Cure,
I meni je TSH bio malo povišen (4,29) kada sam ga radila mjesec dana nakon stimulacije. Kad sam zvala u vezi toga mog dr. na VV-u, pitala sam ga da li može biti uzrok tome činjenica da sam ga radila brzo nakon simulacije, on mi je odgovorio da je baš on osobno to pratio kod svojih pacijentica i došao do zaključka da stimulacije NE utječu na TSH. Također mi je predložio da ponovim TSH i kad sam ga ponovila 3 tjedna kasnije, novi TSH mi je bio 2,16... E sad, ne znam koji je razlog točno bio ovog povišenja pa pada, ali ja sam bila sretna što se vratio u normalu... Dr. kaže da TSH može varirati, a poslije sam nešto načula od drugih forumašica da, kao, TSH varira i od godišnjeg doba te je najniži u jesen...

Još jedna info oko koje vjerojatno dosta cura razbija glavu, kao što sam i ja... Na starim nalazima od prije 2 godine, TSH mi je bio 3,03. Potaknuta pričama da u MPO TSH ne bi trebao biti veći od 2, mene je to naravno mučilo. Gnjavila sam o tome 3 MPO dr.-a s kojima sam u tom periodu bila kontaktu (dr.A. VV, Reš, dr.V. Mb) i sva trojca su me uvjeravali da je taj TSH ok za MPO. Dakle, niti jedan od njih nije pobornik TSH do 2 i neće vam odgađat postupke sve dok je TSH u granici referentnih vrijednosti...