Stranica 1 od 33 12311 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno želim roditi kod kuće

ima li koja aktualna trudnica koja želi roditi u toplini svog doma? Naime ja sam se odlučila da ću roditi kod kuće; iako sam tek u prvim tjednima trudnoće odluka je tu i nemože me nitko razuvjeriti. Htjela bi čuti Vaša mišljenja koji su se također odlučili za tu opciju...

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

A tko ce biti uz tebe dok radas? Imas nekog privatnog doktora?

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Svaka čast.....prva trudnoća?

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma jok! Procitala je par pricica tu na forumu i sad zna sve! Ne treba joj nitko!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja sam prvo rodila u bolnici (naravno,kad zivim bogu iza nogu)...

drugo,trece,peto dijete bi htjela roditi u kuci...

ali mislim da su stvari mnogo kompliciranije...

nemozes ti samo tako odliciti...evo ja radam kuci...treba dooooooooobra priprema za to...

treba ti babica,doula,doktor,moras osigurati uvjete za radanje kod kuce...nije to samo tak...evo procitala sam kako je ona rodila doma,pa cu sad i ja tako.... :/ hmmm

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Vjerujem da je osjecaj predivan! Ipak si "doma"! Ali sto ako zapne? Hoce li babica ili domtor koji na to pristane imati u bolnici odmah sve dostupno? A i do bolnice treba doci! A na kraju svi instrumenti nisu moguci sve prenijeti u kucu! Ja bih radije odlucila privat bolnicu! Osjecaj kao kod kuce, svi te maze, paze, a sigurnost je tu i zagarantirana! U svakom slucaju svaka cast ukoliko zaista bude tako!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://forum.roda.hr/threads/12446-Neasistirani-porod-kod-ku%C4%87e-1.-dio?highlight=porod+kod+ku%C4%87e

http://forum.roda.hr/threads/219-Porod-kod-ku%C4%87e?highlight=porod+kod+ku%C4%87e

http://forum.roda.hr/threads/30852-Porod-kod-ku%C4%87e?highlight=porod+kod+ku%C4%87e

n
    a brzinu - par linkova koje možeš pročitati
    ali pripremi se na stranice i stranice uzaludnog prepucavanja pristaša pro i kontra
    tu i tamo doznaš nešto korisno, ali se većinom samo živciraš

ja bih ti savjetovala da probaš popričati i s nekom od doula

i na tvom mjestu bih ostavila mjesta za odluku još dok vidiš kod ginekologa je li trudnoća uredna

ali inače sasvim razumijem i podržavam tvoju želju.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Naravno da bih željela doma roditi, ali za asistenciju nemam novaca pa ću ipak to morat obavit u bolnici.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

mislim da nas ima dosta koje bi htjele doma roditi...
    ja sam skroz za prirodni porodaj iz topline svoga doma..
    nazalost nemamo svi tu mogucnost...
    ja znam da ja nemam...
    pa mi ne gine bolnica opet...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Meni je ovo prva trudnoća. Nisam samo tako odlućila rađati doma. Dugo već čitam priće o porodu kod kuće i prije nego što sam ostala trudna i shvtila sam da je to najbolje za mene i dijete. Nevidim razlog zašto bi nešto pošlo po zlu ako živiš zdravim životom i imaš povjerenja u boga. Naravno da ćemo se potruditi naći neku doulu ili primalju ipak je to prvi put Mislim da svatko trebao imati mogućnost roditi doma jer to je prije bilo uobičajeno. Znam da će biti puno kritika na moju odluku ali to mi uopće nesmeta. Največa podrška mi je moj m.m. i uvjereni smo da če sve biti u redu.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

želim i ja...al ne mogu

želje su jedno a stvarnost drugo!
    tek si na početku trudnoće, polako, imaš vremena i razmisliti i pripremiti se na porod kod kuće, ali koliko sam ja upućena nije to baš tako jednostavno za izvest kod nas

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ja bih rado (ako/kad/nekad/ikad)
    ali preveliki sam ziheraš, tako da dok to nije potpuno uređeno i sa svom zdravstvenom podrškom u slučaju "što ako", ipak biram neke druge opcije
    Posljednje uređivanje od rahela : 06.02.2012. at 15:46

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

najbolje bi bilo da se skompas sa curama koje jesu rodile doma, one ce te znati najbolje uputiti u sve ...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovo prva trudnoća. Nisam samo tako odlućila rađati doma. Dugo već čitam priće o porodu kod kuće i prije nego što sam ostala trudna i shvtila sam da je to najbolje za mene i dijete. Nevidim razlog zašto bi nešto pošlo po zlu ako živiš zdravim životom i imaš povjerenja u boga. Naravno da ćemo se potruditi naći neku doulu ili primalju ipak je to prvi put Mislim da svatko trebao imati mogućnost roditi doma jer to je prije bilo uobičajeno. Znam da će biti puno kritika na moju odluku ali to mi uopće nesmeta. Največa podrška mi je moj m.m. i uvjereni smo da če sve biti u redu.
    Želim ti da uspiješ u onome što ti i tm jako želite i da nam za 7-8 mjeseci (ne znam koliko si trudna) i ti ispričaš lijepu priču o porodu kod kuće
    Nadam se da će ti se želja ostvariti!

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

evo...čitam te...i razumijem i podupirem tvoju želju...
    i samoj mi je krivo što i prvo dijete nisam rodila doma...
    drugo jesam...

moj savjet je...u biti potpis na pomikaki...

svakako preporučam doulu...

i da...uvijek je puno onih za i protiv...
    ali, kad žena baš želi roditi u svojoj kući...onako dubinski i istinski...ona će to i učiniti...
    zato je potrebno pružiti joj maksimalno u ovim uvjetima kojima danas baratamo...

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja bih isto voljela roditi kod kuće, za sada se nadam da će trudnoća proći bez komplikacija, pa će mi se želja i ostvariti - još sam mala trudnica i sve je neizvjesno, ali treba biti optimist Ako ispadne da je doktorska asistencija potrebna, ići ću u bolnicu i gdje god treba, narafski. No ako sve bude ok, radije bih bila doma. Ono što mi se javlja kao jedini pravi problem ove priče jest to što kod nas babice ne smiju asistirati porodu izvan bolnice (ispravite me ako sam krivo shvatila) i na žene koje su rodile doma često se u bolnicama ne gleda blagonaklono - pročitala sam i onu horor priču u novinama, kada su ženu odvojili od djeteta na tri dana pod sumnjom da ona nije majka, a zapravo da bi ju "kaznili" jer je izbjegavala bolnicu. Ne znam koliko je to napuhano, ali stisne mi se trbuh od jeze pri pomisli. Moguće je "naručiti" babicu iz npr. austrije, ali sumnjam da ćemo si to moći priuštiti, isto kao odlazak u "kuće za porode" vani. Ja bih naravno voljela na porodu uz sebe imati iskusnu ženu, ali kako izgleda da to neće biti moguće, osloniti ću se na svog dragog koji me podržava i imam povjerenja u njega. Srećom imamo još mnogo vremena za obrazovati se. Također znam nekoliko žena koje su rodile kod kuće, pa namjeravam i njih pitati za iskustva i savjet. Naravno, ako ima netko na forumu iskustva, znanja, savjeta - neka ih ne čuva za sebe..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ideš li na preglede u trudnoći? DA
    Da li si sigurna da si posve zdrava? DA
    Imaš li ikakvih problema sa zgrušavanjem krvi? NE
    Uzimaš aspirine ili druge lijekove koji imaju acetilsalicilne kiseline u sebi? NE
    Znaš li kolika je silina trudova? DA
    Znaš li koliko sati porod može trajati? DA
    Da li si ikada vidjela porod uživo? DA
    Znaš li što učiniti ako je bebi pupčana vrpca oko vrata? DA
    Da li si sigurna da nosiš samo jednu bebu? DA
    Da li si sportašica ili si intenzivno vježbala? NE
    Da li si prosječne visine i težine? I suprug (bebin tata) isto tako? DA
    Da li si inače smirena osoba? DA
    Da li na neočekivane situacije reagiraš panikom? NE

Ako su ti odgovori onakvi kakve sam napisala, idi dalje s pripremama, ali znaj da uvijek može poći po zlu, bila ti doma ili u bolnici, bez obzira na zdrav život i vjeru. Ako ti ne vidiš razlog, pročitaj pokoji. No, ako ustraješ, želim ti sreću.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pratit cu temu, nadam se da ces se svako malo javiti s novim saznanjima kako to izvesti u hrvatskoj
    bas je dobro da je netko otvorio temu dok je jos na pocetku, sigurno ce te puno mama pratiti
    drzim fige da sve bude kako si zelis, sa sto manje petljancija

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Beti3, daj mi molim te objasni ovaj dio sa intenzivnim vježbanjem. Zašto je po tebi bitno da nije sportašica?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

intezivne sportašice imaju neka otvrdnuća dolje
    jao, ne sjećam se sad kak se to definira, ugl, može zadat muke
    Posljednje uređivanje od zmaj : 06.02.2012. at 18:27

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod intenzivnog vježbanja, ne svakog, ali treba znati kojeg, se zna dogoditi da su mišići zdjelice i abdomena drugačiji, čvršći. Uglavnom ne smeta, ali kod kućnog poroda treba znati i to stanje. Jer nema liječnika ni medicinskih instrumenata blizu.

Ako nije aktivna sportašica, jedna stvar za misliti manje...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da se vratim na temu
    zalažem se za racionalnost, da preispitaš i želju i mogućnosti i uvjete, zdravlje...
    kako bi mogla biti na čistu sa sobom...
    treba biti svjestan da može doći i do (nenadanih) komplikacija..male su šanse, kod zdravih trudnica, al postoje i treba uzeti odgovornost na se...
    bilo bi prelijepo kad bi zakon imao i tu opciju, poroda kod kuće...
    osobno sam treće dijete rodila u svome dome

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nevidim razlog zašto bi nešto pošlo po zlu ako živiš zdravim životom i imaš povjerenja u boga.
    Kamo sreće da je to dosta.
    Nadam se da će sve biti kako želiš.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ideš li na preglede u trudnoći? DA
    Da li si sigurna da si posve zdrava? DA
    Imaš li ikakvih problema sa zgrušavanjem krvi? NE
    Uzimaš aspirine ili druge lijekove koji imaju acetilsalicilne kiseline u sebi? NE
    Znaš li kolika je silina trudova? DA
    Znaš li koliko sati porod može trajati? DA
    Da li si ikada vidjela porod uživo? DA
    Znaš li što učiniti ako je bebi pupčana vrpca oko vrata? DA
    Da li si sigurna da nosiš samo jednu bebu? DA
    Da li si sportašica ili si intenzivno vježbala? NE
    Da li si prosječne visine i težine? I suprug (bebin tata) isto tako? DA
    Da li si inače smirena osoba? DA
    Da li na neočekivane situacije reagiraš panikom? NE

Ako su ti odgovori onakvi kakve sam napisala, idi dalje s pripremama, ali znaj da uvijek može poći po zlu, bila ti doma ili u bolnici, bez obzira na zdrav život i vjeru. Ako ti ne vidiš razlog, pročitaj pokoji. No, ako ustraješ, želim ti sreću.
    Čekirala sam se i sve prolazim (za sad), osim što naravno žena koja nije rodila ne može zapravo znati koja je silina trudova, pogotovo zato jer ih razl. žene razl. doživljavaju. Također, upravo zato jer se uglavnom rađa u bolnici, mala je šansa da je neka žena vidjela porod uživo, čak i ako je rodila ) Zato bih voljela da samnom može biti netko iskusan..možda se neko čudo dogodi do jeseni, pa se asistirani porod kod kuće ozakoni :D

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    da se vratim na temu
    zalažem se za racionalnost, da preispitaš i želju i mogućnosti i uvjete, zdravlje...
    kako bi mogla biti na čistu sa sobom...
    treba biti svjestan da može doći i do (nenadanih) komplikacija..male su šanse, kod zdravih trudnica, al postoje i treba uzeti odgovornost na se...
    bilo bi prelijepo kad bi zakon imao i tu opciju, poroda kod kuće...
    osobno sam treće dijete rodila u svome dome
    zmaj, bi li htjela napisati nešto malo o svom porodu? (tko je bio s tobom, iskustva kasnije iz bolnice, prijava djeteta...)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zmajica nije dobar uzor za prvi porod.
    Naime, rodila je neasistirano.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

rutvica potpisujem dali i ti želiš imati kućni porod?

znam da kućni porod nije reguliran u Hrv. ali ipak mnoge žene rađaju kod kuće
    mene bi zanimalo ako ima koja doula ovdje koja bi voljela asestirati da se javi ili ako netko ima nekog za preporučiti.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

a mene zanima koliko to sve kosta?????

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Zmajica nije dobar uzor za prvi porod.
    Naime, rodila je neasistirano.
    Mislim da se iz svakog iskustva može nešto naučiti, voljela bih da napiše.

anavi - voljela bih da mi je trudnoća bez komplikacija i u tom slučaju bih se odlučila na porod doma. ja i dragi ćemo se pripremati, pa što bude. bojim se da ti se doule ne mogu javiti jer u hr. još ne postoji to zanimanje kao takvo (jesam li u krivu?), tj. ne postoji neka službena osoba koja ti može doći pomoći doma. možda neka babica to radi na crno, ali sumnjam jer ako se sazna da to radi, pretpostavljam da riskira svoj posao. izgleda da si izvan okrilja bolnice prepušten sam sebi.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam drugo rodila doma
    u hrvatskoj
    i je, komplicirano je, ali i izvedivo

ali treba biti jako sigurna u svoju odluku (ne samo trudnica nego i partner) i preuzeti odgovornost na sebe

kad stvarno izvažeš sve za i protiv i čvrsto odlučiš da ćeš rodit doma, onda ćeš naći način da to i ostvariš

moj porod je pravi primjer onoga što je moglo postati katastrofa. da slučajno nisam planirala kućni porod nemam pojma kako bi ovo završilo

naime, mene trudovi uopće nisu boljeli (trajali su 9 dana, malo pomalo, prvo pripremni pa onda pravi, samo nemam pojma kad su zapravo postali pravi). dok nije pukao vodenjak igrala sam se s djetetom i gledala tv. rodila sam pola sata nakon toga. u svojoj kupaonici. i ajde, ne bi to bilo ništa strašno da se moje dijete nije odlučilo roditi na noge (pojma nemam kad se okrenula, bila je na glavu cijelo vrijeme, zadnji uzv 5 dana prije poroda - ona glavom dolje). da skratim: pukao mi je vodenjak i dijete krenulo van, na noge. da sam tad krenula u bolnicu rodila bih u autu - to bi pak bilo koma
    da sam kojim slučajem i stigla do bolnice dok je iz mene virila samo jedna mala desna nožica - mislim da bi tamo svi friknuli.
    tako da je ostati doma bila jedina mogućnost da se ovo dijete normalno rodi.
    da nisam imala ludu sreću što sam planirala kućni porod i što je moja babica igrom slučaja već bila u zg i došla je za pola sata (kad je samo još djetetova glava bila unutra, ostalo je visilo ) i nešto izvela da pomogne glavi da se što prije rodi, nemam pojma kako bi sve završilo. hoću reći - da nisam planirala kućni porod, sada moje dijete ne bi mirno spavalo pored mene

i jako me ljuti što kod nas ne postoji mogućnost da ti netko dođe doma na porod, pa makar kad je hitno, da postoji neko dežurstvo...nešto. Jer, kažem, kad se dogodi kao meni ona nemaš dovoljno vremena da stigneš do rodilišta, pa bi bilo ok da neka babica ili podničar mogu doć do tebe.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    bojim se da ti se doule ne mogu javiti jer u hr. još ne postoji to zanimanje kao takvo (jesam li u krivu?), tj. ne postoji neka službena osoba koja ti može doći pomoći doma.
    u krivu si
    doula nije zanimanje nego zvanje
    doula ne služi za to da ti pomaže u porodu, to nije njen posao, ona nije medicinsko osoblje
    ona je tu da bude uz tebe ako/kad ti je potrebno, doma, u bolnici...svejedno
    doula može biti i neka tvoja prijateljica, mama, sestra...netko
    moja doula je meni jako puno značila

na ovom topiku možeš potražit doulu http://forum.roda.hr/threads/29900-Doula/page7?

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala ti na iskustvu puntica, baš sam se nasmijala jer sam vizaulizirala kak ti jedna nogica visi među nogama :D tebi je babica došla iz austrije? kasnije si išla u bolnicu da bi mogla prijaviti dijete? slažem se da je bitno osvjestiti da neodlaskom u bolnicu preuzimaš odgovornost za svoje postupke. bilo bi super da nam je dostupna asistencija i izvan bolnice, pa porod doma i ne bude takva "ekstremna" odluka kakva je danas, već samo jedna od normalnih opcija, ali bojim se da je nerealno to uskoro očekivati :/

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je ovo prva trudnoća. Nisam samo tako odlućila rađati doma. Dugo već čitam priće o porodu kod kuće i prije nego što sam ostala trudna i shvtila sam da je to najbolje za mene i dijete. Nevidim razlog zašto bi nešto pošlo po zlu ako živiš zdravim životom i imaš povjerenja u boga. Naravno da ćemo se potruditi naći neku doulu ili primalju ipak je to prvi put. Mislim da svatko trebao imati mogućnost roditi doma jer to je prije bilo uobičajeno. Znam da će biti puno kritika na moju odluku ali to mi uopće nesmeta. Največa podrška mi je moj m.m. i uvjereni smo da če sve biti u redu.
    eh, pa da si namjerno htjela, nisi mogla u jednom postu bolje sažeti sve ono oko čega se ovdje lome koplja.
    ili si, možda, htjela?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    eh, pa da si namjerno htjela, nisi mogla u jednom postu bolje sažeti sve ono oko čega se ovdje lome koplja.
    ili si, možda, htjela?
    nisam baš razumila pitanje?? nisam ništa namjerno pisala več su to moja mišljenja

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ili si, možda, htjela?
    Mare, nešto nam se često takve stvari događaju na forumu zadnjih dana?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

rutvica sigurna sam da ima koja babica koja radi na "crn- "samo je treba pronaći

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja ti samo mogu rec svaka cast sto si se odlucila poroditi bez ljecnickog nadzora i to jos sa prvom trudnocom...

evo moje kratko iskustvo sa drugom trudnocom (znaci vec sam znala cijeli postupak) iako nisam planirala roditi doma...
    samo zelim napomenuti sto moze krenuti po zlu...

imala sam savrsenu urednu trudnocu...sve do samog kraja da bi mi se u roku ma ni pola sata krenulo po takvom zlu da smo ja i moja beba jedva prezivjele...
    imala sam abrupciju posteljice (puknuce posteljice) ,krenulo je sve sa bolovima ,ja opustena misleci da su trudovi (u mom slucaju sam se vec pocela spremati za bolnicu dok bi ti spremala svoj kutak u svome domu) ...krenula sam putem bolnice a u autu sam se pocela gubiti,jako zujanje u usima,crno pred ocima,uzasn osjecaj u meni...sjecam se jedino mutno da mi je vodenjak pukao a to nije bila samo voda vec lokva zarko crvene krvi...kada su me primili vec sam bila napola osvjestena ,sjecam se strke i panike ...par minuta nakon toga moju bebu su ozivljavali a i mene skoro...jer krv je krenula prema srcu brzinom munje...
    i tako je moja savrsena uredna trudnoca zavrsila HVALA Bogu na kraju dobro,da nisam bila u bolnici sada nebi ovo pisala...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sirius

ne rade ti babice "na crno" anavi84, to se ne smije.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih isto voljela roditi kod kuće, za sada se nadam da će trudnoća proći bez komplikacija, pa će mi se želja i ostvariti - još sam mala trudnica i sve je neizvjesno, ali treba biti optimist Ako ispadne da je doktorska asistencija potrebna, ići ću u bolnicu i gdje god treba, narafski. No ako sve bude ok, radije bih bila doma. Ono što mi se javlja kao jedini pravi problem ove priče jest to što kod nas babice ne smiju asistirati porodu izvan bolnice (ispravite me ako sam krivo shvatila) i na žene koje su rodile doma često se u bolnicama ne gleda blagonaklono - pročitala sam i onu horor priču u novinama, kada su ženu odvojili od djeteta na tri dana pod sumnjom da ona nije majka, a zapravo da bi ju "kaznili" jer je izbjegavala bolnicu. Ne znam koliko je to napuhano, ali stisne mi se trbuh od jeze pri pomisli. Moguće je "naručiti" babicu iz npr. austrije, ali sumnjam da ćemo si to moći priuštiti, isto kao odlazak u "kuće za porode" vani. Ja bih naravno voljela na porodu uz sebe imati iskusnu ženu, ali kako izgleda da to neće biti moguće, osloniti ću se na svog dragog koji me podržava i imam povjerenja u njega. Srećom imamo još mnogo vremena za obrazovati se. Također znam nekoliko žena koje su rodile kod kuće, pa namjeravam i njih pitati za iskustva i savjet. Naravno, ako ima netko na forumu iskustva, znanja, savjeta - neka ih ne čuva za sebe..
    kako je u Hr još uvijek sve kako je...sumnjam da će netko dijeliti savjete samo tako...pogotovo oko babice i sl. stvari,
    mislim da su to prevelika očekivanja...

i malo sam si mislila o ovome što si rekla...o ovoj horor priči...
    ta horor priča je hrvatska zbilja...i mogla bi se dogoditi upravo tebi...odnosno svakoj koja se odluči roditi kući...
    treba biti spreman na svakakve neugodnosti...i preuzeti svaku odgovornost...
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.02.2012. at 22:12 Razlog: :)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

trebala bi editirati post i informaciju o cijeni dati nekim drugim kanalom jer nije legalna, zar ne?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam drugo rodila doma
    u hrvatskoj
    i je, komplicirano je, ali i izvedivo

ali treba biti jako sigurna u svoju odluku (ne samo trudnica nego i partner) i preuzeti odgovornost na sebe

kad stvarno izvažeš sve za i protiv i čvrsto odlučiš da ćeš rodit doma, onda ćeš naći način da to i ostvariš

moj porod je pravi primjer onoga što je moglo postati katastrofa. da slučajno nisam planirala kućni porod nemam pojma kako bi ovo završilo

naime, mene trudovi uopće nisu boljeli (trajali su 9 dana, malo pomalo, prvo pripremni pa onda pravi, samo nemam pojma kad su zapravo postali pravi). dok nije pukao vodenjak igrala sam se s djetetom i gledala tv. rodila sam pola sata nakon toga. u svojoj kupaonici. i ajde, ne bi to bilo ništa strašno da se moje dijete nije odlučilo roditi na noge (pojma nemam kad se okrenula, bila je na glavu cijelo vrijeme, zadnji uzv 5 dana prije poroda - ona glavom dolje). da skratim: pukao mi je vodenjak i dijete krenulo van, na noge. da sam tad krenula u bolnicu rodila bih u autu - to bi pak bilo koma
    da sam kojim slučajem i stigla do bolnice dok je iz mene virila samo jedna mala desna nožica - mislim da bi tamo svi friknuli.
    tako da je ostati doma bila jedina mogućnost da se ovo dijete normalno rodi.
    da nisam imala ludu sreću što sam planirala kućni porod i što je moja babica igrom slučaja već bila u zg i došla je za pola sata (kad je samo još djetetova glava bila unutra, ostalo je visilo ) i nešto izvela da pomogne glavi da se što prije rodi, nemam pojma kako bi sve završilo. hoću reći - da nisam planirala kućni porod, sada moje dijete ne bi mirno spavalo pored mene

i jako me ljuti što kod nas ne postoji mogućnost da ti netko dođe doma na porod, pa makar kad je hitno, da postoji neko dežurstvo...nešto. Jer, kažem, kad se dogodi kao meni ona nemaš dovoljno vremena da stigneš do rodilišta, pa bi bilo ok da neka babica ili podničar mogu doć do tebe.
    Ne bi svi friknuli da si došla u bolnicu sa nogicom vani. To je njima normala.

I postoji mogućnost, kako misliš da ne postoji mogućnost da ti netko dođe doma u hitnoći?
    Samo je trebalo nazvati 112 ili 94 i došli bi sa sirenama, a za to vrijeme bi tvome mužu telefonom govorili što da radi. I onda bi trčali da spase tebe i bebu. Jer, naravno-to je njima normala.

Zar misliš da se porodi ne događaju inače putem: na stubama, u autu, u vlaku, avionu, policijskom gliseru, u snijegom zametenoj kući...ma gdje god ti padne na pamet.
    I uvijek postoji onaj koga možeš zvati upomoć: Hitna, GSS, vatrogasci, policija, susjeda liječnica...

Sreća je u svemu da je žensko tijelo baš stvoreno da može roditi. I u najvećem broju slučajeva, porod će proći u redu, a mama i beba biti savršeno. (Osim ponekad, onih 1%...A j..i ga, ja se nađem u tih 1%).

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

i

u Italiji je pkk 2500 eura, možda nekom koristi, usporedbe radi...
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.02.2012. at 22:12 Razlog: :)

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

odgovarala sam na post od leonise

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nece tebi ali bi mogla forumu. bas kao i link na rapidshare di se moze naci crtic koji moje dijete zarko zeli. takav post smatrao bi se krsenje pravila foruma.
    ne, ti si joj platila. na crno.
    zbog cega takve informacije moraju ici javno, necu nikad shvatiti. dovoljno je napisati, detalje me mozete pitati na pp.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 06.02.2012. at 22:08

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

lidać2 - uf, drago mi je da je sve završilo sretno, nažalost komplikacije su uvijek moguće :/

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    kako je u Hr još uvijek sve kako je...sumnjam da će netko dijeliti savjete samo tako...pogotovo oko babice i sl. stvari,
    mislim da su to prevelika očekivanja...

i malo sam si mislila o ovome što si rekla...o ovoj horor priči...
    ta horor priča je hrvatska zbilja...i mogla bi se dogoditi upravo tebi...odnosno svakoj koja se odluči roditi kući...
    treba biti spreman na svakakve neugodnosti...i preuzeti svaku odgovornost...
    da, tužno je da je to još jedna stvar oko koje se treba brinuti.. iako ima iskustava gdje su ljudi prijavili dijete bez problema - rekla bih da je to kao i sa svom ostalom administracijom - ovisi na koga naiđeš, i kako je raspoložen taj dan no iskustvo mi je pokazalo da to ovisi i o stavu s kojim ti dođeš

što se tiče komplikacija pri porodu kod kuće, naravno da postoji hitna služba, ali opet ovisi koliko si daleko od bolnice i koji trenutak pogodiš (ima li slobodnih kola i sl.). mislim, na kraju krajeva sve je u životu rizik - i u bolnici i doma i između može se svašta dogoditi. ono najbolje što možeš jest prikupiti što je više moguće informacija (o porodu općenito i o svom i bebinom stanju), donijeti odluku i preuzeti odgovornost za nju. jedna stvar još koja je bitna je ići s pozitivnim stavom - dokazano utječe na ishod događaja. npr. ako zaključim da moram zbog odr. razloga u bolnicu, idem sa stavom da me tamo čekaju najstručniji i najljubazniji ljudi koje sam ikad vidjela u bijelom i kako sam sretna što je medicina toliko razvijena da može omogućiti mojem djetetu da se rodi zdravo unatoč kakvimgod komplikacijama. ako odlučim da sam doma biti ću zahvalna jer smo ja i beba u super stanju i imamo taj luksuz da se rađamo u udobnosti vl. doma...

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ok ... ispričavam se...
    ali...već sam negdje to bila napisala...pa nije bilo reakcija...
    sad ne znam gdje...
    nema veze...

u principu...tlaka mi je sudjelovati u razgovoru na ovakvim temama...
    eto...
    ako koga što zanima o mom pkk...sve na pp...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako u Italiji pkk košta oko 2500€, a u Ausrtiji 1000 i nesto € onda to nije nikakva tajna informacija nego cijena pkk u tim zemljama.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod intenzivnog vježbanja, ne svakog, ali treba znati kojeg, se zna dogoditi da su mišići zdjelice i abdomena drugačiji, čvršći. Uglavnom ne smeta, ali kod kućnog poroda treba znati i to stanje. Jer nema liječnika ni medicinskih instrumenata blizu.

Ako nije aktivna sportašica, jedna stvar za misliti manje...
    a ovo je i mene zanimalo (bila sma rekreativna sportašica ali redovita) jer su mi na porodu rekli da imam strašno jake, čvrste mišiće cerviksa koji se nikako nisu mogli opustiti, ni prirodno (pripremala sam se za posve priodni porod i bila potpuno smirena) ni uz drip, naravno na kraju se nisam ni uspjela otvorit, ankon 22 sata turbo redovnih i jakih trudova svega 7-8 cm i to je bilo to, pa sam morala na hitni carski.

e sad sam se sjetila šaputali su da ja ne čujem da imam jak, mesnat cerviks.

ovo sa sportskim životom otprije me zanimalo jer sam primjetila da su sve cure sportašice imale teže porode i problem s otvaranjem iako u narodu vlada fama da se lakše porađaju "sportske " ženske što je potpuno krivo.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam sportski aktivna čitav svoj život. Porodi su mi bili prelagani. Otvaranje rekordno. Znači imala sam sreće! Uh...

Stranica 1 od 33 12311 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •