Stranica 14 od 60 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Bok,
    u Viliju su me uputili na imunološke pretrage i sad na nalazima piše:
    1. PCR analiza točkaste mutacije FII 20210A. Rezultat: u uzorku nije dokazana točkasta mutacija FII 20210A
    2. Metilan-tetrahidrofolat-reduktazu (MTHFR) Rezultat: Gen MTHFR C677T: genotip CT (u uzorku je utvrđen heterozigot za točkastu mutaciju C677T gena MTHFR (genotip CT).
    3. Genotipizacija polimorfizma 5G/4G u genu za PAI-1 Rezultat: u uzorku je dokazan genoti 5G/4G u genu za PAI-1
    4. Antitrombin 120.5 (referentni interval 75.0-125.0)
    5. Protein C aktivnosti 84.3 (referentni interval 70.0-140.0)
    6. Protein S aktivnosti 84.1 (referentni interval 48.0-120.0)
    7. Inhibitor aktivatora plazminogena (PAI) 3.0 (referentni interval 0.3-3.5)
    8. Homocistein 9.3 (referentni interval <15)

E sad, gđa u labosu je rekla da je nalaz uredan, a moja ginekologica da baš i nije pa da tražim mišljenje u Viliju. Mene brine točka 2. i 3.
    U Viliju sam tek poslije 1.6.
    Ima li tko ideju što je loše?
    Evo ponavljam se.
    Ostala sam trudna i moj MPO i dr.R. su smatrali da mi je dosta Andol100. Bebu sam na žalost izgubila i sad se pitam trebam li još nešto napraviti? Doktor je samo rekao da ćemo u idućem postupku ići sa novim pristupom, ali nije rekao da li misli na Heparin ili na nešto drugo.
    Nemam pojma da li to ima veze sa ovom pričom, ali ja dam u trudnoći primjetila da mi se ujutro kad ustajem grči butina. Morala sam se nasloniti uz zid nakon ustajanja iz kreveta dok mi se noge nisu smirile. Možda sam imala previše savijena koljena kod spavanja pa je oslabila cirkulacija? Međutim, sad pijem Ergometrin nakon kiretaže i prva 2 dana korištenja sam osjetila grčenje maternice, a sad (od jučer) već nakon 5 minuta kod ustajanja imam jake bolove sa unutrašnje stane bedara kao da sam napravila 100 čučnjeva. Nemam pojma s čim to ima veze :?
    Da li je netko primijetio nešto slično?
    Možda sam OT, ali nisam imala pojma gdje da to stavim pa sam to povezala s ovom temom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Babel,
    Ergometrin - cure su se javljale sa nuspojavama grcenja maternice, crijeva, za bolove u nogama ne znam - ja sam ga uvijek pila odmah poslije kiretaze isto su me boljela bedra koliko se sjecam, no to sam uvijek povezivala s kiretazom i grcenjem misica zbog prisilnih polozaja i stresa... doduseergometrin moze uticati i na cirkulaciju

Za terapiju u slijedecoj T- kod pobacaja u ovih prvih 12 tjedana je jako zeznuto pronaci pravi uzrok; najcesce su slucajne kromosomske greske, no moguce je i puno toga drugog - na PHDu nije pisalo nista o upalnim procesima ili trombozi u posteljici? (iako i to nista ne mora znaciti) - najcesce sve zavrsi na tome da u slijedeci pokusaj idemo "naoruzani do zuba" sa svim mogucim preparatima... pa i heparinom (iako PAI-1 heterozigot ne mora znaciti da je problem prisutan, pa jedan veliki postotak populacije ima tu mutaciju i zene nemaju nikakve probleme, a i aspirin tu pomaze) - da li si radila ACL igG, igM i LAC - to isto ima smisla provjeriti
    MTHFR hetrozigot uz uredan homocistein isto ne upucuje da su tu problemi, za svaki slucaj nije zgorega provjeriti razinu folne kiseline i b12 (dok nisi na preparatu s folnom), cisto da imas kompletnu sliku

Drzi se

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nisam radila ACL igG, igM i LAC. Mogu li ih napraviti u privatnim lab. ili moram na Rebru?
    Inače Phd je bio uredan: komadići decidve i posteljično tkivo, ali Phd ne ukazuje na genetiku.
    Žao mi je što mi nisu mogli poslati plod na analizu jer bi znala da li je ipak bila neka genetska greška.

Nakon prave M ću provjeriti folnu i B12 jer bi se opet vratila na te preparate prije novog postupka. Mislim da je sretna35 spominjala da Kal ima baš kombinaciju folne i B12.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

babel,
    acl igg i igm se moze napraviti u breyeru, za LAC ne znam - no za prvo mjerenje mislim da bi bilo najbolje odraditi na rebru - ipak je on referalni lab
    sto se tice phd-a - pitam jer nekada zna pokazati neke trombo-nedostatke ili ukazati na upalne promjene.. (onda pise nakupine fibrina, tromboza... upalne promjene...) - istina je da jedino kariogram ploda daje konkretni podatak o genetici, no na zalost kod nas ga je poprilicno tesko dobiti
    KAL ima kombinaciju folne i b12, a imas i DM varijantu s folnom, b12 i b6 (preporuke su uzimati kombinaciju i s b6 - povezani metabolizmi)

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

lilium
    hvala na svim dosadašnjim i budućim savjetima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam par pitanja pa vas molim za odgovore

pročitala sam svih 14 stranica no kako sam na početku malo toga mi je jasno.

prvo, koji je zapravo točan broj za naručivanje-2367 230 ili 2367 248 ili fax 492 0217?
    da li jedan broj funkcionira kod naručivanja za sve pretrage npr. za imunološke pretrage i kariogram partnera?
    koliko dugo se čeka na naručivanje i koji rezultati se najduže čekaju?
    može li uputnicu ispisati doktor opće prakse?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ću ti pokušati odgovoriti, ali davno je prošlo kad sam ja to radila,pa...
    1. mislim da je 2367 248 ( koliko mi ostalo u sjećanju )
    2. kariogram se radio u drugom labu, a mislim da su mi za sve ostalo krv vadili u onom specijalističkom labu, za kariogram je to bilo na nekom zadnjem katu gdje smo vadili krv i razgovarali sa profesorom
    3. dok sam ja bila tamo nije bilo naručivanja za vađenje, ali rezultati se dosta dugo čekaju ( za kariogram 1-1,5 mjesec ) - mislim da se sad i na vađenje poprilično čeka
    4. meni je dr opće prakse pisala na temelju povijesti bolesti od ginića

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne, krivo sam ti rekla, pisao mi uputnice ginić....ali na temelju povijesti bolesti MPO doktora...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, ginić piše uputnice (meni na temelju preporuke dr. Duića). Za kariograme sam se u 3. mj. naručila na Rebru na broj 2367-230 (sestra dr. Begovića), a za ostale pretrage sam faksirala uputnicu (nije moglo telefonom, ne znam kako je sad) na broj koji nemam sad kod sebe, ali nije bio ovaj koji gore navodiš, katarina.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sorry ak sam uputila na krivi broj, može se naručivati i mailom, samo moraš skenirat uputnicu ( ili slikat - tako sam ja ) i poslati...
    http://www.kbc-zagreb.hr/centralno_n...nje_pacijenata
    http://www.kbc-zagreb.hr/centralno_n...ostiku/kontakt
    evo ti neki linkovi, ali najbolje nazovi informacije i dobro provjeri poslije da li su ti dali termine za sve što trebaš...slobodno ih davi jer kad dođeš tamo kasno je ako nešto ne štima...

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Cure moje,pomagajte.Danas sam dobila nalaze ali se ne kužim u njih pa ako je koja voljna da mi ih rastumači,bila bih joj jako zahvalna.Evo koji su to:

pretraga: genotipizacija polimorfizma 5G/4G u genu za PAI-1
    nalaz : u uzorku je dokazan genotip 4G/4G u genu za PAI-1
    HOMOZIGOT

aCI-IgG : 21 GPL U/ml refer. interval: <10 negativno
    10-20 slabo pozitivno
    20-40 umjereno pozitivno
    >40 jako pozitivno

aCI-IgM : 8 MPL U/ml < 10 negativno
    10-20 slabo pozitivno
    20-30 umjereno pozitivno
    >30 jako pozitivno

MTHFR rezultat : gen MTHFR C677T: genotip CC
    tumačenje : analizom DNA nije utvrđena točkasta mutacija
    C677T gena za MTHFR

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U trombofiliju se ne razumijem (javit će se već mačkulina ili lilium ), a za ACA vidim da ti je povišen samo IgG, a IgM nije, što je bolje nego da je obrnuto (ni sama više nisam sigurna, meni su povišena oba, no mislim da IgG povišen sam po sebi ništa ne znači).

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Vikki hvala ti
    mačkulina,lilium pomagajte

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj miška prvotno napisa
    Cure moje,pomagajte.Danas sam dobila nalaze ali se ne kužim u njih pa ako je koja voljna da mi ih rastumači,bila bih joj jako zahvalna.Evo koji su to:

pretraga: genotipizacija polimorfizma 5G/4G u genu za PAI-1
    nalaz : u uzorku je dokazan genotip 4G/4G u genu za PAI-1
    HOMOZIGOT

aCI-IgG : 21 GPL U/ml refer. interval: <10 negativno
    10-20 slabo pozitivno
    20-40 umjereno pozitivno
    >40 jako pozitivno

aCI-IgM : 8 MPL U/ml < 10 negativno
    10-20 slabo pozitivno
    20-30 umjereno pozitivno
    >30 jako pozitivno

MTHFR rezultat : gen MTHFR C677T: genotip CC
    tumačenje : analizom DNA nije utvrđena točkasta mutacija
    C677T gena za MTHFR
    imaš PAI mutaciju istu kao i ja - homozigot si, a nemaš MTHFR poremećaj.
    Malo ti je povišen acl igg ovog trena- što ne mora ništa značiti.. (meni je bio 20 čini mi se) pa mi ga u trudnoći opet vadili i vadili mi beta gpi pretragu i sve bilo dobro .
    On može i ne mora ukazivati na antifosfolipidni sindrom ali to će ti lilium sve detaljno objasniti

bejbe.... ne gine ti heparin i dabogda se što prije trudna bola njime u nogu.. eto copram te

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mačkulina divna si, makar i dalje niš ne kužim, da li bi to bio moj glavni krivac za neuspješne transfere ? I da, zacopraj me jaaaako

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj miška prvotno napisa
    Mačkulina divna si, makar i dalje niš ne kužim, da li bi to bio moj glavni krivac za neuspješne transfere ? I da, zacopraj me jaaaako
    nisam doktor i ne znam stručno :/ ali ovako laički mislim da ne nije to tvoj uzrok neuspjelim transferima...
    Trombofilije uglavnom kako meni objasniše javljaju se u kasnijim tjednima trudnoće kada bebica ima potreba za više krvi.

Ranije u trudnoći se heparin daje samo i isključivo iz dva razloga:

1. da se bolje jajašce ugnijezdi u zid maternice (jer o prokrvljenosti zida maternice ovisi cijela kasnija trudnoća=
    2. jer su kod trombofiličarka uglavnom d dimeri visoki ili povišeni

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

miska,
    dok ne dobijes misljenje doktora - jako je tesko tvrditi da su ovakvi nalazi sigurno, 100%, krivac za probleme s implantacijom - previse je tu faktora koji uticu - no dobro je na te nalaze obratiti paznju i po potrebi u slijedece postupke ici s malim dozama aspirina i/ili heparinom jer:

PAI-1 4G/4G - takav nalaz ukazuje na moguce probleme s koagulacijom (zgrusavanjem krvi) i to fibrinolizom, jer je kod 4G homozigota moguc povisen PAI-1 a taj poviseni PAI-1 onda ometa fibrinolizu (fibrinoliza je proces “otapanja” fibrina koji su produkt zgrusavanja) pa to moze imati za posljedicu nakupljanje fibrina i mogucu trombozu , sto po nekim istrazivanjima moze kod ovih nasih tema zasmetati mozda i kod same implantacije a i u trudnoci, no PAI-1 4g/4g polimorfizam ima cca. 27% populacije (nije tolika rijetkost) ali kod nekih zna jace smetati - sada kada znas da si nositelj ove mutacije bilo bi jako dobro napraviti pretrage: odrediti razinu PAI-1(da se vidi kakva ti je van trudnoce) i napraviti i ACE polimorfizam (da ne duljim odredjena ACE mutacija moze pojacati uticaj PAI-1 4G/4G mutacije i to je dobro znati) - heparin tu pomaze cirkulaciji i preko uticaja na koag. parametre pomaze da ne dodje do nakupljanja fibrina

aCI-IgG : 21 - umjereno pozitivna antikardiolipinska antitijela - najbolje bi bilo ponoviti pretragu za 6-8 tjedana jer to sto su ti ta antitijela sada malo povisena moze biti i neka prolazna pojava- inace ta povisena antitijela mogu ukazivati na antifosfolipidni sindrom - to je stanje kada dolazi do pojacene "ljepljivosti" krvi sto moze dovesti do pojacanog stvaranja ugrusaka (pojacane koagulacije), takvi problemi s acl-om se vrlo cesto javljaju tek kasnije u trudnoci - puno izvora ne spomine probleme kod implantacije, no raznorazni imunoloski problemi znaju smetati od same implantacije (ALC antitijela mogu biti povisena kod razlicitih zdravstvenih problema, a ima i zena kojima su ona sasvim Ok van trudnoce i ta antitijela im skoce samo u trudnoci) - aspirin i heparin tu djeluju i na imunoloske parmetre a i uticu na koagulaciju, laicki receno popravljaju cirkulaciju i i "razrjedjuju" krv (uticu na razlicite koagulacijske parametre)

Drage cure svima veliki

PS: ove dane rjedje odgovaram jer kad planinarim onda apistiram od racunala (stiglo i moje vrijeme za godisnji)

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

lilium draga,hvala ti na odgovoru i uživaj ti nama na godišnjem

magi7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Drage moje evo ja dobila dio nalaza, drugi dio ću dobiti početkom rujna jer nemaju reagensa.

Po referentnim intervalima mao mi je povišen IMUNOGLOBULIN G =18,04 (ref.vri. 7.00-16.00) te elektroforeza(mašta to značilo)mi je u ref. vrijednostima, osim Frakcije Gamma koji je 20,70 (a ref.vri. 9,2-18.2) i ANA mi piše samo neg(-) pa ne znam jel to dobro ili ne.

Da li netko zna što je s ovim što mi odskače? Jer čekam druge nalaze a htjela bi znati što je ovo što mi ne štima.

LILIUM pomagaj
    svima

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Magi, ANA je u redu što je negativan. Pozitivan IgG sam po sebi ne znači ništa (no dobro bi ga bilo ponoviti za koji mjesec da se vidi je li to prolazna vrijednost).
    A elektroforeza je općenit pojam, navedi još neku vrijednost (elektroforeza proteina u serumu - albumin i ostalo ili imunoelektroforeza - imunoglobulini A, G, M i ostali... ili nešto treće).

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Viki,je li ANA skraćenica za antitijela štitnjače? I ja to moram izvaditi i još k tome i LAC i ACA.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne, ANA je antinuklearni faktor, marker za autoimune bolesti poput sistemskog lupusa. Skraćenica za antitijela štitnjače je ATA.
    ANA, LAC (lupus antikoagulans) i ACA (antikardiolipinska antitijela) ako su pozitivni, upućuju na autoimune probleme (i moguće odbacivanje ploda do 12. tjedna bez obzira na to je li plod zdrav ili ne). Terapija je jednostavna i u lakšim slučajevima većinom učinkovita: decortin ili dexamethason (kortikosteroid koji služi za imunosupresiju, tj. potiskivanje prejakog imunološkog odgovora tijela), heparin (razrjeđivanje preguste krvi gdje zbog koje može doći do problema u prokrvljenosti i vezi majka-dijete) i andol ili aspirin. Ovisno o nalazima, doktori preporučuju jedan od tih lijekova ili kombinaciju.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Strike, kako se hashimoto smatra autoimunom bolešću štitnjače, mislim da bi dex kod tebe imao smisla, no ne hvataj me za riječ, doktori će sigurno bolje znati.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tek sad vidim da imaš i jedan missed ab., dakle razgovaraj s Radončićem ili Duićem, mislim da bi ti oni vjerojatno preporučili neku preventivnu terapiju u postupku.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Ne, ANA je antinuklearni faktor, marker za autoimune bolesti poput sistemskog lupusa. Skraćenica za antitijela štitnjače je ATA.
    ANA, LAC (lupus antikoagulans) i ACA (antikardiolipinska antitijela) ako su pozitivni, upućuju na autoimune probleme (i moguće odbacivanje ploda do 12. tjedna bez obzira na to je li plod zdrav ili ne). Terapija je jednostavna i u lakšim slučajevima većinom učinkovita: decortin ili dexamethason (kortikosteroid koji služi za imunosupresiju, tj. potiskivanje prejakog imunološkog odgovora tijela), heparin (razrjeđivanje preguste krvi gdje zbog koje može doći do problema u prokrvljenosti i vezi majka-dijete) i andol ili aspirin. Ovisno o nalazima, doktori preporučuju jedan od tih lijekova ili kombinaciju.
    Hvala Vikki,danas sam fax.uputnicu u KBC Rebro i sad čekam termin,a za kariotip su mi rekli neka ih nazovem 1.9. i da će mi tada dati termin. A jel možda znaš kolko dugo se čekaju ti nalazi (ANA ,LAC i ACA)?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Strike, kako se hashimoto smatra autoimunom bolešću štitnjače, mislim da bi dex kod tebe imao smisla, no ne hvataj me za riječ, doktori će sigurno bolje znati.
    A jel se ta terapija uzima početkom postupka ili par mjeseci prije postupka? Pošto imam termin u 11.mj u Mb i dok mi budu gotovi ti nalazi. Nadam se da mi neće biti prekasno

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Termin za vađenje krvi ćeš dobiti odmah (obično napišu da dođeš bilo koji dan od 7 do 9, naravno, sa sobom poneseš to što su ti napisali), a nalazi budu za 3-4 tjedna (ma budu oni i ranije, ja sam naletjela 15 dana prije po jedan nalaz, a bili su gotovi svi, pa i oni koji nisu trebali biti još dva tjedna, kako kada valjda). Kariogram se čeka (nakon što ti izvade krv) najmanje mjesec dana (meni nije stizao mjesec i pol dana pa sam nazvala i rkeli su mi telefonom da je nalaz uredan, ali doktor još nije napisao svoje mišljenje, dakle očekivano - šteka administrativni dio). Bit će ti to gotovo do Maribora.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovisi, no najčešće dex od 1. dc, punkcije ili transfera, heparin tek od pozitivne bete, andol možeš stalno, ali ponavljam, samo uz preporuku liječnika. Ako imaš priliku, bilo bi dobro da odeš Radončiću ili mu se barem obratiš mailom prije postupka i zatražiš mišljenje (nakon što nalazi budu gotovi). Ja samo pretpostavljam (iz vlastitog isksutva missed ab.-a i pozitivnih imunoloških markera, te iskustva drugih cura s pobačajima i neuspjelim IVF-ovima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

magi7,
    vikki je odgovorila za ANA i imunoglobuline, a ja cu probati malo nadopuniti:

Imunoglobulin malo povisen - moguca je neka prolazna infekcija, upala, a moguce je da je to i zbog endometrioze.
    Eektroforeza - gama frakcija - vjerojatno se radi o elektroforezi serumskih proteina (ta pretraga bi trebala dati alfa1, alfa2, beta, gama frakcije). u gama frakciji su imunoglobulini - pa ako su ti oni malo poviseni mi se cini posve logicno da se to i ovdje vidi. Ovako amaterski mislim da to tvoje povecanje nije veliko - u Rebru npr. imaju referenetne vrijednosti za odrasle 11,0-21,0% Kazu da uzroci za povisenu gama frakciju mogu biti razliciti: npr. od razlicitih upanih stanja do autoimunih bolesti - na sistemske autoimune bolesti mogu ukazati i ANA- antinuklearna tijela - a ona su ti dobra.

Svima veliki pozdrav!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa
    ta pretraga bi trebala dati alfa1, alfa2, beta, gama frakcije
    tu sam zaboravila na prvo mjesto staviti i albumine kojih je najvise

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa
    A jel se ta terapija uzima početkom postupka ili par mjeseci prije postupka? Pošto imam termin u 11.mj u Mb i dok mi budu gotovi ti nalazi. Nadam se da mi neće biti prekasno
    Strike, u Mariboru su, barem je to situacija od 2007.-me kad sam ja bila, a nije se, koliko znam, promijenilo, relativno zatvoreni na te "imunološke priče", tj. ne prepisuju dex, heparin i sl. Najbolja osoba za razgovor na tu temu u Hrv. ti je dr. Radončić iz Vilija, možeš kod njega na savjetovanje neovisno o postupku u Mariboru. Mislim, Hashimota ti sigurno u MB-u neće izignorirati, ali pretpostavljam da će ti zato dati euthyrox, ako već na njemu nisi, i to je kraj priče s njihove strane. Nije ti koji put loše skombinirati know how s više klinika. Sretno!

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Strike, u Mariboru su, barem je to situacija od 2007.-me kad sam ja bila, a nije se, koliko znam, promijenilo, relativno zatvoreni na te "imunološke priče", tj. ne prepisuju dex, heparin i sl. Najbolja osoba za razgovor na tu temu u Hrv. ti je dr. Radončić iz Vilija, možeš kod njega na savjetovanje neovisno o postupku u Mariboru. Mislim, Hashimota ti sigurno u MB-u neće izignorirati, ali pretpostavljam da će ti zato dati euthyrox, ako već na njemu nisi, i to je kraj priče s njihove strane. Nije ti koji put loše skombinirati know how s više klinika. Sretno![/quote]

Euthyrox već uzimam pola godine,i za sada mi je tsh odličan(1,2),kontroliram ga svaki mjesec. Antitijela će provjerit krajem 9.mj.,i ako mi budu gotovi ovi nalazi (ANA,ACA,LAC) otići ću dr.R.
    Jedino mi malo bed,paralelno odlazit kod dva dr.a vidim da ću morat,pošto u Mb ne trzaju na takve stvari. A jel to onda treba reći dr.V. ako se npr.dr.R.odluči za neki lijek(dex.,heparin...)?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da mu ne trebaš govoriti (barem tako rade npr. neke cure koje ovdje idu na IVF kod Šimunića koji također ne brije na imunologiju, a terapiju im propiše dr. R.).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa
    A jel to onda treba reći dr.V. ako se npr.dr.R.odluči za neki lijek(dex.,heparin...)?
    Ovisi o tebi, kako ti je lakše. U pravilu će prema tome imati indiferentan stav - tj. bit će im svejedno i neće htjeti pretjerano slušati o tim terapijama, vjerojatno neće reći ne smijete to uzimati, reći će ti OK ako Vam je tako savjetovano, mi to posebno ne preporučamo. Nešto u tom stilu. Ja sam uspješno iskombinirala razne pristupe i moje laičko mišljenje ti je da je to OK u ovakvo sivoj stvari kao IVF di je implantacija embrija još skroz sivilo i dozvoljena su ta neka lutanja i traženja u terapijama. Da je IVF stvar koja uspijeva 80% onda bi svi držali jednoga, na postotak implantacije od 30-40% su po meni dozvoljena razliženja u mišljenjima i traženja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo kako je kod mene bilo - pitala sam dr. V-a što misli za dex i te imuno probleme, rekao mi je da on nije za to, da se oko imuno problema mišljenja razilaze, ali da su to niske doze (za dex) - tj. stekla sam dojam da ne misli niti da šteti niti da pomaže (to sam ga pitala prije protokola), onda sam ga u uspješnom FET-u pila, bez da sam ga posebno prijavljivala. Iskreno, da me sad pitaš je li u tome bila kvaka - nisam uvjerena. Ali, da idem ponovo ponovila bi ono što je bilo uspješno - to je skroz neznanstveni pristup, naravno, ja ti govorim kako bih ja.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala vam cure,svakako ću otići dr.R i poslušat njegovo mišljenje,pa šta bude bude. A vidim da već trebam i neku promjenu u postupcima.

Fax.sam uputnicu (ANA,ACA i LAC) na ovaj broj: 01 492 0217- jel to uopće dobar broj? Nisu mi ništa poslali

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam prije pola godine slala na neki drugi broj (počinje s 2367, ali ne znam zadnja tri, na poslu mi je pa u ponedjeljak mogu provjeriti). No, može biti da su promijenili broj faksa na koji primaju uputnice. Nazovi i pitaj.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam prije pola godine slala na neki drugi broj (počinje s 2367, ali ne znam zadnja tri, na poslu mi je pa u ponedjeljak mogu provjeriti). No, može biti da su promijenili broj faksa na koji primaju uputnice. Nazovi i pitaj.
    Ako se sjetiš u pon.,molim te pošalji mi

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Budem (a možeš me i podsjetiti ).

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Strike-na dobar si broj faksirala.I ja sam dobila taj od sestre sa Rebra da faksiram uputnicu.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Strike-na dobar si broj faksirala.I ja sam dobila taj od sestre sa Rebra da faksiram uputnicu.
    Koliko si dugo čekala da ti pošalju termin?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nisam još ni faksirala uputnicu-tek ću je u ponedjeljak dobiti jer je moj gin. bio na godišnjem.

magi7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

LILIUM i odtslim curama hvala na pojašnjenju

Čekam jošanti CCP,ENA profil,anti-ds-DNA, ANCA, fosfolipidna antitijela i RF koje ću dobiti (nadam se) početkom rujna pa javljam novosti.

Pozdrav svima

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj magi7 prvotno napisa
    LILIUM i odtslim curama hvala na pojašnjenju

Čekam jošanti CCP,ENA profil,anti-ds-DNA, ANCA, fosfolipidna antitijela i RF koje ću dobiti (nadam se) početkom rujna pa javljam novosti.

Pozdrav svima
    O! Pa ti imaš i bonus pretrage (RF, ANCA...)
    Sretno, magi!

magi7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pa hvala.

Za sad je bilo sve OK. Čekam ono što sam prije navela. Danas mi muž digao nalaze HLA tipizacije i rekao da je teta u laboratorije rekla da se obavezno javim sbvom liječniku. Sad me totalno strah šta tu ne valja :? :?

Još ih nisam vidjela ali po tome da se moram javit doktoru imam feeling da ni dobro

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj magi7 prvotno napisa
    Pa hvala.

Za sad je bilo sve OK. Čekam ono što sam prije navela. Danas mi muž digao nalaze HLA tipizacije i rekao da je teta u laboratorije rekla da se obavezno javim sbvom liječniku. Sad me totalno strah šta tu ne valja :? :?

Još ih nisam vidjela ali po tome da se moram javit doktoru imam feeling da ni dobro
    ne brini za HLA, to je peace of cake....
    sve što je unutra napisano je vjerojatno beznačajno po svim trenutnim objašnjenjima svih doktora u RH koji se bave ovom problematikom...a i ja sam sklona tom pristupu...no kad budeš imala nalaze onda ćemo detaljnije...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

magi7,
    s HLA tipizacijama se nisam bavila , no dok se ne jave cure koje su to radile samo cu reci da su jedno vrijeme te tipizacije bile dosta popularne pa se u genetskim slicnostima muza i zene trazio imunoloski uzrok neimplantacija ili pobacaja, no nekako te pretrage i nalazi danas gube na popularnosti i sve manje se o njima govori kao o mogucim uzrocima problema

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a vidim, dok sam ja tu stigla nesto otipkati vec se i zo javila

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa
    a vidim, dok sam ja tu stigla nesto otipkati vec se i zo javila
    inače si ti brzi gonzales

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I meni su na HLA i neka sitna preklapanja u našim nalazima (koja kao nisu dobra) doktori odmahnuli rukom (a neki nisu htjeli ni pogledati, pa eto, i ja mislim da je nevažno).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •