Apsolutno.
Taj moment dociranja ispaljuje apsolutno svakoga, od nekog primitivnog primitivca do profesora doktora. Nitko, al baš nitko neće slušati dalje od prvog dociranja.
Printable View
Moguce. Ne znam o kojem osjecaju pricas. I evo opet, nesto ljudi je sa mnom na ovoj i drugim temama raspravljalo, a nesto se bogami i slozilo. Sto bi reklo da valjda nisu osjetili to prvo dociranje koje si ti osjetila. Meni je zao. Ali ne znam kako da to izmjenim. Mogu samo ponoviti da mi to nije namjera.
Sent from my iPhone using Tapatalk
nije mi bila namjera pretvorit ovo u osobne napade
moja reakcija jest bila potaknuta tvojim postovima sasa, i seninim
ne zato što imam nešto protiv vas, sa dobrim dijelom sadržaja vaših postova se i slažem
nego zato što ih vidim kao tipične greške koje mi ljevičari radimo i mislim da si zato otežavamo posao i da nas zato Markićka i Ruža i Bruna i Zlatko šišaju tako uspješno
budimo iskreni, mi uvjereni ljevičari jako volimo mislit da smo mi bolji od drugih i pametniji i mudrije rasuđujemo
volimo izraz "prava strana povijesti", i sama sam ga koristila, a sad mi se čini da je osim što je nevjerojatno prepotentan, k tome i neistinit, jer povijest pišu pobjednici pa je i prava strana time definirana
oni koji me imaju na fejsu već znaju priču koju sam nedavno dijelila, a koja mi je baš dala mislit, o vozaču autobusa koji je za vrijeme lokalnih izbora komentirao s kolegom "i sad, moje srce ide za Keruma, ja glasam za Keruma i onda sam ja primitivan! a da sam glasa za Markovinu, e onda bi bija napredan! Ko je to odlučio?"
I mislim, naravno da nema tu dijaloga, ako mi pričamo da je on primitivan, a ja sam napredna, tj ako on nanjuši takav stav kod mene. Ali ako pričamo o tome da želimo gradonačelnika koji ne krade, i da se želimo moć okupat u moru bez da moramo platit i da želimo moć upisat djecu u vrtić itd itd, ispast će da želimo u velikoj mjeri iste stvari
Tako mislim da i u ovoj zemlji većina ljudi se može složit u ogromnom postotku oko toga koje stvari želi. A nemamo ih.
I jedan od razloga zašto ih nemamo je što političari vrlo vješto zloupotrebljavaju ove teme di si bija 91/45 dok s druge strane rade šta rade. I to vide i ljudi koji se smatraju ljevičarima i ljudi koji se smatraju desničarima.
Gle saša, imam ja jednog poznanika koji uvijek izgleda i ponaša se nadrkano. I kad je dobre volje i kad je loše volje. I ljudi koji ga upoznaju na prvu odmah pomisle da je kreten. Neki poslije promjene ili ublaže mišljenje, jer skuže da se malo maka od normale.
Tako i to tvoje pisanje. Može ti ne bit namjera, a da svejedno izazivaš takav osjećaj ljudima.
apsolutno. ja priznajem da to nemam. nemam tu toleranciju različitih mišljenja na neke teme. i mislim da sam nužno u pravu. na neke teme. na puno tema ću sagledati razmišljanje i druge strane, na puno tema ću revidirati svoje mišljenje, a na neke, a nema ih puno, neću.
ja ti iskreno mislim da ste npr ti i tang tolerantnije od mene. i to je tako, hebaj ga.
da objasnim :mrgreen: ti si spomenula prolife...i ja vjerujem da ti možeš saslušati mariju i rehab (da krene rasprava o tome), onako iskreno saslušati njihova razmišljenja, ne složiti se i to je to. ja to ne mogu. :D
npr, meni je marija super forumašica. nikad ženu vidjela, al ovako virtualno. kao i rehab. sori, prvo ste mi vas dvije pale na pamet. :D
e sad...njihovo prolife usmjerenje mi nije super. prolife stav mi je nešto o čemu nemam niti imalo lijepo mišljenje, a niti dozu tolerancije u smislu - taj stav je jednakovrijedan kao moj stav. meni - nije.
dakle, istina, sebe stavljam u ajmo reć ovu poziciju od tang - ja sam u pravu i znam bolje. kako god izrazila taj svoj stav, hbg, u suštini tako mislim.
pod prolife naravno podrazumijevam djelovanje s ciljem zakonske zabrane pobačaja.
a inače, tvoj plemenski folklor nisam shvatila kao sasa. prije par godina možda i bi. a trenutno, kad mi sin diže ruke na thompsona, malo sam revidirala stav :D sad sam se sjetila moje mame i s kakvim mu je prijezirom rekla da kako može to slušati, malo je falilo da mu ne pljune u facu. :lol: tako da, još sam ja dobra :D
u međuvremenu uletila tang. i opet ću, nisam baš sigurna da si u pravu. :-/
Razumjela sam te marta. Ne mislis da sam miss simpaticnosti najblaze receno. Sto zelis postici time da mi to nekoliko puta naglasis? Ne krsim nikakva pravila foruma. Ti, Lili, Tang i neki drugi misle da sam prepotentna ili docirajuca. Mogu zivjet s tim. Ali ne mislim vise o tome razgovarati.
Ja fakat ne mislim da su ljudi poput angie ili rehab koji su pisali na ovoj temi primitivni ili losiji od mene. Ja samo pisem kako ja vidim situaciju i propitujem ono sto pisu i trazim da argumentima brane. Isto ocekujem i od sebe. Stvarno nemam nista osobno radi cega me i smeta kad se rasprava svede na osobno. O Bujancu i ekipi imam misljenje koje nije dobro, ali ne mjerim ga iz sebe- dakle ne mislim da su moroni zato sto nisu kao ja, nego sto dovode u pitanje moralne, eticke i estetske minimume.
nisam uopće, ali uopće išla u pravcu simpatičnosti ili nesimpatičnosti nego pristupa u razgovoru s ljudima koji na neke teme misle suprotno od onoga što je mislim ili što ti misliš.
zapravo je tang to sjajno objasnila, već dugo primjećujem isto što i ona. mogu ju samo potpisati od - do, da se ne ponavljam.
Miss simpaticnosti je bila samo figura. Razumjela sam tvoju poruku. Od prve.
I ja mislim sve najgore o Bujancu i o Hasanbegoviću i o Esih
ali mogu razumjeti ljude koji na priču o imenu trga kažu "ma pušite )(&(/ svi" i kojima se to sve čini nevažno jer doslovno nemaju šta jest i nemaju pojma kako će platit kredit ni kako će djeci kupit knjige za školu
Ovdje te nisam shvatila, u kom smjeru si revidirala stav ni kako si me shvatila. I ovo što tang pita, isto.
Inače, kao crtica, meni je više ljudi (partizanske provenijencije, dakle ne radi se o pravdanju) reklo da se u njihovom i okolnim selima išlo u partizane ili ustaše - ovisno o tome koji bi prvi došli i pokupili te. Dođe vojska, slušaš vojsku.
Mužev dida je imao nekog svog rođaka ustašu, animozitet je bio bjelodan. Nekidan smo nešto o njihovoj rodbini razgovarali i utvrdili da je taj rođak postao ustaša s 14! godina. Sa 16 otišao u zatvor i odradio 7 godina.
(Dida od MM je do svoje smrti je mrzio ustaše, kad je Gojko Šušak umro, uboo me laktom u rebra, namignuo, i rekao mi: "Jedan ustaša manje!")
Tang- evo ja uopce ne kuzim sta si ti sad rekla sa zadnjim postom. Imamo forumsku raspravu. U kojoj osoba A kaze da joj je cijela ta stvar s Titom glupa i sluzi kao ministarstvo za skretanje paznje s vaznih tema. Imamo osobu B koja kaze da falabogudragomu micemo plocu s imenom najveceg zlocinca na ovima prostorima. Imamo osobu C koja kaze da se ne slaze i da je to pitanje vazno zbog tog i tog i tog. Zasto ti mislis da osoba C misli da je osoba A manje vrijedna i da ju ne razumije? Pa izmjenjujemo misljenja i stavove. Koji su rezultat milijardu faktora. Ono kuzim to.
sasa daj pls pročitaj još jednom što je napisala tang, pogodila je u bit, ono u sridu.
svaka čast tang! :sp:
i kad bi se primjenjivao ovakav pristup puno više bi se postiglo u "prenošenju" stavova odnosno davanju argumenata drugoj strani.
tang oduševljavaš me kako znaš sročit "svu istinu u par kratkih rečenica" i svaka ti čast na otvorenosti i i direktnosti.
I seni nekad zaista ima docirajući ton (Seni draga si ti meni jako :kiss: al šta jest, jest).
cvijeto na opisu same sebe i svoje (ne)tolerancije :lool: zakon si!
Citam... Tang jako lijepo pise, ali
mogu shvatiti da nemamo svi isti nacin razgovora i opcenito ophodjenja. I da dok se ne vrijedjamo stvarno je ton malo vazan.
Medjutim, kad se vec oftopicari, meni znacajno vise od dociranja smeta beskrajno iksanje.
A na temu... Smatram da se malim koracima uvadjaju velike promjene. Al, kao stanicno disanje... Nece odjednom planuti, samo cemo kroz neko vrijeme imati vrijednosti u društvu za koje cemo se iskreno cuditi kako su se dogodile.
A sta ste se sve sad sjatile na sasu. Sasa je srcana i beskompromisna forumasica, pa treba biti i takvih. Volim ja i tangerinu, i vertex, i cvijetu, i jos puno njih, i svi su razliciti i svatko ima svoj stil, mozda je konstruktivnije ponekad biti malo meksi, ali nisam cak ni to sigurna. Ovako bar imas sto replicirati kad se ne slazes, a sto ces s onim postovima s milijardu disclaimera i konstantnim tapkanjem da nekom ne stanes na zulj? Boring. Ne daj se sasa!
Sori sasa sto te sad i ja spominjem, ali imala sam potrebu nesto napisati.
Nema puno veze s temom, ali jucer sam na plazi vidjela mladog oca s istetoviranim U na prsima i sahovnicom s, naravno, prvim bijelim poljem. Jeza me je prosla. Kad je to postalo normalno?
Lili hvala na savjetu, procitala sam.
Samo sto Tang prica iz svojih cipela. Neki bi mozda vidjeli i dociranje u tome:). Recimo ja se sa tvrdnjom- Budimo iskreni mi uvjereni ljevicari jako volimo mislit da smo mi bolji od drugih etc. se nimalo ne slazem. Vjerovatno postoje i takvi ljevicari, ali ne mislim da je to neka zajednicka kategorija ljevicara. Poznajem jako puno desnicara koji to misle, poznajem i ljude koji su totalno apoliticni pa misle da su bolji od drugih itd. Naravno da ako imas stav- politicki- da ga zastupas s vjerom da je on ispravan. Pa s te pozicije nastupaju i desni i lijevi i Tang:). Sto se tice izraza "prava strana povijesti", oko malo bih stvari u zivoti rekla da su crno bijele, ali ako govorimo o 2.svjetskom ratu i fasizmu kao takvom, nemam nikakav problem da koristim termin prava strana povijesti. Kao niti da ndh i pavelica jasno nazovem krivom stranom povijesti.
Moram ovu sapunicu pročitati prije nego modovi opet obrišu pola. :coffee:
mene je strah da postajem letargicna. ili ti ga zaba koja se kuha.
mozda mi je dosta tih 45/91 pitanja. jer zivim danas i danasnja pitanja su mi bitnija od tih. ali eto mi ne mozemo bez rasprave o ratu. bilo kojem. pitanje ekonomskog napretka nas sve muci, ali ne dovoljno da bi se za njega borili.
agrokor propada i sad ga svi spasavamo. prodali smo INU procerdali novce pa cemo je sad manje vrijednu kupiti za vece pare. a sve pod krinkom nacionalnog interesa. sve to nas manje boli i muci od naziva Trga marsala Tita. Ali nama je Tito bitan. jer eto mrtav je 37 godina. a tek sad su se nasli hrabri koje smeta taj naziv.
a bandici koji je nosio njegov lik na bedžu, prije neku godinu, za 5 rukica moze ga i maknuti. i to je pravo lice svega.
I samo da se zna, niti podrzavam Esih, Hasanbegovica i njima slicne. Totalno su izvan mog okvira zivota, ali cini mi se da njihov okvir zeli s mojim napraviti podskup.
I da citiranje i x-anje meni daje samo puno posla, pa eto molim da se ne citira cijeli post da bi se dao X, dovoljno je reci slazem se s XY, a mozda i koji svoje misljenje na temu ne bi bilo goreg dati.
hvala jennifer. šta se ispričavaš, volim ja kad me se malo pomazi, nisam od kamena:mrgreen:.
pa nisu ni svi njemci išli u vojsku zato jer su bili uvjereni nacisti. ni talijani fašisti. ima tih crtica koliko hoćeš svaka familija. moj dida je bio u partizanima. isto ne iz nekog uvjerenja prevelikog nego eto tako. dolazio bi doma pa bježao u brda kad bi u mjesto došli talijani. i tako pite boga koliko puta. jednom je u tom bježanju zaboravio partizansku kapu u vrtiću/ogradici od moje tete koja se s njom igrala. ovi upali u kuću. i jedan od njih ju je sakrio u džep, prije nego su drugi vojnici vidjeli.
tang, ovo. ne čini mi se da je to problem ljevice i da nas zato šišaju (ne šišaju nas još uvijek :D ). čak možda i upravo suprotno. premala doza agresivnosti. meni se baš čini da se ljevičari uvijek nešto preispituju, uvažavaju, a ovi na suprotnoj strani imaju čvrste i beskompromisne stavove u koje su uvjereni i koje agresivno zastupaju. :-/Citiraj:
nego zato što ih vidim kao tipične greške koje mi ljevičari radimo i mislim da si zato otežavamo posao i da nas zato Markićka i Ruža i Bruna i Zlatko šišaju tako uspješno
budimo iskreni, mi uvjereni ljevičari jako volimo mislit da smo mi bolji od drugih i pametniji i mudrije rasuđujemo
volimo izraz "prava strana povijesti", i sama sam ga koristila,
i što točno fali izrazu prava strana povijesti? nema tu ništa prepotentno. hebi ga, ovaj vertexin rođo je bio na krivoj strani i to je tako. još je dobro i prošao u cijelom tom kaosu. i, baš me zanima, što je s njim dalje bilo? nakon tih 7 godina zatvora, kad smo već kod njega?
I evo ovo Spajalice: http://www.index.hr/vijesti/clanak/a...ma/980023.aspx
tema koja ne dobiva niti približnu pažnju javnosti kakvu zaslužuje. Odeš u Crnu Goru u Sveti Stefan, ne možeš uć na otočić i prošetat ulicama jer je vlasništvo nekih Filipinaca
zato sam ja skeptična čim se krene pričat o tim temama koje ne mislim da su nevažne, nego su toliko ljepljive i dimljive da ono, odmah se pitam kome to koristi
ko Pernar sam postala
tang ima ih previse. mislim na teme oko kojih bi trebali se brinuti.
al kod nas partizani/ustase jelo i pice.
sad kad sam kod jela, sasa draga dugoo nisi pisala nista na receprima, bar da sanjam i prava rvatica budem, pa o hrani bar da mislim :lool:
cubanin i jenniferin post su baš lijepo sjeli.
cubana koja kaže kako ćemo se samo čuditi kako je došlo do takvih vrijednosti i jenn sa svojim čuđenjem ovom tatici na plaži.
spajka- ako je do osjećaja patriotskog ponosa časne mi riječi pišem čim prije.
pa zavisi na šta gledaš
ako gledaš na rezultate izbora, desničari šišaju, ljevica jedva postoji, a ogroman je broj "nezagrabljenih" koje ovaj čas ne mogu zamislit da može zagrabit ljevica kakva postoji
ako gledaš na rezultate referenduma obiteljaša isto
mislim da sam na to mislila kad sam pisala, ali iskreno ne mogu puno detaljnije sad to razglabat jer avaj posao me ometa u forumiranju
I ljevicari jesu prepotentni, vecinom, ali ne na taj sto kaze cvijeta agresivan nacin u kojem zele dominirati, vec na jedan samodostatni hoh nacin, ono, necemo se mi mijesati s ovom polupismenom rajom. Ovo je naravno, karikatura i generalizacija, ali mislim da opisuje odredjeni kolektivni sentiment. A sprdamo se mi doma i s ljevicarima i desnicarima, i jedni i drugi daju materijala.
pisemo o ljevicarima. ko je danas predstavnik ljevice u HR?
ja iskreno ne znam odgovor na ovo pitanje.
a tata s plaže je u iznimno malom postotku ljudi o kojem smo već pisali, a koje ne nalazimo samo kod nas, nažalost
n.grace- pa naravno. nemamo mi autorska prava na fašizam, slažem se. samo sam dojma da bi to na njemačkom bazenu bilo jasno osudjeno. ono da se sjedneš s kukastim križem na prsima i sunčaš se.
Ja ne govorim o politicarima, vec o obicnim ljudima koji se identificiraju kao ljevicari. Ukljucujuci i sebe samu...
nadam se da me se nece krivo shvatiti, ali dakle doslim smo u vrijeme kad u predstavnickom tijelu gradjana i nositelju zakodonavne vlasti nemamo zapravo ljevice. niti jednog zastupnika. to vec dosta govori o stanju u zemlji. tu je desnica puno potkovanija. i to dosta govori o trenutnom stanju.
edit: uletila i j_g
i lijepo je sto svi sebe deklariramo da smo osobe s ljevicarskim vidjenjima i da smo ljevicari. ali ako nemamo predstavnika sto nam to govori? pisemo po forumima, branimo stavove, ali treba nam neko ko ce u vlasti zalagati se za nas. to je nestalo.
Ljevica kod nas u politici? Nepostojeca. Zastarjela, anakrona, impotentna, irelevantna...