Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 663

Tema: Božićni kolači 2013.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    naisla sam na lazne cupavce na prvoj stranici pa cu baciti pogled. znaci, tanko cca? na koliko tanko ga razvaljam? i jel ide u pecnicu ko biskvit ili radim od tijesta oblike, tj. rezem ga?
    To ti je sve isti bućkuriš. Ništ ne valjaš, to tijesto se samo zamuti i izlije u pleh, zafrlji u pećnicu zagrijanu na 180 i peče dok ne uhvati rumenu koricu. Za to vrijeme ti zakuhaš kremu (sve sastojke zajedno u đuture) i kad je tijesto gotovo, izvadiš iz pećnice i odmah lijevaš kremu gore. Posipaš ako želiš i ostaviš da se ohladi.

Nema jednostavnije stvari. Debelo je (u mom plehu duljine 35 cm) oko 2cm, a krema oko 1 cm.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim ovaj figaro
    radila sam ga prije jedno 20 godina i krivo pročitala pa u karamel ubacila sjeckane orahe
    kad je to počelo divljati povratka više nije bilo.

pužić je li ovo dobar recept?

cijela jaja, maslac i šećer se izrade mikserom, pa se stavi kuhati (u to dodaš sjeck. orahe) dok se ne zgusne.
    ovo mi je fora "dok se ne zgusne"
    ok, stigne li se to zgusnuti dok se otopi šećer?
    ajde pomozite, ja bih to radila.
    valjda je, nisam nikad radila.Kad god jedemo kolače u svatovima kopamo po tacnama i to izvlačimo pa sam odlučila probati..ako netko ima isproban recept slušam

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja radim taj figaro, kod mene su to lila snite, godinama, i znalo mi je neuspjet :D
    u jedan lonac, manji, ide 30 dag secera, a u drugi, dosta veci, tj. dublji, stavim jaja 3, izmutim, 1 marg.i 30 dag secera, to stavim na ful lagano. ubijam se s onim secerom dok se ne zgruda, pa rastopi u karamel, a da pritom ne izgori, u isto vrijeme ovu drugu smjesu tu i tamo promijesam i pred kraj dodam sjeckane orahe. kad se napravi karamel, umijesa se u smjesu od jaja, to se sve digne i brbucka, ja mijesam. izlijem na oblatnu, poklopim, opteretim i to je to.

a znalo mi je ili pol file iscurit ili mi se oblatna zalijepi za tacnu, i da, ide hrpa secera, ali i mi se, ko i norini, tucemo za njih

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a od tih "cupavci" fora su mi naj renato kocke, ali ne mogu vise naci recept na coolinariki. dolje tijesto bjelanjci i kokos. gore krema od zumanjaka i cokolade. taj cas gotovo.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tua, na što se treba posebno obratiti pažnja?
    recimo, bi li bilo dobro pričekati malo s izlijevanjem na oblatnu (neko vrijeme, ne znam koje, lupam, dok se maaalo hladne)
    pa bi se možda spriječilo izlijevanje izvan oblatni?
    evo opet gubim volju za figarom.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a koliko je to malo, da ti se ne stvrdne taj karamel?
    najbolje mi uspije kad ih radim na brzaka i bez mozga i mozganja, ajd ti to zamuti, uspjet ce. a i ako nece, pojest ce se :D

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Plivadoni, crni i bijeli by apricot
    Sastojci:
    15 dag lješnjaka (popržiti i fino samljeti)
    8dag šećera u prahu
    7dag maslaca
    5dag čokolade (u bijeloj varijanti, ako je čokolada masnija, staviti malo manje)
    Umiješati tijesto i praviti maaale plivadončiće (što manji, to bolji – ovisi koliko živaca imate).
    Protvan isprati hladnom vodom, poslagati plivadone i ostaviti preko noći. Sutradan ih peći na 110°C, a onda ostaviti da se dalje suše u isključenoj pećnici. (Pazite na veličinu – pri pečenju dosta narastu).

Pitanje: Na kojoj temperaturi trebaju plivadončići prespavati noć (sobna temp. ili frižider)? Također, koliko dugo ih treba peći na 110C?

I, može li crna čokolada?
    I, može li se tijesto razvaljati pa nekim sitnim oblikom rezati, recimo poklopcem od Labela?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sutra ću konzutirati tete koje to peku za svatove gotovo svakodnevno pa javim koji sistam je najbolji za Figaro.Nedamo se pokolebati AdioMare

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

može pomoć oko ovih princess puffića? sve kontam do onog dijela sa čokoladom...kojom čokoladom politi i kako? trebam li praviti poseban preljev? je l' se umaču ili baš preljevaju?
    hvala ...

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo imam kompletan popis:
    Mak kiflice
    Snowball cookies
    Cimet zvjezdice
    Dvostruki obilni čokoladni keksi
    Speculaas keksići
    Umočenci
    Coco blanco

Još ću napraviti božićno drvce od keksiju, i kaže mi mama da ćemo raditi neke njene amaretto kekse, kaže da se radu dva dana... Kupila sam danas 5 pakiranja maslaca u konzuma, meggle, 250g za 10.99.
    Imam svoje domaće bajame i orahe, dobila sam iz trogira fine nešpricane limune i naranče, napravila sam sinoć šarene mrvice za ukrašavanje, nabavila 10kg brašna za 25kn u Lidla, imam vanilin mahune sa ebay-a, još ću samo kupit malo čokolade,šećera i kaka-a i spremna sam.... Sutra krećem!!! Jedva čekam
    Još da me dite posluša i počne spavati, pa nebi mi bilo ravne !!!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gotovi paprenjaci
    danas cu dosta tih suhih jos napraviti, nadam se izmedju razvazanja djece. pecenje kolaca ove godine me podjseca na voznju slaloma. no za sad imam ukusne krancle i paprenjake.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Fingertips, što su to dvostruki obilni čokoladni keksi?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj moram se nadovezati na ovaj slalom, pun pogodak za opisati. Danas idu papaprenjaci, kupila sam nekakav kalup i jedva se čekam, ali zdravlje me pokosilo pa će moj slalom po nekom neravnom terenu nadam se uspješno završiti.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Fingertips, što su to dvostruki obilni čokoladni keksi?
    Pa ti si pitala neki recept za krašuljke i tome slično, pa sam ti ja dala recept od tih. Evo opet

80g maslaca - omekšalog
    120g šećera
    1jaje
    1van.šećer
    125gbrašna - piše za dizana tijesta, ali ako nemaš, stavi 1/2 žličice p.z.p
    5gsuhog kvasca
    50gzobenih pahuljica
    115g gorkoslatke tamne čokolade, grubo sjeckane
    115g bijele čokolade, grubo sjeckane

Zagrij pećnicu na 190stupnjeva. Mješaj šećer i maslac dok ne posvijetli i dok ne postane pjenasto.Dodaj jaje i šećere i miksaj. Dodaj prosijano brašno i kvasac i lagano promiješaj. Dodaj zobene i obje vrste čokolade i ravnomjerno izmješaj. Velikom žlicom stavljaj na padelu obloženu pek papirom s razmakom. Peci 12-15 minuta, ovisno kakva ti je pećnica, izvadi ih iz padele i hladi na rešetki.
    Meni su super fini, radim ih često!!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pužić gdje si kupila rozen kore!?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    pužić gdje si kupila rozen kore!?
    ja sam ih vidjela u mercatoru i baš sam se iznenadila, nije ih do sada bilo kod nas za kupiti
    ali ako ima u mercatoru, vjerojatno ih onda ima u svakom drugom trgovačkom centru

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rozen kore u Bossi -lokalni trg. lanac
    Figaro-isproban recept by teta svatovska slastičarka
    25 dkg šeć, 6 žutanjaka, 1 margarin - u posudi mikserom izmutiti pa na pari miješati stalno dok ne vidiš da se šeć istopio
    u drugoj posudi 25 dkg šeć propržiti na laganoj vatri do zlatno žute boje, oprezno da ne pretjeraš da se šeć ne karamelizira
    sve zajedno spojiti i dodati orahe sjeckane 30 dkg i propržiti kratko da se sjedini!bolje kraće neg duže jer će onda poprimiti gorkasti okus.
    ostavi par min 2-3 i pretresi na oblatnu koju si na krpu stavila.poklopi drugom oblatnom i prebaci drugi dio krpe preko pa uteg npr daska za rezanje ili neka tacna i 1 kg šeć na to!
    eto filozofije.ja ću probat pa kud puklo da puklo

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a70v fala!! super da ima i kod nas..

pužić, uz dvoje malaca, posao i fax mi je to malo too much, hvala!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

e, pa kad si mi dala ovakav vjetar u leđa radit ću ga i ja!

još samo ovo
    oprezno da ne pretjeraš da se šeć ne karamelizira
    znači, istopim šećer u karamel, ali pazim da ne dobije pretamnu boju, to si htjela reći?

samo žumanjci idu po tom receptu, ne cijelo jaje?
    (meni ne smeta, samo ne znam šta će marta reć

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da samo žumanjci tako kaže teta i da mislila sam da ne pretjeraš sa šećerom
    klara i ja imam dvoje malaca i to jedno jako malo i trenutno trčim po institucijama i rješavam njen i svoj status i unatoč tome ne odustajem od plana pa maker u kanti završilo moram probat.
    evo jaffa kuglice gotove (na kraju sam sjeckane lješnjake stavila u smjesu jer nemam vremena za štih probe..)fine su ispale i brzinske (sve u jednu zdjelu , mijesi rukama i udri)
    sutra figaro i za kraju za vikend kancle tu mi treba najviše vremena.mađarica u pon to je čas posla.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

http://www.coolinarika.com/recept/prhke-subarice/

Jako primamljivo izgleda, može se raditi i sa kokosom

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala fingertips, 2x. U gužvi sam, danima samo listam temu, a ne isprintam recepte, tako da nije ni čudo da pitam više puta. Hvala!

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

AdioMare, ti si radila te Davidove rolice, ne kužim baš taj postupak s preklapanjem, znači ok je ako samo razvaljaš tijesto i zarolaš "kobasicu" i režeš na manje komade? Kako debelo razvaljaš, oko 0,5cm? Koliko široko razvaljaš otprilike?

Čini mi se da bi toga trebalo jako puno ispasti s 1kg brašna, i polovica te količine bi bila pristojna, zar ne?

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da li sam dobro napravila, je li moguce da u napolitanke bake Ane ide 200g secera u prahu? Jaaako su slatke

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa Vidi poruku
    AdioMare, ti si radila te Davidove rolice, ne kužim baš taj postupak s preklapanjem, znači ok je ako samo razvaljaš tijesto i zarolaš "kobasicu" i režeš na manje komade? Kako debelo razvaljaš, oko 0,5cm? Koliko široko razvaljaš otprilike?

Čini mi se da bi toga trebalo jako puno ispasti s 1kg brašna, i polovica te količine bi bila pristojna, zar ne?
    u pravu si, sad si me podsjetila da sam ih jednom radila i od samo 25 deka brašna! tako je, od pola kile je dosta.
    ne usudim se sada tvrditi, ali mislim da od pola kile dobiješ 3 - 4 pune velike protve.
    a razvlačiš na debljinu, a ne znam, 2-3 mm? keksić ti je visine oko 2 cm kada ga ispečeš. ja ih pečem na pek papiru.
    gle, ako ti ne ide ovo preklapanje kako je tamo opisano (da ti ispadne kao mini štrudla - tu namazano tijesto preklopiš 2 i pol puta), ti zarolaj, isti je vrag.
    samo pazi da ti srolani valjak ne budu predebel! nemoj puno srolat - onoliko koliko treba da se zatvori fil.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i ne peci ih predugo, tu budi pažljiva jer to nije tijesto koje lako rumeni. kada porumeni - prepeklo se.
    takve tople ih odmah uvaljaj u štaub šećer.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ću raditi snowball cookies, medena srca, cokoladne bace i tortu od umiljate.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Moze recept za medena srca, molim te
    Ja cu raditi vanilin kiflice, zidove, i krancle za sad. Frendica ce isto raditi 3-4 vrste pa cemo odraditi trampu, biti ce 6-8 vrsta kolaca.
    Za Bozic jos cheesecake. Moram se pokrenuti, jos ni u nabavku nisam isla.
    Devetomjesecni brsljan sabotira svaki pokusaj organizacije

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ja ću raditi snowball cookies, medena srca, cokoladne bace i tortu od umiljate.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Krajnje mazohistički sam raspoložena, pa ću napraviti orahnjaču.
    Sa Smjehuljicom ću raditi kekse na razne oblike, kuglice je se baš nisu dojmile.. neki dan sam radila probnu količinu. I tortu od Umiljate, glavni je hit kod nas. I nešto s puno čokolade za mene... samo još ne znam što.
    I možda kruh gospodične Poldi, meni to draže od orahnjače.

A ništa mi se ne da... umorna sam i neispavana... možda na kraju napravim samo one lažne čupavce, ja ih imam pod Anita kocke i uvijek radim duplu dozu i velikom plehu.
    Mrzim prosinac...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

http://sweetsensation-monchi.blogspo...e-covered.html
    ova radim već par godina i prefina su!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gotovi princes puffići, ovi snowball cookies, jedna mjera, MM probao kaze da su super, pa cu vjerojatno napraviti jos jednu. i bajadera za poklanjanje, nasa jos nije gotova.

ja nikad ne jedem kolace koje sam napravila, dok su u fazi izrade, nikad ne probam. na badnjak mi je prvo probavanje kolaca, ali uglavnom mi se ne jedu. po meni je radjenje kolaca najbolji nacin da iste ne jedem.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moji su snowball cookies pojeli, danas radim duplu dozu badema i probnu verziju sa kokosom.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moji pojeli pola jaffa kuglica, danas ponavljam dozu i moram dalje ako mala bude u dobrom raspoloženju.
    ni ja nikad ne jedem kolače dok pravim, nit ližem žlice i posude ništa al zato imam ekipu za očevid kojima to ne promakne

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    moji pojeli pola jaffa kuglica, danas ponavljam dozu i moram dalje ako mala bude u dobrom raspoloženju.
    ni ja nikad ne jedem kolače dok pravim, nit ližem žlice i posude ništa al zato imam ekipu za očevid kojima to ne promakne
    Ovako je i kod mene, he he he... Dogodi se i da ne probam ni jedan jedini, a pojede se (čupavci, kuglice i išleri obično imaju takvu sudbinu)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    moji su snowball cookies pojeli, danas radim duplu dozu badema i probnu verziju sa kokosom.
    badem i kokos su neki drugi kolači, ili snowballs sa bademom i kokosom?

ja ne mogu skužiti kako kuhate da ne probate

a kada kuhate ručak?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

ja nikad ne jedem kolace koje sam napravila, dok su u fazi izrade, nikad ne probam. na badnjak mi je prvo probavanje kolaca, ali uglavnom mi se ne jedu. po meni je radjenje kolaca najbolji nacin da iste ne jedem.
    fakat, to se sad i meni počelo događati, da mi se uopće ne jedu ti kolačići koje pečem... prije sam obavezno degustirala svaku fazu izrade.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[QUOTE=aleksandra70vanja;2539446]badem i kokos su neki drugi kolači, ili snowballs sa bademom i kokosom?

/QUOTE]
    snowballs sa kokosom, stavit ću kokos umjesto badema i bijelu čokoladu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    fakat, to se sad i meni počelo događati, da mi se uopće ne jedu ti kolačići koje pečem... prije sam obavezno degustirala svaku fazu izrade.
    ja ih valjda toliko rijetko radim da se uželim lizanja padela

i znači kosjenka, fine su kuglice?
    jesu komplicirane za napraviti?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U nedjelju sam pravila po orginalnom receptu, pojeli su sve čak i mlađi koji ne prizna domaće keksiće je jeo.
    Danas ću probati te s kokosom, nadam se da će biti ukusni.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja isto ne jedem dok kuham. Ni kad kuham rucak ni kad pecem kolace. No ja uopce ne grickam izmedju obroka.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    . No ja uopce ne grickam izmedju obroka.
    ni ja
    jer kod mene ne postoji period izmedju obroka
    ja jedem i noću

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ni dok kuham ne probavam, nemam taj običaj .zapravo od silnih mirisa pečenja i kuhanja nemam ni volju stavit išta u usta.
    nego bem ti figaro..dok sam to sve pospajala naravno da mi se taj šećer s orasima zalijepio za šerpu , ko beton je kako da to odlijepim?namočila al ne ide..
    Kolač sam uspjela izliti da ne mislite da se sve zalijepilo..vidjet ćemo kako će biti za jesti

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

samo ulij vode u tu šerpu i stavi kuhati, otopit će se.

super su mi vaša iskustva, poboljšavaju moju teoriju

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i sad još nešto, kuhinja u neredu, pravim usput i neke fore s rumom, pas posut brašnom jer mi se mota pod nogama, mala na puzlama na podu sama sebe zabavlja ono raspašoj i zove soc.radnica da bi došla na procjenu -baš danas sve na rum miriši
    Posljednje uređivanje od pužić : 20.12.2013. at 12:31

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja ću onda uliti žumanjke u karamel, a ne karamel u žumanjke. pužić, misliš li da je tako bolje?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i zove soc.radnica da bi došla na procjenu -baš danas sve na rum miriši

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i jesam tako.prvo na pari riješila žumanjke, maknula pa šeć špinovala, dodala orahe i u to ulila žumanjke.dok sam ih ulila stvrdnuo se šeć

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Napravila sam one raspucane čoko-keksiće, kukise, snowballse i amarette.
    Ovaj vikend se bacam na macaroonse, nisam ih još nikad radila, a jako ih volim.
    Moram i neku finu tortu za dečke, a krempite za MM-a.
    Još bi napravila praline, vidjela sam neki recept sa nutellom i mascarponeom, pa bi možda to.
    I neke sa kokosom.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pravit cu prhku orahnjacu,tortu od umiljate ipolumjesece s limunom..

Kao i kod matahari,frendica isto rado tri vrste pa cemo raditi trampu..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pomoć... ne mogu naći bakin recept za keksiće koji se rade s modlicama.
    Ovako nešto http://www.coolinarika.com/recept/887873/ Ovaj recept mi je bez veze... samo zbog slike ga stavljam.

Molim neki provjereni, fini recept.

Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •