rutvica prvotno napisa
Ja bih isto voljela roditi kod kuće, za sada se nadam da će trudnoća proći bez komplikacija, pa će mi se želja i ostvariti - još sam mala trudnica i sve je neizvjesno, ali treba biti optimist :) Ako ispadne da je doktorska asistencija potrebna, ići ću u bolnicu i gdje god treba, narafski. No ako sve bude ok, radije bih bila doma. Ono što mi se javlja kao jedini pravi problem ove priče jest to što kod nas babice ne smiju asistirati porodu izvan bolnice (ispravite me ako sam krivo shvatila) i na žene koje su rodile doma često se u bolnicama ne gleda blagonaklono - pročitala sam i onu horor priču u novinama, kada su ženu odvojili od djeteta na tri dana pod sumnjom da ona nije majka, a zapravo da bi ju "kaznili" jer je izbjegavala bolnicu. Ne znam koliko je to napuhano, ali stisne mi se trbuh od jeze pri pomisli. Moguće je "naručiti" babicu iz npr. austrije, ali sumnjam da ćemo si to moći priuštiti, isto kao odlazak u "kuće za porode" vani. Ja bih naravno voljela na porodu uz sebe imati iskusnu ženu, ali kako izgleda da to neće biti moguće, osloniti ću se na svog dragog koji me podržava i imam povjerenja u njega. Srećom imamo još mnogo vremena za obrazovati se. Također znam nekoliko žena koje su rodile kod kuće, pa namjeravam i njih pitati za iskustva i savjet. Naravno, ako ima netko na forumu iskustva, znanja, savjeta - neka ih ne čuva za sebe..