Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: Stambena stednja - koju odabrati?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anilokin prvotno napisa
    Citiraj makita prvotno napisa
    Imam još 1 pitanje. Dogodine u ljeto nam ističe stambena.
    Sada su mi došle uplatnice za -ako želim- uplatu maksimalnog iznosa da bi dobila maksimalna DPS za tekuću, tj. 2009. godinu. Do sada nisam remetila planirane uplate, ali sad imam dovoljno novaca da uplatim taj max iznos kako bi po osobi dobila 750 kn DPS-a. Je li to jedan od boljih načina za oplodit novac koji mi je trenutno "u čarapi" tj. ne treba mi? Je li ga bolje oročit ili tako nešto?
    možeš malo pojasniti? uplatila si nešto manje od 5000 pa su ti poslali uplatnice da uplatiš razliku ili bi trebala uplatiti svih 5000 za 2009. godinu?
    Po uplatnom planu ja ni ne uplaćujem 5000 kn godišnje. Ove godine, međutim, imam neku "viška" lovu i pitam se da li je pametno uložiti ih da dođem do tih 5000 i dobijem max DPS.
    Mislim da da.
    Jer stambena ističe iduće godine, kredit neću tražit na osnovu stambene tako da mi nije važno da mi se poveća "ugovoreni iznos"tj.da mi se mijenja ugovor sa stambenom. Bitno mi je samo da mi se isplate DPS. A to se postiže maximalnom uplatom, tj. uplatom od 5000 kn godišnje. Eh, da i isplata DPS-a je tek negdi u 12 mjesec 2010.-e za ovu tj. 2009.-u. Meni je to ok.

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

DPS se ne postiže samo maximalnom uplatom već se na bilo koji iznos uplate dobiva DPS u iznosu od 15 %, maximalno 750 kn na iznos od 5000.

Ali, da, svakako se isplati uplatiti ako možeš, jer ionako taj iznos uskoro podižeš

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel ima koji način štednje koji je isplativiji od stambene štedionice ili je to najbolje. Sad bi trebali podignit novac, ap se mislim gdje bi s njim. Jel netko ponovno sklopio novi ugovor na npr. 5 godina za stambenu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bili su mi poslali uplatnice da nadoplatim da mi po glavi bude uplaćeno 5000 kn.
    A sa stambenom mi sve samo ide na živce.
    Uskoro nam dakle ističe 5 godina.
    Zvala me njihova službenica, dobila sam papire doma, a ubijam se računajuć. Još me sad zvala druga njihova kolegica da njoj pripadam i da je ova 1. otela kllijenta...
    Baš se razmišljam onom što piše na 2. topicu i potvrdi od strane CZSS ...to mi se ne sviđa ukoliko nam se desi nešto nepredviđeno da mi treba 100 potvrda za NAŠE novce
    Zatim mi je prešutila ako sredstva prelijevam iz sadašnjeg u novi ugovor da mi je kamata samo prve 2 god 3,5 odnosno 4%, a da se za 3. 4. i 5. god zaračunava po čini mi se 3% svima(i velikima i djeci). Čini me se da ću od sveg odustat ko sorciere, a mislila sam da je ovo najbolja moguća štednja. To mi baš nije pravo

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I meni i suprugu ove godine istječe stambena (istina, ja i nisam bila redoviti platiša), mislim da ću jedan dio oročiti a drugi za neke kućne potrebe, kredit neću dizati...a ne znam koliko je isplativo produljivati štednju, jer ionako neki dio novaca će mi trebati...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam računala i sve jako ovisi o stanju na tržištu. Sad primjerice Hypo banka daje na oročenje u eurima kamatu od 6%. Da to potraje, ukupni dobitak u našem slučaju u stambenoj ne bi bio ništa veći. Još se radi i o 5 godina blokade sredstava, promjeni dps-a koji nas je zadesio u zadnjih 5, kašnjenju države u pripisivanju, pa time i manje kamate...Još, ko što sam navela, službemnica mi prešuti da je povoljna kamata samo za prve 2 godine....Razočaralo me...još ne znam šta ćemo

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam imala stambenu štednju i nakon isteka od 5 godina sam digla kredit, ali ne onaj vezan uz samu štednju nego kredit za međufinanciranje... i više nemam namjeru štedjeti u stambenim štedionicama, jer je očito da država mijenja pravila kako joj se sprdne...i više im ne vjerujem... nekad je ta štednja bila isplativa, ali danas više nije (bar za mene)... i uzmite si u obzir da za npr. 5000kn koje uplatite ove godine, za 5 godina tih istih 5000kn vrijedi puno manje, jer ćete za tih 5000kn moći kupiti/platiti puno manje nego danas (s obzirom na rast troškova života)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Taman ti htjedoh reć da za to postoji valutna klauzula...al čini se da je i to beskorisno. Još se pitam što će biti s tečajem prilikom primanja u EU, a to mi se ipak čini izgledno u narednih 5 god...ili nije :/

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa i imala sam štednju u eurima... ali i tu gubiš kao i kod kune (bar ja tak razmišljam) jer za 50 eura danas možeš kupiti više stvari nego što ćeš to moći za 5 godina
    uglavnom, ja odustala od stambene štednje, jer ne vjerjem državi koja, usprkos ugovoru koji potpišete prilikom sklapanja štednje, mijenja uvjete kada i kako želi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja ne mislim da išta gubim. Nisam dovoljno disciplinirana da išta stavim sa strane ako nemam neki pressing u ovakvom vidu. Par stotina kuna mjesečno lako potrošim a da i ne znam na što, a ovako se skupi lijepa hrpica.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne mislim da išta gubim. Nisam dovoljno disciplinirana da išta stavim sa strane ako nemam neki pressing u ovakvom vidu. Par stotina kuna mjesečno lako potrošim a da i ne znam na što, a ovako se skupi lijepa hrpica.
    Ovako i ja, samo što uplaćujem 150kn mjesečno. Nije puno,no tješi me što znam da bi ih svejedeno potrošila na gluposti i da ću nakon 5 godina imati ušteđenu neku sitnu lovu.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam od 2001. godine u Raifeeisen stambenoj.
    Čak sam radila i neke ugovore kao agent pa mi se nedavno javio jedan prijatelj, danas privatni poduzetnik iz Čakovca da mi javi da mu ove godine ističe 10 godina štednje pa će lijepo te novčeke uložiti u obiteljsku kuću koja je pri kraju i novčeki će taman lijepo doći, te mi se zahvalio.
    A ja sam iznimno sretna što sam ljudima uljepšala život
    I ja štedim i produžiti ću dalje na još 5 godina kad mi istekne iduće godine 10 godina za svoju kćerkicu jednog dana

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I zaboravih napisati;
    Dobro je uplatiti 5000 kuna za godinu i dobiti 750 kuna max. drž. poticajna sredstva.
    Sve stambene štedionice imaju sličnu kamatu tako da sami birajte koja vama odgovara.
    Ove godine Raiffeisen izvještava da je naknada za vođenje računa 0,50 EUR mjesečno.
    Nisam pratila kako je bilo do sada al to sve možete provjeriti sa agentima u štedionici.
    Ja ne štedim 5000 kuna godišnje jer toliko nemam već najmanje po 26 eura mjesečno al isplati mi se produžiti na još 5 godina štednju.
    Samo kad sklapate novi ugovor prebace sredstva.
    A za novi ugorov štednje uzimaju 1 % od ugovorenog iznosa ako koga zanima.
    To je ono što ja znam informacija
    Kaže PBZ stambena da ne naplačuje naknadu ako se odlučite prebaciti štednju k njima a o tome ja razmišljam.
    Prvo ću pričekati da mi istekne ovih 10 godina 2011.g. štednje.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

cure, ja sam također radila u stambenoj štedionici, i to 3 godine tako da mislim da stvarno znam o čemu pričam... no, neka svatko sa svojim novcem radi što želi

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •