Super tikica_69, vidiš, sve je ipak prošlo ok i sada neka samo tako nastavi i bit če to super! Jesi rješila dilemu s menopurima? Do kada ga zapravo treba uzimati? Ide na dan štoperice ili ne?
Super tikica_69, vidiš, sve je ipak prošlo ok i sada neka samo tako nastavi i bit če to super! Jesi rješila dilemu s menopurima? Do kada ga zapravo treba uzimati? Ide na dan štoperice ili ne?
GIZMOS, uopce se nisam sjetila pitati. Bilo mi je samo bitno da folikuli jos budu tu i da bude koja js![]()
....sorry,ne stižem odgovarati!
Prvi put dokumente poslala u 9.mjesecu.Javili mi se za dva-tri tjedna da su primili dokumente i da će mi poslat termin i javit se ...u 11.mjesecu dobivam poštu s terminom za postupak 09/10,upitnik i zamolbu da nadopunim ove nalaze!Sve to trebam poslati u roku od tri mjeseca(02/10)..termin za konzultacije još nisam dobila...
znači postupak u 09 mjesecu a za konzultacije ću izgleda morat zvat
Na temelju ovoga sto ti kazes ia30 i na osnovi mog vlastitog iskustva kao i jos nekih drugih pisanja tu na forumu cini mi se da je doslo do nekih problema s dokumentacijom koju smo slali u 7. i 8. mjesecu. Kad kazem problema, onda mislim na iznimku zbog koje nas nekolicina nije dobila uobicajnom procedurom putem poste termin i ostale upute.
Ja cu sada vjerojatno poslati malo ranije svoje nalaze i ne do kraja 5. kako su mi bili rekli, a curama koje su u navedeno vrijeme slale dokumentaciju i nisu jos dobile termin savjetujem da zovu i provjere gdje je zapelo!
Posljednje uređivanje od Aurora* : 15.02.2010. at 16:01
Tikicedraga oplodit će se lijepo sve tri i ubrzo stiže tvoja mala princeza.
Mi smo dobili 7 Js transfer nam je u četvrtak. Cijeli dan strepim hoće li me danas zvati da sutra dođem a nisu zvali znači idu na blastice. Tako sam sretna jer ipak znači da ja mogu dogurati do nji a ne kako mi je u nekim privatnim klinikama u Hrvatskoj rečeno ne, ustvari njima je bilo bitno uzeti lovu za FET-ve a kako bi ih naplatili da je odmah uspijelo.
Tikice vidimo se u četvrtak u 9 sati u Mariboru.
Super tikice, navijamo za lijepe embrije!!!
Rozalije za blastice!!!
Posljednje uređivanje od enca77 : 15.02.2010. at 16:46
Bravo za Tikicu i hopsanje za lab u Mariboru.Strike~~~~~~~~~za bebice
Strike želim ti puno sreće i lijepu trudnoćuBebicama ~
~~
~~~
~~
![]()
Rozalija, super! Držim fige za četvrtak, da bude lijepih i za transfer i za smrznuti pa da za koju godinicu odete po bracu ili seku
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rozalija, super!! Veliki palčevi našim Mariborčankama za četvrtak!
Tikica i Rozalijasve ide kako treba,puno srece u cetvrtak
Ja sam od danas pikalica,ubod nije strasan,ali me je peklo dosta,mozda jer sam izvadila kasno iz frizidera,ali sestra je bila dobra i davala mi je skoro minutu.Rekla mi je da se daju pod kutem od 45,negdi sam procitala da se mogu davat i pod 90,ona je rekla da ne...?E da i lezala sam,kako je zgodnije stojecki ili lezeci ili je to svejedno?
Uglavnom mimoza je prezivila prvu inekciju
Veliki pozz svima![]()
bravo ketyy, prva je veliki korak, kasnije ćeš otupitpa će ti biti svejedno jel stojiš ili ležiš, hoćeš ih sama davati? uglavnom, meni je bilo zgodno sjesti...
rozi i tikice~~~~~~~~~~~~~~~~za četvrtak
tikica_69
Mi se vratili iz Maribora. Sve super! Sada slanje dokumentacije i čekanje....![]()
Necu ih davat sama sebi,ja sam vam velika kukavica i danas sam buljila u plafon,a kad budem isla u Mb ici cu tamo u bolnicu...a bocnila me u stomak jer sam ja tako tila navikla sam se od onih inekcija zoladexa pa mi je tamo najlakse.
Dodirko, jeste uspjeli naci bez problema Dom zdravlja?![]()
Ja sam ti vizualni tip i uvijek mi se tako lakse orijentirati dok se MM recimo iskljucivo oslanja na GPS koji nas je par puta vrtio ko ringispil
Inace, ja od sinoc pocela sa Utricima. Pripremam bebici njenju kucicu
Ne znam da li znate, ali kad cete ici u bolnicu imate ispred nje veliki zatvoreni parking koji kosta 1,90 eura po satu, ako vam se ne pjesaci od Europarka (tamo je besplatan). A kad idete na transfer, mozete uci i u krug bolnice (mi se raspitali kod sestre), pustiti ce vas stricek na rampi, samo mu pokazite onaj papir gdje pise kada idete na ET. I u sklopu bolnice imate automate za karte, cijena je ista, pa da ne pjesacite kada vam vrate bebe.
Tikica i Rozalija ~~~~~~~~~~~~~za tulumarenje u labu. Jučer sam bila na konzultacijama kod dr. V i razgovor je bio jako pozitivan. Imam dobre vijesti za sve cure koje žele ići u Maribor, a to je da su laboritorij za dvostruko povećali, povećavaju MPO ekipu i dr. V je rekao da bi do ljeta trebali biti na "zelenoj grani" što se tiče čekanja za postupak za strane državljane, odnosno da će se čekanje znatno smanjiti (pametni ljudi, to je ipak fina zarada za državnu bolnicu, a ne kao kod nas gdje te još tjeraju van...). Što se tiče mene i mog postupka, rekao je da s obzirom na moju dijagnozu da nema smisla da idem u ikakve duge protokole, već da ćemo hvatati prvi ciklus u kojem će hormoni biti ok. Tako da nema za mene nikakve kontracepcije, prvi ili drugi dan m vadim FSH i estradiol i ako su nalazi ok 3. dan dolazim kod njih na UZV i počinjem sa stimulacijom i supresijom ili supresijom čak par dana kasnije kada se folikuli počnu razvijati. Objasnio mi je da zbog toga što moj FSH varira (ima perioda kada je iznosio 47 do toga da je normalan-kao sada) da nema smisla pripremati me kontracepcijom i stimulacijom da bi se skužilo da taj ciklus nije pogodan za postupak. A to mi se i dogodilo u 12. mjesecu kod nas kada sam imala stimulirani postupak u kojem nisam dobila niti jedan folikul, već smo cistu. Tako nećemo uopće čekati travanj, već odmah idući ciklus idemo u postupak ako hormoni budu ok. Tako da Maribor sada ne radi samo duge protokole kao što su prije radili. Da cure ne mislite da sam ja nešto došla preko reda, trebala sam iću u postupak u 8. mjesecu prošle godine, ali je FSH bio visok i nisu me uzeli u postupak, pa je sada dr. promjenio taktiku i odlučio se na praćenje svakog ciklusa.
E, da, taca70 puno hvala na opisu kako izbjeći autoput, prošli smo bez greške!
super super super! nadam se da će se ubrzati!
Tikice i Rozalija držim fige!!!
super super super za nove vijesti Marnie...nadam se da će biti tako!
Rozalija i Tikica držim fige...sigurna sam da će bit veselo!
Ajme, koje FANTASTIČNE VIJESTI!!!
Super i za customizaciju za samoplačnike.
Cure, pišite ako skužite što to KONKRETNO znači (KOLIKO MJESECI).
Zamislite, pristup normalnom zakonu, bez dvosatnih psihotestova i potvrde da nema psihopatologije za pristup MPO-u... I to još na koji sat vožnje od RH.
Posljednje uređivanje od ina33 : 16.02.2010. at 15:33
Cak ne moramo ni reci na koji sat s obzirom da u MB dodjes prije nego zavrsi jedan cjelovecernji film![]()
A hebiga....racunam od ZG ne razmisljajuci dalje od toga
Sorry![]()
Jedna moja kolegica koja je bila u postupku u 12.mj.opet je dobila termin u 6.mj.,tako da mislim da se više neće dugo čekati (Maribor)![]()
Posljednje uređivanje od Strike : 16.02.2010. at 18:39
ne znam staviti smajlic - ovaj buljavi nije trebao biti tamo.
svim curama u postupku, saljem puno dobrih vibri.....
Mi smo isto dobili novi termin u MB (još će nam javiti ali najvjerojatnije 4. ili 5. mjesec (znam još jednu curu koja je bila s nama u grupi u 12.mj. i ona ide u 5.mj. ponovo)). Velika većina nas koji smo bili u postupku u 12.mj. smo imali jako mali broj oplođenih js i parovi su bili vidno ogorčeni, bunili su se.
Definitivno je njihov lab. kiksao tako da mislim da je to ispravljanje greške.
Ali svakako je pozitivno da će se napokon kraće čekati na postupke.![]()
Karla 1980, drago mi je da si opet u akciji!!!!
Marnie super!!!
Ja bi trebala krajem ljeta ili na jesen u postupakJuuupiiiii!!!!!!!
Ajme pa ovo su divne vijesti
Možda se i ja onda potajno mogu nadati postupku koji mjesec prije prosinca...
Cure jedno pitanje- kako da se naručim za konzultacije?? Da pokušam poslati mail pa ih onda zvati ako ništa ne odgovore? Htjela bi na konzultacije prije ljeta jer me zanima mišljenje dr.V vezano za moj začepljeni jajovod- da li ga vaditi ili ne. Pa da sve stignem obaviti do postupka.
Marnie tako mi je drago zbog tebe, sigurna sam da će ti Maribor biti dobitan![]()
ja isto moram vaditi FSH, LH i estradiol 1. ili 2. dan ciklusa. Ja ne trebam uzv s brojem antralnih folikula 2. dan ciklusa ,već samo onaj kontrolni uzv tjedan prije menstruacije da se vidi da nema koje ciste. Definitivno smo ista priča. Dobro da to sada tako rade, jer da rade samo dugi protokol nikada ne bi mogle imati postupak u Mariboru.
Ja sam već stvarno puno puta pisala da ne idu svi u duge, meni su poslali kratki protokol još za postupak u 04/09, tako da to nije baš novo. Super za to skraćeno čekanje. Al sad mi nije jasno kako će to organizirati, da li oni koji su se recimo u rujnu 2009. javili moraju čekati do rujna 2010., a oni iz siječnja ove godine do npr. lipnja. Hoće li slati upite odgovara li paru ranije ili što... Budemo vidjeli.
Cure, a gdje je Vali? Nije li ona trebala vec betu vaditi? Imala je u sijecnju postupak u MB zar ne?!