Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 230

Tema: Moja tuzna prica...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja mogu potpisati veći dio posta uz malu napomenu (koja je moja osobna pretpostavka) - oni koji obično aplaudiraju ignoriranju med. savjeta se na ovoj temi nisu javili. A jedini razlog zašto se tu otvorenije smije nešto napisati je baš zato što je događaj umalo završio katastrofalno.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mala je vec bolje.
    Temp. joj sad raste otprilike dva puta dnevno.Jutros je bila visoko,dali joj Voltaren.Sad opet raste.
    To je za nas mnogo bolje,jer je na pocetku rasla nakon sat do dva kad bi joj stavili Voltaren.Pa bi onda kombinovali sa Dalsyijem,i sa Paracetamolom.Gotovo stalno je bila pod temp..Na pocetku nije nikako padala ispod 38,5.
    Sad vec padne skroz.Poveca se tek ujutro,ili navecer.
    Mokri zasad fino.
    Svako jutro ide procedura terapija,zatim vadjenje krvi,davanje urina,vaganje,mjerenje pritiska,mjerenje kolicine urina od jucer.Prima dvije terapije,jedna ide tri puta dnevno,druga dva puta.
    Ona je sad dosta bolje,razgovorljiva je,igra se,hoce cak da hoda,sto je dosta dobro.Jede,pije,sad vise nema infuzije.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    I onda citajuci ovdje kako nije uredu da se dobije antibiotik prije pregleda krvne slike,postajem nepovjerljiva prema svemu tome.
    Iskusan pedijatar može neke bolesti prepoznati i bez krvne slike i brisa.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Silan, sve ti je već napisano.

Nadam se da će tvoja curica uskoro biti zdrava i s vama doma.

I nadam se, jako, da će iz ovog događaja mnogi forumaši, uključujući i osoblje foruma, izvući pouku.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I kad sam vec spomenula antibiotik,bila sam skepticna prema njemu najvise zato sto ga kod nas daju i sakom i kapom.
    Nikad,ponavljam nikad nismo radili krvnu sliku da bi dobili antibiotik.
    Naprotiv,pregleda se dijete,pogleda grlo,i eto ti ga Zinnat,ili Ceklor,ili Amoxibos.Ova tri najcesca sto su moja djeca bila.Ceklor cini mi se svako sedam dana.
    I onda citajuci ovdje kako nije uredu da se dobije antibiotik prije pregleda krvne slike,postajem nepovjerljiva prema svemu tome.
    Da, bas u tome je stvar. Ovdje si nesto procitala, protumacila i postupila prema tome.
    Cijelo vrijeme grupa forumasa pokusava reci da ce do toga doci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A krvna slika na početku nekih bolesti uopće ne mora jasno pokazivati o čemu je riječ.

I općenito, medicina nije matematika, a doktori studiraju s nekim razlogom. Inače bi sami mogli otići u laboratorij napraviti krvnu sliku, pročitati nalaz, pa u apoteku po lijek.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Silan, sve ti je već napisano.

Nadam se da će tvoja curica uskoro biti zdrava i s vama doma.

I nadam se, jako, da će iz ovog događaja mnogi forumaši, uključujući i osoblje foruma, izvući pouku.
    Nadam se, prije svega radi zdravlja i zivota jos nerodjene djece.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mala je vec bolje.
    Temp. joj sad raste otprilike dva puta dnevno.Jutros je bila visoko,dali joj Voltaren.Sad opet raste.
    To je za nas mnogo bolje,jer je na pocetku rasla nakon sat do dva kad bi joj stavili Voltaren.Pa bi onda kombinovali sa Dalsyijem,i sa Paracetamolom.Gotovo stalno je bila pod temp..Na pocetku nije nikako padala ispod 38,5.
    Sad vec padne skroz.Poveca se tek ujutro,ili navecer.
    Mokri zasad fino.
    Svako jutro ide procedura terapija,zatim vadjenje krvi,davanje urina,vaganje,mjerenje pritiska,mjerenje kolicine urina od jucer.Prima dvije terapije,jedna ide tri puta dnevno,druga dva puta.
    Ona je sad dosta bolje,razgovorljiva je,igra se,hoce cak da hoda,sto je dosta dobro.Jede,pije,sad vise nema infuzije.
    Drago mi je čuti ova poboljšanja. Bit će sve ok. Ne obaziri se na napadače. Ja se osobno ne slažem sa tvojim postupcima, ali ti želim svako dobro. I tvojoj curici. Ali molim te od sad slušaj pedijatre ili potraži još jedno mišljenje ako nisi sigurna. Pusa.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadam se da me silan nije dozivjela ko napadacicu kad pricam o dgovornosti jer to nisam
    i kao i vecina, drzim fige da sve ispadne ok, i iskreno vjerujem da hoce
    ako preuzimamo odgovornosti moramo se ponekad nositi i s krivnjama
    nema niceg loseg u tome, bilo bi lose da tog nema

a sad, sori sto cu govoriti o tebi, silan, u 3. licu, ali tema nije podijeljena na onu o odgovornosti foruma i onu s vibrama
    i unaprijed ti se ispricavam jer cu biti gruba

zena je do ove teme imala 18 postova na ovom forumu
    18 postova??
    na koji nacin je roda mogla utjecati na njen stav ista vise od prodavacice kruha u njenoj kvartovskoj pekari?
    nije otvorila na zdravlju djece nijedan post dok je dijete bilo bolesno doma i dok je odbijala lijecenje
    da se ona educira na forumu, pa dosla bi ovdje po savjet onda kad joj je savjet trebao
    vi koje/i stvarno mislite da je nju ovaj forum ohrabrio na ovaj postupak onda morate i sumnjati u njenu sposobnost kritickog razmisljanja

sto se tice trlababinih kvotova
    ne mogu bas usporediti ovo sto citiras s navedenim slucajem iako nam je zajednicka odbojnost prema homeopatiji, kebirima, kefirima i slicno.
    odrasla osoba ima pravo (ne)lijeciti sebe, npr slucaj karcinoma koji citiras, na koji god nacin ona to hoce, za svoje odluke snosi punu odgovornost, bez obzira gdje citala o tome, cula nekog u jedanaestici (jel zet onda kriv?), ili procitala svu literaturu. pravo na znanje, na informacije i na odlucivanje nije ekskluzivno pravo lijecnika i lijecnici ce se trebati nauciti nositi s tim da im dolazi velik dio pacijenata koji zele znati vise o svojem stanju i koji zele donositi informirane odluke, pa makar bile i na njihovu stetu
    jer, eto, nije svima cilj prezivjeti
    neki vise vole zivjeti
    postujem, mada ih ne podrzavam (ovo je oksimoron isto lol)
    s druge strane ne lijeciti karcinom djeteta bilo bi zlostavljanje

ipak u slucajevima koji se spominju na forumu, konvencionalna i alternativna medicina najcesce su komplementarne, ne iskljucuju se, i ti si tog svjestan, sigurna sam, samo ti eto pase ignorirat to, zbog stilske figure

a buduci si uspio ugurati i kucne porode u pricu (jednom ce se maliciozna hrpica vjerojatno i veseliti uz JESAM JA REKLA/O, jer je statisticki ocekivano da se jednom dogodi i mrtvorodence, ali ovo iscekivanje tog dogadjaja vec godinama na forumu je upravo degutanto), primalje koje dolaze u hrvatsku nisu priucene babe nego skolovane i certificirane primalje
    koje ce i u hrvatskoj biti jednako dobrodosle 2012. kao sto su sad u sloveniji
    ne zato jer ce tad kazu smak svijeta nego zato jer tad ulazimo u eu
    koji ce vam tad biti argumenti kad nestane ovaj da ne mogu dobiti radnu dozvolu?
    Posljednje uređivanje od ivarica : 03.02.2010. at 20:41

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    sto se tice trlababinih kvotova
    1....ne mogu bas usporediti ovo sto citiras s navedenim slucajem
    ......ipak u slucajevima koji se spominju na forumu, konvencionalna i alternativna medicina najcesce su komplementarne, ne iskljucuju se, i ti si tog svjestan, sigurna sam, samo ti eto pase ignorirat to, zbog stilske figure

2......primalje koje dolaze u hrvatsku nisu priucene babe nego skolovane i certificirane primalje
    koji ce vam tad biti argumenti kad nestane ovaj da ne mogu dobiti radnu dozvolu?
    1... istina, citati koje sam naveo nisu sasvim usporedivi o ovom situacijom. jednostavno nisam imao živaca pretraživati po raznim temama iz povijesti foruma da nađem najadekvatnije. A ima ih..... dugo čitam forum. Ali dovoljno su i ovi slikoviti i mislim da je baš lijepa stilska figura.

2..... još jedna koja misli da će ulazak u EU sve promijeniti?
    Ne radi se o izdavanju radne dozvole, već o priznavanju diplome i o zakonima koji govore da se medicinski postupci obavljaju u zdravstvenim ustanovama. Jer za to ima puno razloga. Nikada neće biti etično nekoga izlagati riziku na taj način.

(ideja da netko jedva čeka da netko jedva čeka da porod kod kuće krene po zlu je perverzna. a odakle znaš da nije neki od slučajeva mrtvorođenčadi porođene kod kuće povezan sa stručnjakinjama iz inozemstva? nije valjda da sve dolaze preko tebe ovamo, pa vodiš registar uključujući i ishode?)

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivarice, koliko sam skuzila silanini postovi su na pdf-u o savjetima pri neasistiranom porodjaju doma. i rest my case.
    i u potpunosti se slazem sa postom trlababalan.
    jednog dana, kad udjemo u eu i kad to bude fino legalno i kada se kucni porod vise nece izjednacavati sa suludom avanturom, onda cemo ti zapljeskati.
    do tada mislim da se neasistirani kucni porod ne bi trebao poticati...
    samo svrati na savjete o porodu kuci i procitaj postove malebebe koja se hvali da nije ni na pregled otisla i pobire ovacije istoumnih forumasica.
    pa kazes da to nije opasno?

evo kad sam vec pocela, da i zavrsim:
    citiram:
    "Nisam bila ni na jednom pregledu niti sam htjela.
    Bilo je onih koje su me pitale kako sam znala jesam li otvorena osam ili deset centimetara ili kako sam znala dal mi je se beba okrenula...
    Ne nisam znala..
    Sama se porodila.
    Nije joj trebao ultra zvuk a ni doktor."

i onda odobravanje takvog krajnje neodgovornog ponasanja:
    " hvala što si podijelila svoje iskustvo, ovo što si napisala je prekrasno. nadam se da ćeš i druge (pa i one koje se ne javljaju nego samo čitaju) nadahnuti kao što si mene."

i onda mi kazi da nece biti budala koje ce roditi doma bez ikakve strucne pomoci i koje nece ici u doktora uopce jer su to procitale na superkul rodinom forumu, jer tamo nitko nije rekao da to nije u redu, jer to je forum PODRSKE, boze sacuvaj da dodje netko sa glasom razuma i kaze da se svakakav belaj moze dogoditi...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ne rekoh ono sto sam htjela: silan, od sveg srca zelim da ti curica sto prije bude bolje
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

18 postova??
    na koji nacin je roda mogla utjecati na njen stav ista vise od prodavacice kruha u njenoj kvartovskoj pekari?
    nije otvorila na zdravlju djece nijedan post dok je dijete bilo bolesno doma i dok je odbijala lijecenje
    da se ona educira na forumu, pa dosla bi ovdje po savjet onda kad joj je savjet trebao
    ivarice, zaboravljaš da jako puno ljudi samo čita forum i rijetko postaju.

Što se mene tiče, ja ne smatram da je forum odgovoran za ovakve postupke pojedinih roditelja, ali isto tako smatram da se od ovakvih stvari osoblje foruma (ili barem moderatori na PDF-ovima o zdravlju) treba ograditi jer, ponavljam, nemaju istu težinu riječi nekog tamo forumaša i riječi moderatora na PDF-u o zdravlju.

silan, drago mi je da je curica bolje!
    Posljednje uređivanje od laumi : 03.02.2010. at 21:44

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Silan oprosti što ću ti malo uzurpirati temu. To što žena ima samo 18 postova, ne znači ništa. Ja ih imam samo..., a rodu pratim od početka, samo mi je riknuo komp, zaboravila pasvord i bilo mi se lakše ponovno prijaviti pod drukim nickom, toliko o tome. Doista nitko ili gotovo nitko od deklariranih korisnika homeopatije nije se ovdje javio i barem ženi dao kakav savjet. Valjda im je ovo preniska tema, a čim se otvorila tema o antibioticima svi su se sjatili. Moram biti iskrena, da "rekreativno" koristim homeopatiju, ali u ovakvom slučaju to se nebih usudila. Forum pratim dugo, više čitam, manje pišem, po tim kriterijima valjda ni na mene forum nije mogao toliko utjecati, e mogao je.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I kad sam vec spomenula antibiotik,bila sam skepticna prema njemu najvise zato sto ga kod nas daju i sakom i kapom.
    Naprotiv,pregleda se dijete,pogleda grlo,i eto ti ga Zinnat,ili Ceklor,ili Amoxibos.Ova tri najcesca sto su moja djeca bila.Ceklor cini mi se svako sedam dana.
    pa ako postaješ nepovjerljiva prema svemu tome, traži doktoricu da prije pogleda krvnu sliku a nemoj svojevoljno odbijati lječenje.

držim fige da je malenoj već puno puno bolje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Slažem se da bi osoblje foruma moralo da uzme u obzir to da mnogo ljudi čita, a malo ili uopšte ne posta. I slažem se da bi jasno i glasno negde trebalo da stoji nekakvo upozorenje. Sve ono što smo ovde rekli Silan je otprilike i to što bi trebalo da se istakne.
    Svako jeste odgovoran za sebe i za svoje dete, ali ima raznih ljudi koji su previše naivni, lakoverni, neupućeni... I po stoti put:
    Citiraj laumi prvotno napisa
    nemaju istu težinu riječi nekog tamo forumaša i riječi moderatora na PDF-u o zdravlju.
    Možda se vama to ne sviđa, ali tako je.

Homeopatiju koristim i ja i moje dete (što sam i napisala negde na početku). Ona je u mojoj zemlji priznata grana alternativne medicine, i homeopate (koji moraju po zakonu biti i doktori konv. medicine) imaju licence i dozvole za rad, registrovane ordinacije.
    Ne verujem da bi naš dr homeopat primio dete u takvom stanju u kakvom je bila Silanina devojčica, tj. sigurna sam da bi nas uputio na hitnu pedijatriju. Mada, niti je ne bih za dete u takvom stanju uopšte kontaktirala homeopatu.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj otok prvotno napisa Vidi poruku
    pa ako postaješ nepovjerljiva prema svemu tome, traži doktoricu da prije pogleda krvnu sliku a nemoj svojevoljno odbijati lječenje.

držim fige da je malenoj već puno puno bolje
    Da, silan.
    Obavijesti svoju pedijatricu da ne želiš da ti djeca nepotrebno piju antibiotike.
    Ja sam tako napravila i uvijek prvo idemo vaditi krv a tek onda AB po potrebi.

Drago mi je da je maloj bolje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku

Homeopatiju koristim i ja i moje dete (što sam i napisala negde na početku). Ona je u mojoj zemlji priznata grana alternativne medicine, i homeopate (koji moraju po zakonu biti i doktori konv. medicine) imaju licence i dozvole za rad, registrovane ordinacije.
    Ne verujem da bi naš dr homeopat primio dete u takvom stanju u kakvom je bila Silanina devojčica, tj. sigurna sam da bi nas uputio na hitnu pedijatriju. Mada, niti je ne bih za dete u takvom stanju uopšte kontaktirala homeopatu.
    Zašto? Ovo me baš zbunjuje i čudi, a nekoliko puta se provuklo otkad je ova tema aktualna. Ja pojma nemam o homeopatiji (ne zanima me pa se nisam niti trudila saznati) ali sad ispada da se homeopatija koristi za ..što? Preventivu? Bolesti koje nisu ozbiljne?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

18 postova??
    čekaj, jel ti to ozbiljno?

ja sam čitala rodin forum pune dvije godine prije nego sam se registrirala.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

18 postova??
    Ivarica, pa zar žena nije mogla čitati forum i neregistrirana? Znaš li koliko je takvih?

Uostalom, i sama je priznala da je na ideju neasistiranog poroda došla ovdje, s tih istih 18 postova.

vi koje/i stvarno mislite da je nju ovaj forum ohrabrio na ovaj postupak onda morate i sumnjati u njenu sposobnost kritickog razmisljanja
    Naravno da sumnjamo. I sama je svojim postovima pokazala da postoji niz razloga da se u njezinu sposobnost kritičkog razmišljanja smije sasvim opravdano sumnjati. Misliš li da je ona jedina ili da ima još takvih koji čitaju topice s jednostranim informacijama (tzv. podforume podrške)?

(jednom ce se maliciozna hrpica vjerojatno i veseliti uz JESAM JA REKLA/O, jer je statisticki ocekivano da se jednom dogodi i mrtvorodence, ali ovo iscekivanje tog dogadjaja vec godinama na forumu je upravo degutanto)
    Reci da ovo ne misliš ozbiljno.

Ja ću biti sretna kad će u Hrvatskoj biti omogućen porod kod kuće. Zašto? Jer će babica biti s rodiljom od prve do posljednje minute, jer će biti pokriveni svi sigurnosni rizici, jer će to biti zaista kvalitetan, ugodan i siguran način da dijete dođe na svijet, kao što je i sada u zemljama u kojima je takav porod legalna opcija. Jer ne uključuje mogućnost da primalja zapne na nekoj granici ili joj pukne guma na autu ili već nešto.

Ovaj slučaj sa Silan je samo tužan (i nepotreban) dokaz mog dubokog uvjerenja da su podforumi podrške opasni, jer se pod parolom "svi smo odrasli i svi odgovaramo za svoje odluke" piše sve i svašta, odbijajući snositi odgovornost za napisano, a ne vodeći računa da mnogi ljudi (što god mi mislili o njima i njihovim sposobnostima kritičkog razmišljanja) zaista uzimaju zdravo za gotovo ono što ovdje pročitaju. Mnoge naivne mlade trudnice nemaju pojma da ovdje ogroman broj žena oduševljeno plješće porodima kod kuće, ali su svoju djecu ipak rodile u sigurnosti etabliranog rodilišta, često i uz odabranog doktora koji ih je nadgledao od prve do zadnje sekunde. Isto vrijedi i za metode alternativnog liječenja i sto drugih stvari.

* * *

Silan, drago mi je što ti je curica bolje i nadam se da ova drama neće ostaviti trajne posljedice na njezine bubrege. Neću sad nabrajati tvoje pogreške (iako sam u napasti ), nego ti kao majka curice koja je također imala urinoinfekt samo želim napomenuti da posljedice težeg oblika te bolesti mogu biti izuzetno ozbiljne.

Nakon što tvoja curica bude izliječena (a od srca se nadam da će to biti što prije), vjerojatno će biti potrebno napraviti još priličan broj dodatnih pretraga. Molim te, nemoj ih izbjegavati. Postoji realna šansa da refluks (koji može biti privremen ili trajan) bude jedna od posljedica sadašnje upale. U tom slučaju, djetetu se često antibiotici daju preventivno. Nemoj izbjegavati terapiju.

Nadam se da će malena što prije biti dobro.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Utjecaj je valjda proporcionalan broju postova - kaj je kod mene poslo krivo?

Ivaricin post je jednostavno maliciozan i napadacki, u stilu: napad je najbolja obrana.

No, silan, nadam se da ce tvojoj curici biti bolje. Nemoj nam zamjeriti sto se na tvom primjeru rjesavaju neke dugogodisnje forumske razmirice. Ako i 1 osoba (bilo da je aktivni forumas ili samo gost koji cita, a ne pise, bez obzira na broj postova) nesto nauci, i to je puno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne radi se samo o tome da su podforumi podrške opasni, po mom mišljenju, nego se - obzirom da se stalno naglašava da je Rodin forum edukativni forum, a i obzirom na to da je ovo forum jedne registrirane udruge, a ne nekog anonimnog 'webadmina' ; postojanje foruma na kojem se afirmativno piše o "nekonvencionalnoj" medicini i još se o tome ne smije niti raspravljati, nego samo podržavati - doživljava isto kao edukacija. Ja ne razumijem zašto se vlasnici foruma sad odričnu edukativnog momenta kod podforuma o alternativnoj medicini, a ne odriču se edukativnog momenta ako govorimo o platnenim pelenama ili dohrani?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ivarice, ogroman broj ljudi čita ovaj forum bez da se uopće registriraju. Poanta je u tome da ovdje ima toliko nebuloza (kao i na svakom forumu, uostalom) ali iz nekog razloga, ljudi baš rodin forum shvaćaju jako ozbiljno. Znam da se stalno naglašava da forum nema veze s udrugom, odnosno da pišu svi, ne samo članovi udruge. Ali stvorena je ta nekakva atmosfera koja daje krivu sliku. Npr, ja sam sigurna kad bi se van foruma napravila nekakva anketa, da bi 90% ljudi reklo da na ovom forumu sudjeluju munjene žene koje rađaju kući, doje do škole, ne podižu glas na djecu i liječe ih biljkama. A ako bi se anketa napravila unutar foruma, vrlo mali postotak žena spadaju među gore spomenuto.

Mislim da bi vam ova tema morala biti upozorenje da se na forumu nešto promijeni. Pojma nemam što ali dijete je skoro umrlo zbog gluposti i mamine naivnosti. Nevjerojatno mi je da je žena s troje djece, čitajući tekstove ovdje, odlučila odbaciti klasičnu medicinu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dok sam ja natipkala svoje, izašlo deset istih tekstova

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne radi se samo o tome da su podforumi podrške opasni, po mom mišljenju, nego se - obzirom da se stalno naglašava da je Rodin forum edukativni forum, a i obzirom na to da je ovo forum jedne registrirane udruge, a ne nekog anonimnog 'webadmina' ; postojanje foruma na kojem se afirmativno piše o "nekonvencionalnoj" medicini i još se o tome ne smije niti raspravljati, nego samo podržavati - doživljava isto kao edukacija. Ja ne razumijem zašto se vlasnici foruma sad odričnu edukativnog momenta kod podforuma o alternativnoj medicini, a ne odriču se edukativnog momenta ako govorimo o platnenim pelenama ili dohrani?
    Potpis.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mima nisam stručnjak ali ja to vidim ovako: homeopatiju koristim kao pomoć organizmu da se bori. Npr dete mi ima atopijski dermatitis. Prvi put kad se to pojavilo i kad smo dobili dijagnozu, dobili smo, naravno i turu kortikosteroida da mažemo. Da se mala ne bi raščešala do krvi i došlo do infekcije - mazali smo. Taj prvi put. Možda smo mogli to da saniramo i homeopatijom (naš homeopat tvrdi da smo mogli) ali to bi dugo trajalo i imali bismo raščešano i okrvavljeno dete.
    Ali smo počeli odmah da koristimo i homeopatiju i sprečili neke naredne akutne situacije. Imala je i posle raznih rekacija, ali nikad tako kao tu prvu, a ja verujem da je to zahvaljujući homeopatiji. Posle godinu dana na homeopatskim remedijama stanje sa AD se toliko popravilo da više ni ne znam da smo muku mučili sa tim.
    Tkđ. joj dajem homeopatiju kad joj procuri nos, kad kašlje suvo (da bi sazreo kašalj). Ali to su sve ona stanja kada dete ne bi ni vodila kod dr nego svakako čekala da samo prođe, a ovo samo olakšava simptome.
    Skidanje temp. smo isto probali homeopatijom i pala joj je, da nije u roku od sat vremena, dala bih paracetamol. N je samo jednom u životu, tad, imala visoku temperaturu tako da ne znam da li je to pravilo ili slučajnost.
    Ja homeopatijom držim svoje alergije pod kontrolom, evo već 4 godine, jer zbog trudnoće i dojenja ne mogu da uzimam antihistaminike. A bila sam težak alergičar, svakog proleća po 3 meseca u kontinuitetu koristila Becotide. U zadnje 4 godine 2xpo jedan dan, kad me baš spopalo.

Ja homeopatiju gledam kao, štajaznam, dodatak, poboljšanje našeg načina života. Nikako mi nije zamena za konv. medicinu. Dete u nekom akutnom stanju vodim kod doktora ili na hitnu. Ali neke hronične probleme koji nisu po život opasni pokušavam da lečim alternativom. I nama uspeva.

Naravno, sve to podrazumeva legalnu ordinaciju i doktora sa licencom i dozvolom za rad.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

(jednom ce se maliciozna hrpica vjerojatno i veseliti uz JESAM JA REKLA/O, jer je statisticki ocekivano da se jednom dogodi i mrtvorodence, ali ovo iscekivanje tog dogadjaja vec godinama na forumu je upravo degutanto)
    meni je recimo ovo degutantno i ne mogu vjerovati da je to stvarno netko napisao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa Vidi poruku
    2..... još jedna koja misli da će ulazak u EU sve promijeniti?
    Ne radi se o izdavanju radne dozvole, već o priznavanju diplome i o zakonima koji govore da se medicinski postupci obavljaju u zdravstvenim ustanovama. Jer za to ima puno razloga. Nikada neće biti etično nekoga izlagati riziku na taj način.
    bezveze si ovo boldano dopustas, ali valjda si se razbahatio razgovarajuci s davorom

koji tocno zakon ce braniti takvu mogucnost stranim primaljama? zakon o reguliranim profesijama? zakon o zdravstvenoj zastiti? gdje tocno ti zakoni komentiraju ili brane takvu mogucnost?
    ili samo pretpostavljas jer je kod nas "etika" jaca? pa cak i od ideje slobodnog trzista? LOL
    ne trebas meni odgovoriti, ne zato jer je oftopik, nego zato jer o ovom razgovaram(o) s nadleznim institucijama, ne s forumasima, tvoj odgovor bi mi bio vrijedan ko, bez uvrede, bachove kapi

pinky
    vidjela sam topik malebebe, nisam vidjela nekih ovacija, mozda sam ja onda samo maloumna, a ne jednoumna
    koliko sam skuzila, radi se o forumasici koja je odabrala iz svojih religijskih uvjerenja tako
    politicka korektnost prešutat ce svasta cim je vjera u predznaku
    evo ivar je danas tri sata bio sam u knjiznici dok su se ostali grličali
    usred nastave

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam liječnica, ali iz 13-godišnjeg roditeljskog iskustva znam da liječnik može procijeniti i na temelju kliničke slike (znači nakon što je zavirio u grlo) da li antibiotik treba ili ne treba prepisati. I nakon pregleda liječnik procjenjuje da li mu je potrebna još i krvna slika ili nije. Ja to ne mogu procijeniti i nemam se namjeru petljati u to. Ja mogu procijeniti da li moje dijete mogu sama njegovati kod kuće (a često bude tako, i liječimo se medom, čajem, spuštanjem temperature) ili je toliko bolesno da treba liječnika. I mogu i moram procijeniti jesam li djetetu našla liječnika kojem mogu postavljati pitanja i vjerovati toliko da prihvatim upute, a ne da ja upućujem što treba raditi (jer to stvarno nije moj posao).
    I da se ne pravim prepametna, desilo se i da sam otišla bezveze (a onda vjerojatno i dobila pokoji lijek bezveze, ali tu onda nije odgovoran samo liječnik koji je lake ruke na receptima, pogotovo kad odeš na hitnu)

Mislim da trebaš, pogotovo sada, dati puno više povjerenja liječnicima koji ti liječe teško bolesno dijete, nego svemu što si pročitala na forumu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dok sam odgovarala Mimi, uletelo postova.
    Da nebude zabune zbog ove priče o homeopatiji, potpisaću Sanju:

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Ovaj slučaj sa Silan je samo tužan (i nepotreban) dokaz mog dubokog uvjerenja da su podforumi podrške opasni, jer se pod parolom "svi smo odrasli i svi odgovaramo za svoje odluke" piše sve i svašta, odbijajući snositi odgovornost za napisano, a ne vodeći računa da mnogi ljudi (što god mi mislili o njima i njihovim sposobnostima kritičkog razmišljanja) zaista uzimaju zdravo za gotovo ono što ovdje pročitaju. Mnoge naivne mlade trudnice nemaju pojma da ovdje ogroman broj žena oduševljeno plješće porodima kod kuće, ali su svoju djecu ipak rodile u sigurnosti etabliranog rodilišta, često i uz odabranog doktora koji ih je nadgledao od prve do zadnje sekunde. Isto vrijedi i za metode alternativnog liječenja i sto drugih stvari.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Oni jos uvijek ne znaju koju bakteriju mala ima.Tek se ceka na nalaz urinokulture.
    Istina,ono sto kaze osoblje foruma drugacije je nego kad kaze netko drugi.Barem meni.
    Jooooj! Osoblje foruma nisu sveznalice pa mislim da bi ti najviše trebalo značiti što ti kažu liječnici kojima vjeruješ s imenom i prezimenom. Forum neka ti služi za mnoštvo predivnih savjeta, situacija koje su slične (samo slične!!!) tvojima... Ne vodi se slijepo za svime što čitaš.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

vissnja, hvala ti na objašnjenju, otvorila sam danas - prvi puta - temu o homeopatiji pa mi nisu posve jasne neke stvari, jer neki ljudi tamo pišu da uopće nisu vodili djecu doktoru i da sve liječe homeopatijom. (to je moj površni i brzinski dojam, nisam detaljno iščitavala).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Što se sonde tiče, i na nju dijete može primati majčino mlijeko. Moja M je bila intubirana i hranjena na sondu 5 dana samo s mojim mlijekom.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Neću ulaziti u forumske razmirice...samo ću reći svoje mišljenje.
    I ja, slično kao i vissnja, imam (proverenog) homeopatu koji uspešno leči alergiju straije kćerkice, upale grla, ublažava štetne efekte vakcina itd...u vreme prolećnih alergija, jednom godišnje je posetimo, dobijemo terapiju i toga se pridržavamo. Starija devojčica upravo sada pije lekiće za upalu krajnika i zaista joj pomažu...
    Medjutim, nikada ne bih homeopatiju ili druge alternativne metode stavila ispred zvanične medicine u ozbiljnim slučajevima. Tada bez pogovora i sa puno poverenja slušam savete lekara i sa optimizmom očekujem boljitak.
    I sama sam pre par godina bila u teškoj zdravstvenoj krizi - ponudjeno mi je da se lečim kineskim gljivama, rekla sam, da , hvala, ali tek pošto zvanična medicina kaže svoje i ja saznam o tome dovoljno da budem sigurna u svoj izbor. I gljive su zaista pomogle da moj imunitet "dodje na svoje", ali tek posle, ponavljam, propisane i ispijene terapije od strane lekara.
    Upravo sam pre dve nedelje bila tužan svedok preterane i slepe vere u alternativu - jedna od najboljih prijateljica je preminula od ca dojke, u užasnim mukama. Prvi citostatik, koji je delovao na smanjenje tumora, odbila je na pola lečenja i nastavila sa bioenergijom, homeopatijom, gljivama, teslinom lampom, germanijumom...spisak je nepregledan... Tumor se za dva meseca dvostruko uvećao i izmakao kontroli, sledećih šest hemioterapija nisu više delovale. Umrla je, sirota, uverena da su je lekari samo trovali i pogrešno lečili. i niko nije mogao da je uveri u suprotno, niko da je natera da se okrene klasičnoj medicini, poveruje u njene moći, a alternativu ostavi kao "džokera" za dizanje imuniteta, korisnu stvar, ali metodu koja ima svoje limite. Limite, naravno, ima i klasična medicina, ali to nije poenta ove moje tužne priče..htela sam samo da kažem da neka stanja treba vrlo ozbiljno shvatiti i ne povoditi se za pričama o raznim čudima i naprasnim izlečenjima teških bolesti....i, zaista, onaj ko je ovde nešto rekao o odgovornosti svakog od nas ko nešto nekog savetuje, mudro je to sročio.
    Silan, tvojoj devojčici želim svako dobro, a tebi kao majci mudrosti i iskustva da svaki sledeći put izvagaš svaki argument i ne ignorišeš lečnička mišljenja. Daleko od toga da su svi idealni, savršeni i bezgrešni...treba pronaći nekog kome veruješ i blagovremeno tražiti pomoć. Sretno i javljaj nam kako je malecka...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Upaljeni krajnici prolaze sa homeopatijom?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

glavno da je curica bolje

a i dalje mislim da je ivarica u pravu
    svatko je kriv za svoje greške

podrškasti forumi su krajnji idiotizam
    ali krivci ako se što zakomplicira, kao što se dogodilo ovdje, su oni koji slijepo vjeruju onom što tamo pročitaju

netko tko je u stanju važnu životnu odluku donjeti na osnovu nečeg što je netko izguglao i stavio na forum je budala

oni koji totalno nekompetentno i nekritički daju savjete iz područja o kojem imaju znanje s interneta i čiju sujetu hrane takve budale su krajnje neodgovorni

ali nisu krivi

možda bi trebali osjećati moralnu odgovornost
    ali da je osjećaju, ne bi ni radili to što rade

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Vissnja, mozete li mi poslati detalje vaseg homeopate u Beogradu?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je podforum podrske.
    Ako postoji potreba za ovakvim komentarima, ako se zeli dobrohotno djelovati da bi se sprijecilo neko zlo i ukazalo na isto, ukazati na neodgovornosti i pozvati na odgovornost, otvorite temu na drugom podforumu i djelujte tamo.
    Tko zeli raspravljati s vama, moze tamo.
    Tko ne zeli, nego samo zeli drustvo za podrsku, njima ostavite prostora ovdje.
    Ovo je napisano na temi o kucnom porodu.
    Mene boldano muci. Udruga nije odgovorna za pisanja na forumu i posljedice istog. Udruga "ne krade"- Ona "drži vrecu"

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

trlababalan rulzzzz i tek sam sad skužila da si muško LOL
    Trina... rekla si točno što i ja mislim, bome bi trebalo napraviti anketu mišljenja o Rodi... pa da osnivači, moderatori, asministratori i svi ostali vide što misli okolina kako o Rodi tako i o forumu... i kakave poruke se šalju!!

i moje iskustvo iz rodilišta... ne znam jel više smiješno ili žalosno ili... ma ne znam kaj bi mislila o tome al uklapa se u ovu temu, makar žena nije spominjala ni forum ni udrugu...
    dakle, bilo je to prije tri tjedna kad sam i ja rodila, u moju sobu je došla cura koja je rodila kod kuće da ne rodi u bolnici jer su bolnice sve i svašta osim ok :upitnikiznadglave: .... pitah ju koja je to fora jer ionako si sad u bolnici?? i dalje mi nije jasno... da bi stvar bila gore njen sin od 4 godine ju je gledao i zvao hitnu a sin od 7 godina je u kuhinji na plinu dezinficirao nož da ona može prerezati pupčanu vrpcu.... halooo ljudi, gdje živim? već tada sam padala u laganu nesvjesticu... koliko sam shvatila iz cijele te priče ženu je malo iznenadio porod pa se kao nije stigla pripremiti, pupčanu vrpu je na kraju prerezao bolničar, koliko sam uspjela shvatit.. al što je s tom djecom koja su to gledala?
    nevjerojatno, al slobodno provjerite priču u petrovoj :D bilo je to 15.01.2010....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tanja i jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Vissnja, mozete li mi poslati detalje vaseg homeopate u Beogradu?
    nadam se da ces ga konzultirati sa mjerom i oprezom, isto kao i antibiotike

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ivarica, pa zar žena nije mogla čitati forum i neregistrirana? Znaš li koliko je takvih?

Uostalom, i sama je priznala da je na ideju neasistiranog poroda došla ovdje, s tih istih 18 postova.

gdje je to priznala? ja sam procitala da je ona dosla na ideju poroda kod kuce, pa tek onda dosla ovdje gdje "vecina" zena misli isto

a sto se tice zlogukih proroka
    kad smo kretali sa sos telefonom, prije skoro 7 godina, isto se ovdje moglo vise puta procitati da ce jednom netko umrijeti zbog naseg "uplitanja" u dojenje
    mozda u finalu nije niti rijec o malicioznosti, mozda je rijec o istinskom strahu za svu tu djecu (njih preko 20000 kojima smo pomogli u ovih 7 godina da budu dojena, nije nevazan podatak)
    ali zar je svaki strah dobar, sto vama govori da je vas strah "opravdan", jel to mozda vas "instinkt" kojem se ismijavate (ili cemo priznati da se ismijavate fidji), ili je mozda strah od gresaka u nasem drustvu jak da se bojimo pokrenuti nesto uopce?
    lijecnici vec dulje vrijeme vrlo otvoreno govore da se iz straha od tuzbi odlucuju na zahvate koje ne bi trebali
    vidimo li da uspijevaju u tome? svaki dan nova afera

tashunica, i sve vi s 18 postova koje citate godinama
    ne radi se o vama
    radi se o osobi koja je napisala kad i kako i zasto je dosla ovdje
    koja nije citala forum godinama i gradila svoje stavove na njemu
    koja kaze "cula sam nesto o homeopatiji i naravno odlucila preci na nju"
    jednostavan porod, jednostavno lijecenje, jednostavan zivot....
    neka deaedi opet kaze da napadam, ali silanin lik je meni toliko plosan da mi je jednostavno nestvaran

sto se tice podforuma podrske, ne idem tamo. ali vidim iz postova da ne idete ni vi koje ih napadate :LOL:
    imate samo ideju o njima

roda ima valjda 50 podforuma i samo jednu temu o kojoj se ne pise
    o svemu ostalom se pise

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Mene boldano muci. Udruga nije odgovorna za pisanja na forumu i posljedice istog. Udruga "ne krade"- Ona "drži vrecu"
    pa saradadevii je, koliko ja mogu iscitati, ne zabranila raspravu nego cak pozvala na istu, samo na drugom pedeefu?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    taj saradadeviin post je katastrofa. dakle, zlo se dogodilo silanici (igrom slucaja zacetnici teme na kojoj saradadevii pise) ali zaboli nju zivo, jer joj se nije zlo dogodilo za vrijeme neasistiranog poroda doma, vec 2.5 godine kasnije.
    cinjenica stoji da se cura odlucila i na neasistirani prorod doma i na nedavanje antibiotika tj. upotrebe homeopatskih pripravaka jer je to vidjela/citala na rodinom forumu.
    pa se ti ivarice pitaj koliko jos malo treba da neka naivka ne napravi puno vecu zivotnu gresku.

ali ne, zaboli sarudadevii sve dok se nije napisalo na savjetima o kucnom porodu. a vjerujte mi da se ta nesretnica nece tamo "pohvaliti".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    ....bilo je to 15.01.2010....
    pa evo ja cu bit iskrena pa rec da ne sumnjam u pricu da je zenu porod zatekao i da je rodila tako, ali sumjam u tvoju interpretaciju iste
    a ako je budes dovoljno puta ponavljala, mozda ti se jednom ucini i da je spomenula rodu i forum

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivarica, ne idemo jer ne smijemo

na zdravlju odraslih, ako netko napiše da će ići na konizaciju radi cina III javit će se netko tko ga je izlječio homeopatijom
    i to se tolerira

na podrškastom pedeefu ako netko cin III liječi homeopatijom, ne smije se doći i reći da je to za konizaciju
    znači tamo se ne smije reći drugo mišljenje
    ako se kaže onda se dobije ban
    i zato se događa to što se dogodilo

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa saradadevii je, koliko ja mogu iscitati, ne zabranila raspravu nego cak pozvala na istu, samo na drugom pedeefu?
    zar stvarno mislis da bi ucesnice tog topica stavile link na topic o kojima se prica o eventualnim losim posljedicama neasistiranog kucnog poroda??
    nema sanse.
    i TO je sramota.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

(jednom ce se maliciozna hrpica vjerojatno i veseliti uz JESAM JA REKLA/O, jer je statisticki ocekivano da se jednom dogodi i mrtvorodence, ali ovo iscekivanje tog dogadjaja vec godinama na forumu je upravo degutanto), primalje koje dolaze u hrvatsku nisu priucene babe nego skolovane i certificirane primalje
    pa onda vjerojatno argumenata neće biti
    s obzirom da će sve biti po zakonu
    ali ovo je i dalje 2010. godina, nije 2012.

onda ćemo svi odahnuti
    jer će babica moći biti odgovorna za ono zbog čega je došla
    a neće samo pokupiti lovu i nestati u noći
    bez ikakve odgovornosti
    u slučaju statistički mogućih komplikacija

a istinski je degutantan samo tvoj komentar o degutantnosti nekih mišljenja na forumu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    taj saradadeviin post je katastrofa. dakle, zlo se dogodilo silanici (igrom slucaja zacetnici teme na kojoj saradadevii pise) ali zaboli nju zivo, jer joj se nije zlo dogodilo za vrijeme neasistiranog poroda doma, vec 2.5 godine kasnije.
    cinjenica stoji da se cura odlucila i na neasistirani prorod doma i na nedavanje antibiotika tj. upotrebe homeopatskih pripravaka jer je to vidjela/citala na rodinom forumu.
    pa se ti ivarice pitaj koliko jos malo treba da neka naivka ne napravi puno vecu zivotnu gresku.

ali ne, zaboli sarudadevii sve dok se nije napisalo na savjetima o kucnom porodu. a vjerujte mi da se ta nesretnica nece tamo "pohvaliti".
    saradadevii vjerojatno pojma nema sto se dogodilo sa silanom i njenim djetetom ovih dana
    zato je ovo tvoje da zaboli nju - bezvezno

sad je postalo CINJENICA da se ona zbog rode odlucila za neasistirani porod i homeopatiju??

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gdje je to priznala? ja sam procitala da je ona dosla na ideju poroda kod kuce, pa tek onda dosla ovdje gdje "vecina" zena misli isto
    evo ovdje

Ne znam za vas zene,ja sam pred kraj trudnoce silno zeljela da rodim kuci.Bilo me je strah u isto vrijeme,rekla sam da mi je torba bila spremna,ali sam osjecala ako rodim u bolnici da cu sebe kriviti za sve,i da ce me to jako dugo muciti.Posebno nakon sto sam ovdje na Rodi citala divne price s poroda,i zamisljala sam samo kako je toj djecici koja su tako dosla na svijet za razliku od moje (dvoje) djece koji su docekani hladnim i bezdusnim rukama,odmah pod cesmu,itd.
    Razmislite puno,bas puno.I nikad ne mislite sta ako...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ivarice, a daj mi reci jedan jedini normalan razlog, a naročito nakon što smo se sad definitivno uvjerili u plošnost, zašto tamo saradevi reagira kako reagira?
    ja to nikako ne mogu shvatiti.
    zašto netko ne savjetuje da nije uredu roditi kućineasistrirano bez ijednog pregleda. zašto?
    nema to veze sa religijom.
    ona se pozvala na religiju kad je odbila napisati priču s poroda, a pozvala se na žensku snagu kad je odlučila kako je odlučila.
    zašto nitko nije upozorio danci da ta priča ne smije nadahnjivati.
    ja to ne razumijem.
    odite na drugi pdf kaže saradevi, čak i nakon ove priče kad je vidljivo da plošni plošno čitaju.

ako ništa drugo, napišite barem na tom pdf-u popis obavezne literature za pripremu kućnog poroda.

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •