ja sam počela piti folnu s prvim danom pikanja. To je za sada sve što uzimam.
Printable View
ja sam počela piti folnu s prvim danom pikanja. To je za sada sve što uzimam.
Malo crnog humora: kaže meni dr. da uzimam folnu 3 mjeseca prije početka planiranja trudnoće, i evo ja je pijem već preko 8 godina...
:lol: ja je isto on and off uzimam već 5 godina, sad u zadnjoj turi bez prestanka 7 mj.
a željezo ne pijem samo zbog nuspojava...
ma mislim stvarno cure :lol:
ja sam uzimala centravit prenatal vit, min i omegu na početku svakog postupka do bete. onda bih stala. toplo ga preporučam jer ne izaziva mučnine, probala i NW i solgar koji mi je bio prestrašan /napominjem da onda nisam bila trudna/.
u dobitnom postupku do bete centravit, onda je dr rekao samo folacin...negdje u cca 14 tjednu je rekao da mogu prestati /od folacina mi je bilo grozno zlo/ i opet se vratila na staru varijantu centravita i baš sam zadovoljna. beba je naprednija nekoliko dana.
ja se hranim jako zdravo, jedino meso kupujemo, ribu lovi tata /nisam je jela 4 mjeseca radi užasnih mučnina i prije 3 dana opet probala i sad se ubijam u njoj kao i prije trudnoće/, voće i povrće sve sami imamo iz svog bio uzgoja.
jedini "otrov" trenutno su banane, jagode i maline iz dućana, ali ne mogu si pomoći, a mojima je slabo kad vide da to jedem.
jel' čekamo kakve lijepe vijesti? ajde me malo razveselite? tko vadi betu?
mene prošli tjedan ulovili pregrozni grčevi u crijevima, drugi dan maternica i na kraju bolovi u mjehuru, bubrezima i kičmi....baš sam si bila jadna i tužna. završila kao hitnoća kod gina i nakon sat vremena utz-a ustanovili da su miomi opet narasli i da stišću druge organe pa zato nastaju grčevi i bolovi. ne mogu baš stajati predugo /čitaj više od pola sata/ jer imam dva komada preko 5 cm taman na ušću maternice sa svake strane jedan. više neću niti voziti jer me ubija od bolova dok vozim.
nakon nekoliko spasmexa i po par litara čaja od brusnice dnevno danas sam skoro ona stara.
inače, živci i dalje na mjestu i dalje me ne peru hormoni o kojima svi pričaju i dalje se samo smijem i baš mi je lijepo bez obzira na strogo mirovanje.
beba je naprednija za nekoliko dana i to je jedino bitno, danas smo 18+2 i ja vjerujem u nas.
u utorak smo opet kod Kosa u Zg i jako se veselim tom pregledu. opet gledanje 3D i 4D i super je kako se dragi jadan raspameti...a neće priznati :klap::-D:lol:
cure držite se i čuvajte živce, prava igra živaca kreće tek sa betom :yes:
jučer sam čula od jedne trač babe lokalne da je cura koju znam površno, ali sam je viđala u postupcima trudna i kaže meni ova tračerica: "Ali znaš ona ti jadna nije mogla ostati trudna, pa je jadna završila na umjetnoj oplodnji, pa je jadna na mirovanju sada!!!!"
ja sam se samo nasmijala i tako mi je drago da ima novih trudnica!!!!
Evo cure da vam se i ja malo javim, nije me bilo jedno vrijeme jer mi je moj dragi mužić izbriso username i lozinku (slučajno kaže on) a ja ko da sam plava nikako se sjetit pa smo igrali igru pokušaja i pogreške:-)
I onda napokon sam uspijela a kad ono vi se raspisale ko lude ne mogu sve pohvatat pogotovo jer čitam s prekidima (čitaj kad me Dora pusti:-) )
Drago mi je da je u Ri aktivno i samo neka bude!!
Želim vam svima puno puno pozitivnih beta!!
Ne znam možda sam već pitala al se ne sijećam, koliko dugo se čuvaju jajne stanice?Ja ih imam još osam al sam onda zaboravila to pitat a sad nisam u blizini humane pa reko možda mi vi možete pomoć:-)
I da igra živaca definitivno počinje nakon pozitivne bete!!
dani82, vidim nitko ne odgovara, a nina nam ima oooooooogromnu betu! :-D Tvoja bebica napreduje? Uživajte i mazite se do besvjesti! I mi ćemo polako doći do toga!
Sneki moja cura je odlično, sve je za 5! Nadam se da ćeš ubrzo i ti imati jedno malo biće da se brineš o njemu i da ga voliš ... kao i sve cure s foruma. :*
Nina32, propustila sam tvoju betu, ali mi je jako drago što je pozitivna!! Želim ti jednu školsku trudnoću dalje!!
Na Odbrojavanju. Kopiram
Citiraj:
16.03.2012., 16:10
Postovi182
http://forum.roda.hr/images/icons/icon1.png
Moja beta danas 13910. Da. dobro vidite. Ajme meni, nije mi dobro...
ajoooj, rekla sam si, obečala da ću se opustiti ali stalno razmišljam jesu li višak jajnih stanica zaledili, kako napreduje dijeljenje stanica, do četvrtka ću bit napeta kao puška, ufff
pa naravno da su zaledili, bit će i kod tebe bebica, ne brini. si dobila anesteziju pri punkciji? baš plodna punkcija!!!! a ne moje...ćorak, pa jedva dvije, pa evo jedna i to dobitna...ma stvarno nikada nisam mislila da ću biti te sreće da mi prirodnjak uspije.
inače, najteže i najneizvjesnije vrijeme mi je bilo od punkcije do transfera, užas koja agonija. i kada sam imala dvije stanice odluka da li vratiti dva embrija ili ne. sad barem znam odgovor za sljedeći put.
ah, da bar zalede, zadnji put je bilo isti broj kao i sad ali su sve bacili, nikad nisu ništa zaledili a ako sad ne uspije voljela bi na sekundarni dok se zakon ne promijeni...na prirodnjaku nisam isto nikad bila
bila sam pod općom sada, zadnji put nisam, svakoj preporučam opću ako ima dosta folikula, razlika je u oporavku ogromna, da ne spominjem koliko se manje krvari i brže bol prolazi
hej cure, ma ja krepavam od umora i spava mi se za poluditi, tako da sam tek sad vidjela kako me opako tračate-snekice, dani , thinkpink :heart: Idući utorak vam javim koliko nas ima.
tigrical, da te nema trebalo bi te izmisliti
ja preporučam opću i kad je samo jedan folikul u pitanju,totalni trans, sve ravno cijeli dan, ma koji normabeli..
i pitanjce za kraj-ima li netko kakva negativna iskustva s crinone gelom ( gljivice)?
evo bila na prvoj folik. i sutra opet.
Bio je dr. M. jer V.imao punkcije i okrene on ekran prema meni i pokazuje desni j. tamo 2-3 komada ok. veličine za 7dc a kad okrenuo prema lijevom,prepao se,ja gledam i ne kužim o čemu se radi-kad tamo jedan ogroman folikul,naprema ovim skoro pa duplo veći-a tek je 7dc
i sad neznam..baš sam tužna :-(
morat će bit prije i punkcija,joj,baš mi se to niš ne sviđa :-(
pa nisu zaledili jer su valjda bile slabe kvalitete. ne vjerujem da ti ne bi zaledili da su bile perspektivne. ja gledam po sebi, rađe bi da me ne muče u sekundarnom sa jajnim stanicama upitne kvalitete.
za 16 folikula definitivno opća.
koliko embrija je vraćeno? kod kojeg si dr? ja ne preporučam opću za manje od 5 folikula, nikako...mene opća baci u takvu depresiju i mrakaču mi napravi u glavi da si to stvarno ne želim. baš me zanima koju drogu će mi uvalit na carsko, pa da mi mozak ode u kuki na 2 mjeseca.
samo do par spasmexa ovih dana me lagano počeo prati neki depro deprić, ali lagani...uvijek tako od lijekova.
za gljivice ispiranje mlačnim čajem od kamilice, ja sam to radila 3 puta na dan i jako mi je pomoglo, da pokucam evo od početka trudnoće sam na miru.
kiki30, to ti ne mora ništa značiti, bitno je da se onaj oplođeni uhvati, moje punkcije su bile u potezu od 12-17 dana ciklusa
nina32 ja ti baš nemam nikakvog iskustva s tim
već po jutru vidim da će ovo biti težak dan, kad će sutra?
a znam ali ako bude rano punkcija,opet mi žao ova 2-3 folikulića jer će bit premali.Tek mi je 7dc.
a vidjet ćemo,kod mene iz mjeseca u mjesec ovulacija sve ranije :-/
evo danas je jedna cura imala punkciju cca 20 folikula i to bez opće-svaka čast!
Evo puno~~~~~~~~~~~~~~~~~za sve vas !!!
Kiki30 ne znači da savršeni uvijetu daju rezultat,možda te ovaj put sve iznenadi,krene naopako a završi savršeno!!!
Olivera sretno za četvrtak!!!
Butterfly kako napreduje?držimo fige draga!!!
hej cure, zakuhala se atmosfera.....
ja čekam, uopće se ne opterećujem, svaki dan se sjetim da čuvam mrvu al uvijek moram ispočetka brojat koliko je dana prošlo od transfera...imam osjećaj,da nemam osjećaj da se nešto "ulovilo", ma, bit će ča bude...uglavnom ća god,gremo dalje...ma sva sam zbunjena...
ne mogu se više ni pazit,izdržala sam 2 dana da niš ne radim,tako da se ponašam kao inače,čistim,kuham,šetam,trošim:-)...
bebica...pusaka Dori i uživajte u ovim sunčanim danima
kiki ne opterečuj se time,i meni je bilo tako da je vodeći bio veći al se nekako to skoro pa izjednačilo,opet ovisi pod kojim je kutem okrenut uzv, tako je meni reka dr. jer je bio na drugom mjerenju manji pa mi nije bilo jasno, a super mi je što mi dr.M uvijek okrene ekran i sve pokazuje... sretno draga i držim fige za js
nina32 i thinkpink trudničice naše, bacite nam malo prašine da nam se forum malo zatrese od pozitivnih testova i visokih beta
vulkan šta ima kod tebe?
vidiš dani nisam to znala, sretno ti bilo, samo misli pozitivno
ja sad krećem po svoju dječicu, očekujem dobre vijesti :-)
baš cijelo jutro mislim na tebe!!! javi nam lijepe vijesti što prije!!!
i nadam se da imaš i za zamrznuti cijelu nogometnu momčad :-D
ja sanjala godinama, ali stvarno godinama curu, nikad nisam imala varijantu s dečkom ni u snu ni u javi...dva puta pregled rekao da je dečko do sada, sad čekamo treći pregled pa da budemo sigurni....ali mi se nekako čini malo vjerojatno da će curi otpasti jajca
evo i mene sa folikumetrije,danas malo bolje,ovaj veći ja malo narastao a drugi ga stiže, sutra opet i navečer štoperica
nego znate koje novosti iz naše klinike!
stavili TV za zid i sad kad radi ulutrazvuk,sve lijepo pratiš ispred sebe :-) danas sam imala čast bit prva s mojim folikulićima :-)
danas opet radio dr. M. -dr.V. nije ni bilo...
da jesi vidjela :-) sutra 9dc i već štoperica a nema veze samo da bude ok i ja sretna..
a ti,brojiš sitno!! evo odmah puno ~~~~~~~~~~~~~~~~ za betu!!
kažem ti samo da se pripremiš na vrijeme...snovi su jedno, a stvarnost drugo....neki dan sam ušla u Zaru i samo pasla one roza kombinacije. ajde mala mi je utjeha da bih radi cure valjda bankrotirala do kraja, ovako će bit traperice i plava majica i aj bok
a kmeeee, kmeeee ja nisam dobila ni sliku sa transfera ni gledala tv sa stola...ali sam se zato uživila na pregledu u Zg, kao da si u cinestaru. ludnica totalna. u utorak idemo opet i ne mogu dočekati. dobije se i cd za po doma, pa onda buljim u to, iako muž kaže da to više ništa ne važi jer smo onda bili mali, a sad smo veliki