Potpuno mi je jasno da dr nije htjela vratiti dani82 sva tri zametka ali ono sto me ubija je cinjenica da je zakonodavcu bilo lakse presutno odobriti bacanje zametaka nego njihovo zamrzavanje. Sjecam se da je prof.Hrabar, koja je predsjednica drzavnog povjerenstva za MPO, na tribini na Pravnom fakultetu ponosno izjavila kako je spreman pravilnik prema kojem ce pacijentice same odlucivati prije oplodnje js koliko da ih se stavi na oplodnju i da samo sto nije objavljen u NN.Medutim, od tada je proslo oko 2mj a od Pravilnika ni traga ni glasa, sto ocito govori da s pravne strane tu nesto ne stima i da je stavljanje pacijenata u takvu poziciju monstruozno.U Italiji se nakon uvodenja ovakvog zakona broj trojaka povecao 6 puta a to su uvijek visokorizicne trudnoce.Po ovom zakonu mi smo u carobnom krugu, niti je normalno da odlucujemo o broju js za oplodnju niti je normalno da odbijamo transfer treceg embrija ako se isti baca.Kako god, u situaciji smo koja je protiv dobrobiti pacijenta radi necije nepromisljenosti (da se ne izrazavam cega sve).