Page 20 of 81 FirstFirst ... 1018192021223070 ... LastLast
Results 951 to 1,000 of 4044

Thread: Što danas kuhate /37.dio/

  1. #951
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Varivo grašak, mrkvica, poriluk, krumpir sa noklicama.
    Domaće kuhane kobasice.

  2. #952
    Ivana B-G's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Vinkovci/Bec
    Posts
    953

    Default

    e, ovo bi mogli sutra....a kobasica za MMa.
    a ja ne znam pravit noklice. kakve pravis? kako ih pravis?

  3. #953

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    evo da ti ja kažem kako ja pravim
    uzmeš jedno žumance, paga viljuškom samo malo razbiješ. dodaješ u to malo soli, malo, par zrna šećera, 1 kašičicu ulja i brašna sipaš lagano u isto vreme mešajući. bolje kad je oštro. treba da bude dosta gusto, ali ne prečvrsto, nego da kad zagrabiš kašičicom, da se ne raspline spo kašičici odjednom, ali i ne toliko gusto da ti se odmah formira noklica. za objašnjenje. ali ću rado još pojasniti ako kome bude trebalo
    i sad još i ovo. kada tečnost iz variva provri, držati malo unutra kašičicu, da bi se zagrejala, pa se noklice neće lepiti. pre svakog zahvatanja testa umočiti kašičicu u vrijuću tečnost.
    voditi računa i o tome da tog safta bude dosta, jer će noklice "popiti" dosta.

    *belance se ne stavlja, jer testo bude onda tvrdo.
    *dovoljno je zahvatiti malo testa. recimo, do pola kašičice, možda još i malo manje. noklice lepo narastu, pa da ne bi bile prevelike.
    *u noklice se može staviti i malo griza ili palente, pa će biti rahlije.
    *može se staviti i seckanog peršunovog i/ili celerovog lišća, vlasca, suvog povrtnog začina (ala vegeta, samo, zna se, bez MSG)

    ajd, valjda sam nešto pomogla.

  4. #954
    Ivana B-G's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Vinkovci/Bec
    Posts
    953

    Default

    hvala ti, najdraza!
    nisam znala to za bjelanjak, mislim to da se ne stavlja...bas cu probati i javiti kako je ispalo.

  5. #955
    mamal's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    231

    Default

    moram se pohvaliti, danas sam prvi put radila nekakav složenac od povrća i ispao je predobro!!!

    u slojevima se slaže:
    patliđan, prethodno pečen na tavi
    prokulice, kuhane
    brokula, kuhana
    karfiol, kuhan
    prelije se bijelim umakom (sirni namaz, mlijeko, feta sir, češnjak, 2 jaja)
    odozgo se stavi ribani sir i parmezan, a imala sam i par fetica slanine...

    joj kako je dobro bilo, tako se to zapeklo lijepo i baš smo guštali u ručku, uz obilje salate :D

  6. #956
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Noklice:
    - ja stavljam uvijek cijelo jaje. Dobro ga s vilicom izlupam.
    - mrvica ulja
    - malo soli
    - glatko brašno dodajem dok nije više skroz rijetko

    Noklice su najbolje ako ih zamješam skoro čim počnem raditi varivo, pa stignu lijepo odstajati prije stavljanja u varivo barem 10-15 minuta.

    Stavljam ih u varivo žlicom, ali se žlica "ispire" u varivu prije svake noklice. Veličina noklice prije stavljanja je kao pola male žlice za kavu.

  7. #957

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    ja samo cijelo jaje i brašno, kao za rezance i radim jako sitne

  8. #958

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona
    Noklice:
    - ja stavljam uvijek cijelo jaje. Dobro ga s vilicom izlupam.
    - mrvica ulja
    - malo soli
    - glatko brašno dodajem dok nije više skroz rijetko

    Noklice su najbolje ako ih zamješam skoro čim počnem raditi varivo, pa stignu lijepo odstajati prije stavljanja u varivo barem 10-15 minuta.

    Stavljam ih u varivo žlicom, ali se žlica "ispire" u varivu prije svake noklice. Veličina noklice prije stavljanja je kao pola male žlice za kavu.
    Ma znala sam da sam htela još nešto zapisati, ali se nisam setila. Thnx, Anemona
    To je to da se zamuti testo bar 15 min. pre stavljanja noklica, jer brašno mora da nabubri.

    I ne smeta belance baš toliiiiko koliko je možda zvučalo u mom prethodnom postu, ali je puno bolje kad se ne stavi. Jednostavno, ne može da ispadne pretvrdo.
    Ali ga ne stavljam isto tako zbog količine. Bude mi previše testa ako radim sa celim jajetom. Sa jednim žumancem mi ispadne količina taman kolika mi treba za nas.

  9. #959
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Danas brzinski ručak-restani krumpir, špinat, omlet sa purećom šunkom i zelena salata.

  10. #960

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    Varivo od kelja sa junetinom

    biskvit nadjeven kaki jabukama ukuhanim u puding

  11. #961

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    makaroni napoletana
    pirjano povrće

  12. #962
    mamal's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    231

    Default

    slanutak varivo...

    maleni nije bio oduševljen, njemu makaroni...

  13. #963

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,048

    Default

    U griz noklice stavljam psenicni griz (onaj djecji) pa budu mekane bez obzira na bjelanjak. Ako netko zeli kompaktnije tvrdje noklice, moguce je staviti polovicu brasna a polovicu griza. I pravim ih bez masnoce. Fino... Djeca to obicno jako vole

    Danas: domace napravljeni rezanci sa zeljem i pecena vratina (nanaglo)

  14. #964

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Zapecena grdobina u umaku od senfa, pire krumpir, povrce na pari.

  15. #965
    mamal's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    231

    Default

    Quote Originally Posted by Maxime
    Zapecena grdobina u umaku od senfa, pire krumpir, povrce na pari.

    :shock: za prste polizat

  16. #966

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Juneća supica, dinstani juneći ribić (lepilo se za prste i pire krompir. Salata od naribane sveže svekle sa prelivom od limuna.
    Desert jaaako jednostavan voćni kolač od juče. (ne peče se i gotov je za 20 minuta ili manje) Ko želi recept, ide večeras

  17. #967
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Sutra su MM i mali sami doma, pa sam im za ručak pripremila klasiku.
    - povrtna juha
    - mljeveno meso na saft
    Sutra skuhaju samo tjesteninu, neki komad povrća (cvjetača ili brokula) i naprave zelenu salatu.

  18. #968
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    Anemona, ono tvoje varivo mi jako fino zvuči, radit ću to sutra.

    Daj mi samo reci koliko poriluka staviš? Jel to kao zamjena za luk ili ga staviš više?

  19. #969
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by laumi
    Anemona, ono tvoje varivo mi jako fino zvuči, radit ću to sutra.

    Daj mi samo reci koliko poriluka staviš? Jel to kao zamjena za luk ili ga staviš više?
    Stavim poriluka dosta, ali to ovisi koliko volite njegov okus.
    Sad sam kupila neke tanje, ali stavim svakako više od pola jednog poriluka, grašak, mrkvu, obavezno i crveni luk na sitno narežem, krumpir na kockice (malo kasnije).

  20. #970
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    Hvala! Već se guštam.

  21. #971

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Canneloni s ricottom i spinatom

  22. #972

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    nezdravo,nezdravo

  23. #973

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    :? (nema tu nista nezdravoga ukoliko se ne jede svaki dan)

  24. #974
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Varivo od tikvica i cvjetače, vrtićki kolač

  25. #975

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Pasticada, palenta i domaca cikla

  26. #976

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Quote Originally Posted by purple rain View Post
    nezdravo,nezdravo
    gde na ovoj strani ima nešto nezdravo?

  27. #977
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    :-? Stvarno ne razumijem zašto bi canelloni sa ricottom i špinatom bili nezdravi
    Možda kalorični, pa čak niti to ako ih se ne zalije bešamelom.

  28. #978
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    Jučer ono Anemonino varivo s porilukom, mrkvicom i graškom.
    Danas: pileća prsa u umaku od šampinjona i riža za prilog.

  29. #979

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default



    ma ja sam taj dan kuhala nezdravo....
    krivo me svataš...

  30. #980
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    danas za rucak lazna sarma po receptu sa portala...stavila ju u pecnicu i sad sam na iglama kad ce biti gotova

  31. #981

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    nije mi citiralo... odgovor je bio za maxime

  32. #982
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Danas krpice sa zeljem za mene i malenu.
    MM to ne voli pa je nabrzinu bacio u wok seitan, luk i tikvice.



    I kolači iz Vinceka...za mene...
    Last edited by dunja&vita:-))); 29.01.2010 at 14:38.

  33. #983

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Quote Originally Posted by dunja&vita:-))) View Post
    Danas krpice sa zeljem za mene i malenu.
    MM to ne voli pa je nabrzinu bacio u wok seitan, luk i tikvice.



    I kolači iz Vinceka...za mene...
    A ne vrtićki kolač?

  34. #984
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    ekom, majonezomJuče lazanje, danas oslić i krompir salata. Recepti sa našeg foruma. Radila sam krompir salatu sa jajima, špekom, majonezom, jogurtom i ....., jako je fina.

  35. #985
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Quote Originally Posted by vanesax View Post
    A ne vrtićki kolač?

    Sad ćemo malo na moj račun, jel da...dobro...zapamtit ću je to....

  36. #986
    Nia_Zg's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1,276

    Default

    Danas smo imali juhu s mrkvicom, brokulom i prokulicom i špagete sa umakom od tune sa kaparama plus zelena salata.
    Nemam pojma kaj ćemo sutra, ali znam što bi za desert; vjerojatno je u Samoboru počeo fašnik jer mi krafne već danima padaju na pamet

  37. #987

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Quote Originally Posted by Nia_Zg View Post
    Danas smo imali juhu s mrkvicom, brokulom i prokulicom i špagete sa umakom od tune sa kaparama plus zelena salata.
    Nemam pojma kaj ćemo sutra, ali znam što bi za desert; vjerojatno je u Samoboru počeo fašnik jer mi krafne već danima padaju na pamet
    jel može receptić za taj tuna umak?
    Zapravo, imam teglu punu kapara, a nisam ih baš trošila, jer ne znam gde bih sve mogla da ih utrpam. Nisu mi baš nešto extra fini, ali bar da se negde u nečemu pojedu.
    Last edited by †vanesax; 30.01.2010 at 01:54.

  38. #988
    Nia_Zg's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1,276

    Default

    Quote Originally Posted by vanesax View Post
    jel može receptić za taj tuna umak?
    Zapravo, imam teglu punu kapara, a nisam ih baš trošila, jer ne znam gde bih sve mogla da ih utrpam. Nisu mi baš nešto extra fini, ali bar da se negde u nečemu pojedu.
    Vanesax, ne znam kakve kapare imaš, mi imamo domaće, koje su ukiseljene i nisu jako slane.
    Tuna umak: na maslinovom ulju prepržim par sekundi režanj češnjaka, dodam Eva tunu, zalijem pelatima ili dodam DM-ov rajčica sos i 2 velike žlice kapara, to se krčka par minuta, dodam još začine po želji (ja stavljam dalmatinsku Nadalina mješavinu: origano, ružmarin, bosiljak, vrijesak, majčina dušica), sol, malo papra. Umak zgusnem na kraju sa malo gustina razmućenog u vodi. I naravno... to jedemo s integralnim špagetima i svježe ribanim parmezanom

  39. #989
    malena beba's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    8,636

    Default

    mi cemo danas tortilje
    jos moram smislit sta cu dici dat za rucak

  40. #990
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    malena beba, djeca ti ne vole tortilje?

    Mi ćemo danas tjesteninu bolognese (po narudžbi klinaca) i zelje salatu.

  41. #991
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    špecle od integralnog braša, umak pesto s vrhnjem za kuhanje
    desert: zljevanka od prosa

  42. #992

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    Mi ćemo danas samo povrtnu juhicu, jer nas sutra čeka obilniji nedjeljni ručak.

  43. #993

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    zagreb
    Posts
    552

    Default

    "torta" od mljevenog mesa, poriluka preliveno smjesom za palačinke i zapečeno u pečnici i zelena salata

  44. #994
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Upravo pojeli:
    - juha (piletina, povrće)
    - piletina pohana sa sezamom
    - pire krumpir
    - karfiol po jučerašnjem receptu "Kod Ane"
    - zelena salata

  45. #995
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by kinder View Post
    špecle od integralnog braša, umak pesto s vrhnjem za kuhanje
    desert: zljevanka od prosa
    Kak se radi ta zljevanka od prosa, zvuči ok?

  46. #996

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    zagreb
    Posts
    552

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Upravo pojeli:
    - juha (piletina, povrće)
    - piletina pohana sa sezamom
    - pire krumpir
    - karfiol po jučerašnjem receptu "Kod Ane"
    - zelena salata
    kak pohaš sa sezamom, u mrvice umiješaš ili...

  47. #997
    malena beba's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    8,636

    Default

    Quote Originally Posted by laumi View Post
    malena beba, djeca ti ne vole tortilje?
    .
    mladji bi mozda i pojeo ali starija bira, ne volim ovo crveno, ne volim ovo zeleno .... tako da im radije dam nesto drugo

    zarrin ja kad poham sa sezamom, izmjesam sezam sa mrvicama

  48. #998
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by malena beba View Post

    zarrin ja kad poham sa sezamom, izmjesam sezam sa mrvicama
    I ja isto tako.

  49. #999
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    lazanje

    nisam zadovoljna, moram jos vjezbati
    iako su svaki put sve bolje - a radim ih 1-2 puta godisnje - to jos nije TO

  50. #1000
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Popečci od blitve i proso sa porilukom i mrkvom.

    Ovo sam sto puta skuhala za ručak, ali danas su mi se popečci skoro raspali, a proso raskuhalo.

Page 20 of 81 FirstFirst ... 1018192021223070 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •