Ulja bogata omega-6 masnocama: kukuruzno, sojino, suncokretovo, sve vrste koje se nazivaju ”jestivo” ulje.
- Pivo, koje je tekuci kruh.
- Slatko voce i suseno voce.
4. Namirnice koje se mogu povremeno priustiti:
- Tamna cokolada sa min 70 % kakao
- Casa vina ili casica rakije