Dakle, u dilemi sam. Moja djevojčica je upravo navršila 7 mjeseci, duga otprilike 70 cm (po mojim i MM-ovim zadnjim mjerenjima) i teška oko 7500 g (u robici, isto domaće mjerenje).
Isključivo je dojena 6 mjeseci i onda sam joj počela uvoditi dohranu, 1 obrok.
Dosada je probala palentu, rižu, proso, tikvicu, jabuku, krušku i ekskluzivno za mali 7mj rođendan bananu. Svu hranu joj sama pripremam, ne jede kupovne kašice i ne miksam joj.
E sad, sve žitarice jako voli (proso joj je samo nezgodan jer je premrvičast) i pojede pun tanjur, osim kada je pospana i umorna, onda pojede nekoliko žlica. Također i bananu i puru pomiješanu sa tikvicama, čitav tanjurić pojede. Rižin keks slisti u tren oka :D
Samu jabuku, krušku i tikvicu baš i ne voli i toga pojede samo nekoliko žlica ili malo prožvrnja krišku, tako da ne mogu reći da svaki dan pojede čitav obrok. Ostalo još uvijek doji.
No, zadnjih par dana počela je se često buditi noću (inače se budila jednom na kratki parminutni podoj) i jako puno, dugo doji u tim noćnim podojima, što me jako iscrpljuje, ali i navodi na razmišljanje je li vrijeme da joj uvedem drugi obrok?
Znam da se ne preporuča prije 8. mj. ili dok potpuno ne prihvati prvi obrok, ali ona ono što voli zaista do kraja pojede.
Kupila sam joj formulu kozjeg mlijeka (proizvođač ***** - molim editirati ako nisam to smjela navesti) i to bih joj pripremila sa žitaricama predvečer kao drugi obrok - naravno, uz dojenje prije i poslije, jer joj ne mogu izdojiti mlijeko.
Sa pedijatrima se radije ne bih savjetovala, jer ovdje su pedijatri svi oni koji bi najradije djetetu uvalili bočicu, čokolino i batak što prije.
Dakle - uvesti drugi obrok ili ne? Hvala unaprijed!