http://www.coolinarika.com/recept/prhke-subarice/
Jako primamljivo izgleda, može se raditi i sa kokosom
Printable View
http://www.coolinarika.com/recept/prhke-subarice/
Jako primamljivo izgleda, može se raditi i sa kokosom
Hvala fingertips, 2x.:mrgreen: U gužvi sam, danima samo listam temu, a ne isprintam recepte, tako da nije ni čudo da pitam više puta. Hvala!
AdioMare, ti si radila te Davidove rolice, ne kužim baš taj postupak s preklapanjem, znači ok je ako samo razvaljaš tijesto i zarolaš "kobasicu" i režeš na manje komade? Kako debelo razvaljaš, oko 0,5cm? Koliko široko razvaljaš otprilike?
Čini mi se da bi toga trebalo jako puno ispasti s 1kg brašna, i polovica te količine bi bila pristojna, zar ne?
Da li sam dobro napravila, je li moguce da u napolitanke bake Ane ide 200g secera u prahu? Jaaako su slatke
u pravu si, sad si me podsjetila da sam ih jednom radila i od samo 25 deka brašna! tako je, od pola kile je dosta.
ne usudim se sada tvrditi, ali mislim da od pola kile dobiješ 3 - 4 pune velike protve.
a razvlačiš na debljinu, a ne znam, 2-3 mm? keksić ti je visine oko 2 cm kada ga ispečeš. ja ih pečem na pek papiru.
gle, ako ti ne ide ovo preklapanje kako je tamo opisano (da ti ispadne kao mini štrudla - tu namazano tijesto preklopiš 2 i pol puta), ti zarolaj, isti je vrag.
samo pazi da ti srolani valjak ne budu predebel! nemoj puno srolat - onoliko koliko treba da se zatvori fil.
i ne peci ih predugo, tu budi pažljiva jer to nije tijesto koje lako rumeni. kada porumeni - prepeklo se.
takve tople ih odmah uvaljaj u štaub šećer.
ja ću raditi snowball cookies, medena srca, cokoladne bace i tortu od umiljate.
Moze recept za medena srca, molim te
Ja cu raditi vanilin kiflice, zidove, i krancle za sad. Frendica ce isto raditi 3-4 vrste pa cemo odraditi trampu, biti ce 6-8 vrsta kolaca.
Za Bozic jos cheesecake. Moram se pokrenuti, jos ni u nabavku nisam isla.
Devetomjesecni brsljan sabotira svaki pokusaj organizacije
Krajnje mazohistički sam raspoložena, pa ću napraviti orahnjaču.
Sa Smjehuljicom ću raditi kekse na razne oblike, kuglice je se baš nisu dojmile.. neki dan sam radila probnu količinu. I tortu od Umiljate, glavni je hit kod nas. I nešto s puno čokolade za mene... samo još ne znam što.
I možda kruh gospodične Poldi, meni to draže od orahnjače.
A ništa mi se ne da... umorna sam i neispavana... možda na kraju napravim samo one lažne čupavce, ja ih imam pod Anita kocke i uvijek radim duplu dozu i velikom plehu.
Mrzim prosinac...
http://sweetsensation-monchi.blogspo...e-covered.html
ova radim već par godina i prefina su!
gotovi princes puffići, ovi snowball cookies, jedna mjera, MM probao kaze da su super, pa cu vjerojatno napraviti jos jednu. i bajadera za poklanjanje, nasa jos nije gotova.
ja nikad ne jedem kolace koje sam napravila, dok su u fazi izrade, nikad ne probam. na badnjak mi je prvo probavanje kolaca, ali uglavnom mi se ne jedu. po meni je radjenje kolaca najbolji nacin da iste ne jedem.
moji su snowball cookies pojeli, danas radim duplu dozu badema i probnu verziju sa kokosom.
moji pojeli pola jaffa kuglica, danas ponavljam dozu i moram dalje ako mala bude u dobrom raspoloženju.
ni ja nikad ne jedem kolače dok pravim, nit ližem žlice i posude ništa al zato imam ekipu za očevid kojima to ne promakne
[QUOTE=aleksandra70vanja;2539446]badem i kokos su neki drugi kolači, ili snowballs sa bademom i kokosom?
/QUOTE]
snowballs sa kokosom, stavit ću kokos umjesto badema i bijelu čokoladu.
U nedjelju sam pravila po orginalnom receptu, pojeli su sve čak i mlađi koji ne prizna domaće keksiće je jeo.
Danas ću probati te s kokosom, nadam se da će biti ukusni.
Ja isto ne jedem dok kuham. Ni kad kuham rucak ni kad pecem kolace. No ja uopce ne grickam izmedju obroka.
ni dok kuham ne probavam, nemam taj običaj .zapravo od silnih mirisa pečenja i kuhanja nemam ni volju stavit išta u usta.
nego bem ti figaro..dok sam to sve pospajala naravno da mi se taj šećer s orasima zalijepio za šerpu , ko beton je kako da to odlijepim?namočila al ne ide..
Kolač sam uspjela izliti da ne mislite da se sve zalijepilo..vidjet ćemo kako će biti za jesti
:mrgreen:
samo ulij vode u tu šerpu i stavi kuhati, otopit će se.
super su mi vaša iskustva, poboljšavaju moju teoriju :lool:
i sad još nešto, kuhinja u neredu, pravim usput i neke fore s rumom, pas posut brašnom jer mi se mota pod nogama, mala na puzlama na podu sama sebe zabavlja ono raspašoj i zove soc.radnica da bi došla na procjenu -baš danas sve na rum miriši
ja ću onda uliti žumanjke u karamel, a ne karamel u žumanjke. pužić, misliš li da je tako bolje?
:lol:Citiraj:
i zove soc.radnica da bi došla na procjenu -baš danas sve na rum miriši
i jesam tako.prvo na pari riješila žumanjke, maknula pa šeć špinovala, dodala orahe i u to ulila žumanjke.dok sam ih ulila stvrdnuo se šeć
Napravila sam one raspucane čoko-keksiće, kukise, snowballse i amarette.
Ovaj vikend se bacam na macaroonse, nisam ih još nikad radila, a jako ih volim.
Moram i neku finu tortu za dečke, a krempite za MM-a.
Još bi napravila praline, vidjela sam neki recept sa nutellom i mascarponeom, pa bi možda to.
I neke sa kokosom.
Pravit cu prhku orahnjacu,tortu od umiljate ipolumjesece s limunom..
Kao i kod matahari,frendica isto rado tri vrste pa cemo raditi trampu..
Pomoć... ne mogu naći bakin recept za keksiće koji se rade s modlicama.
Ovako nešto http://www.coolinarika.com/recept/887873/ Ovaj recept mi je bez veze... samo zbog slike ga stavljam.
Molim neki provjereni, fini recept.
Hvala.
Ja imam recept po kojem radim medenjake vec par godina.
Nisam nikad koristila zacine posebno, uvijek koristim Kotany-evu mjesavinu za medenjake.
Hoce li biti problem ako utoliko modificiram recept?
I, torta od umiljate?! Vidim da ce ju dosta vas praviti. Moze recept?
snowball cookies
čokoladni crinkles
oblatne s keksima
keksi s brusnicama
biscotti
nutela keksi
bajadera
a još nisam ni krenula, i ne znam kad cu. Nisam jos ni bademe potukla, koma...
Moze recept za princess pufice, listam temu pa ne mogu naći, a mala vragolanka mi cupa mobitel iz ruke:)
ja se spremam snowball cookies napraviti a jel se bademe mora mljeti na mašinicu ili ih mogu u mulitpraktiku samljeti?
Evo Gabi i ja sam ga spremila iako ne znam hoću li stići:
300 g grožđica potopiiti u 1 dcl ruma i neka stoji pola dana
100g smeđeg šećera i2 jaja izmikati dobro i u to umješati:
60g masla
180 g glatkog brašna
1pp
1,5 žličica cimeta
1,5 žčičica muškanogoraščića
1 žličica klinčića
u to dodati grožđicei 300 g krupno nasjeckanih oraha
peći 15 min na 180
kada se ohlade politis čokoladom
i vadiš tijesto sa žličicom i slažeš na pleh to vidim ne piše
Super, hvala ti MM:)
Ja sam ih samljela na sjeckalicu elektricnu. I ok su ispali.
Breskvice sam napravila prosli tjedan i jos ih je 10 ostalo, sve su mi pojeli
Maoprije sam pravila snowball i mislim da cu jos jednu dozi napravit ih. Brzo su gotovi a ukusni su.
U ponedjeljak cu šaumrole, princes krafne i ako stignem orahnjacu i majovnjacu
Adio Mare jesi pravila?jel uspjelo?
moje nije pa je Figaro doživio modifikaciju :-). Gornja oblatna se uopće nije zalijepila za masu unatoč utegu. pa sam skinula tu gornju oblatnu i glazuru čokoladnu prelila preko prefinog fila od oraha i šećera..bit će ok štangice s orasima i čokoladom 8-)A pd preostalih bjelanjaka sam pravila u kalupima za muffine po receptu s formuma 5 bjelanjaka, 5 žlica šeć + žlica brašna i mljeveni lješnjaci (dvije šake sam stavila)..fino je pjenasto